blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogDezvoltare blockchain

Cum să economisiți timp pe DevOps și să vă scalați Ethereum Dapp cu Infura

Aflați avantajele și dezavantajele propriului nod Ethereum și diferitele moduri în care echipele principale de aplicații folosesc Infura pentru a-și scala infrastructura, de la DeFi la jocuri. De ConsenSys 30 aprilie 2020 Postat pe 30 aprilie 2020

Avantajele și dezavantajele executării propriului nod

Una dintre cele mai puternice propuneri ale blockchain-ului Ethereum este că, teoretic, oricine poate rula un nod, valida tranzacțiile și contribui la rețea. Dacă sunteți un dezvoltator veteran Ethereum, răsucirea și rularea unui nod ar fi putut fi unul dintre primele lucruri pe care le-ați făcut când ați intrat în acest spațiu. 

Cu toate acestea, sincronizarea unui nod Ethereum și stocarea datelor blockchain pot fi consumatoare de timp (zile), costisitoare (500 GB de stocare sau mai mult) și dificilă (dacă închideți clientul în mod necorespunzător, dacă discul dvs. nu este un SSD , dacă Internetul tău renunță etc.). Dacă sperați să construiți un dapp popular, va trebui în cele din urmă să vă scalați infrastructura pentru a găzdui noi utilizatori și un volum mai mare de tranzacții. Aceasta înseamnă mai multe noduri, mai mult spațiu pe disc, ingineri de infrastructură cu normă întreagă și, în cele din urmă, mai multe costuri. Dacă trebuie să fixați datele la IPFS, să accesați datele de arhivare a nodurilor complete sau să vă actualizați nodurile pentru a rămâne compatibile cu furcile de rețea, menținerea infrastructurii devine mai complexă.

infura Webinar la cerere: Aflați cum să creați propriul nod Ethereum cu inginerul șef de infrastructură al Infura. Priveste acum

Trei moduri de a vă dimensiona infrastructura 

Rulează-ți propria soluție

Dacă aveți resursele necesare pentru a construi o echipă de dezvoltare și pentru a angaja ingineri de fiabilitate a site-ului (SRE) cu normă întreagă, vă puteți scala propria infrastructură învârtind și menținând mai multe noduri Ethereum in-house.

Infrastructură-ca-serviciu

Dacă sunteți nou în dezvoltarea Web3 sau nu aveți timp sau resurse pentru a configura infrastructura și a vă rula propriile noduri Ethereum sincronizate, puteți utiliza furnizori de servicii noduri bazate pe cloud, cum ar fi Infura. Cu punctele finale API Infura, vă puteți conecta dapp-ul la rețelele de testare Ethereum, mainnet și IPFS cu o singură linie de cod. Nu este necesară sincronizarea sau configurarea complexă. Nivelurile de abonament Infura vă permit să vă scalați cu ușurință serviciul și vă ajută echipa să rămână concentrată pe dezvoltarea de produse de bază, mai degrabă decât să mențină infrastructura costisitoare.

Infrastructură hibridă

Un model de infrastructură hibridă este o soluție bună dacă propriul nod vă servește bine, dar doriți flexibilitatea și liniștea sufletească de a putea accesa furnizorii de servicii nod. O soluție hibridă este un amestec de noduri cloud auto-găzduite, cu trecere la eșec la un furnizor precum Infura, care vă permite să confirmați și să verificați tranzacțiile la sfârșitul dvs., diversificându-vă, de asemenea, infrastructura pentru a vă asigura o perioadă de timp maximă a rețelei. După cum vom discuta mai jos, o serie de echipe populare de dapp operează în continuare noduri găzduite de sine în combinație cu Infura, astfel încât să poată verifica tranzacțiile singure și să verifice dacă propriile noduri sunt sincronizate..

imaginea 3

Cât de populare folosesc Dapps Infura pentru a-și consolida infrastructura

Infura acceptă o mare varietate de aplicații în ecosistemul Ethereum, de la platforme de dezvoltare dapp până la protocoale DeFi până la jocuri de nouă generație. Iată cum câteva echipe notabile utilizează API-urile Infura pentru a satisface cererea în aceste perioade fără precedent de activitate în rețea.  

Dezvoltare Dapp
OpenZeppelin

OpenZeppelin echipa rulează câteva noduri auto-găzduite și încorporează Infura în kiturile lor de început, ajutându-i să reducă cheltuielile generale și să eficientizeze integrarea Web3 pentru dezvoltatorii în plină dezvoltare, care sunt gata să-și implementeze dap-urile pe mainnet. OpenZeppelin’s Instrument de rețea JS accelerează fluxurile de lucru ale constructorilor de dapp, permițându-le să se întoarcă cu ușurință la un nod Infura public și să se conecteze la rețeaua Ethereum cu o singură linie de cod.

MakerDAO

MakerDAOSetul de instrumente permite, de asemenea, dezvoltatorilor să revină la Infura în cazul în care nu rulează un nod activ și doresc conectați-vă la Ethereum de oriunde

„Din punct de vedere al instrumentelor noastre de dezvoltare, pot fi conectat la Ethereum oriunde mă aflu. Când sunt acasă, am un nod, dar când călătoresc, mă întorc la Infura, astfel încât să pot face întotdeauna ceea ce vreau să fac cu rețeaua. “

Mariano Conti, șeful contractelor inteligente, MakerDAO

Microsoft Azure

Extensia Microsoft Azure Blockchain Development Kit pentru VS Code acceptă în mod nativ Infura, astfel încât să vă puteți conecta la contul Infura și să creați proiecte noi direct în interfața VS Code. Iată un prezentare utilă a Infura în VS Code.

Finanțe descentralizate (DeFi)
Compus

Cea mai mare provocare pentru echipele de aplicații DeFi a fost pur și simplu să țină pasul cu traficul, în special cu șocurile recente de pe piață care au utilizatori care inundă rețeaua.. Compus, fondul de împrumut cu dobândă a devenit un protocol deosebit de popular care se conectează la o gamă largă de platforme DeFi. Inițial, echipa Compound a rulat propriile noduri Geth și Parity pe Kubernetes, dar clienții au ascuns spațiu pe disc și îndeplinirea sarcinilor de bază, cum ar fi extragerea jurnalelor de evenimente, au necesitat timp DevOps semnificativ. Acum echipa folosește suita API Infura într-o varietate de moduri de a-și optimiza infrastructura și de a asigura o experiență de utilizare perfectă:

  • Interfața compusă citește direct de la Infura. Chiar dacă serverele compuse au o problemă, utilizatorii DeFi pot accesa în continuare protocolul compus prin interfață și toate detaliile contului lor. 
  • Infura împinge toate datele jurnalului de evenimente ale compusului într-un procesor de flux. Acest lucru simplifică sistemele de la capătul compusului care obișnuiau să consume și să prezinte date. 
  • Compound își unifică cererile în lanț pentru a reduce călătoriile dus-întors la Infura. Prin îmbinarea cererilor printr-un contract de vizualizare, Compound minimizează necesitatea mai multor interogări API și eficientizează utilizarea Infura.

Citiți povestea completă pe modul în care Compound folosește Infura să ruleze o infrastructură DeFi eficientă, solidă.

„Infura oferă utilizatorilor noștri o soluție de disponibilitate ridicată pentru a-și accesa datele contului chiar și în cele mai nebunii momente din cripto.”

Geoffrey Hayes, CTO, compus

gnoză

gnoză a luat o abordare hibridă a infrastructurii lor pentru a asigura conectivitatea la scară. Infura ajută utilizatorii să se conecteze la Ethereum prin portofelul Gnosis multisig și afișează, de asemenea, solduri de jetoane prin intermediul aplicației mobile Gnosis. Echipa Gnosis își rulează propriile noduri alături de Infura pentru interogări complexe și astfel au flexibilitatea de a verifica tranzacțiile singure. Astfel pot reduce costurile operaționale și, de asemenea, să rămână încrezători că infrastructura lor este diversificată.

„Folosirea Infura ne economisește mult timp în devops și ne reduce costurile pentru infrastructură. Încă rulăm propriile noastre noduri pentru unele interogări complexe, dar chiar și acolo folosim Infura pentru a verifica dacă propriile noastre noduri sunt sincronizate. ”

Stefan George, cofondator și CTO, Gnosis

Doriți să aflați cum Infura alimentează alte aplicații de finanțare bazate pe blockchain? Consultați poveștile noastre de succes ale clienților PoolTogether și Monerium.

imaginea 1 1

Jocuri
SkyWeaver

După aplicațiile DeFi, jocurile se numără printre cel mai înalt clasament Ethereum dapps în ceea ce privește volumul tranzacțiilor. Dacă creșterea CryptoKitties a fost un semn înapoi în 2017, jocurile bazate pe blockchain sunt pregătite să devină din ce în ce mai populare onrampuri pe Web3. SkyWeaver, un joc de cărți de tranzacționare bazat pe Ethereum dezvoltat de Horizon, permite jucătorilor să tranzacționeze cărți de colecție unice care sunt de fapt jetoane ERC-1155, astfel încât utilizatorii să poată urmări și verifica cu ușurință proprietatea asupra blockchain-ului. Infura parteneriat cu Horizon la începutul acestui an pentru a ajuta la gestionarea infrastructurii pe măsură ce SkyWeaver se mută în operațiuni de producție și continuă să se extindă. 

Explora Recenziile clienților Infura pentru a afla cum alte aplicații Ethereum utilizează suita API Infura pentru a scala soluțiile de analiză, platformele organizaționale și multe altele.

ProductInfrastructure 529b48b9

Sunteți gata să vă simplificați infrastructura?

„Funcționăm pe Infura de cât îmi amintesc. Este unul dintre pilonii infrastructurii noastre. Dacă nodurile noastre eșuează sau API-ul Etherscan eșuează, ne putem baza pe Infura. ”

Jordan Spence, CMO, MyCrypto

Iată când ar trebui să luați în considerare un furnizor de infrastructură Ethereum, cum ar fi Infura: 

  • Ești nou în Ethereum. Infura îți face viața mai ușoară, chiar dacă ești doar instalat pe rețele de testare precum Ropsten, Rinkeby, Kovan și Görli. Serviciul nostru de bază este gratuit pentru până la 100.000 de cereri / zi.
  • Ești limitat de timp. API-urile Infura oferă o conexiune instantanee la Ethereum și IPFS, astfel încât dvs. și echipa dvs. să vă puteți concentra pe construirea software-ului dvs. de bază, mai degrabă decât pe sincronizare, actualizare și întreținere a nodurilor. 
  • Aveți resurse limitate. Rularea nodurilor și stocarea datelor devine costisitoare, mai ales atunci când aveți nevoie de ingineri dedicați pentru a rămâne încrezători în infrastructura dvs.. 
  • Trebuie să scalați. Conectivitatea perfectă este modul în care dap-urile câștigă încrederea utilizatorilor, în special în perioadele cu volum mare de tranzacții. Bancă principală de dapps pe Infura, deoarece timpul nostru de răspuns la cereri este de până la 20 de ori mai rapid decât infrastructura auto-găzduită. 
  • Ai nevoie de fiabilitate maximă. Atunci când infrastructura de rezervă și failover-ul sunt critice pentru misiune, o soluție terță parte precum Infura este o alegere logică. 
  • Aveți nevoie de asistență de specialitate. Infura oferă acces non-stop echipelor de asistență în infrastructură.

Dacă doriți să aflați mai multe despre cum puteți interacționa cu rețelele Ethereum și IPFS prin Infura, accesați infura.io/docs și explorați documentația noastră sau consultați tutorial pas cu pas despre pornirea cu Infura.

Sunteți gata să vă conectați aplicația cu API-urile noastre cu acces instantaneu? Mergeți spre infura.io/register și începeți gratuit azi.

Dezvoltați acum pe Web3 cu API-urile Infura Ethereum și IPFS.

Începeți gratuit InfuraNewsletter Abonați-vă la newsletter pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivCum să construiți un produs Blockchain de succesWebinar

Cum să construiți un produs Blockchain de succes

Cum se configurează și se execută un nod EthereumWebinar

Cum se configurează și se execută un nod Ethereum

Cum să vă construiți propriul API EthereumWebinar

Cum să vă construiți propriul API Ethereum

Cum să creați un simbol socialWebinar

Cum să creați un simbol social

Utilizarea instrumentelor de securitate în dezvoltarea contractelor inteligenteWebinar

Utilizarea instrumentelor de securitate în dezvoltarea contractelor inteligente

Viitorul activelor digitale și al DeFi-ului financiarWebinar

Viitorul finanțelor: active digitale și DeFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me