Fondată în 2014, ConsenSys a cultivat o prezență globală, angajând antreprenori de top, informaticieni, ingineri de protocol, dezvoltatori de software și experți în furnizarea de întreprinderi. Fiind una dintre cele mai mari și mai fundamentale entități din spațiul tehnologic blockchain, rețeaua globală de oameni, proiecte și companii ConsenSys construiește instrumentele pentru dezvoltatori ale industriei blockchain, aplicațiile descentralizate și soluțiile pentru întreprinderi și guverne care au decis să valorifice puterea Ethereum . Organizația a fost menționată de New York-ul în 2018 ca „cel mai proeminent și omniprezent dezvoltator și promotor de aplicații descentralizate ale comunității Ethereum”.

joe lubin squareCredit foto: Zaza Weissgerber

Născut și crescut la Toronto, Lubin a absolvit Universitatea Princeton cu o diplomă în inginerie electrică și informatică. A lucrat în Laboratorul de Robotică Princeton la Tomandandy Music dezvoltând un instrument autonom de compoziție muzicală și la firma privată de cercetare Vision Applications Inc., construind roboți mobili autonomi. În calitate de inginer software și consultant, Lubin a lucrat cu eMagine la proiectul rețelei de plăți criptografice și finanțare comercială Identrus și a fost implicat în fondarea și operarea unui fond de hedging. A ocupat funcții de director al biroului New York al Blacksmith Software Consulting și vicepreședinte al tehnologiei în administrarea patrimoniului privat la Goldman Sachs. Prin aceste postări, Lubin s-a concentrat pe intersecția criptografiei, ingineriei și finanțelor.

Inspirat din cartea albă Bitcoin a lui Satoshi Nakamoto și potențialul sistemelor distribuite de a „sparge silozurile puterii și a reechilibra asimetriile informaționale care dezavantaj atât de mulți,”Lubin a pătruns în comunitatea incipientă blockchain. El a fost un personaj principal în crearea și lansarea Ethereum alături de colegul torontonian Vitalik Buterin în 2014 și, în cele din urmă, s-a mutat pentru a construi un ecosistem în jurul tehnologiei incipiente, parțial prin lansarea ConsenSys.

“Având în vedere experiența lui Lubin atât în ​​tehnologie, cât și în afaceri, el a apărut rapid ca un strateg cheie și a preluat titlul de ofițer-șef al entității care va aduce la bun sfârșit viziunea lui Buterin”, a declarat Newsweek. „După aceea, lucrurile s-au mișcat repede.”

Creșterea ulterioară a blockchain-ului, a criptomonedelor și a Ethereum a fost una dintre cele mai remarcabile povești din tehnologie din 2016 – un fenomen global de bună credință care rezonează de la hackerii la Davos – și o întreagă industrie a crescut în jurul rețelelor descentralizate și a activelor digitale asociate acestora..

„Bitcoin a prezentat viziunea de linii generale”, a spus Lubin New York Times în 2016. „Ethereum a prezentat cristalizarea modului de a oferi această viziune.”

Baza de dezvoltatori Ethereum, acum în sute de mii, este o clădire arzătoare a comunității cu idealuri open source și platforme interoperabile pe segmente de piață, de la lanțul de aprovizionare la piețele financiare și la proprietatea intelectuală. Mii de start-up-uri din întreaga lume inovează noi modele de afaceri cu Ethereum, iar experimentarea blockchain-ului este acum predominantă printre organizațiile de top din lume – bănci, bănci centrale, guverne și giganți tehnologici deopotrivă.

ConsenSys a incubat peste 50 de proiecte, incluzând elemente de infrastructură cheie ale rețelei Ethereum, cum ar fi Blockchain-as-a-a-Service de la Kaleido, onrampul Web3 al MetaMask, suita de dezvoltatori Truffle, clientul principal al rețelei PegaSys și elementele esențiale ale rețelei Ethereum, cum ar fi Infura și Alethio. ConsenSys incubează, de asemenea, platforme și aplicații într-o mare varietate de industrii, cum ar fi komgo, o platformă de finanțare a comerțului internațional și Viant, o platformă de urmărire și urmărire a lanțului de aprovizionare. ConsenSys a avut o asociere strânsă cu alte 50 de proiecte, prin investiții sau prin servicii precum audit de securitate sau lansarea de simboluri. În 2018, Newsweek a scris că „Creșterea ConsenSys, ca și creșterea Ethereum în sine, a fost explozivă”. 

ConsenSys a fost o figură centrală în înființarea Enterprise Ethereum Alliance, o organizație globală de standarde pentru aplicațiile de afaceri ale tehnologiei Ethereum. SEE are acum peste 500 membrii, inclusiv lideri de afaceri la nivel mondial, inclusiv Accenture, CME Group, Deloitte, Ernst & Tineri, Intel, bănci precum JPMorgan, Microsoft, Pfizer, firme de avocatură precum Schulte Roth & Zabel LLP, T-Mobile și Wipro. Proiectul Brooklyn și proiecte precum EU Blockchain Observatory și Forum au condus cercetarea și reglementarea în Statele Unite și Europa, asigurând o industrie blockchain mai echitabilă.

ConsenSys a fost, de asemenea, remarcat pentru angajamentul său față de organizația descentralizată, pe lângă numeroasele sale activități de succes, proiecte și inițiative. „Structura companiei este inspirată de idealurile utopice ale lui Lubin”, afirmă Newsweek. „Angajații își aleg propriile titluri și, în loc de o ierarhie tradițională profundă, există o structură de guvernanță mai plată, bazată pe acorduri, un sistem descentralizat de management în care puterea este distribuită între echipele de auto-organizare.”

Până acum, este clar că tehnologia blockchain se va încorpora adânc în procesele economice ale lumii. Este doar o chestiune de când. Prin aceste etape timpurii din era blockchainului și a criptomonedelor, Joe Lubin și-a dovedit o mână constantă în mijlocul volatilității. Cu toate drumurile care duc spre Ethereum 2.0 și o industrie complet matură de blockchains, Lubin consideră că ecosistemul Ethereum a atins masa și viteza critică: „Antreprenorii și tehnologii se revarsă în ecosistem pentru a construi web-ul web descentralizat, Web 3.0. După ce ați văzut implicațiile profunde ale blockchain-ului, nu mai puteți să-l vedeți. Fiecare nou val al ciclului hype va aduce cohorte din ce în ce mai mari de constructori și utilizatori. Pentru acești oameni, nu există nicio întoarcere înapoi. ”

Despre fondatorul nostru

Biblioteca mediatică a lui Joe Lubin

Depozitul complet de articole, interviuri, discursuri, discuții de grup și multe altele de la cofondatorul Ethereum și fondatorul ConsenSys. 

ExploraBiblioteca mediatică Joe Lubin 039 s

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me