blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogNoutăți

Cum a evoluat Ethereum în timpul șocurilor de pe piața globală ale COVID-19

O ediție specială a Ethereum by the Numbers, cu 6 mâncăruri de luat masa din vârfurile istorice de volatilitate economică de luna trecută. de ConsenSys 6 aprilie 2020 Postat pe 6 aprilie 2020

piața ethereum șochează eroul

În ultimele câteva săptămâni, protocoalele de finanțare descentralizate au experimentat ceea ce mulți consideră un test o dată în viață. Acest test continuă – atât pentru DeFi, cât și pentru finanțele tradiționale – pe măsură ce lumea se supraviețuiește și se recuperează după pandemia COVID-19. 

Pe 12 februarie, Dow Jones, NASDAQ și S&P 500 s-a închis la maxime record. O lună mai târziu, întrerupătoarele de circuit bursiere au fost declanșate în întreaga lume pentru a reduce vânzarea de panică, deoarece piețele SUA au suferit cea mai mare scădere procentuală de o zi de la prăbușire din 1987. 12 martie a fost o dovadă că finanțele tradiționale și finanțele descentralizate sunt încă destul de corelate. Pe măsură ce piețele tradiționale s-au contractat în joiul negru, la fel au făcut și criptomarketurile, prețurile ETH și BTC scăzând cu peste 40% în mai puțin de 24 de ore. 

În ultimele săptămâni, numeroase echipe de aplicații, platforme și schimburi de date au distribuit tablouri de bord analitice și și-au descris eforturile de a asigura disponibilitate ridicată utilizatorilor în aceste perioade volatile. În spiritul transparenței, am dorit să oferim o analiză a modului în care a funcționat rețeaua Ethereum în acest moment unic din istoria economică și să identificăm eventualele oferte pentru viitorul rețelelor digitale și al finanțelor. 

Mai jos sunt șase concluzii bazate pe date, derivate din creșterea activității de luna trecută. Statisticile au fost generate folosind suita de analize ConsenSys, Alethio, specific API-ul Alethio și instrument de raportare personalizat.

icoana consensys plexus rotundă Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține cele mai recente știri, analize, produse despre blockchain Ethereum și multe altele.

1. Hashratul lui Ethereum a rămas constant. Minerii au rămas în rețea.

Hashrate se referă la viteza cu care își desfășoară activitatea minerii Ethereum, în special numărul de hash-uri ghicite pe secundă pentru rezolvarea nesimțirii unui bloc de tranzacții. Hashratul de pe rețeaua principală Ethereum a rămas stabil la ~ 170TH / s în cea mai volatilă zi, 12 martie. În săptămâna 12-18 martie, puterea medie zilnică de hash a fost de ~ 165TH / s, aproape identică cu nivelul mediu zilnic de martie de ~ 167TH / s. Hashratul Ethereum a rămas constant în comparație cu alte blockchain-uri, cum ar fi Bitcoin, care a experimentat o 20% scădere în mineritul hashrate. În general, acest lucru înseamnă că majoritatea minerilor au rămas în rețea în timpul volatilității prețurilor.

Ethereum Blockchain Hashrate martie 2020

2. Prețurile la gaz au crescut, dar au revenit rapid la normal. Mecanismul de stimulare al Ethereum a funcționat.

În 12 și 13 martie, prețurile medii zilnice la gaz au crescut la 78 Gwei și 85 Gwei, pe măsură ce utilizatorii au alergat să încaseze ETH sau să se convertească în monede stabile, majorând taxele, astfel încât minerii să își acorde prioritate tranzacțiilor în așteptare. Cu toate acestea, în zilele următoare, prețul gazului a revenit la o valoare medie zilnică de ~ 12 Gwei (o altă ușoară creștere a avut loc pe 16). Rețeaua a gestionat în mod capabil creșterea activității de două zile.

pretul gazului

3. Bursele descentralizate (DEX-uri) au gestionat volumul de tranzacționare istoric cu perioade de nefuncționare zero.

În timpul scăderii pieței din 12 martie, DEX-urile au gestionat o cantitate astronomică de volum de tranzacționare fără probleme majore, atacuri sau întreruperi. DEX-urile au înregistrat 550 de tranzacții ETH tranzacționate – peste o creștere de 5 ori față de ziua precedentă – și 6.639 comercianți unici – aproape o creștere de 50% față de ziua precedentă. Peste 17 DEX-uri active monitorizate pe Alethio’s dex.ceas, ~ 70 milioane USD au fost tranzacționați doar pe 12 martie, cu gestionarea Uniswap 42 milioane USD, aproape de 6 ori volumul mediu zilnic de tranzacționare în martie. Până pe 17 martie, volumele zilnice de ETH și numărul de comercianți unici din DEX-uri au revenit la nivelurile de pre-blocare. Panica a fost reală, dar de scurtă durată.

Volumul DEX și Comercianți pe Ethereum Volumele de tranzacționare DEX (ETH), martie 2020. Sursa: DEX Watch. Activități de tranzacționare pe zi pe Uniswap Volumele de tranzacționare Uniswap (ETH), martie 2020. Sursa: DEX Watch.

Prin comparație, bursele americane au oprit tranzacționarea de patru ori la mijlocul lunii martie. Întrerupătoarele automate de piață au fost înființate în 1987 după Black Monday originală pentru a permite fluxului de informații actualizate și corecte pe piață. Întrerupătoarele au fost actualizate cel mai recent în 2013 pentru a preveni blocările flash provocate de tranzacționarea de înaltă frecvență. Cu toate acestea, bordurile de tranzacționare pot avea consecința neintenționată a interferenței cu stabilirea prețurilor eficiente și a exacerbării vânzării de panică de la comercianții care încearcă să învingă declanșatoarele. Un alt punct de date interesant: Robinhood, platforma de tranzacționare fără comisioane, a experimentat întreruperi tehnice la începutul lunii martie. Întreruperile nu au avut legătură cu întrerupătoarele de piață, ci mai degrabă din cauza stresului asupra infrastructurii Robinhood. 

4. Protocoalele DeFi interoperabile au permis utilizatorilor să mute rapid activele și să interacționeze între platforme.

La 13 martie, activitatea protocolului DeFi a atins un maxim cu 9.267 de utilizatori activi într-o perioadă de 24 de ore – 11,5% din totalul de 80.000 de utilizatori unici din T1.

Utilizatori activi zilnici pe platformele DeFi Utilizatori activi DeFi zilnic – T1 2020. Furnizat de Alethio.

Cu toate acestea, mai interesant decât numărul total de utilizatori DeFi este numărul de utilizatori care au interacționat cu mai multe protocoale DeFi, deoarece oferă o privire asupra tendințelor rețelei și a interoperabilității pe diferite platforme. Comparând comportamentul utilizatorilor între ianuarie, februarie și martie, este clar că în timpul șocurilor de piață de la jumătatea lunii martie, utilizatorii au migrat din jocul lung de împrumuturi și împrumuturi și s-au grupat în jurul DEX-urilor, cum ar fi Uniswap și Kyber, trecând la active de refugiu sigur, cum ar fi stablecoins. 

defi ianuarie Utilizatorii care au interacționat cu un protocol DeFi de peste 1 dată în ianuarie. Furnizat de Alethio. defi februarie Utilizatorii care au interacționat cu un protocol DeFi de peste 1 dată în luna februarie. Furnizat de Alethio. defi mars Utilizatorii care au interacționat cu un protocol DeFi de 1+ ori în luna martie. Furnizat de Alethio.

Această suprapunere sporită a utilizatorilor ca răspuns la Black Thursday – norul dens galben al utilizatorilor care interacționează cu Uniswap și Kyber în graficul din martie de mai sus – surprinde ușurința cu care utilizatorii DeFi pot schimba active și se pot deplasa între burse. Protocoalele DeFi precum Kyber agregează, de asemenea, surse de lichiditate în lanț, cum ar fi Uniswap și alte DEX-uri, permițând utilizatorilor să apeleze la o singură funcție de contract inteligent pentru o descoperire mai eficientă a prețurilor.

5. Stablecoins sunt la cerere. Subcolateralizarea lui Dai a testat angajamentul Maker față de descentralizarea completă și viabilitatea pe termen scurt a stablecoinelor susținute de criptomonede.

Stablecoins sunt active criptografice care sunt legate în valoare de monedele fiduciare sau de un coș de active pentru a preveni volatilitatea. Stabilecoinele criptocolateralizate, cum ar fi Dai, necesită ca eterul, simbolul nativ al rețelei Ethereum, să fie păstrat în garanție contractuală inteligentă. Plafonul de piață al monedelor stabile continuă să crească în creștere, pe măsură ce deținătorii de cripto se mută pentru a-și risca activele, păstrând în același timp lichiditatea. Graficul de mai jos arată ziua din fiecare lună a trimestrului în care Uniswap DEX a procesat cea mai mare cantitate de volum. Pe 13 martie, peste 80% din volumul Uniswap a fost doar în Dai și USDC.

Volumele DAI și USDC pe Uniswap în timpul fiecărei maxime lunare de tranzacționare în T1, 2020 [ETH] Volumele DAI și USDC pe Uniswap în timpul fiecărei maxime lunare de tranzacționare în T1, 2020 [ETH]. Date de la Alethio.

Stablecoinul Dai a fost supus unui test de stres unic luna trecută, după cum mulți au analizat. Pe 12 martie, am observat o scădere bruscă a scorurilor DeFi ale bazinelor Dai, folosind Codefi’s Scorul Defi, care evaluează platformele de creditare DeFi pe baza unor factori precum riscul contractului inteligent, garantarea, lichiditatea și riscul de centralizare. În timpul șocurilor de pe piață, utilizatorii s-au grăbit să împrumute Dai pe platforme precum Compound și dYdX pentru a-și împiedica CDP-urile să nu fie lichidați. Pe măsură ce oamenii au împrumutat Dai, grupurile individuale au înregistrat o utilizare mai mare și o lichiditate mai mică. Lichiditatea limitată reduce scorul DeFi al unui pool, deoarece există un risc crescut pentru creditorii de a-și putea părăsi poziția. Scăderea prețului la mijlocul lunii martie a lichidat instant Maker Vaults sub raportul de colateralizare de 150%, lăsând o valoare mai mare de 4 milioane de dolari a Dai subcolateralizată, iar stablecoinul stând deasupra piciorului său de 1,00 USD.

Taxele crescute ale gazelor din rețea au avut consecințe asupra protocolului Maker. MCD-Medianizer, fluxul de preț în lanț al Maker, a rămas blocat în coada de tranzacții, blocând o actualizare exactă a prețului. Acest lucru a permis unor proprietari de seif să își salveze pozițiile de creanță colaterale (CDP), dar a însemnat și lichidarea instantanee și complete pentru alții, odată ce actualizarea oracolului de preț. Mai mult, mai mulți lichidatori au exploatat fluxul de preț blocat prin lansarea în avans a licitațiilor de datorii cu comisioane de tranzacție crescute și câștigarea ETH – peste 8 milioane de dolari în total – cu oferte de 0 Dai. 

Aceste anomalii au stimulat conversația în întreaga comunitate DeFi despre necesitatea întrerupătoarelor, asemănătoare piețelor tradiționale, și dacă acestea erau de fapt anomalii sau dacă sistemul funcționa așa cum a fost proiectat. În zilele de după șocurile pieței, MakerDAO a adăugat stablecoin-ul USDC cu garanție fiat – și mai centralizat – ca garanție pe platformă și, de asemenea, a scos recent la licitație jetoane MKR de 5,3 milioane de dolari pentru a acoperi deficitul și pentru a-l aduce pe Dai mai aproape de vârful său de 1 dolar.. 

Instabilitatea lui Dai prin șocurile de preț a fost o provocare legitimă pentru ecosistemul DeFi. Stablecoins reprezintă încă o îmbunătățire semnificativă față de șinele de plată tradiționale, dar stablecoins susținute de fiat sunt cel puțin mai fiabile pe termen scurt. Luarea de la testul de stres al Maker luna trecută pare că protocoalele DeFi funcționează într-adevăr așa cum au fost concepute, dar trebuie să își optimizeze constant politica monetară și oracolele de preț pentru a anticipa evenimente de lichiditate unice..

6. Activele criptografice sunt corelate cu activele tradiționale, dar transparența datelor face diferența.

Șocurile de piață din luna trecută au dovedit foarte mult că activele cripto și tradiționale sunt încă conectate, evidențiată în creșterea din graficul de corelație a prețurilor de mai jos între S&P 500, BTC și ETH.

Diagrama de corelare a prețurilor între S & amp; P 500, BTC și ETH Diagrama de corelare a prețurilor între S&P 500, BTC și ETH. Furnizat de CoinMetrics.

Pentru mulți investitori, criptomoneda este încă o investiție alternativă într-un portofoliu mai larg și nu este încă o acoperire pe deplin adoptată împotriva imprevizibilității și lipsei de transparență pe piețele tradiționale. Îmbunătățirile constante la integrarea utilizatorilor și la macroeconomia DeFi – cu Dai ca exemplu perfect – înseamnă că decuplarea și „flippening” a finanțelor tradiționale și descentralizate este o narațiune mult mai lungă. 

Dacă există o lecție generală din șocurile pieței luna trecută, disponibilitatea și transparența datelor sunt esențiale pentru succesul finanțelor descentralizate și, de altfel, al finanțelor globale. Ecosistemul blockchain a apărut în 2008 ca răspuns direct la lipsa transparenței în jurul activelor toxice, băncilor zombie și spălării ratingurilor. Subcolateralizarea lui Dai luna trecută a fost o provocare pentru DeFi, dar a fost imediat vizibilă și acționabilă pentru comunitate. 

Rick Reider, director global de investiții cu venituri fixe la BlackRock, pare să fi surprins cel mai bine dezorientarea participanților la piața mondială: „Dacă nu știi unde este cel mai sigur activ din lume, devine aproape imposibil să afli unde orice altceva este. ” În aceste vremuri tumultuoase, transparența rețelei Ethereum ajută la această căutare. 

„Ceea ce vom scoate din această criză”, a scris recent S-Colin, co-șef global al ConsenSys, Lex Sokolin, „este un nou sistem de credințe”. Un nou sistem de credințe despre încredere, transparență și, mai ales, despre sănătatea sistemelor noastre.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Obțineți cele mai recente analize, tutoriale, seminarii web și multe altele Ethereum direct în căsuța de e-mail. Abonati-va DeFiNewsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivEthereum Q3 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q3 2020 DeFi Report

Ethereum Q2 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q2 2020 DeFi Report

Ethereum 2 0 Raport privind ecosistemul de mizăRaport

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Ghid complet pentru rețelele de afaceri BlockchainGhid

Ghid complet pentru rețelele de afaceri Blockchain

Cum să construiți un produs Blockchain de succesWebinar

Cum să construiți un produs Blockchain de succes

Băncile centrale și viitorul banilorHartie alba

Băncile centrale și viitorul banilor

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me