Când afacerea dvs. are nevoie de o soluție Blockchain

Tehnologia blockchain a devenit o parte esențială a pachetului de software pentru întreprinderi pentru organizațiile care doresc să eficientizeze procesele de afaceri și să emită active digitale. Nu toate organizațiile au nevoie de o soluție blockchain, dar pentru cei care o fac, tehnologia poate fi transformativă. Blockchains ajută companiile să rezolve trei scenarii principale:

1. Trebuie să procesați datele eficient. 

O platformă blockchain servește ca strat digital pentru procesarea și coordonarea informațiilor. Arhitectura distribuită și mecanismele de consens ale rețelelor blockchain facilitează o coordonare a datelor mai eficientă decât sistemele bazate pe hârtie și centralizate. În timp ce tehnologia blockchain oferă o coordonare avansată a datelor, multe sisteme vechi pot fi optimizate prin proiectarea îmbunătățită a sistemelor distribuite. Platformele blockchain sunt concepute pentru funcționalități de afaceri complet noi, care depășesc cu mult procesarea informațiilor.

2. Aveți nevoie de tranzacții de încredere și de rețele de afaceri sigure. 

Tehnologia Blockchain a fost inițial dezvoltată pentru a digitaliza încrederea și acordurile, la fel cum tehnologiile Internet au digitalizat informațiile și schimbul acestora. Designul unic al unui blockchain asigură o înregistrare imuabilă a tranzacțiilor în care toți participanții la rețea pot avea încredere. Mai mult, contractele inteligente programabile permit automatizarea logicii de afaceri, simplificând alinierea și reconcilierea între rețelele de afaceri complexe. Un număr din ce în ce mai mare de companii Global 2000 din industriile majore, precum serviciile financiare și comerțul global, utilizează deja platforme bazate pe blockchain pentru a lansa consorții de întreprinderi.

3. Trebuie să creați, să emiteți și să gestionați active digitale. 

Digitalizarea bunurilor și activelor a apărut ca una dintre cele mai interesante aplicații de afaceri ale tehnologiei blockchain. Capacitățile de tokenizare încorporate ale rețelelor blockchain, precum Ethereum, permit întreprinderilor să creeze, să emită și să gestioneze active digitale pentru cazuri de utilizare la fel de largi ca moneda digitală a băncii centrale și proprietatea imobiliară fracționată. În ultimii ani, s-au dezvoltat o varietate de tehnologii open source și de tip blockchain proprietar și contabile distribuite pentru soluții de active digitale.

Infografică

Avantajele blockchain-ului în industria serviciilor financiare

De la tokenizare la rețele de consorțiu, iată o prezentare generală a modului în care tehnologia blockchain îmbunătățește eficiența operațională și reduce riscul în serviciile financiare.

Avantajele blockchain-ului în industria serviciilor financiare

Blockchain vs. Tehnologii Ledger distribuite

Un registru distribuit este o bază de date care este întreținută în mai multe locații și care acceptă mai mulți participanți. Un blockchain este un tip de tehnologie de registru distribuit care are o arhitectură unică și funcționalități suplimentare. Spre deosebire de DLT-urile tradiționale, blockchain-urile folosesc un lanț de blocuri securizate criptografic pentru a crea o înregistrare a tranzacțiilor rezistentă la manipulare. Funcționalitățile suplimentare ale unui blockchain extrem de programabil precum Ethereum includ: 

 • Crearea activelor digitale. În timp ce DLT-urile pot înregistra un produs într-un format digital, capabilitățile de jetoane native ale blockchain-ului Ethereum permit emiterea și gestionarea de active digitale și instrumente financiare complet noi și personalizabile..
 • Stimulentele cripto-economice. DLT-urile nu au fost inițial concepute pentru a încorpora criptomonede. Un blockchain permite mecanismelor de stimulare să fie conectate la protocol pentru a recompensa comportamentul pozitiv al rețelei și a pedepsi activitatea nefastă.  
 • Interoperabilitate. Deoarece unele DLT-uri sunt construite pe cadre proprietare, utilizatorii pot experimenta blocarea furnizorului pentru anumite funcționalități. Blockchain-urile modulare și open source precum Ethereum permit întreprinderilor să integreze tehnologia în sistemele lor existente și să interacționeze în siguranță în rețelele blockchain private și publice. 

Pentru o analiză comparativă completă, citiți seria noastră din două părți despre tehnologiile blockchain vs..  

Cum se integrează Hyperledger și Ethereum

Hyperledger este un efort de colaborare global și open source creat de The Linux Foundation în 2015 pentru a sprijini dezvoltarea și implementarea blockchain-ului de întreprindere. Suita Hyperledger, cunoscută și sub numele de „seră”, include registre distribuite, biblioteci și instrumente care sunt toate open source și gratuite pentru descărcare și utilizare. Sera cuprinde mai multe proiecte bazate pe Ethereum, inclusiv Hyperledger Besu, un client avansat Ethereum care a fost contribuit de echipa de inginerie a protocolului ConsenSys în 2019. Pentru multe echipe de întreprindere, Hyperledger este un mediu valoros pentru colaborare activă, opțiuni de implementare verificate și cele mai bune practici din industrie.    

Sera Hyperledger a inclus mai multe proiecte bazate pe Ethereum Sursa https www hyperledger org projectsSera Hyperledger include mai multe proiecte bazate pe Ethereum. Sursă: https://www.hyperledger.org/projects

Factori cheie pentru o soluție Blockchain de succes

Deciziile de proiectare pe care le luați la începutul ciclului de viață al implementării vor avea consecințe de anvergură asupra timpului de producție și a impactului potențial al soluției dvs. blockchain. Pentru a vedea o listă completă a factorilor tehnici și non-tehnici cheie pentru alegerea platformei dvs., citiți 30 de factori tehnici ai platformei Blockchain și 30 de factori de afaceri ai platformei Blockchain. Iată o listă distilată cu primele 10 considerații din procesul dvs. de descoperire: 

 • ROI. Care va fi rentabilitatea investiției pentru cazul dvs. de utilizare blockchain?
 • Platformă. Ce platformă este construită pentru a satisface cerințele dvs. funcționale specifice?
 • Ușurința de integrare. Este tehnologia compatibilă cu sistemele dvs. existente?
 • Performanţă. Platforma a dovedit că poate funcționa în siguranță la scară largă?
 • Permisiuni de rețea. Trebuie să configurați accesul la rețea pentru un consorțiu de întreprindere cu mai multe părți? 
 • Tranzacții private. Aveți nevoie de mecanisme de confidențialitate pentru a vă asigura că datele tranzacțiilor rămân confidențiale? 
 • A sustine. Aveți nevoie de servicii de asistență și întreținere continuă?
 • Standarde. Se aliniază tehnologia la standardele și specificațiile din industrie?
 • Dezvoltare. Cum puneți împreună o echipă de dezvoltare blockchain?
 • Scule. Ce infrastructură, middleware și instrumente de nivel de aplicație ar trebui să utilizeze dezvoltatorii dvs.?

ConsenSys Solutions este aici pentru a vă ajuta să răspundeți la aceste decizii cheie de proiectare și dezvoltare în timp ce dvs. și organizația dvs. începeți călătoria dvs. blockchain.

ConsenSys Insights

Ghidul complet pentru rețelele de afaceri Blockchain

Acest ghid complet pentru rețelele de afaceri Blockchain este conceput pentru întreprinderile care doresc să înțeleagă beneficiile dovedite ale rețelelor descentralizate pentru cazurile de utilizare a afacerilor. 

Descărcați ghidulGhidul complet pentru rețelele de afaceri Blockchain

Care sunt avantajele Enterprise Ethereum?

Ethereum este o platformă blockchain open source și cel mai dezvoltat blockchain din lume. Enterprise Ethereum se referă la implementări private, consorțiale și hibride ale bazei de cod Ethereum pentru aplicații de afaceri. Datorită flexibilității și arhitecturii extrem de sigure, Enterprise Ethereum oferă avantaje unice companiilor care iau în considerare soluții blockchain: 

 • Programabilitate de neegalat. Contractele inteligente ale Ethereum furnizează formate nelimitate pentru logica de afaceri hard-code direct în protocol, ajutând întreprinderile să automatizeze reconcilierea, conformarea, raportarea și multe altele.
 • Confidențialitate și permisiuni avansate. Platformele Ethereum precum Hyperledger Besu și PegaSys Plus oferă controale de securitate avansate, astfel încât companiile să poată configura accesul la rețea și să asigure tranzacții confidențiale.   
 • Tokenizarea rapidă. Capabilitățile de tokenizare nativă ale Ethereum permit companiilor să fracționeze cu ușurință activele mari, să își extindă linia de produse și să deblocheze noi modele de stimulare atât la nivel de consum, cât și la nivel instituțional.
 • Implementare rapidă, la prețuri reduse. Baza de cod open source a Ethereum ajută companiile să mențină un model de afaceri cu costuri reduse și să evite blocarea furnizorilor. Platformele de afaceri all-in-one precum PegaSys Plus accelerează timpul de producție de la luni la săptămâni. 
 • Performanță de producție. Nicio altă rețea blockchain nu a funcționat la volumul și la scara rețelei Ethereum. Rețelele private Ethereum oferă permisiuni personalizabile, finalitate imediată, scalabilitate și fiabilitate permanentă, cu opțiunea de a interacționa cu rețeaua publică Ethereum. 

Pentru a afla mai multe despre beneficiile dovedite ale Ethereum pentru întreprinderi, citiți 11 moduri în care Ethereum poate beneficia întreprinderea și 5 motive pentru care Enterprise Ethereum este mai mult decât un DLT.

Începeți cu ConsenSys

Echipa noastră globală de soluții ajută întreprinderile, guvernele, organizațiile non-profit și startup-urile să construiască, să testeze și să implementeze soluții blockchain publice și private.

Conectați-vă cu experții noștriÎncepeți cu ConsenSys

Produse ConsenSys Enterprise Blockchain

 • Codefi
  Codefi

  Optimizați procesele de afaceri și creați active digitale pe sistemul nostru de operare blockchain de la un capăt la altul. 

 • Sârguință
  Sârguință

  Sporiți securitatea contractelor inteligente și evitați erorile costisitoare cu serviciul nostru de securitate lider în industrie. 

 • PegaSys
  PegaSys

  Rulați o platformă blockchain în siguranță la scară cu clientul nostru Ethereum susținut de furnizor.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me