Întreprinderile care doresc să valorifice puterea tehnologiei blockchain gândesc adesea în termeni binari ai lanțurilor private și publice. Unii cred că blockchain-urile „publice” nu au capacitățile de confidențialitate și confidențialitate ale blockchain-urilor „private”. În prezent, blockchain-urile private nu garantează confidențialitatea în toate modurile în care întreprinderile înțeleg de fapt confidențialitatea. Marele mit este că blockchain-urile „private” păstrează confidențialitatea, în timp ce blockchain-urile „publice” nu pot. Important, întreprinderile confundă deseori blockchain-urile „private” cu blockchain-urile „permise” cu administratorii de tranzacții private. Permisiunea include cine are acces și control, în timp ce confidențialitatea indică date de tranzacție protejate.

Este important să înțelegem că există trei tipuri de blockchain-uri: publice, Privat, și Consorțiu.

Blockchain-uri publice

Conceput pentru a elimina în siguranță intermediarul în orice scenariu de schimb de active.

 • Pro: stimulente economice încorporate, flexibilitate, interoperabilitate și elimină complet nevoia unui intermediar.
 • Contra: randamentul poate fi o provocare.

Blockchain-uri private

Permite intermediarului să intre înapoi, într-o anumită măsură.

 • Pro: permite o eficiență mai mare și tranzacțiile sunt finalizate mai repede.
 • Contra: nu oferă aceeași securitate descentralizată ca omologul său public. Lipsește straturile de stimulente inerente tehnologiei blockchain cu arhitectură inflexibilă.

Blockchain-urile consorțiului

Permis, parțial privat și semi-descentralizat.

 • Pro: oferă eficiență și confidențialitate a tranzacțiilor fără a consolida puterea cu o singură companie.
 • Contra: sistem centralizat tradițional cu un grad de auditabilitate criptografică atașat.

În realitate, confidențialitatea nu este o proprietate a niciunui blockchain. Mai degrabă, există straturi de confidențialitate care pot fi aplicate oricărui blockchain, chiar și lanțurilor publice, permițând tranzacții private sau „protejate” pe un blockchain public. Acest lucru permite companiilor să beneficieze de securitatea descentralizată a unui blockchain public în timp ce ascund informații private.

Către o abordare public-primul

Designul interoperabil al Ethereum oferă multă flexibilitate ca cea mai avansată, flexibilă și pregătită platformă blockchain. Ethereum permite interoperabilitatea – în primul rând, cu rețeaua publică principală, adaptând fiecare soluție Enterprise Ethereum cu acoperire globală, rezistență extremă și integritate ridicată și, în al doilea rând, interoperabilitate cu alte proiecte open-source blockchain, permițând adaptarea și extinderea viitoare a soluțiilor existente.

Întreprinderile pot obține o mai mare granularitate a confidențialității cu Ethereum, de obicei cu mult mai puțină complexitate și costuri de întreținere.

Această interoperabilitate provine din faptul că Ethereum este open source, se conectează la alte IT, cum ar fi AWS sau Azure, și că poate interacționa eficient cu lanțurile private și de consorțiu datorită infrastructurii sale tehnice consistente pentru toate tipurile de dezvoltare blockchain. Întreprinderile pot obține o mai mare granularitate a confidențialității cu Ethereum, de obicei cu mult mai puțină complexitate și costuri de întreținere comparativ cu alte platforme. Cu straturile adecvate de confidențialitate și confidențialitate, Ethereum are o serie de avantaje care îl fac alegerea evidentă pentru cazurile de utilizare unice ale întreprinderii.

Straturi de confidențialitate cu Enterprise Blockchains

Confidențialitatea și confidențialitatea sunt esențiale pentru soluțiile de întreprindere. Întreprinderile au o serie de îngrijorări atunci când iau în considerare implementările blockchain:

 • Acces: cine are permisiuni pentru a citi și / sau a scrie?
 • Vizibilitate: cui sunt transmise tranzacțiile?
 • Depozitare: cum sunt stocate datele?
 • Execuţie: cine are dreptul să înceapă, să oprească sau să repornească un proces?

Deși un blockchain „privat” poate oferi un control strict al accesului la o rețea de consorțiu, nu garantează confidențialitatea tranzacțiilor. Dacă o companie de transport percepe 100 USD pentru transportul unei cutii pentru Compania A, dar 90 USD pentru Compania B, nu vor ca aceste informații competitive să fie dezvăluite. Mai mult, un blockchain privat este la fel de sigur ca permisiunile și controalele de securitate din rețea. Pe măsură ce aceste rețele „private” câștigă mai mulți participanți, aplicarea controalelor privind accesul și vizibilitatea devine mai dificilă. De exemplu, modul în care Fabric asigură confidențialitatea tranzacțiilor între diferite părți dintr-un consorțiu este prin conceptul de canale. Un canal este în esență un singur traseu protejat între două părți. Acest lucru înseamnă că aveți nevoie de un canal pentru fiecare pereche de părți și trebuie să întrețineți toată această infrastructură pe măsură ce sistemul evoluează, ceea ce face ca administrarea să fie mai complicată. Aceasta pune întrebarea, dacă aceste blockchains „private” sunt „protejate pentru viitor” – pot scala și îndeplinesc în continuare carta originală a consorțiului??

Confidențialitatea nu trebuie gândită în termeni binari, ci mai degrabă ca straturi. Există stratul de autorizare sau acreditări al instrumentelor care implică cine are acces la informații și modul în care acestea sunt controlate și autentificate. Stratul de confidențialitate, pe de altă parte, implică păstrarea confidențialității participanților, a datelor și a termenilor. Chiar și într-un singur strat, există mai multe substraturi în care confidențialitatea poate fi păstrată în lanț, în afara lanțului și prin tranzacții private. Există trei straturi cheie de confidențialitate atunci când vine vorba de soluții la nivel de întreprindere:

 • Confidențialitatea participanților: asigurați-vă că participanții rămân anonimi unii cu alții, precum și cu cei din afara rețelei, cu mecanisme criptografice în lanț, cum ar fi semnături de apel, adrese stealth, mixare sau stocarea datelor private în afara lanțului.
 • Confidențialitatea datelor: păstrați tranzacții, solduri, contracte inteligente și alte date criptate în lanț sau în afara lanțului, cu instrumente criptografice, cum ar fi dovezi fără cunoștințe și zk-SNARKS, angajamente Pedersen sau straturi de confidențialitate în afara lanțului, cum ar fi TEE.
 • Confidențialitatea termenilor: păstrați termenii contractelor între două părți private, cu dovezi de acoperire sau angajamente Pedersen.

Faptul este că blockchain-urile private nu vă oferă confidențialitate în mod implicit. Există o distincție între rețelele permise și administratorii de tranzacții private. Într-adevăr, singura confidențialitate pe care blockchain-urile private o oferă în mod implicit este aceea că participanții și contractele nu pot fi vizualizate de neparticipanți. Mai degraba, straturi de confidențialitate trebuie să fie construit pe orice blockchain și poate fi încorporat atât în ​​lanțuri publice, cât și private, sau, cu o combinație a celor două (cum ar fi Ethereum și Quorum).

Stratul 2 din specificația clientului SEE V2

stochează arhitectura

Tranzacții private pe Ethereum Blockchain

Există multe opțiuni în ecosistemul Ethereum care sunt disponibile astăzi sau sunt dezvoltate activ pentru a oferi diferite straturi de confidențialitate. În ConsorSys Quorum, informațiile private nu sunt transmise niciodată participanților la rețea. Datele private sunt criptate și partajate numai direct cu părțile relevante. Straturile de confidențialitate sunt, de asemenea, dezvoltate în mod activ pentru Ethereum public și permis, cum ar fi zk-SNARKS și dovezi fără cunoștințe care ascund atribute ale tranzacțiilor, cum ar fi soldurile, precum și semnături de apel și hash-uri care oferă straturi de confidențialitate pentru participanți, date și / sau termeni . În cele din urmă, soluțiile off-chain împreună cu Ethereum oferă o oportunitate de a stoca date private și de a efectua tranzacții de mare viteză.

Proiect Ubin: Tranzacții publice protejate vs. canale private

Să aruncăm o privire asupra diferenței dintre tranzacțiile publice protejate și canalele private pentru date private. Tranzacțiile publice protejate sunt tranzacții care sunt validate de întreaga rețea, dar de obicei suma și potențialul tip de activ sunt protejate. Un exemplu excelent în acest sens este Project Ubin, un proiect Ethereum colaborativ la care ConsenSys a participat cu Autoritatea Monetară din Singapore pentru a crea o rețea de plăți interbancare. În Proiectul Ubin, un consorțiu de instituții financiare a folosit dovezi fără cunoștințe pentru a permite transferul de active digitale pe un registru distribuit fără a dezvălui informații despre soldurile sau sumele tranzacției.

Proiect Khokha: Angajamente Pedersen

Un alt exemplu recent este Project Khokha, care ConsenSys și Adhara, o întreprindere ConsenSys, desfășurată la South African Reserve Bank. În Proiectul Khokha, ConsenSys și echipa Adhara au folosit angajamentele Pedersen și dovezile din gama Folclor pentru a procesa volumul tipic zilnic de plăți pentru SARB cu confidențialitate completă și finalitate în mai puțin de două ore. Aceste scheme de angajament s-au dovedit a fi mult mai rapide de validat decât dovezile de cunoaștere zero.

Participanții la rețea pot valida faptul că actualizarea corectă a avut loc fără să știe soldul de deschidere, soldul de închidere sau valoarea transferului.

Cu Project Khokha, Adhara a explorat înlocuirea probelor de distanță cu dovezi de glonț, care sunt mult mai mici și mai rapid de validat. Foarte simplu, în loc să scrie soldurile și sumele tranzacției în mod clar ca într-un contract ERC20 normal, nodurile scriu o dovadă sau un angajament Pedersen al soldului. Angajamentele Pedersen sunt, de asemenea, aditiv omomorfe, ceea ce înseamnă că, pentru o actualizare a soldului, participanții la rețea pot valida faptul că actualizarea corectă a avut loc fără să știe soldul de deschidere, soldul de închidere sau valoarea transferului.

Public-First + Straturi de confidențialitate = Future-Proof

Rețelele de afaceri au nevoie de rezistență, interoperabilitate, permisiuni și confidențialitate pentru a avea succes. Cu toate acestea, aceste cerințe nu intră în domeniul de aplicare pentru registrele distribuite proprietare, darămite tehnologiile tradiționale de baze de date. Straturile de confidențialitate granulare ale blockchain-ului Ethereum și abordarea public-first îl fac o soluție de întreprindere puternică pentru organizațiile care au nevoie de flexibilitatea unei platforme interne și care doresc ca acoperirea globală să participe la economii de scară.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me