blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogDezvoltatori

De ce componente aveți nevoie pentru a construi o soluție de întreprindere Ethereum? Vă prezentăm EthStack

de Tom Lindeman 27 decembrie 2020 Postat pe 27 decembrie 2020

cvorum pentru întreprinderi

Pe măsură ce închidem 2020, este mai evident ca niciodată că ecosistemul Ethereum a devenit o colecție înfloritoare și vibrantă de componente tehnologice, platforme, produse, instrumente și biblioteci care se combină împreună pentru a crea o mare varietate de soluții atât pentru rețelele publice, cât și pentru cele private . Componentele de bază Ethereum evoluează nu numai, ci și instrumentele pentru dezvoltatori și produsele independente ale furnizorului de software (ISV) care se acumulează împreună pentru a crea soluții sinergice și inovatoare pe piețele verticale – de la finanțe la lanțul de aprovizionare, până la jocuri și nu numai..

Atunci când o întreprindere Ethereum lansează cu succes o soluție fie pe rețeaua publică Mainnet, fie pe propria rețea privată Ethereum, au acumulat cunoștințe și experiență valoroase despre componentele și produsele pe care să le aducă împreună pentru a-și crea soluția. Acesta este, de asemenea, un loc bun pentru a observa că, în contextul Ethereum, „întreprindere” nu înseamnă neapărat o companie mare ca Fortune 500, ci ar putea fi o entitate a 15 rockstars care schimbă lumea cu cazuri de utilizare a blockchain-ului B2B și B2C.

Am lucrat la o modalitate de a oferi îndrumări și contribuții dezvoltatorilor de întreprinderi și arhitecților, astfel încât aceștia să nu fie nevoiți să reinventeze roata atunci când construiesc soluții bazate pe Ethereum. O numesc un EthStack (felicitări pentru stackshare.io). Următoarea diagramă reprezintă o stivă de referință a componentelor tehnologiei Ethereum utilizate de ConsenSys și de alții la crearea și consultarea soluțiilor pentru clienți. Clemens Wan (@clemens_wan) a avut un rol esențial în obținerea acestei versiuni la v1.0 și trage din mai multe surse, inclusiv nucleul Diagrama arhitecturii Enterprise Ethereum Alliance. Evident, în această versiune inițială, nu fiecare soluție disponibilă în prezent este listată pentru fiecare categorie. În schimb, am încercat să ofer mai multe exemple de componente pentru fiecare și le voi completa pe măsură ce primim feedback de la comunitate.

Întreprinderile care intenționează să construiască și să implementeze pe Ethereum au deja obiective diferite și tehnologii diferite în cutia de instrumente. Unii numesc aceste legosuri, mai ales în spațiul DeFi, dar îmi place să mă gândesc la ele ca la ingrediente în rețetele Ethereum. De ce să gătești de la zero când poți învăța de la alți bucătari Enterprise care au gătit deja desfășurări delicioase și apoi cumpără aceleași ingrediente? Aceasta este filosofia din spatele stackshare.io și cred că modelul deschis și colaborativ ar trebui să fie adoptat și de întreprinderile Ethereum.

EthStack: i2i

i2i este o rețea de plăți Enterprise Ethereum al cărei scop este de a stimula incluziunea financiară în Filipine prin tranzacții interne mai accesibile și mai eficiente. UnionBank a lucrat cu ConsenSys pentru a planifica și implementa un proiect utilizând diverse tehnologii web 2 și web3 în parteneriat cu șapte bănci locale. Proiectul i2i a implementat Ethereum pentru a crea o platformă de plată inter-rurală descentralizată, eficientă din punct de vedere al costurilor, în timp real, care funcționează autonom în afara infrastructurilor de plăți existente și a intermediarilor, cum ar fi PhilPass și SWIFT din Filipine. Citiți aici studiul de caz complet i2i.

Viziunea mea pentru 2021 este să creez o colecție de EthStacks auto-publicate într-o vitrină a poveștilor de succes Ethereum și potențial o piață în care ingredientele pot fi descoperite și achiziționate sau integrate ca module open source.

Enterprise EthStack este conceput pentru a fi actualizat, iar versiunile viitoare vor include linkuri live către toate componentele. Caut mereu feedback și input pe EthStack de referință și pentru ca partenerii tehnologici să se alăture Programului de parteneri ConsenSys pentru a lucra împreună pentru a aduce produse complementare clienților. La fel ca căpșunile și tortul

DevelopersEnterprise EthereumToolingNewsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me