blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogCodefi

ConsenSys Codefi lansează jetonul universal pentru active și plăți

de Nicole Adarme 29 septembrie 2020 Postat pe 29 septembrie 2020

ramon salinero vEE00Hx5d0Q unsplash

Extinderea standardelor Ethereum pentru a acoperi o gamă mult mai largă de cazuri de utilizare

Înscrieți-vă la seminarul nostru web pentru a afla mai multe despre simbolul universal

Blockchain-ul Ethereum a apărut ca o bază pentru o rețea tranzacțională digitală de încredere care alimentează soluții noi în comerț și finanțe. Critic pentru aceste noi soluții este procesul de tokenizare a activelor, care implică convertirea activelor (sau a drepturilor / creanțelor asupra unui activ) într-o reprezentare digitală nativă, „un token”..

Tokenizarea este una dintre inovațiile cheie ale tehnologiei Ethereum. Multe produse bazate pe blockchain se bazează pe jetoane pentru a modela instrumente financiare, reprezintă active din lumea reală sau pentru a crea structuri de stimulare care îmbunătățesc coordonarea și guvernanța rețelei.

În ultimii câțiva ani, ConsenSys a valorificat miliarde de dolari în valoare printr-o varietate de tipuri de active, inclusiv active care alimentează noi modele de afaceri – cum ar fi funcția de activare a dovezii de utilizare – și active emise de industrii mai consolidate – precum Mata Instrumentele de investiții imobiliare ale capitalului.

Astăzi, suntem încântați să vă prezentăm Jeton universal pentru active și plăți, un standard de token complet nou proiectat de ConsenSys Codefi. Tokenul Universal a fost dezvoltat de echipele din spatele celor mai avansate proiecte de tokenizare ale ConsenSys după trei ani de învățări blockchain. Acest produs este conceput pentru a alimenta o gamă mult mai largă de cazuri de utilizare decât standardele de token existente și este capabil să reprezinte orice activ sau instrument de plată pe blockchain-ul Ethereum. Este compatibil cu cele mai populare standarde Ethereum existente, cum ar fi standardele de jetoane fungibile, nefungibile și hibride.

Captură de ecran 29-09-2020 la 10.33.13 AM.png

Cum am ajuns aici?

Pentru fiecare dintre proiectele noastre, echipa Codefi evaluează problema la îndemână, piețele adresabile care ar beneficia de o soluție, peisajul de reglementare și modul în care alți inovatori încearcă să rezolve aceste probleme (fie cu sau fără blockchain). Odată identificată problema critică, suntem capabili să distilăm procese complexe de afaceri în modele bazate pe blockchain, care sunt apoi codificate în contracte inteligente..

Încă de la începutul primului nostru proiect de tokenizare, am aflat că diferite cazuri de utilizare necesită caracteristici și comportamente de token diferite:

  • Pentru gemenii digitali (sau reprezentări ale activelor din lumea reală), trebuie să ne asigurăm că orice mișcare fizică ar fi perfect legată de domeniul digital.

  • Pentru instrumentele financiare, jetoanele au nevoie de capacitatea de a fi păstrate sau transferate în conformitate cu reglementările existente și fluxurile de lucru ale afacerii.

  • Pentru majoritatea activelor, trebuie să ne gândim cum să facem private anumite date sau caracteristici în raport cu anumiți membri ai rețelei. De asemenea, trebuie să asigurăm interoperabilitatea contabilității.

  • Pentru cazurile de utilizare a finanțelor descentralizate, trebuie să limităm controlul emitentului asupra activului, să descentralizăm conformitatea și să ne asigurăm că activul va rămâne interoperabil cu toate celelalte protocoale DeFi și contracte inteligente..

Toate aceste comportamente particulare prezintă provocări tehnice interesante, în special în ceea ce privește interoperabilitatea. Un răspuns ar fi putut fi recrearea unui contract inteligent pentru fiecare proiect și auditul acestuia de fiecare dată. Cu toate acestea, acest lucru nu a fost practic, deoarece crearea și auditarea inteligentă a contractelor necesită o cantitate semnificativă de timp, bani și resurse pentru dezvoltatori. În schimb, dezvoltarea unui singur contract inteligent care funcționează pentru toate tipurile de cazuri de utilizare și active a fost alegerea mai eficientă, scalabilă și sigură.

În ultimii trei ani, am ajustat, măsurat și rafinat același contract inteligent, din nou și din nou. Astăzi suntem siguri că va îndeplini în mod eficient cele mai multe cerințe atât în ​​cazurile de utilizare a finanțelor centralizate, cât și descentralizate.

Vizitați Github Repo pentru Jetonul Universal

O evoluție în standardele de jeton Ethereum

Cu jetonul universal pentru active și plăți:

  • Instituțiile pot păstra controlul deplin asupra activelor pe care le emit. Acest lucru este esențial pentru a ține evidența identităților deținătorilor de jetoane, pentru a împiedica actorii înscriși în blocuri să acceseze anumite active și pentru a se asigura că transferurile sunt întotdeauna conforme. În viitor, dacă aceste instituții vor alege să interacționeze cu protocoalele DeFi, vor putea, de asemenea, fie să elimine, fie să descentralizeze aceste controale și să beneficieze de compozibilitatea rețelelor DeFi..

  • Întreprinderile și dezvoltatorii sunt împuterniciți să emită orice tip de activ sau instrument de plată pe blockchain-ul Ethereum, fie că este vorba de un instrument derivat DeFi, împrumut sau ipotecă, un CBDC cu amănuntul sau cu ridicata, o factură sau o chitanță de depozit, orice tip de instrument financiar sau chiar de colectat , sau activ de joc.

    Scris de echipa expertă de tokenizare la Codefi Assets

Aflați mai multe despre simbolul universal pentru active și plăți prin intermediul seminarului nostru web la cerere.

Priveste acum

Gestionarea activelor Anunț de produs Tokenizare Token universal Buletin informativ Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me