blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogCodefi

Ce va fi nevoie pentru ca finanțele centralizate să îmbrățișeze finanțarea descentralizată?

Finanțele centralizate se pot integra cu succes cu DeFi, utilizând servicii precum Tokenul Universal Codefi pentru Active și Plăți. De James Beck 1 februarie 2021 Postat pe 1 februarie 2021

Blogul RAPORT DEFI DE T4 2020 Descărcați raportul

Aceasta face parte dintr-o serie de articole din Raportul ConsenSys Codefi din trimestrul IV Ethereum DeFi. Descărcați raportul complet pentru a afla mai multe despre standardele de jetoane pentru active și plăți, piețele NFT, jetoane sociale și comunitare, DAO-uri, împrumuturi flash, Bitcoin și Filecoin, proiecte de împrumut și multe altele.

În 2019, Societe Generale emis o obligațiune garantată de 100 de milioane de euro (112 milioane de dolari) ca simbol de securitate pe Ethereum public. Cu o lună înainte, Santander a stabilit ambele părți ale unei tranzacții de obligațiuni de 20 de milioane de dolari, tot pe Ethereum public. Ambele instanțe au reprezentat primele mari teste pentru a stabili dacă instituțiile ar putea deconta active financiare tradiționale într-o rețea globală fără permisiuni. În timp ce activele din lumea reală au fost simbolizate pe versiunile autorizate ale Ethereum, cum ar fi un fond imobiliar de 350 de milioane de euro pentru ConsenSys Quorum, există provocări pentru a aduce finanțarea centralizată la finanțarea descentralizată. 

În DeFi, nimeni în afară de deținătorul de jetoane nu poate decide dacă va transfera sau nu un jeton, care este una dintre promisiunile de bază ale Ethereum: încrederea ar trebui să se afle în nucleul unui protocol, mai degrabă decât într-o autoritate publică sau privată..

În finanțele tradiționale, menținerea unui registru revine instituțiilor mari, cum ar fi depozitanții centrali de securitate, agenții de transfer sau chiar emitenții. Jetoanele ERC-20 nu conțin o funcție care să permită unei terțe părți să controleze către cine este trimisă și în ce scopuri. De exemplu, dacă un ERC-20 ar reprezenta o obligațiune imobiliară, autoritățile de reglementare nu ar putea împiedica ca activele valoroase destinate dezvoltării unei țări să ajungă în conturi bancare personale sau lichidate ca bunuri de lux (cum s-a întâmplat cu Scandalul 1MDB în Malaezia). 

Deci, cum poate un activ să fie lipsit de permisiune, dar să aibă totuși unele controale necesare jurisdicțiilor legale? La fel ca majoritatea lucrurilor din Ethereum, lucrările de inginerie se desfășoară la nivelul standardelor, și anume ERC-1400, care este un token hibrid Ethereum conceput pentru active financiare tradiționale. ERC-1400 posedă proprietatea atât a unui jeton nefungibil (cum ar fi un ERC-721), cât și a unui jeton fungibil (ca cel mai comun ERC-20). Deoarece este compatibil cu standardul ERC-20, acesta rămâne compatibil cu majoritatea instrumentelor și platformelor existente. Dar are și mai multe controale, astfel încât să poată respecta cerințele pentru emitenții de active. 

Imagine16Cum pot fi interoperabile jetoanele cu funcționalitate escrow cu DeFi

ConsenSys Codefi a dus mai departe ideea ERC-1400, propunând o Jeton universal pentru active și plăți. La fel ca ERC-1400, este compatibil cu ERC-20, deci poate interacționa și poate fi transferat pe aplicațiile DeFi. Dar, cel mai important, introduce un nou tip de reținere a jetoanelor, în care un utilizator poate acorda altcuiva puterea de a transfera jetoane în numele său sau poate interzice utilizatorului să cheltuiască jetoanele pentru ceva neînțeles. Acest lucru este mai optim decât conceptul de listă de permisiuni / denylist din ERC-1400, deoarece garantează certitudinea execuției atunci când se transferă un simbol care reprezintă un activ din lumea reală cu un simbol care reprezintă numerar, împiedicând utilizatorul să folosească simbolul pentru altceva care nu definit de ordinul comercial. Aducând din nou exemplul 1MDB, dacă fondul de dezvoltare ar fi fost simbolizat conform standardului Universal Token, guvernul Malaeziei ar fi putut împiedica fondurile să fie delapidat de Jho Low în primul rând fără a fi nevoie să cheltuiți milioane în taxe de audit și juridice.

Imagine18Caracteristici ale jetonului universal pentru active și plăți

Standardul Universal Token are următoarele caracteristici: 

  • Pentru mecanismele de control, oferă un modul pentru verificarea certificatelor și un modul pentru verificarea listelor de permisiuni + oferă posibilitatea de a forța transferurile
  • Pentru fiabilitatea registrului investitorilor, acesta oferă un modul pentru crearea deținerilor de jetoane
  • Pentru certitudinea execuției livrare-contra-plată (DVP), include blocări de jetoane pentru DVP atomic și mecanismul Hash Time Locked Contract (HTLC) pentru DVP-urile non-atomice
  • Pentru interoperabilitate, oferă o interfață ERC20

Imagine19Cum ar putea trece Tokenul Universal pentru Active și Plăți de la CeFi la DeFi

Deoarece Ethereum este atât de adaptabil, aceste tipuri de standarde simbolice vor continua să fie testate cu cazuri reale de utilizare în 2021 pentru a aduce mai complet sectorul financiar centralizat la finanțarea descentralizată. Pentru ca activele să conțină beneficiile DeFi, dar să satisfacă și cerințele finanțelor tradiționale, este necesară o abordare mai modulară, astfel încât anumite caracteristici să poată fi activate și dezactivate în timpul ciclului de viață al unui jeton. Pe măsură ce legile în jurul jetoanelor evoluează, la fel și finanțele tradiționale pot migra încet către aranjamente mai „descentralizate”. Pentru aplicațiile DeFi existente, în curând și ele pot deveni compatibile cu un număr tot mai mare de standarde de jetoane.

Codefi Assets Sandbox

Codefi Assets Sandbox este o platformă de testare care va permite instituțiilor financiare să evalueze și să exploreze activele digitale într-un ecosistem digital simulat. Sandbox-ul pentru active poate fi personalizat în funcție de mediul în care operează o instituție financiară, permițând experimentarea, învățarea, instruirea și demonstrarea. Dacă doriți acces, puteți completa acest formular.

Active Codefi DeFiPaymentsQ4 2020 Raport DeFi Standarde de jetoane Buletin informativ Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me