blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogNoutăți

Cetățenii din America Latină și Caraibe coordonează deconfințarea COVID-19 cu această nouă aplicație Ethereum

Platforma DAVID19 „cetățean-cetățean” a LACChain folosește Hyperledger Besu pentru a ajuta utilizatorii să partajeze în siguranță datele și să creeze o hartă interactivă de urmărire a coronavirusului. ConsenSys 18 mai 2020 Postat pe 18 mai 2020

erou david19

Într-un efort de a aglomera informații despre mișcarea COVID-19, un proiect Ethereum la nivel regional a fost lansat săptămâna trecută și este gata să devină un blockchain puternic onramp pentru milioane de utilizatori din America Latină și Caraibe. Marți trecută, alianța LACChain, o inițiativă a IDB Lab, a lansat DAVID19, o platformă construită pe Hyperledger Besu care este conceput pentru a ajuta cetățenii să lucreze împreună pentru a crea o hartă de urmărire interactivă în timp real pentru a atenua răspândirea coronavirusului și a coordona deconfinarea progresivă. Platforma DAVID19 folosește funcțiile avansate de confidențialitate ale Besu, astfel încât cetățenii să poată partaja în mod anonim datele cu caracter personal și să adune în siguranță informații despre starea de sănătate a persoanelor din întreaga regiune..

Cum funcționează platforma DAVID19

DAVID 19 infografia 1 prezentare ENG

Aplicația DAVID19 este disponibilă la adresa app.mellamodavid19.org și acceptă în prezent portofelul digital REM ID. Utilizatorii pot crea un profil și pot încărca date despre starea lor de sănătate. Apoi, platforma anonimizează și cumulează datele de sănătate private ale cetățenilor pentru a crea o hartă interactivă de urmărire în timp real a mișcării COVID-19 în întreaga regiune. Întrucât unele proiecte de urmărire precum Johns Hopkins Hartă covid-19 compilează date de sus în jos de la autoritățile de sănătate publică, DAVID19 folosește o abordare de jos în sus, apelând la cetățeni individuali să contribuie la actualizări de sănătate personală. 

Pe măsură ce mai mulți utilizatori se vor conecta la platformă și își vor actualiza periodic starea de sănătate și mișcările, ecosistemul de date va deveni din ce în ce mai bogat și va ajuta atât cetățenii, cât și autoritățile guvernamentale să coordoneze deconfinarea progresivă. LACChain consideră această lansare ca faza 1 a unui plan pe termen lung de integrare a unui sistem de acreditări bazat pe blockchain, ceea ce alianța numește un „portofoliu de viață în buzunar”.

„O problemă de amploarea COVID-19 necesită un răspuns colectiv și solidar.”

Alejandro Pardo Vegezzi, Lider LACChain și DAVID19

„Mascare” cu Ethereum: modul în care Hyperledger Besu protejează datele utilizatorilor privați

Captură de ecran 2020 05 13 la 3 59 08 PMUn instantaneu al hărții interactive globale de urmărire DAVID19.

Hyperledger Besu este un client Ethereum open source care a fost dezvoltat inițial și trimis la sera Hyperledger în 2019 de către PegaSys, Echipa de inginerie a protocolului ConsenSys. Datorită funcțiilor sale avansate de confidențialitate și permisiuni, Hyperledger Besu a devenit o platformă blockchain din ce în ce mai populară pentru întreprinderile care trebuie să personalizeze accesul la rețea și să protejeze datele tranzacțiilor private. Cu Besu, platforma DAVID19 asigură faptul că utilizatorii își pot împărtăși anonim starea de sănătate și au încredere că datele lor personale și geolocalizarea nu pot fi urmărite. Toate datele sunt stocate local pe dispozitivele mobile ale utilizatorilor.

„Această soluție, care folosește portofele digitale și rețeaua blockchain a LACChain, folosește Hyperledger Besu pentru a se asigura că informațiile furnizate de utilizatori sunt complet anonime și transparente.”

Marcos Allende, coordonatorul tehnologiei LACChain icoana consensys plexus rotundă Seminar web la cerere: confidențialitate și permisiuni cu Hyperledger Besu

Un plan trifazat pentru construirea unei infrastructuri digitale pe termen lung

Faza 1: Cetățean-cetățean

Faza inițială a DAVID19 implică bootstrapping o platformă „cetățean-cetățean”, în care utilizatorii voluntari pot partaja în mod anonim informații prin acreditări auto-atribuite. Acest mediu de colaborare va permite milioane de oameni din întreaga regiune să colecteze date și să genereze hărți de risc COVID-19, „ajutând să facă vizibil acest inamic invizibil”, așa cum a spus LACChain în anunțul de săptămâna trecută. Alejandro Pardo Vegezzi, liderul LACChain și DAVID19, a explicat că un obiectiv al fazei 1 este „crearea unei culturi a portofelelor digitale, fără a oferi datele noastre marilor tehnologii și guvernelor”. 

Etapa 2: Afacere către cetățean

Pe măsură ce companiile private și emitenții terți se alătură ecosistemului DAVID19, vor putea elibera acreditări mai sofisticate utilizatorilor aplicațiilor, cum ar fi permise de reintrare în muncă, declarații pe bază de declarații, certificate medicale, permise de călătorie și diplome academice. Rețeaua în creștere de acreditări verificate va ajuta organizațiile să monitorizeze mai bine resursele medicale, să gestioneze răspunsul la asistență medicală și să coordoneze deconfinarea. Pentru utilizatori, aplicația le va permite să demonstreze în mod verificabil că sunt într-o stare sănătoasă pentru a relua activități precum munca și călătoriile.

Faza 3: Urmărirea contactelor pe termen lung

DAVID19 va servi în cele din urmă ca o infrastructură digitală pentru a pregăti regiunea pentru viitoarele focare și urgențe. Urmărirea contactelor bazată pe blockchain va ajuta agențiile de sănătate publică să identifice și să întrerupă vectorii bolii, precum și să alerteze persoanele contactate cu privire la posibilitatea infectării. În timp ce DAVID19 a fost lansat pentru a gestiona imediat răspunsul medical în jurul COVID-19, platforma este concepută pentru a funcționa ca un sistem de gestionare a acreditării pe termen lung pentru potențiale crize de sănătate publică în viitor.. 

Ce urmeaza

Echipa PegaSys a colaborat îndeaproape cu alianța LACChain, sprijinind configurarea rețelei LACChain. Echipa a fost încântată să sprijine lansarea DAVID19 și să împărtășească cele mai bune practici și indicatorii de performanță în jurul Hyperledger Besu. Platforma este un studiu de caz convingător al valorii tehnologiei blockchain pentru gestionarea acreditării, în special în caz de urgență de sănătate publică, precum și un alt punct de dovadă pentru soluțiile de confidențialitate pe Ethereum. DAVID19 demonstrează, de asemenea, caracterul performant și fiabil al platformei Hyperledger Besu și avantajele designului său pentru aceste tipuri de aplicații. 

Alianța LACChain solicită tuturor să se alăture mișcării și să descarce aplicația de la app.mellamodavid19.org. „DAVID19 ne oferă tuturor oportunitatea unei ieșiri digitale din spațiul nostru de închidere”, a comentat Vegezzi, o modalitate „de a deveni eroi și protagoniști în fața acestei pandemii”.

Pentru a afla mai multe despre DAVID19 și despre modul în care tehnologia blockchain este utilizată pentru a combate răspândirea coronavirusului, înscrieți-vă la BSIC și IDB Webinar pe 29 mai, „COVID și Blockchain pentru America Latină”.

Doriți să aflați ce poate face Ethereum pentru organizația dvs.?

Echipa noastră globală de soluții oferă instruire blockchain, consultanță strategică, servicii de implementare și oportunități de parteneriat. Contactați-ne Quorum Newsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivRaportul DeFi Ethereum Q3 2020Raport

Raportul DeFi Ethereum Q3 2020

Ethereum Q2 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q2 2020 DeFi Report

Ethereum 2 0 Raport privind ecosistemul de mizăRaport

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Ghid complet pentru rețelele de afaceri BlockchainGhid

Ghid complet pentru rețelele de afaceri Blockchain

Cum să construiți un produs Blockchain de succesWebinar

Cum să construiți un produs Blockchain de succes

Băncile centrale și viitorul banilorHartie alba

Băncile centrale și viitorul banilor

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me