blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogBlockchain explicat

Cum Stablecoins stimulează finanțarea descentralizată pe Ethereum

Stablecoins întăresc puntea dintre piețele tradiționale de finanțare și cripto, deoarece activități precum împrumuturi, împrumuturi, instrumente derivate au nevoie de o valoare de bază stabilă și fiabilă. Aflați cum să achiziționați o monedă stabilă cu MetaMask și să începeți călătoria dvs. DeFi. De James Beck 29 ianuarie 2021 Postat pe 29 ianuarie 2021

Bloguri RAPORT DEFI DE T4 2020 Descărcați raportul

Aceasta face parte dintr-o serie de articole din Raportul ConsenSys Codefi din trimestrul IV Ethereum DeFi. Descărcați raportul complet pentru a afla mai multe despre standardele de jetoane pentru active și plăți, piețele NFT, jetoane sociale și comunitare, DAO-uri, împrumuturi flash, Bitcoin și Filecoin, proiecte de împrumut și multe altele.

Când ConsenSys a scris pentru prima dată despre stablecoins în 2019, sectorul a început să decoleze cu peste 200 de stablecoins diferite emise de companii din întreaga lume, dintre care aproape jumătate au fost emise pe Ethereum. Astăzi, 74% din toate stablecoinele sunt emise pe Ethereum și valorează aproximativ 20 de miliarde de dolari începând cu 1 ianuarie 2021. Ca jetoane ERC-20, stablecoinele au avantajele altor jetoane Ethereum: sunt eficiente pentru a produce și gestiona emiterea; au o acoperire globală, facilitând tranzacțiile transfrontaliere; sunt complet verificabile; și important pentru finanțările descentralizate, acestea sunt interoperabile cu restul Ethereum. 

Emisie totală de stablecoins pe Ethereum. Sursă: Dune Analytics

Introduse ca mijloc de a reprezenta o unitate de cont mai familiară (dolari), monedele stabile au contribuit la scăderea volatilității piețelor criptografice generale, deoarece comercianții nu trebuie să părăsească bursele și să transfere fiat la acoperirea împotriva scăderii prețurilor. Stablecoins consolidează, de asemenea, puntea de legătură între finanțele tradiționale și piețele criptografice, deoarece activități precum împrumuturi, împrumuturi, instrumente derivate au nevoie de o valoare de bază stabilă și fiabilă. Stablecoins servesc din ce în ce mai mult ca opțiune evitând monedele fiat inflaționiste. De exemplu, indivizii din Brazilia apelează la stablecoinele denominate în dolari SUA ca o alternativă la realul brazilian, care a lovit un record minim față de USD în acest an. Creșterea rapidă a monedelor stabile a obligat, de asemenea, guvernele din întreaga lume să exploreze modalitățile prin care băncile centrale ar putea emite propriile valute pe platforme de contracte inteligente precum Ethereum. 

Figura 7Volumul tranzacțiilor ETH, DAI, USDC și USDT s-a stabilit pe Ethereum în 2020. Sursa: CoinMetrics

Cele mai mari trei monede stabile, USDT, USDC și DAI au cunoscut o astfel de creștere a utilizării în 2020, încât acum sunt responsabili pentru un volum mai mare de tranzacții pe Ethereum decât activul care plătește pentru calcul – eterul (ETH) – în sine. Volumul anual al tranzacțiilor pentru ETH în acest an a fost de 385 miliarde USD, dar simbolul USDT al lui Tether a stabilit 580 miliarde USD pe Ethereum, stablecoin-ul USDC al Circle a stabilit 239 miliarde USD pe Ethereum, iar stablecoin-ul DAI al MakerDAO a stabilit 98 miliarde USD. În concluzie, aproape 1,6 trilioane de dolari USD în stablecoins și ETH au tranzacționat pe Ethereum în 2020. 

Cum să obțineți o monedă stabilă cu MetaMask

Dacă cel mai bun mod de a înțelege ceva este să-l experimentați, cel mai bun mod de a începe călătoria dvs. DeFi este prin descărcare MetaMask, disponibil ca extensie de browser sau pe mobil. V-ați echipat acum cu un seif cu chei pe care numai dvs. îl puteți accesa, o autentificare sigură, un portofel pentru a vă vedea jetoanele și o modalitate de a schimba jetoane sau de a accesa webul descentralizat. Gândiți-vă la asta ca la o modalitate de a vă gestiona banii, activele digitale, arta și identitatea unice în timp ce utilizați diferite aplicații de finanțare descentralizate.

Înainte de a putea obține o monedă stabilă, trebuie mai întâi să adăugați niște ETH în portofelul MetaMask pentru a plăti tranzacții, cum ar fi schimbul de jetoane, în rețeaua Ethereum. Puteți cumpăra ETH direct de pe MetaMask sau de la o bursă precum Coinbase. După ce achiziționați ETH, puteți schimba acel ETH cu o monedă stabilă, cum ar fi DAI, USDC sau USDT.

Captură de ecran 2021 01 28 la 9 52 01 PM

Selectați cantitatea de ETH pe care doriți să o convertiți într-o monedă stabilă în USD, cum ar fi DAI în acest exemplu. Veți vedea o estimare, dar când selectați „Obțineți cotații” MetaMask verifică 7 schimburi diferite descentralizate și Producători automatizați de piață (AMM) pentru a vă oferi cea mai bună tranzacție la cele mai mici taxe.

Captură de ecran 2021 01 28 la 10 42 04 PM Captură de ecran 2021 01 28 la 10 43 15 PM

Dacă sunteți mulțumit de tarif, faceți clic pe „swap” și DAI va fi adăugat în contul dvs. MetaMask. Iată un videoclip al procesului.

Noul dvs. sold de ETH în USD poate fi utilizat în orice aplicație financiară Ethereum pe care o acordați. Schimbarea ETH cu o monedă stabilă este o modalitate de a vă proteja împotriva volatilității sau puteți inchide-l într-un cont cu dobândă mare ca Aave (APY actual este de 5,38%)

Diferite tipuri de stablecoins

În 2020, monedele stabile sunt unul dintre cele mai bune exemple de cum pot arăta banii programabili, pur și simplu din cauza diferitelor decizii de proiectare a modului în care pot fi emise sau a modului în care păstrează paritatea cu dolarul SUA. 

masa stablecoin

Majoritatea monedelor stabile sunt susținute de pasivele sistemului bancar tradițional, cum ar fi USD’s Circle, unde fiecare dolar criptat este susținut de un dolar SUA deținut în rezervă. Deoarece ambele monede stabile sunt emise de o entitate centralizată, ele pot fi, de asemenea, confiscate sau unui utilizator i se poate refuza accesul. 

Cele mai frecvente tipuri de stablecoin sintetice, cum ar fi DAI, sunt supracolateralizate de alte criptomonede, cum ar fi ETH, USDC și BAT. Modele mai noi de monede stabile sintetice, cum ar fi AMPL-ul Ampleforth, utilizează oferta variabilă, ceea ce înseamnă că un oracol monitorizează oferta și cererea și „rebases”A întâlni un țintă. 

Una dintre cele mai noi evoluții în trimestrul IV al anului 2020 a fost numărul tot mai mare de stablecoin-uri purtătoare de dobândă, cum ar fi yUSD (Yearn.finance). Ori de câte ori cineva depune o monedă stabilă ca garanție într-o platformă de împrumut și împrumut, cum ar fi Compound sau Yearn, primește un jeton care reprezintă poziția de depozit. De exemplu, dacă ați depune 100 USDC într-un Aave fondul de împrumut, veți primi în schimb 100 aUSDC, care crește pe măsură ce câștigați taxe de împrumut asemănătoare unui instrument financiar care emite dividende sau cupoane. Ceea ce este unic este că, chiar dacă aUSDC compune ore suplimentare, este la fel ca alte jetoane ERC-20: poate fi tranzacționat sau utilizat ca garanție pentru alte fonduri de lichiditate. Chiar și stablecoinele mai avansate care generează randament, cum ar fi Yearn’s yUSD, yDAI și yUSDT sunt programate pentru a găsi cea mai mare rentabilitate a investiției din diferite protocoale de împrumut și împrumut, cum ar fi Aave, Compound și dydx. 

Pe măsură ce proliferează diferitele tipuri de monede stabile oferite, o modalitate de a înțelege compromisurile lor este prin corelarea inversă a complexității lor și cât de descentralizate se bazează pe activele garantate (sau deloc) care le ajută să mențină o legătură stabilă cu USD. 

Cum văd guvernele stablecoins?

Pe măsură ce monedele stabile au crescut în importanță, ele au devenit, de asemenea, tot mai mult subiectul discuțiilor juridice. La 19 noiembrie 2020, mai mulți parlamentari americani au introdus Actul STABLE, care, dacă ar fi aprobat, ar necesita emitenților de stablecoin să obțină o cartă bancară federală și, de asemenea, ar trebui să obțină aprobarea atât a Rezervei Federale, cât și a Corporației Federale de Asigurare a Depozitelor (FDIC) cu șase luni înainte de emisiune. În timp ce calendarul congresului a rămas fără timp pentru a trece proiectul de lege în 2020, acesta ar putea fi reintrodus în 2021.

Spre deosebire de STABLE Act, Oficiul SUA al controlorului valutar (OCC) a emis o scrisoare clarificând faptul că băncilor naționale și asociațiilor federale de economii li se permite să opereze noduri blockchain și să utilizeze monede stabile pentru plăți. Fostul controlor al monedei, Brian P. Brooks, a scris: „Scrisoarea noastră elimină orice incertitudine juridică cu privire la autoritatea băncilor de a se conecta la blockchain-uri ca noduri de validare și, prin urmare, tranzacționează plăți stablecoin în numele clienților care solicită din ce în ce mai mult viteza, eficiența, interoperabilitate și costuri reduse asociate acestor produse. ”

Spre sfârșitul anului, Banca Centrală Europeană a scris că monedele stabile adoptate pe scară largă „ar putea amenința stabilitatea financiară și suveranitatea monetară”. Deși nu este încă clar cum vor fi tratate stablecoinele emise în mod privat de către guverne din întreaga lume, autoritățile de reglementare studiază din ce în ce mai mult cum să se asigure că stablecoinele au loc într-un mediu mai reglementat, cercetând în același timp modul în care băncile centrale ar putea emite propria lor formă digitală programabilă monede. 

DeFiMetaMaskMetaMask SwapsQ4 2020 DeFi ReportStablecoinNewsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivEthereum Q3 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q3 2020 DeFi Report

Ethereum Q2 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q2 2020 DeFi Report

Ghid complet pentru rețelele de afaceri BlockchainGhid

Ghid complet pentru rețelele de afaceri Blockchain

Cum să construiți un produs Blockchain de succesWebinar

Cum să construiți un produs Blockchain de succes

Introducere în tokenizareWebinar

Introducere în tokenizare

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me