Cum se combină NFT Art Marketplaces cu DeFi

blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogCodefi

Cum se combină NFT Art Marketplaces cu DeFi

NFT-urile reprezintă drepturi de proprietate dovedibile pentru arta digitală limitată. Valoarea totală a NFT-urilor la sfârșitul anului 2020 era de 52 de milioane de dolari. De James Beck 2 februarie 2021 Postat pe 2 februarie 2021

T4 2020 RAPORT DEFI blog 1 Descărcați raportul

Aceasta face parte dintr-o serie de articole din Raportul ConsenSys Codefi din trimestrul IV Ethereum DeFi. Descărcați raportul complet pentru a afla mai multe despre standardele de jetoane pentru active și plăți, piețele NFT, jetoane sociale și comunitare, DAO-uri, împrumuturi flash, Bitcoin și Filecoin, proiecte de împrumut și multe altele.

Întrucât jetoanele nefungibile (NFT) reprezintă finanțarea bunurilor digitale, proiectele și piețele NFT au devenit un sector incontestabil în creștere al DeFi. Așa cum Ethereum a folosit ERC-20 pentru a reprezenta active digitale, NFT-urile pot fi înțelese ca drepturi de proprietate dovedibile pentru arta digitală sperietoare. Cu galeriile de artă din întreaga lume închise din cauza COVID-19 și mai multe experiențe culturale care au loc online, Ethereum a găsit o nișă în creștere pentru ca creatorii să împărtășească arta și să interacționeze direct cu o comunitate entuziastă de colecționari. 

Captură de ecran 2021 02 02 la 3 37 27 PMDin excelent „Ghidul scepticilor pentru Cryptoart și NFT”De Justin Cone.

Până la sfârșitul anului 2020, valoarea totală de piață pentru NFT-uri a fost de 52.293.650 USD (42.720 ETH), cu 53.663 de opere de artă unice vândute pe cele mai mari cinci platforme. Nonfungible.com, care urmărește mai multe tipuri de piețe, a numărat 5 milioane de NFT-uri unice vândute pentru un total de aproape 150 de milioane de dolari. Deși aceasta este încă o fracțiune din 63,7 miliarde de dolari volumul anual al piețelor de artă tradiționale, numărul artiștilor unici, al artei și al cumpărătorilor poate fi mai mare în lumea digitală. Pe piețele de artă tradiționale, 1% dintre artiști reprezintă 64% din valoarea vânzărilor

Valoarea totală a pieței NFT. Sursă: cryptoart.io Volumul total al tranzacțiilor NFT. Sursă: Nonfungible.com

Piețele de artă tradiționale sunt notoriu nelichide, cu opere de artă celebre schimbând mâinile doar de câteva ori pe parcursul unei generații. Cu arta digitală pe Ethereum, tranzacționarea cu arta digitală este la fel de simplă ca trimiterea unei tranzacții MetaMask, și se poate întâmpla 24/7. La 1 septembrie 2020, volumul zilnic al piețelor NFT a fost de aproximativ 24.110 USD cu 63 de comercianți unici, iar până la 13 noiembrie 2020, volumul a depășit 618.500 USD cu peste 1.800 de comercianți unici. 

Volumul pieței NFT și numărul comercianților. Sursă: DappRadar

Cu mai multă activitate de tranzacționare și mai mulți artiști care înțeleg avantajele unice ale vânzării de artă digitală pe Ethereum, mai mulți artiști digitali obișnuiți se alătură. Mike Winklemann, un popular artist digital, care trece de Beeple, a vândut un colecție de NFT-uri unde oferta câștigătoare a fost de 777.777,777 USD. NFT-urile încep să treacă și pe piețele de artă tradiționale. În octombrie 2020, primul NFT vândut la un Licitație de artă Christie’s pentru 131.250 USD, iar arta este programată să-și schimbe culoarea în funcție de locul în care se află în lume și de momentul zilei. 

„Block 21” de Robert Alice, prima operă de artă NFT vândută la Christie’s.


NFT Marketplace

Există acum cel puțin 27 de piețe de artă digitale unice pe Ethereum, cu SuperRare, MakersPlace, Async Art și Known Origin facilitează vânzări între 1 și 8 milioane de dolari de la lansare. 

SuperRare piata de arta

Alte categorii de piețe NFT includ obiecte de colecție, cum ar fi CryptoPunks (care a avut tot timpul un volum de vânzări de 8,5 milioane de dolari), CryptoKitties (un volum total de vânzări de 38 de milioane de dolari) și Campioni MLB (1,5 milioane de dolari pe tot timpul), unde figurinele NFT pot câștiga recompense alături de jocurile de baseball MLB în funcție de performanța echipei tale.  

Cele mai bune vânzări CryptoPunks de către ETH. Sursă: LarvaLabs

SuperRare, o piață exclusivă NFT, a explodat în popularitate recent. Vânzările totale au depășit 2 milioane de dolari în luna ianuarie, un nivel record pentru piață.

imagineVolum primar și secundar SuperRare în dolari. Sursă: DuneAnalytics

DeFi și NFT-uri

Modelele de design din spațiul DeFi se amestecă și pe piețele NFT. La fel ca proiectele DeFi dinaintea sa, Raribil a decis să introduceți un indicativ de guvernanță, RARI și să facă pași spre platformă fiind guvernată de o organizație autonomă descentralizată (DAO). Deținătorii de jetoane RARI (care includ creatori și colecționari) pot vota pentru upgrade-urile platformei și pot participa la curarea și moderarea pe piață. Aceștia introduc, de asemenea, un indice NFT – un portofoliu de NFT-uri pentru colecționarii care doresc să investească pe piața NFT, dar nu sunt siguri de ce lucrare să aleagă. 

Chiar mai experimental este Aavegotchi, creat de studiourile Pixelcraft din Singapore, care au primit investiții de la Aave și LAO printre alții. Conform acestuia hartie alba, Aavegotchi își propune să „valorifice potențialul exploziv atât al [piețelor NFT, cât și al piețelor DeFi] combinate”. La fel ca și CryptoKitties, Aavegotchi are trăsături care le influențează raritatea, cum ar fi „rudenia” care începe de la o valoare fixă ​​și crește sau scade pe baza unor factori precum cât timp Aavegotchi a fost cu același proprietar și cât de des interacționează proprietarul cu aceasta. Aavegotchi are și atribute DeFi: valoarea câștigului Aavegotchi în timp, deoarece câștigă randament din jetoanele Aave (cum ar fi aUSDC sau aETH) și are mecanici de joc guvernate de DAO. 

Anatomia unui Aavegotchi. Sursă: Cartea albă Aavegotchi

În timp ce piața digitală de artă și colecție crește, ce se întâmplă dacă NFT-urile ar putea reprezenta, de asemenea, active care generează venituri, cum ar fi un cântec care ar putea fi vândut ca un NFT limitat și, de asemenea, permite unui muzician să profite din vânzările secundare? RAC, premiată cu premiile Grammy, a folosit platforma Zora pentru a lansa un nou album cu acest model. Zora este o piață pentru a cumpăra, vinde și comercializa produse în ediție limitată, cum ar fi pantofi, discuri, artă – într-adevăr orice. Toate aceste bunuri sunt lansate cu un jeton asociat, ceea ce înseamnă că bunul poate fi evaluat dinamic în funcție de cerere și ofertă, sau chiar lansat înainte ca produsul să existe. Important, NFT-urile poartă drepturile asupra veniturilor din vânzările din lumea reală pe măsură ce articolul este revândut. De exemplu, dacă o pereche de adidași Yeezy ar fi vândută pe Zora, atât Kanye, cât și Adidas ar putea capta valoarea de revânzare printr-o anumită parte din jetoane..

RAC a lansat o casetă BOY în ediție limitată, care combină bunurile fizice cu drepturile de proprietate NFT. 

Tendințe recente

Cel mai recent, Hashmasks nebunia a depășit spațiul NFT în cripto. Hashmasks sunt noi colecții NFT create de peste 70 de artiști la nivel global. Fiecare Hashmask are caracteristici unice, iar anumite caracteristici sunt mai rare decât altele.

imaginea 1Hashmasks și programul de vânzări al emisiilor primare

16.384 Hashmasks au fost vândute pentru un total de 10.243 ETH în funcție de acestea program de vânzare, sau aproximativ 15,3 milioane USD, care pot fi urmărite în contracta Aici. Pe piața primară, Hashmasks au fost vândute în mai puțin de o săptămână. În timp ce piața primară a acestor Hashmasks a fost extrem de fierbinte, va fi interesant să vedem dacă aceste NFT își păstrează valoarea pe piața secundară. Mulți proprietari și-au lansat deja Hashmasks de vânzare pe OpenSea.

Prea multă energie

Pe măsură ce interesul pentru arta NFT pentru Ethereum a crescut, a crescut și accentul pe consumul enorm de energie necesar pentru a confirma tranzacțiile și pentru a crea NFT-uri utilizând actualul mecanism de consens Dovadă a muncii pe Ethereum. Memo Atken estimează că valoarea NFT medie, atunci când contabilizează băncirea, licitarea și transferul de proprietate, are o amprentă de aproximativ 211 KgCO2. Având în vedere că vizionarea unei ore de Netflix este estimată la 36 de grame de CO2, acest lucru descurajează unii artiști care se gândeau să-și lanseze arta pe piețele NFT.

Este, de asemenea, unul dintre motivele pentru care Dovada mizei este atât de importantă pentru creșterea Ethereum: nu numai că va îmbunătăți considerabil capacitatea de rețea, dar se estimează că va reduce amprenta de carbon a confirmării tranzacțiilor în rețea. cu 99%. Din fericire, Proof of Stake on Ethereum 2.0’s Beacon Chain a bâzâit deja de două luni, cu 2.491.268 ETH deja mizați (aproximativ 3,8 miliarde de dolari). Dezactivarea dovezii de lucru poate veni mai repede decât credem, unii cercetători estimând încă din acest an, cu propuneri de construire a Ethereumului direct pe lanțul balizei.

DeFiDigital ArtmarketplaceMetaMaskNFTs Jeton neinfungabil Newsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map