blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

HomeBlogEnterprise Blockchain

Cum a fost valorificată valoarea de 350 milioane de euro a bunurilor imobiliare pe Ethereum

În culisele proiectului de tokenizare de referință al Mata Capital și ce înseamnă pentru viitorul gestionării activelor. de ConsenSys 29 mai 2020 Postat pe 29 mai 2020

mata capitala succesului erou

„Aceasta marchează începutul unei transformări radicale a sectorului de administrare a activelor imobiliare.”

Matthieu Bouchaud, șef de produs la Codefi Assets

De la prototipuri de jetoane de titlu în Marea Britanie până la apartamente fracționate în Manhattan, tokenizarea imobiliară a apărut în ultimii ani ca fiind unul dintre cele mai multe cazuri de utilizare aici și acum a tehnologiei blockchain pentru administratorii de active și proprietăți mari. Anul trecut, manager de active francez Mata Capital a mutat industria după o altă etapă importantă prin tokenizarea activelor imobiliare în valoare de peste 350 milioane EUR. Proiectul a implicat tokenizarea unui fond alternativ de investiții care deține o platformă logistică în valoare de 220 milioane EUR în nordul Parisului. Emiterea de tokenuri susținute de active se numără printre cele mai mari proiecte de tokenizare imobiliară din Europa.

Dincolo de integrarea mai eficientă a clienților, procesarea tranzacțiilor și raportarea, Mata Capital își propune să crească accesul și să atragă un fond mai larg de investitori profesioniști interni și internaționali. Baptiste Saint-Martin, Manager de dezvoltare a produselor la Mata Capital, explică faptul că viziunea pe termen lung a proiectului este „construirea unei platforme de investiții care să permită oricui să investească în capital privat, imobiliare, infrastructură sau datorii private cu mai puțin de una euro, cu respectarea tuturor standardelor de reglementare. ” 

Mata Capital a colaborat cu ConsenSys pentru a lansa soluția pentru Codefi Assets, o platformă bazată pe Ethereum pentru emiterea și gestionarea activelor digitale. Platforma Codefi folosește și contracte inteligente Ethereum pentru a defini cerințele de conformitate și a valida KYC pentru a emite acțiuni corespunzătoare investitorilor verificați. 

Iată o imagine din culise a modului în care funcționează platforma și o defalcare a ceea ce înseamnă proiectul pentru sectorul imobiliar în general.

icoana consensys plexus rotundă Descărcați studiul de caz complet Mata Capital. Descarca

Cum l-au construit

Imobile imobilizate

Unul dintre avantajele unice ale blockchain-ului Ethereum este că oricine poate crea și distribui cu ușurință jetoane digitale care reprezintă active fungibile, nefungibile și financiare care pot fi verificate pe un registru distribuit. Pentru activele monolitice din punct de vedere istoric, cum ar fi proprietățile imobiliare, jetoanele blockchain permit fracționarea cu ușurință a proprietăților, astfel încât acțiunile digitale să poată fi distribuite atât investitorilor instituționali, cât și investitorilor de retail.

De la lansarea Ethereum în 2015, comunitatea a dezvoltat standarde de jetoane adoptate pe scară largă – liste de cerințe tehnice pe care contractele inteligente trebuie să le îndeplinească pentru ca un jeton să fie conform și compatibil în rețeaua Ethereum. Pentru soluția Mata Capital, platforma Codefi Assets folosește Token standard ERC1400 să reprezinte acțiuni din fonduri imobiliare pe blockchain-ul Ethereum. ERC1400 asigură că jetoanele pot fi inventate, transferate și arse de un administrator, precum și legate de documente legale și acorduri.  

Înainte de implementare, toate contractele inteligente dezvoltate pentru soluția Mata Capital au fost auditate de ConsenSys Diligence, echipa noastră de experți în securitate blockchain.

Distribuiți pagina claseiUn instantaneu al acțiunilor imobiliare simbolizate pe platforma Codefi Assets.

Integrarea investitorilor: conformitate KYC și listă albă

Platforma Codefi eficientizează integrarea investitorilor pentru Mata Capital, permițând potențialilor investitori să creeze conturi, să completeze un formular de conformitate KYC / AML și să încarce toate documentele necesare. Investitorii eligibili sunt apoi pe lista albă, astfel încât adresa lor Ethereum să poată primi acțiunile achiziționate pe platformă. Mata Capital a încorporat până în prezent aproximativ 80 de investitori profesioniști.

DesktopProcesul KYC pe platforma Codefi Assets.

Procesarea tranzacției 

La validarea plății, Mata Capital folosește platforma Codefi pentru a semna un certificat digital cu cheia lor privată și pentru a autoriza transferul de jetoane de securitate imobiliară către investitori. Investitorii primesc apoi o chitanță a vânzării care leagă tranzacția pe blockchain-ul Ethereum.

Lista fondurilorUrmărirea stării de plată pe platforma Codefi Assets. icoana consensys plexus rotundă Urmăriți seminarul nostru web despre viitorul investițiilor imobiliare pe blockchain. Ceas

 Ce înseamnă acest lucru pentru imobiliare

Proiectul de tokenizare al Mata Capital este un semnal că unele schimbări profunde sunt pentru sectorul imobiliar, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Tehnologia blockchain are beneficii evidente pentru procesarea informațiilor, dar avantajul său special este oportunitatea de a crea produse de investiții mult mai accesibile. Iată ceea ce vedem ca primele trei tendințe la care trebuie să fim atenți pe măsură ce soluțiile blockchain prind în domeniul imobiliar: 

  • Digitalul este inevitabil. În industria imobiliară de astăzi, gestionarea activelor este încă împiedicată de procesele de hârtie pentru validarea KYC și gestionarea registrelor investitorilor. Platforme precum Codefi creează în sfârșit un strat digital sigur pentru modernizarea acestor fluxuri de lucru din industrie.
  • Vor fi active transparente. Dacă criza ipotecilor subprime din 2008 a fost un studiu de caz în active opace, atunci soluția bazată pe blockchain-ul Mata Capital stabilește un nou standard pentru transparența activelor. Pe măsură ce mai multe aplicații blockchain imobiliare intră pe piață, investitorii se vor aștepta la transparența informațiilor despre active pentru a-și informa deciziile și analiza riscurilor. 
  • O investiție echitabilă. În multe țări, accesul la fonduri de capital privat este de obicei limitat la investitori acreditați și instituționali, cu investiții minime cuprinse între 100.000 și 250.000 de dolari. Mai mult, administratorii de active suportă costuri de configurare care sunt de obicei transferate investitorilor sub formă de comisioane. Emiterea de jetoane cu costuri reduse și procesarea tranzacțiilor vor permite managerilor de active să ofere produse de investiții mult mai accesibile, ceea ce este un câștig-câștig atât pentru emitenți, cât și pentru investitori. 

Ce urmeaza

Mata Capital se concentrează acum pe crearea unei piețe secundare pentru acțiunile tokenizate. Baptiste Saint-Martin a explicat că se află în discuții active cu consilierii lor și monitorizează actualizările de reglementare pentru „a ne asigura că oferim o soluție conformă și valoroasă pentru clienții noștri”. Soluția lor bazată pe Ethereum are potențialul de a facilita distribuția transfrontalieră a activelor financiare, asigurând în același timp respectarea KYC. 

Matthieu Bouchaud, șef de produs al Codefi Assets, consideră că inițiativa Mata Capital este o dovadă puternică a modului în care jucătorii instituționali pot adopta fără probleme soluții blockchain și, de asemenea, modul în care investitorii cu amănuntul pot achiziționa cu ușurință produse financiare complexe printr-un tablou de bord ușor de utilizat precum Codefi Platforma all-in-one a Codefi, explică Bouchaud, permite acum „trecerea de la epoca experimentării la una a creșterii industriale”.

Solicitați o demonstrație a platformei Codefi

Consultați platforma de emitere a activelor Codefi în acțiune. Solicitați o demonstrație

Gestionarea activelor Studiu de caz Codefi Imobiliare Buletin informativ Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivGhid complet pentru rețelele de afaceri BlockchainGhid

Ghid complet pentru rețelele de afaceri Blockchain

Introducere în tokenizareWebinar

Introducere în tokenizare

Viitorul activelor digitale și al DeFi-ului financiarWebinar

Viitorul finanțelor: active digitale și DeFi

Ce este Enterprise EthereumWebinar

Ce este Enterprise Ethereum?

Băncile centrale și viitorul banilorHartie alba

Băncile centrale și viitorul banilor

Blockchain Komgo pentru finanțarea comerțului cu mărfuriStudiu de caz

Komgo: Blockchain pentru finanțarea comerțului cu mărfuri

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me