blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

HomeBlogEnterprise Blockchain

Citi și ConsenSys folosesc Blockchain pentru a moderniza tranzacționarea mărfurilor

Șeful global al finanțării comerțului cu mărfuri al Citi explică modul în care unele dintre cele mai mari instituții ale lumii se reunesc pentru a construi o soluție blockchain de la un capăt la altul pentru finanțarea comerțului cu mărfuri. De ConsenSys 10 martie 2020 Postat pe 10 martie 2020

ConsenSys Citi blockchain erou al finanțelor comerciale

Recent prezentată în lista Blockchain 50 a Forbes, platforma komgo bazată pe Ethereum este adoptată de un număr tot mai mare de bănci globale, comercianți de mărfuri, companii energetice și alți actori cheie din ecosistemul financiar al comerțului, care sunt hotărâți să aducă industria în al 21-lea secol. De la scrisori de credit digitalizate până la partajarea de date rezistentă la manipulare, platforma contribuie la simplificarea, securizarea și standardizarea operațiunilor în industria tradițională a finanțării comerțului, susținând cazul de utilizare pentru blockchain pentru comerțul global. 

komgo a fost lansat în 2018 după ce 15 dintre cele mai mari bănci din lume, companii comerciale și giganți petrolieri s-au reunit în parteneriat cu ConsenSys pentru a aborda provocări precum procesarea pe hârtie, decontarea tranzacțiilor întârziate, factoringul factural potențial costisitor și înregistrarea fragmentată urmărirea în finanțarea comerțului. Platforma este prima soluție bazată pe blockchain pentru ecosistemul de comerț cu mărfuri. 

logo-uri komgo

De la lansare, komgo a depășit 1B USD de finanțare pe platformă și a redus timpul de emitere a unei acreditive digitale de la o medie de 10 zile la 1 oră. În 2019, platforma a lansat scrisori de credit pentru reducerea creanțelor și în așteptare și instituții multinaționale internaționale de finanțare și energie, dincolo de grupul inițial de acționari, cum ar fi TOTSA Oil Trading SA, SMBC și Lloyds Bank.. 

komgo continuă să lucreze în parteneriat cu ConsenSys pentru a accelera dezvoltarea și a simplifica adoptarea pentru alți actori instituționali de pe piața de tranzacționare a mărfurilor. Recent ne-am așezat cu Kris Van Broekhoven, șef global al finanțelor comerciale de mărfuri la Citi, unul dintre investitorii fondatori ai komgo, pentru a discuta beneficiile blockchain-ului în finanțarea comerțului, motivațiile din spatele investiției lui Citi și viziunea sa pentru platforma komgo din 2020 și dincolo. 

Cum ați descrie platforma komgo?

komgo este o nouă companie dedicată construirii unei platforme digitale complet descentralizate pentru finanțarea end-to-end a comerțului în industria mărfurilor. Prin intermediul komgo, cumpărătorii și vânzătorii de mărfuri, precum și băncile și furnizorii lor de servicii, vor putea comunica și schimba date într-o manieră electronică. Infrastructura de bază utilizează tehnologia blockchain pentru a oferi o mai mare încredere și securitate. Platforma este construită pentru integrare și interoperabilitate ușoară cu multe sisteme de back-office ale utilizatorilor săi, precum și cu alte platforme existente. Scopul este de a dezvolta un ghișeu unic pentru finanțarea comerțului cu mărfuri, oferind rapiditate, eficiență și o experiență de utilizare de primă clasă pentru industrie.

Rețeaua comercială globală tradiționalăRețeaua comercială globală tradițională

 

Rețea Blockchain pentru comerț globalRețea Blockchain pentru comerț global

Ce problemă încearcă să rezolve komgo?

komgo se străduiește să depășească simpla transformare a procesului existent de finanțare a comerțului cu mărfuri într-unul digital. Pentru a convinge utilizatorii să adopte un nou mod de comunicare și, pentru a face diferența, trebuie să abordăm puncte reale de durere pentru utilizatorii din toate părțile unei tranzacții. Acest lucru poate veni sub diferite forme, inclusiv eliminarea punctelor de contact manuale. La rândul său, acest lucru ajută la accelerarea timpilor de răspuns, la îmbunătățirea reconcilierii datelor și la reducerea riscului de fraudă și eroare umană.

komgo a lucrat la o serie de funcții interesante care sunt menite să îmbunătățească drastic experiența utilizatorului. accentul inițial al komgo a fost pus pe Scrisori de credit, finanțarea creanțelor de cont și KYC. Alte caracteristici, cum ar fi finanțarea stocurilor și potrivirea automată a documentelor electronice, vor fi adăugate ulterior.

„Komgo se străduiește să meargă dincolo de simpla transformare a procesului existent de finanțare a comerțului cu mărfuri într-unul digital … komgo ajută la accelerarea timpilor de expirare, la îmbunătățirea reconcilierii datelor și la reducerea riscului de fraudă și eroare umană.”

Cum este implicat Citi în komgo? 

Citi este unul dintre investitorii fondatori ai komgo. Am investit mai întâi în companie când a fost înființată la începutul anului 2018 și recent ne-am completat capitalul propriu pentru a permite companiei să continue dezvoltarea. Întrucât activitatea comercială globală a Citi gestionează investiția, sunt direct implicat în parteneriatul cu komgo. Am făcut asta pentru a ajuta la maximizarea valorii pe care o putem aduce komgo în stadiul incipient al dezvoltării produsului și al implicării utilizatorilor. Citi, similar cu alte bănci și corporații de sprijin, contribuie cu timp și resurse la atelierele de dezvoltare a produselor, recenzii IT și securitate și împărtășește feedback-ul utilizatorilor. Am început chiar să integrăm sistemul nostru de procesare a comerțului cu komgo, astfel încât să putem începe deja să vedem timp redus de redare și să captăm beneficiile pe care le aduce komgo.

De ce a ales Citi să se alăture komgo?

Citi se mândrește cu faptul că este o bancă digitală de vârf, iar tehnologia blockchain oferă oportunități extraordinare pentru a contribui la îmbunătățirea modului în care operează băncile și clienții astăzi. Fiind una dintre băncile comerciale globale de top din lume, luăm digitalizarea comercială foarte în serios. De mai bine de 100 de ani, industria a fost puternic dependentă de schimbul și prelucrarea manuală a documentelor pe hârtie. Acum, tehnologia blockchain servește ca un catalizator pentru a perturba industria către prelucrarea datelor electronice. Băncile și clienții doresc o experiență de utilizare simplă și elegantă, care vine cu instrumente digitale. Și aceleași bănci și companii trebuie să găsească eficiențe pentru a ajuta la reducerea costurilor, accelerarea timpilor de livrare și reducerea fraudei. La Citi, suntem foarte proactivi în ceea ce privește adoptarea digitalizării și clienții noștri se așteaptă să fim una dintre forțele motrice ale acestui proces de schimbare.

Pe măsură ce alte bănci se străduiesc să atingă acest obiectiv similar, ne-am dat seama de la început că acest lucru ar fi mult mai puternic dacă ne vom uni împreună și vom crea împreună cu komgo. Lucrând pentru a aduce piața împreună și dezvoltând o soluție împreună cu alte bănci și utilizatori corporativi, ne străduim să obținem mai multe. Exact acest lucru îl face pe komgo atât de interesant: este unul dintre singurele consorții care combină bănci și corporații ca fondatori. Grupul inițial include unele dintre cele mai mari bănci și companii active în comerțul cu mărfuri. În acest fel, ne asigurăm că caracteristicile dezvoltate de komgo abordează într-adevăr punctele de durere ale unei largi varietăți de utilizatori – dincolo de bănci – și platforma are în spate o serie de instituții care se angajează să tranzacționeze pe platformă.

„De mai bine de 100 de ani, industria a fost puternic dependentă de schimbul și prelucrarea manuală a documentelor pe hârtie. Acum, tehnologia blockchain servește ca un catalizator pentru a perturba industria către prelucrarea datelor electronice. ” 

Cum a beneficiat Citi și clienții săi ca membru al komgo?? 

Într-o lume foarte globală, piața continuă să caute eficiență pentru a continua să ofere valoare acționarilor. Având în vedere puterea noastră financiară, setul nostru larg de soluții și accesul la clienți la nivel mondial, Citi este poziționat ideal pentru a ne ghida clienții prin perioade de schimbare și digitalizare. Implicarea noastră în komgo a declanșat mult interes din partea clienților noștri. Digitalizarea este o prioritate majoră în multe dintre conversațiile clienților noștri și, sincer, trebuie să fiți direct implicați pentru a înțelege cu adevărat ce se întâmplă și pentru a avea un dialog semnificativ pe această temă. Asta a adus deja komgo către Citi. Am învățat multe despre blockchain, despre ceea ce îi determină pe utilizatori să își schimbe comportamentul și cum putem ajuta la rezolvarea problemelor de durere nu numai pentru noi, ci pentru ecosistemul mai larg..

Ce KPI urmăriți?

În primul an, am petrecut o cantitate echitabilă de timp și energie pentru rafinarea configurării și securității IT. Un an mai târziu, acum căutăm să începem să urmărim KPI-urile cu privire la progresul komgo. Monitorizăm costurile de investiții ale platformei pentru a ne asigura că are capabilitățile financiare pentru a continua să facem ceea ce ne-am propus și monitorizăm progresele înregistrate de utilizator și feedback-ul clienților pentru a urmări ratele de adoptare, astfel încât să ne putem ajusta pentru rezultate optime.

Ce a realizat komgo până acum? Care sunt următorii pași?

În ultimii patru ani, a existat o mulțime de zgomot în jurul piloților care implică digitalizare și blockchain. S-au ridicat întrebări cu privire la faptul că blockchain-ul este doar un cuvânt cheie. Sunt mai răbdător în această privință decât alții. Când ești direct implicat, îți dai seama că este nevoie de timp. Nu este atât de dificil să enumerăm potențialele beneficii ale registrelor distribuite și utilizarea datelor electronice. De asemenea, am aflat că nu este chiar atât de greu să organizăm piloții și să dovedim că prelucrarea datelor digitale este mult mai rapidă și mai eficientă decât procesarea manuală a documentelor pe hârtie. Am ajuns la stadiul în care se pare că majoritatea jucătorilor de pe piață înțeleg despre ce este blockchain-ul și beneficiile pe care le poate aduce. Dar este un salt uriaș să treci de la POC la o platformă de producție live. 

komgo a fost înființat în 2018. A durat aproximativ un an să construiască și să testeze infrastructura IT și să dezvolte un prim set de caracteristici care să atragă utilizatorii. 12 luni pentru dezvoltarea infrastructurii sunt foarte rapide și o realizare fantastică. Acum că platforma funcționează, accentul se îndreaptă către integrarea utilizatorului. Atunci va deveni cu adevărat interesant. Pe măsură ce utilizatorii încep să interacționeze cu noua platformă digitală, așteptăm cu nerăbdare să adunăm noi informații de la utilizatorii activi, astfel încât să putem dezvolta și perfecționa caracteristicile pentru a le rezolva mai bine punctele de durere. Pe măsură ce noii utilizatori se înscriu, anticipăm că platforma va câștiga tracțiune și ar trebui să vedem o creștere rapidă a ofertelor în curs de procesare. La fel ca în cazul oricăror noutăți, este nevoie adesea de câțiva mutanți timpurii pentru a da direcție restului pieței și suntem pregătiți să ne jucăm rolul în acest sens.

Lumea de mâine va fi foarte diferită de ceea ce avem astăzi. Noua tehnologie creează noi posibilități, iar interacțiunea noastră zilnică cu smartphone-urile și social media creează așteptări crescute. Deși există multe idei și dovezi de concept pentru tehnologie, multe nu vor intra în producție. Dar cred că în trei până la cinci ani, piața va forma un nou ecosistem în care utilizatorii comunică digital între ei direct sau prin platforme, iar datele pot fi schimbate între platforme separate, dar conectate. În lumea finanțării mărfurilor, acest nou ecosistem apare deja pe platforma de finanțare deschisă a komgo, precum și pe Vakt, platforma de execuție post-tranzacționare a Covantis pentru mărfuri agricole și alte inițiative în domeniul transportului și asigurărilor. Toate împreună, aceste integrări full-stack ar trebui să aducă eficiența sporită și experiența utilizatorului la care visăm astăzi. 

Citiți studiul nostru gratuit de caz komgo

Aflați mai multe despre prima platformă mondială bazată pe blockchain pentru ecosistemul comercial de mărfuri.

Citiți studiul de caz

Global TradeKomgoNewsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivGhid complet pentru rețelele de afaceri BlockchainGhid

Ghid complet pentru rețelele de afaceri Blockchain

Introducere în tokenizareWebinar

Introducere în tokenizare

Viitorul activelor digitale și al DeFi-ului financiarWebinar

Viitorul finanțelor: active digitale și DeFi

Ce este Enterprise EthereumWebinar

Ce este Enterprise Ethereum?

Băncile centrale și viitorul banilorHartie alba

Băncile centrale și viitorul banilor

Blockchain Komgo pentru finanțarea comerțului cu mărfuriStudiu de caz

Komgo: Blockchain pentru finanțarea comerțului cu mărfuri

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me