blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogEvenimente și conferințe

Cele mai mari 7 tendințe în blockchain chiar acum

Criptosfera este în plină expansiune în urma săptămânii NY Blockchain 2019. Iată ce trebuie să știți.de ConsenSys 17 mai 2019Publicat pe 17 mai 2019

tendințe

Criptosfera a primit o nouă explozie de energie în ultima săptămână, pe măsură ce dezvoltatorii, antreprenorii, medicii veterinari ai întreprinderilor, factorii de decizie politică, artiștii și entuziaștii au coborât în ​​New York pentru a treia săptămână anuală Blockchain. Summit-ul Ethereal de două zile al ConsenSys a dat startul săptămânii la Pioneer Works, o fabrică de cale ferată renovată din Red Hook – un loc potrivit pentru pionierii Web3 să delibereze și să proiecteze viitoarele șine ale internetului.

O astfel de întâlnire este un eveniment rar pentru o mișcare atât de dispersată la nivel global. Nicio surpriză, săptămâna a fost plină de lansări de produse, prognoze, analize concurențiale și mai mult de câteva afirmații îndrăznețe despre starea și viitorul ecosistemului blockchain. Iată ce vedem drept cele mai mari tendințe în blockchain chiar acum.

„Este ca Woodstock-ul blockchain-ului.”

–David Chaum

Web3 va fi construit de către dezvoltatori open source. Dar nu gratuit.

Iată câteva numere uimitoare: 78% dintre companii folosesc open source software, dar OpenSSL Software Foundation – ale cărui protocoale de transport asigură conexiunea între servere și clienți și plasează lacătul liniștitor în bara browserului dvs. – funcționează la un buget de mai puțin de 2.000 USD în donații și sub un milion de dolari din venituri contractuale pe an (sursă). Lipsa stimulentelor în dezvoltarea open source nu numai că arde chiar și pe cei mai binevoitori dintre pasionații de sisteme de operare, dar face ca software-ul nostru partajat să fie extrem de vulnerabil (cum ar fi infamul Bug de inimă care a fost introdus accidental în codul sursă OpenSSL repo acum câțiva ani).

Fondatorul Gitcoin, Kevin Owocki, a pus problema open source în termeni clari: „65% din proiectele open source au un factor camion mai mic de doi” – adică, dacă doi dezvoltatori de proiecte open source sunt loviți de un camion, tot proiectul moare.

Au existat eforturi serioase în spațiul blockchain – care a fost fondat pe principiul protocoalelor deschise – pentru a face dezvoltarea open source durabilă din punct de vedere economic pentru programatori. MolochDAO, o inițiativă de finanțare crowdsourced pentru a sprijini proiectele de infrastructură Ethereum, a primit o 4.000 de donații ETH săptămâna trecută de la Joe Lubin, Vitalik Buterin, diverși membri de la ConsenSys și Fundația Ethereum. De la platforma sa de publicitate etică Codefund la Programul său de subvenții asemănător Patreon, Gitcoin este unul dintre cele mai notabile și mai multe eforturi de sprijinire a întreținătorilor open source în spațiul blockchain. Owocki a fost, de asemenea, autor recent EIP 1789, care propune coacerea finanțării open source direct în protocolul Ethereum.

Sistemele viitorului vor fi antifragile.

Bitcoin a fost ideat ca un mijloc de a schimba sistemul financiar existent, care este ineficient, iresponsabil din punct de vedere politic și slab aliniat în ceea ce privește stimularea comportamentului bun. Peste zece ani mai târziu, Bitcoin există încă pentru a contracara bazele slabe ale sistemelor noastre monetare și politice.

Un sentiment remarcabil împărtășit de majoritatea persoanelor care participă la săptămâna NY Blockchain este conceptul de antifragilitate. Acest concept a fost exprimat într-o carte scrisă de stimatul Nassim Taleb, unde explică „Unele lucruri beneficiază de șocuri; ei prosperă și cresc atunci când sunt expuși volatilității, aleatoriei, tulburărilor și factorilor stresanți și iubesc aventura, riscul și incertitudinea. ”

Travis Kling a vorbit, de asemenea, despre fragilitatea bitcoin și a altor criptocosuri, afirmând „Acesta este un gard viu împotriva iresponsabilității guvernelor și bancherilor centrali … lumea se trezește la valoarea unei acoperiri împotriva relaxării cantitative.”

Caitlin Long, un membru al Wyoming Blockchain Task Force, a purtat chiar și un tricou „Eu sunt anti-fragilitate”. Mai semnificativ, ea și-a exprimat opiniile despre activele digitale, afirmând: „Nu există toleranță la erori în activele digitale și aceasta este o caracteristică, nu o eroare. Ar fi păcat dacă evoluția bitcoin ar urma evoluția piețelor existente. ”

Sistemele de cunoaștere zero sunt bagheta magică pentru rezolvarea paradoxului confidențialității Ethereum.

O întrebare pe care am auzit-o de mai multe ori de-a lungul Săptămânii Blockchain a fost „Există matematicieni în cameră?” Este nevoie de o matematică dificilă pentru a rezolva paradoxul confidențialității Ethereum – provocarea reconcilierii transparenței blockchain-ului (pentru validarea tranzacțiilor) cu necesitatea confidențialității datelor și a tranzacțiilor confidențiale.

În timp ce Ethereum nu poartă nume precum Penn și Teller sau Houdini, are Aztec, Ernst & Young, PegaSys și alte start-up-uri de ultimă generație care lucrează la tehnologie zero-knowledge proof și construiesc confidențialitate nativă.

PegaSys oferă o suită cuprinzătoare de oferte la nivel de producție care eficientizează procesul de rulare a unui client Ethereum pentru întreprinderi. Pantheon implementează Orion ca manager de tranzacții private și poate utiliza, de asemenea, protocolul eficient de confidențialitate zero-cunoștințe al AZTEC pentru tranzacționarea privată într-o rețea permisă.

La Ethereal, Tom Pocock, CEO Aztec, a discutat despre modul în care ZK va fi accesibil în următoarele două săptămâni. Prezentarea sa a inclus, de asemenea, diapozitive cu un termometru care s-a încălzit cu cât matematica a devenit mai dificilă – a fost un indiciu pentru oameni să-și scoată telefoanele dacă nu erau interesați de matematică. S-a încălzit în jurul perechilor Boneh Boyen Signatures și Elliptic Curve.

Este clar că tehnologia ZK va fi foarte utilă în domeniul bancar și financiar pentru plăți private și alte tranzacții confidențiale. Majoritatea companiilor ZK vor ajuta la crearea de „seturi Lego” pentru ca persoanele fizice și firmele să construiască active personalizate pentru alegerea lor, fără să știe despre criptografia complexă matematic care face ca sistemul să funcționeze..

În 10–20 de ani, Tom Pockock a prezis chiar utilizarea tehnologiei ZK pentru a obține o „dovadă a venitului” pe care să o folosească la bancă pentru a obține o ipotecă. Indiferent de momentul în care se întâmplă de fapt, credem că vorbim pentru majoritatea spunând că vom fi fericiți să vedem iepurele scos din pălărie fără să știm de fapt de unde a venit.

S-au înregistrat progrese constante în ceea ce privește sistemele zero-knowledge proof, care ajută inginerii de protocol să rezolve problema verificării unei dovezi fără a o citi. Olivier Bégassat, cercetător aplicat la PegaSys, consideră că Teorema PCP – care stă la baza sistemelor ZK – „minunat de minunat.

Finanța descentralizată este narațiunea principală.

#Defi a decolat ca una dintre cele mai răsunătoare povești din ecosistemul cripto și este condus în principal de Ethereum. Majoritatea cazurilor de utilizare a defi-urilor provin din protocoale precum Augur, UMA, MakerDAO, Compound și multe altele, toate fiind construite deasupra Ethereum.

Ethereal a prezentat chiar și aplicații defi cu portofelul cu arzător al lui Austin Griffith, care a fost folosit pentru a cumpăra prânzul fără probleme.

Mantra Web 3.0 există încă în viziunea multor indivizi pentru viitorul criptografiei, cu toate acestea, finanțarea deschisă a preluat conducerea pe măsură ce pe piața Ethereum au apărut noi piețe de instrumente financiare derivate și protocoale de împrumut. Pentru unii indivizi, atingerea unui astfel de scop ar fi suficientă. Ryan Selkis, mai călduros cunoscut sub numele de TwoBitIdiot și fondatorul firmei de cercetare criptocoset Messari, și-a explicat teza pentru Ethereum:

„Ethereum este un strat de decontare pentru finanțarea descentralizată, unde bitcoin este un strat de decontare pentru un depozit de valoare. Ethereum va deveni lanțul financiar descentralizat. Acesta este rezultatul câștigător și orice altceva va fi pe propriul lanț sau va fi interoperabil “.

Timpul ne va spune dacă teza lui Ryan este valabilă, dar deocamdată finanțele descentralizate sunt o narațiune puternică, cu obiective valoroase pe care mulți dintre cei mai buni și cei mai strălucitori se străduiesc să.

Autoritățile de reglementare continuă să se alăture conversației.

La Consensus, reprezentantul american Tom Emmer intenționează să reintroducă portul sigur pentru contribuabilii cu active furculite, care ar fi în beneficiul contribuabililor care dețin criptomonede rezultate din diviziuni de rețea blockchain sau furculițe. În special, proiectul de lege ar împiedica IRS să penalizeze activele cripto nedeclarate câștigate prin furculițe până când IRS va emite îndrumări clare cu privire la tratamentul lor de reglementare.

Caitlin Long a fost prezentă pe mai multe panouri de-a lungul întregii săptămâni, împărtășind multe dintre gândurile sale despre reglementarea criptografică. Ea a subliniat chiar câte standarde duble există atunci când examinează modul în care autoritățile de reglementare tratează instituțiile non-cripto comparativ cu instituțiile cripto.

Ron Paul a apărut, de asemenea, în săptămâna blockchain din NY. Fostul membru al Congresului și candidatul la președinție consideră că apelul deputatului Brad Sherman (D-California) de a interzice achizițiile de criptomonede în SUA este o idee teribilă. Candidatul la președinție din 2020, Andrew Yang a făcut chiar o apariție împărtășind punctele sale de vedere cu privire la reglementarea cripto-activelor, considerând că autoritățile de reglementare trebuie să își clarifice orientările..

Piața blockchain pentru întreprinderi este deschisă pentru afaceri.

Ofertele de blockchain ale întreprinderilor merg complet și oferă piețe robuste care implementează soluții pentru întreprinderile din fiecare industrie. De exemplu, susținută de ConsenSys Kaleido a lansat o nouă stivă tehnică business-to-business (B2B) în timpul săptămânii blockchain, care include diverse funcții plug and play, cum ar fi registrul de active, magazinul de documente și mesagerul de la aplicație la aplicație, emiterea de jetoane și multe altele. Piața Kaleido are peste 40 de oferte de produse sau servicii pentru întreprinderi pentru a se potrivi nevoilor lor de afaceri personalizate.

În special, Microsoft a condus acuzația din lumea moștenită. Chiar înainte de săptămâna blockchain, Microsoft a lansat un kit de dezvoltare blockchain pentru blockchain-ul public Ethereum și Quorum. Kitul pentru dezvoltatori le permite utilizatorilor să folosească Solidity și Truffle. Clienții Microsoft vor avea acum opțiunea de a utiliza Microsoft Azure și suita de aplicații blockchain pentru a accelera implementarea blockchain, a reduce costurile și pentru a adăuga caracteristici de guvernanță îmbunătățite.

În timpul săptămânii blockchain, Microsoft a anunțat un parteneriat cu GE Aviation pentru urmărirea pieselor motorului, precum și lansarea unei identități descentralizate pentru lumea web 3.0. Pe măsură ce mai multe companii acceptă puterea transformatoare a tehnologiei blockchain, vor privi către jucătorii existenți pentru a-i pune la curent și a-și folosi soluțiile existente..

Tokenizarea este pilotul pieței oceanului albastru a blockchain-ului.

Pe măsură ce trecem de la ICO-uri la STO-uri (oferte de jetoane de securitate), ecosistemul conectează tehnologia open source cu capital reglementat. Acesta este un pas pozitiv către aducerea transparenței în lumea financiară existentă. Următorul val de produse financiare, cum ar fi instrumentele derivate și titlurile de capital și de creanță, va fi metoda în care blockchain-ul trece în cele din urmă dincolo de decontarea plăților.

Tokenizarea în ansamblu prezintă piețe ale oceanului albastru care vor crea o valoare enormă care va continua să conducă ecosistemul înainte. Piețele din oceanul albastru sunt spații de piață noi, necontestate, care au ca rezultat un joc de sumă pozitiv, spre deosebire de piețele de ocean roșu extrem de competitive, care sunt adesea cu sumă zero (cineva trebuie să piardă pentru ca alții să câștige). În timp ce tokenizarea valorilor mobiliare oferă oportunități noi și interesante, încă nu există multe valori mobiliare tokenizate. Companiile devin tot mai confortabile explorând aceste concepte și vom continua să vedem titluri de valoare tokenizate pe tot parcursul anului 2019 și nu numai.

***

Doriți să aflați despre evenimentele și conferințele viitoare Ethereum?

Abonați-vă la buletinele informative ConsenSys →

DeFiNewsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivRaportul DeFi Ethereum Q3 2020Raport

Raportul DeFi Ethereum Q3 2020

Ethereum Q2 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q2 2020 DeFi Report

Ethereum 2 0 Raport privind ecosistemul de mizăRaport

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Cum să construiți un produs Blockchain de succesWebinar

Cum să construiți un produs Blockchain de succes

Cum să creați un simbol socialWebinar

Cum să creați un simbol social

Viitorul activelor digitale și al DeFi-ului financiarWebinar

Viitorul finanțelor: active digitale și DeFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me