blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogCodefi Date

ConsenSys lansează API-ul Codefi Data

de Nicole Adarme 1 aprilie 2020 Postat pe 1 aprilie 2020

Date despre funcții

Noi, de la ConsenSys Codefi Data, am lansat API-ul nostru Data Codefi ca o modalitate pentru utilizatorii și participanții de finanțare descentralizată (DeFi) de a obține acces direct și în timp real la ratingurile DeFi și la datele de risc, cum ar fi riscul contractului inteligent, lichiditatea, garantarea și centralizarea. 

Am acumulat informații despre protocoalele de împrumut DeFi și contractele inteligente, astfel încât datele să aibă mai mult sens pentru utilizatori și dapps. Echipa noastră DeFi Score a colectat și sintetizat informații împrăștiate în prezent pe mai multe surse într-un model de date îmbogățit, disponibil acum pentru comunitate, pentru a fi utilizat direct. Cu acest API, dezvoltatorii, investitorii, companiile și entuziaștii DeFi pot prelua acum aceste date de risc DeFi într-un format ușor de integrat, care susține mai bine proiectele lor, fără a fi nevoie să construiască sau să întrețină o infrastructură de indexare personalizată.

Credem că adevăratul potențial al finanțării descentralizate deschise este vizibilitatea absolută și transparența în toate protocoalele pentru a înțelege cum, cum și de ce sunt lucrurile așa cum sunt, indiferent dacă este vorba de rate ale dobânzii sau diferite produse financiare descentralizate. Acesta este motivul pentru care am construit platforma de date ConsenSys Codefi – pentru a oferi utilizatorilor date exacte și acționabile pentru a alimenta viitorul serviciilor financiare. Lansăm API-ul Codefi Data pentru a deschide datele DeFi utilizatorilor noștri într-un format ușor de consumat, care poate fi citit de mașină. 

Unul dintre principiile de bază ale echipei noastre este sprijinul și dezvoltarea comunității. Este crucial pentru noi ca comunitatea DeFi să se angajeze și să se bazeze pe metodologia noastră de date și punctaje. Din acest motiv, API-ul nostru va avea un nivel de serviciu gratuit. Finanțarea descentralizată crește rapid, dar ne vedem în continuare în faza de testare mai mare, pe măsură ce ecosistemul prezintă ceea ce este posibil cu DeFi. Datele Codefi sunt pasionate de a aduce mai multă transparență și, prin urmare, responsabilitate și, prin urmare, maturitate în spațiul nostru și ne place să urmărim fiecare dintre aceste protocoale DeFi pe măsură ce apar și cresc.

Înregistrează-te acum pentru acces la ConsenSys Codefi Data API!

De ce datele DeFi sunt importante

Pentru toți participanții la piețele financiare, accesul la date de încredere, care pot fi acționate este fundamentul pentru analiza financiară și luarea deciziilor. Găsirea datelor corecte este rareori simplă, totuși, și pe piețele financiare tradiționale, sectoare întregi au fost construite pe activitatea de aprovizionare, organizare și curatare a datelor pentru clienți, pentru a lua decizii mai sofisticate, bazate pe date. Analiza înainte de tranzacționare, evaluarea activelor, gestionarea portofoliului, executarea tranzacțiilor, decontarea post-tranzacționare, gestionarea riscurilor, procesarea portofoliului, raportarea performanței și conformitatea cu reglementările sunt toate bazate pe date citibile de mașină. 

Acest lucru este valabil și pentru ecosistemul DeFi emergent. Fondurile criptografice, comercianții criptografici, utilizatorii platformelor de creditare, participanții la rețea de participare, împreună cu platformele și locurile de tranzacții utilizate de acești investitori – toate au nevoie de date de calitate pentru a lua decizii în cunoștință de cauză. Datele rămân esențiale pentru a analiza opțiunile de investiții, a crea algoritmi, a găsi lichidități, a executa tranzacții, a evalua performanța, a îndeplini cerințele de conformitate și a gestiona portofoliile. Pentru DeFi, aceste date pot fi dificil de accesat și pot exista fie pe lanț, fie pe lanț. 

Odată cu lansarea inițială a API-ului ConsenSys Codefi Data, puteți accesa acum ratingul DeFi și elementele de date critice ale protocolului de împrumut în lanț și în afara lanțului, care sunt intrări în acel rating. 

Sursă: Scorul ConsenSys Codefi DeFi

Sursă: Scorul ConsenSys Codefi DeFi

Scorul DeFi 

Conceput inițial de o echipă de la ConsenSys, Scorul DeFi este o metodologie open source pentru cuantificarea riscului în fondurile de creditare fără permisiune și a fost construită pentru a promova transparența și înțelegerea în jurul riscurilor tehnice și financiare care afectează piețele de creditare DeFi. Scorul DeFi oferă o valoare unică, constant comparabilă, pentru măsurarea riscului protocolului, pe baza unor factori, inclusiv riscul contractului inteligent, garanția și lichiditatea. Modelul oferă un scor 0-10 ușor de înțeles care poate fi prezentat utilizatorilor sau integrat în alte sisteme. 

Punerea la dispoziție a datelor de evaluare a scorului DeFi prin intermediul API-ului Codefi Data creează o modalitate puternică pentru datele și analizele DeFi de a ne îmbogăți ecosistemul. De exemplu, am colaborat CoinGecko, un furnizor principal de analize de piață criptografice, pentru a oferi date legate de riscurile DeFi pentru a oferi utilizatorilor lor o comparație mai holistică a opțiunilor lor de creditare DeFi. Utilizatorii lor beneficiază acum de informațiile suplimentare oferite de ratingurile DeFi Score integrate în platforma Earn a CoinGecko.

Sursă: CoinGecko Earn Platform

Sursă: CoinGecko Earn Platform

În lunile următoare, API-ul Codefi Data va încorpora materiale digitale suplimentare și date DeFi, extrase din platformele ConsenSys existente și din surse externe. Suntem încântați să lansăm acest API astăzi și să aflăm de la dvs. despre tipul de date pe care doriți să le vedeți pe platforma noastră și în viața voastră. API-ul Codefi Data va face disponibile toate aceste seturi de date dintr-un singur punct final API ușor de consumat.

Pentru a obține acces la API-ul Codefi Data, contactați aici. Pentru mai multe informații despre API și despre ce presupune, vizitați site-ul nostru aici. Pentru a vă alătura conversației cu privire la datele DeFi și a ne oferi feedback, alăturați-vă noastre Grupul DeFi Score Telegram Aici. 

Will Janensch, liderul afacerii Codefi Data

Chris Wessels, șef tehnic de date Codefi

Jordan Lyall, lider de produs Scor DeFi 

Anunț de produs Buletin informativ Abonați-vă la buletinul nostru informativ pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me