blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlog Comunicat de presă

ConsenSys Labs anunță investiții în atpar

Echipa din spatele Protocolului ACTUS câștigă sprijin pentru a crea infrastructură pentru active financiare interoperabile. de ConsenSys 11 noiembrie 2019 Postat pe 11 noiembrie 2019

Zurich, Elveția și New York, SUA– ConsenSys Labs a anunțat astăzi o investiție în atpar, echipa din Elveția care oferă aplicații financiare de nivel bancar prin dezvoltarea protocolului ACTUS. Fiind unul dintre cei mai importanți investitori în Ethereum, ConsenSys susține proiecte cu potențialul de a conduce adoptarea în care ecosistemul vede cel mai mare potențial – servicii financiare și servicii bancare. 

Activele financiare sunt în centrul fiecărui serviciu financiar și reprezentarea acestor active pe Ethereum într-un mod transparent și interoperabil este o promisiune cheie a mișcării de finanțare deschisă. Respectând această promisiune, Protocolul ACTUS este un cadru open source pentru emiterea de instrumente financiare de nivel bancar într-un mod unificat în toate clasele de active. atpar și-a deschis sistemul de contract inteligent pentru protocolul ACTUS de pe GitHub și a portal demo este disponibil pe rețeaua de testare Ethereum.  

Cadrul contractual inteligent al Protocolului ACTUS reprezintă activele financiare și logica lor pe Ethereum ca elemente modulare, de tip „Lego”, cu șabloane care pot fi parametrizate pentru a reprezenta aproape orice instrument financiar, de la ipoteci și obligațiuni la instrumente derivate și nu numai. În loc să construiască de la zero, dezvoltatorii pot lucra cu contracte financiare gata de utilizat care conțin fișe de termeni unificate citibile de mașină și programul de obligații al instrumentului. În plus, Protocolul ACTUS gestionează aspecte de deservire precum emiterea, înregistrarea și actualizarea modificărilor de stare, fracționarea și punerea în comun a activelor, distribuirea fondurilor și simplifică foarte mult raportarea și analiza activelor și a portofoliilor. infrastructura cuprinzătoare a atpar oferă instituțiilor financiare capacitatea de a gestiona și deservi ciclul de viață al activelor financiare la o fracțiune din costul actual. 

Întrucât evoluțiile în finanțele descentralizate (DeFi) au atins un nivel ridicat al industriei, cu peste 600 de milioane de dolari blocate doar în blockchain-ul Ethereum, ConsenSys se angajează să investească în proiecte care vor accelera eventuala migrație a piețelor financiare de miliarde de dolari către rețelele blockchain. În același mod, adoptarea standardului ERC-20 a deblocat posibilitatea tokenizării la nivel de rețea, facilitând schimbul unui token ERC-20 cu altul și utilizarea între portofele și schimburi, Protocolul ACTUS urmărește să permită aceeași interoperabilitate Bunuri financiare. În combinație cu ERC-2222 standardul de distribuție a fondurilor – care a fost un efort de colaborare condus de atpar – activele financiare vor eluda costurile substanțiale de integrare și reconciliere a datelor ale sistemelor vechi actuale.  

Joseph Lubin, fondatorul ConsenSys și cofondatorul Ethereum a împărtășit: „Împreună, specificațiile tehnice ACTUS și protocolul financiar ACTUS au potențialul de a fi HTML și HTTP ale stratului financiar al World Wide Web descentralizat, permițând întreprinderilor să depășească ineficiențe ale grădinii zidite ale sistemului nostru financiar actual, care limitează companiile și piețele la sisteme proprii de siloz. În viitor, Protocolul ACTUS își propune să definească fiecare contract financiar de pe planetă cu intrări, ieșiri și algoritmi bine definiți pentru a codifica fluxurile de valoare, fiecare redat și încorporat într-un acord inteligent bazat pe blockchain, legal obligatoriu. ”

atpar a fost fondată în februarie 2019 de o echipă diversă, cu ani de experiență inovând în servicii financiare și rețele descentralizate. Echipa atpar a fondat Protocolul ACTUS pentru a stabili șinele pentru tokenizarea fluxurilor de numerar pe Ethereum, echipând dezvoltatorii cu instrumentele de reimaginare a serviciilor financiare pe o infrastructură deschisă, interoperabilă și fără frecare. Echipa se bazează pe cele existente Standardele ACTUS (Standarde unificate tipuri de contracte algoritmice), care a fost dezvoltat de sectorul serviciilor financiare și adoptat ca standard industrial pentru reprezentarea activelor ca răspuns la criza financiară globală din 2008. 

„Containerele intermodale au revoluționat industria navală, atpar își propune să reproducă aceste beneficii de eficiență pentru industria financiară. Protocolul ACTUS oferă infrastructura pentru a containera toate activele financiare majore și a le descrie cu „documente de transport” unificate, care pot fi citite de mașini. Va împuternici instituțiile financiare să conducă costurile de producție aproape la zero, automatizând deservirea și raportarea activelor financiare de-a lungul întregului ciclu de viață ”, a declarat Michael Svoboda, CEO al atpar.

atpar câștigă avânt în țara sa de origine, Elveția, unde au fost selectați recent ca una dintre cele 10 companii fintech care urmează să se alăture 2019 Programul Kickstart Accelerator lansat de Digital Switzerland. participarea lui atpar la cohorta Kickstart a dus la o Dovadă a conceptului cu Swisscom, cel mai mare furnizor de telecomunicații și operator de infrastructură bancară din Elveția. Swisscom explorează Protocolul ACTUS pentru a crea soluții pentru datoriile tokenizate pentru industria financiară elvețiană. În plus, Agenția Elvețiană pentru Inovare Innosuisse a salutat atpar echipei sale de program de bază de coaching și a acordat echipei o subvenție pentru dezvoltarea profesională. 

Investiția de la ConsenSys Labs va permite echipei atpar să tranziționeze dezvoltarea protocolului ACTUS de la Ethnetum testnet la mainnet. 

Pentru mai multe informații despre atpar și cum să construiți cu Protocolul ACTUS, vă rugăm să vizitați atpar.io și actus-protocol.io.

Mai multe despre atpar:

atpar construiește infrastructură financiară pe Ethereum, care împuternicește emitenții și furnizorii de soluții de emisiune să simbolizeze și să gestioneze întreaga gamă de clase de active financiare de-a lungul întregului ciclu de viață la o fracțiune din costul actual.

Despre ConsenSys Labs:

Consensys Labs investește în cei mai promițători fondatori Web3 din lume. Cu investiții în peste 78 de companii din 22 de țări, Labs se concentrează pe ajutarea fondatorilor să construiască un viitor mai descentralizat și de încredere. Aflați mai multe la Labs.ConsenSys.net.

Persoane de contact media: 

[e-mail protejat]

Michael Svoboda, [e-mail protejat]

 

 

Newsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivEthereum Q3 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q3 2020 DeFi Report

Ethereum Q2 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q2 2020 DeFi Report

Ethereum 2 0 Raport privind ecosistemul de mizăRaport

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Ghid complet pentru rețelele de afaceri BlockchainGhid

Ghid complet pentru rețelele de afaceri Blockchain

Cum să construiți un produs Blockchain de succesWebinar

Cum să construiți un produs Blockchain de succes

Băncile centrale și viitorul banilorHartie alba

Băncile centrale și viitorul banilor

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me