blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

HomeBlogEnterprise Blockchain

Cum este verificabil Blockchain de către public și totuși anonim??

Acest articol discută diferența dintre nivelurile de anonimat pe blockchain-uri private și blockchains publice de ConsenSys 13 ianuarie 2020 Postat pe 13 ianuarie 2020

Cum este blockchain verificabil de către public și totuși anonim

TL; DR:

  • Ca registre majore, blockchain-ul Bitcoin și Ethereum necesită ca tranzacțiile să fie vizibile în mod implicit.
  • Rețeaua Ethereum oferă pseudo-anonimat; de exemplu, tranzacțiile sunt legate de adrese care corespund cheilor publice derivate de chei private deținute de utilizatori, nu de nume de utilizator sau parolă.
  • Anumite tehnologii sunt în curs de dezvoltare și testate pentru Ethereum 2 și Ethereum 3 care adaugă o enclavă de confidențialitate Ethereumului public, și anume zk-SNARKs.
  • Un zk-SNARK este un sistem de dovadă criptografică care permite utilizatorilor să mențină tranzacții private în timp ce validează tranzacțiile în conformitate cu algoritmul de consens al rețelei.
  • Odată ce zk-SNARK-urile sunt puse în aplicare, organizațiile vor putea tranzacționa în aceeași rețea ca și concurenții lor într-o confidențialitate completă, bucurându-se în același timp de securitatea blockchainului public Ethereum.
  • Până atunci, întreprinderile pot utiliza Ethereum public sau privat pentru a aborda o mare varietate de cazuri de utilizare. Exemple sunt furnizate mai jos.

Întreprinderile care doresc să valorifice structura de încredere a tehnologiei blockchain de la egal la egal, se întreabă adesea cum datele pot fi verificabile public și anonime în același timp. Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie să denotăm diferența dintre blockchain-urile permise și cele fără permisiuni. Atât blockchain-ul Bitcoin, cât și blockchain-ul public Ethereum nu au permisiunea, ceea ce înseamnă că oricine se poate alătura rețelei, poate citi registrul public și poate participa la validarea tranzacțiilor și blocurilor prin rularea unui nod. Tranzacțiile pe registre mari fără permisiune sunt pseudo-anonime prin design – tranzacțiile sunt legate de adrese care corespund cheilor publice derivate de chei private deținute de utilizatori, nu de nume de utilizator sau parolă. Tranzacțiile sunt criptate și stocate pe mai multe dispozitive sau noduri din întreaga lume. Această natură de descentralizare, transparență, verificabilă pe scară largă și numai pentru anexe face aproape imposibilă manipularea datelor.

În schimb, băncile și alte corporații cu o nevoie fundamentală de tranzacții private sunt în prezent mai predispuse la utilizarea blockchain-urilor private sau autorizate. Pe blockchain-urile permise, tranzacțiile sunt anonime pentru publicul larg. Blockchain-urile permise folosesc aceeași tehnologie ca blockchains-urile fără permisiune, dar necesită autorizații specifice pentru a citi, accesa și scrie informații pe ele. Prin urmare, accesul poate fi restricționat, iar informațiile pot fi criptate pentru a proteja confidențialitatea.

Aducerea tranzacțiilor anonime pe rețeaua principală transparentă

Pentru corporațiile care doresc încă să folosească blockchain-ul Ethereum fără permisiune din motive de transparență și non-cenzură, sunt construite tehnologii care adaugă o enclavă de confidențialitate pe blockchain-urile publice. Odată ce zk-SNARK-urile sunt implementate pe scară largă, întreprinderile se pot bucura de beneficiile de încredere ale blockchain-ului public fără a risca anonimatul. Până atunci, un portofel poate fi legat de informații de identificare personală, cum ar fi o adresă IP, o adresă de e-mail, un număr de telefon sau o adresă de livrare pe blockchains fără permisiune. Chiar dacă tranzacția este randomizată, datele încorporate în software-ul din jurul acesteia pot fi utilizate pentru a identifica persoana din spatele unei tranzacții. Rularea propriului nod poate ofunda identitatea în jurul tranzacțiilor, dar nu în întregime. 

masa comprimataTabelul 1: o comparație a caracteristicilor de confidențialitate ale blockchain-urilor publice, blockchain-urilor private și bazelor de date tradiționale. 

Ce se face pentru a consolida anonimatul pe blockchain-uri private?

În calitate de registre mari, Bitcoin și Ethereum necesită ca tranzacțiile să fie vizibile în mod implicit. Anumite tehnologii sunt în curs de dezvoltare și testate pentru Ethereum 2 și Ethereum 3 care adaugă o enclavă de confidențialitate Ethereumului public, și anume zk-SNARKs.

zk-SNARKs: furnizarea unei enclave de confidențialitate pe un registru public

zk-SNARK reprezintă un argument succint, non-interactiv, al cunoașterii, fără cunoaștere. zk-SNARKS este un sistem de probă criptografică care permite utilizatorului să verifice o tranzacție fără a dezvălui datele de bază ale tranzacției și fără a interacționa cu utilizatorul care a publicat tranzacția. În contextul unui blockchain, zk-SNARK-urile permit utilizatorilor să mențină tranzacții private, în timp ce validează în continuare tranzacțiile în conformitate cu algoritmul de consens al rețelei. Odată implementate, organizațiile vor putea tranzacționa în aceeași rețea ca și concurenții lor într-o confidențialitate completă, bucurându-se în același timp de securitatea blockchain-ului public Ethereum..

Faceți clic aici pentru o prezentare tehnică a zk-SNARKs.

Păstrarea anonimatului pe un blockchain public 

zk-SNARKs

zk-SNARK-urile sunt integrate în Ethereum2, ceea ce va permite ca o tranzacție blockchain să fie trimisă în mod privat și verificată, păstrând în același timp anonimatul utilizatorului. Experții din industrie anticipează că rețelele blockchain private și publice vor converge, datorită soluțiilor de confidențialitate și permisiuni din ce în ce mai robuste și modulare, experții din industrie anticipează că rețelele blockchain private și publice vor converge. Enterprise Ethereum Alliance (EEA) a lansat inițiativa Mainnet, care are ca scop accelerarea colaborării între întreprinderi și comunitatea Ethereum care lucrează pe rețeaua publică. Una dintre componentele definite în specificația SEE este „Private Transaction Manager”, un subsistem de autorizare care facilitează tranzacțiile private între părțile autorizate.

Până când dovezile zero-knowledge sunt implementate pe scară largă în Ethereum2.0, există modalități de a interacționa, alinia și coopera în siguranță între rețelele private blockchain și rețelele publice blockchain. 

PegaSys Plus + Orion

PegaSys Plus este o soluție Java licențiată pe bază comercială, construită pe clientul Hyperledger Besu Ethereum, construită având în vedere întreprinderile. Configurațiile de securitate ale PegaSys Plus oferă toate acestea beneficiile Hyperledger Besu, plus criptarea bazei de date și o caracteristică specială numită Orion. Orion, este un Manager de tranzacții private bazat pe Java, care permite propagarea tranzacțiilor private sigure între nodurile Enterprise Ethereum.

Protocolul AZTEC

Protocolul AZTEC a fost creat pentru a permite confidențialitatea pe blockchain-urile publice. Permite efectuarea de verificări logice asupra valorilor criptate fără ca valorile subiacente să fie dezvăluite blockchain-ului. Intrările și ieșirile unei tranzacții sunt criptate folosind o serie de zk-SNARK și criptare homomorfă, totuși blockchain-ul poate testa în continuare corectitudinea logică a acestor declarații criptate.

Descoperiți starea de confidențialitate pe Ethereum

Starea confidențialității asupra Ethereum →

Cazuri de utilizare a întreprinderilor pe Ethereum public și Ethereum privat

Mai jos sunt patru proiecte care ilustrează în continuare nivelul de confidențialitate și scalabilitate care poate fi atins utilizând Ethereum public și Enterprise Ethereum.

Ethereum fără permisiune: 

Santander: Emiterea primei obligațiuni blockchain end-to-end pe Ethereum public

Banco Santander SA, o instituție privată, a folosit blockchain-ul public Ethereum pentru a tokeniza și a înregistra în siguranță o obligațiune de 20 de milioane de dolari. Prin emiterea obligațiunii pe un blockchain public, datele financiare nu pot fi modificate retroactiv fără consensul participanților la rețea.

Hala Systems: Raportarea informațiilor despre criminalitatea de război despre Ethereum public 

Hala Systems, o întreprindere privată, folosește blockchain-ul public Ethereum pentru a stoca informații despre crimele de război. Sentry, sistemul de avertizare și avertizare al Hala, utilizează o rețea multi-senzori pentru a genera conștientizare situațională în timp real a amenințărilor din Siria. Dispozitivele IoT situate pe linia de foc raportează descoperirile lor direct blockchain-ului public Ethereum, unde trăiește pentru totdeauna. 

Avantajele utilizării Ethereum fără permisiune

Hala se îndepărtează efectiv de la baza ecuației de raportare Sentry, ceea ce dovedește că informațiile colectate nu au fost modificate și / sau modificate în niciun fel. Utilizând blockchain-ul privat, Hala oferă acum rapoarte considerate valoroase de către Biroul Înaltului Comisar al Națiunilor Unite și Curtea Penală Internațională.  

Ethereum permis: 

Proiectul i2i: Rețeaua de plăți a consorțiului întreprinderii care conduce la incluziunea financiară în Filipine 

Unionbank din Filipine a colaborat cu ConsenSys, Kaleido: Blockchain Business Cloud, Microsoft Azure și mai multe bănci locale vor crea o platformă interbancară pentru a permite remitențe interne sigure, instantanee și rentabile.

Avantajele utilizării permisului Ethereum

Titularii de cont pot trimite și primi în mod privat bani prin orice cont bancar din Filipine fără a se baza pe infrastructura serviciilor financiare internaționale.

komgo: Primul consorțiu privat din lume pentru comerțul cu mărfuri 

komgo este un consorțiu privat semi-privat, descentralizat de partid, pentru comercializarea mărfurilor. În parteneriat cu ConsenSys, komgo a creat o platformă de finanțare a comerțului bazată pe blockchain și bazată pe rețea. Rezultatul este o platformă digitală sigură în care părțile autorizate pot stoca date, trimite tranzacții și pot schimba valoare sau informații și pot trimite mesaje pe baza permisiunilor.

Avantajele utilizării permisului Ethereum

komgo facilitează tranzacțiile P2P la care participanții la rețea ar trebui să aibă acces, dar nu neapărat publicul larg. komgo acționează ca o singură sursă de adevăr, permițând comercianților, transportatorilor, băncilor și altor participanți autorizați să tranzacționeze în siguranță într-un mod digitalizat extrem de eficient, rezultând simplificarea operațiunilor la nivel de industrie și documentația standardizată. Pentru un strat suplimentar de securitate, platforma komgo are un sistem propriu de transfer de documente numit Kite, care permite transferul securizat fără a dezvălui conținutul în întregime rețelei komgo.

***

Încercați să începeți un proiect pe Ethereum, fie el public sau privat? 

Soluții de contact →

Hyperledger BesuQuorumNewsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivGhid complet pentru rețelele de afaceri BlockchainGhid

Ghid complet pentru rețelele de afaceri Blockchain

Introducere în tokenizareWebinar

Introducere în tokenizare

Viitorul activelor digitale și al DeFi-ului financiarWebinar

Viitorul finanțelor: active digitale și DeFi

Ce este Enterprise EthereumWebinar

Ce este Enterprise Ethereum?

Băncile centrale și viitorul banilorHartie alba

Băncile centrale și viitorul banilor

Blockchain Komgo pentru finanțarea comerțului cu mărfuriStudiu de caz

Komgo: Blockchain pentru finanțarea comerțului cu mărfuri

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me