blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogDezvoltatori

Conectivitate Blockchain cu Codefi Orchestrate

de ConsenSys 20 mai 2020 Publicat pe 20 mai 2020

Codefi Orchestrate

Conectați cu ușurință aplicațiile Enterprise la o rețea Ethereum

POC-urile Blockchain (Dovada conceptelor) cresc în numeroase industrii. Cu toate acestea, multe instituții se luptă pentru a face soluțiile viabile și rentabile. De ce? Deoarece construirea unei soluții de întreprindere care interacționează cu rețele blockchain poate fi o întreprindere complexă.

Iată câteva considerații cheie atunci când căutați să vă conectați aplicațiile de întreprindere la rețeaua dvs. Ethereum și modalități de a le rezolva folosind Codefi Orchestrate.

Nevoi de securitate 

Chei private 

Cheile private se află în centrul oricărei rețele descentralizate și necesită protecții suplimentare pentru a se asigura că nu sunt compromise. Utilizând o enclavă securizată a seifului care utilizează chei rotative și permisiuni stricte, vă puteți asigura că cheile dvs. rămân private. 

cheile private orchestrează

Codefi Orchestrate oferă compatibilitate cu sisteme de stocare securizate, cum ar fi Hashicorp Vault, în care cheile private fie trăiesc în memorie la semnarea unei tranzacții, fie sunt stocate criptate pe disc, limitând extrem de mult posibilitățile unei chei private să fie compromise. Hashicorp Vault este o alegere bună pentru stocarea majorității cheilor private care sunt utilizate zilnic (de exemplu, cheia privată a unui investitor într-un sistem financiar descentralizat) și oferă un echilibru bun între securitate, experiența utilizatorului și costul infrastructurii. 

Pentru a afla mai multe despre cheile private și Orchestrate, citiți postarea pe blog „Cum soluționează Codefi Orchestrate 4 provocări cheie de securitate pentru întreprinderi Soluții Blockchain”.

Audituri Smart-Contract

Contractele inteligente sunt cele care stochează și procesează datele dvs. Orice erori sau vulnerabilități ar putea fi dezastruoase pentru soluția dvs. blockchain. Iată câteva întrebări pentru a vă asigura că aveți răspunsuri la:

 1. A fost implementat contractul inteligent utilizând codul corect?

2. Este sigură implementarea contractului inteligent, adică nu există portiere din spate pentru atacuri potențiale?

Orchestrarea se va integra în curând cu MythX, un API de securitate robust care va audita și semnaliza automat vulnerabilitățile din contractele inteligente al căror cod este disponibil în registrul de contracte Orchestrate.

Medii fără eșec

Defecțiunile sistemului și timpul de nefuncționare pot fi extrem de costisitoare. Potrivit lui Gartner, costul mediu al timpului de nefuncționare pentru o rețea de întreprindere este de aproximativ 5.600 USD pe minut. Iată cum puteți calcula costurile potențiale pentru perioadele de nefuncționare ale rețelei dvs. blockchain:

Costul timpului de oprire (pe oră) = Venituri pierdute + Productivitate pierdută + Costuri de recuperare + Costuri necorporale

Venit pierdut = Venit / oră x perioadă de nefuncționare (ore) x durată de funcționare (%)

Industriile foarte reglementate pot suporta, de asemenea, amenzi și costuri suplimentare.

Eșecuri potențiale ale tranzacțiilor

Unele considerații care pot fi ușor trecute cu vederea sunt:

  • Contul dvs. nu are fonduri în prealabil
  • Prețurile la gaze cresc, ceea ce face ca tranzacțiile dvs. să nu poată fi exploatate

Având o funcție de gestionare a robinetului, Codefi Orchestrate vă ajută să vă asigurați că tranzacțiile dvs. sunt monitorizate și trimise de fiecare dată. 

Alte puncte problematice ale tranzacțiilor includ:

  • Pierderea tranzacțiilor care nu au fost încă exploatate
  • Erorile nerecuperabile reprezintă întotdeauna un risc

Folosind Managerul de tranzacții Orchestrate, tranzacțiile sunt monitorizate în mod constant și sunt retransmise dacă nu sunt exploatate. Codurile de eroare sunt trimise înapoi utilizatorilor de îndată ce apar erori pentru a limita potențialele daune. 

Riscuri de volum ridicat & Valabilitate ridicată

Trimiterea unui lot de tranzacții nu este întotdeauna ușoară. Vrei să te asiguri că fiecare a trecut și în ordine.

Codefi Orchestrate oferă o bază de date distribuită separată, extrem de disponibilă, pentru a urmări evidențele tranzacțiilor trimise în afara lanțului. Tranzacțiile și chitanțele sunt păstrate în ordine folosind un autobuz de mesaje pentru întreprindere.

O soluție extrem de disponibilă asigură, de asemenea, rezistența și scalabilitatea orizontală. Prin reducerea micro-dependențelor, Orchestrate evită pierderea de date.

Află mai multe despre Codefi Orchestra

Există multe lucruri de luat în considerare cu „integrarea” platformei dvs. Ethereum și a aplicațiilor dvs. De la tranzacții, contracte inteligente, gaze, nonce și multe altele – doriți să vă asigurați că fiecare parte este luată în considerare pentru a evita pierderea datelor, încălcări ale securității sau alte riscuri. În postările viitoare, vom discuta despre modul în care puteți gestiona costurile de construire a soluției dvs. blockchain și de a reduce timpul de producție cu planificare inteligentă și Codefi Orchestrate.

Codefi Orchestrate 2.0 este acum disponibil. Pentru întrebări, demonstrații sau pentru a afla cum Orchestrate vă poate ajuta să vă reduceți timpul de producție, Contactează-ne.

Intrați în legătură

CodefiCodefi OrchestrateEnterprise EthereumNewsletter Abonați-vă la newsletter pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me