blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogEvenimente și conferințe

Discursul lui Joe Lubin de la Devcon5: Cum ajungem la un web descentralizat

Pericolele Webului de astăzi, 3 repere pentru blockchain și un apel pentru dezvoltatorii Ethereum de ConsenSys 11 octombrie 2019 Postat pe 11 octombrie 2019

Discursul complet al lui Joe Lubin de la Devcon 5 Cum ajungem la un World Wide Web descentralizat

Un milion de dezvoltatori pe Ethereum:

Arhitectura Web3 și modul în care ajungem acolo

Joseph Lubin –– Devcon V, Osaka, Japonia –– 10 octombrie 2019

0 Jlc9oIDEAWyVP6BH Joseph Lubin– @ Devcon V, Osaka, Japonia

Buna tuturor. Vreau să vorbesc astăzi despre ceea ce cred că va fi arhitectura largă a World Wide Web descentralizată și despre cum vom ajunge acolo. Pentru a oferi linia de pumn: elementul critic ești tu.

Lumea Web2 de astăzi este formată din grădini cu ziduri tăiate. Chiar nu mai există un web deschis. Front-end-ul Google servește și generează bani din conținutul tuturor celorlalți. Facebook, Twitter și o grămadă de alte grădini ne-au prins pe toți în spatele zidurilor lor.

Nu a început așa. Internetul a început cu promisiunea unui anumit stil de descentralizare. Era vorba despre construirea unor arhitecturi de rețea robuste, astfel încât deteriorarea unei părți a rețelei să nu facă alte părți inutilizabile. Pe rețelele cu comutare de pachete, spre deosebire de rețelele cu comutare de circuite, mesajele pot fi direcționate mai ușor dinamic în jurul pagubelor.

Tehnologii conștienți social au încadrat în curând această caracteristică a descentralizării în contextul controlului politic. John Gilmore, un celebru cypherpunk, a declarat că „Net interpretează cenzura ca fiind daune și rute în jurul ei”.

Internetul a început cu promisiunea unui anumit stil de descentralizare.

Acești ciberpunks timpurii au fost nașii tuturor dintre noi astăzi.

Pe Web 2.0 de astăzi, oferim informațiile noastre personale și puterea noastră în acest sens exista pe internet. Pentru majoritatea cetățenilor cibernetici, ar fi debilitant să fie lipsit de Gmail, căutarea Google, Google docs, Twitter, serviciile Amazon, ecosistemul Apple și diferitele proprietăți Facebook.

Webul este rupt – sau incomplet – deoarece nu are construcții native pentru identitate sau bani.

Fără o construcție nativă pentru bani, web-ul s-a orientat către publicitate ca model de afaceri de bază.

Fără o construcție nativă pentru o identitate sigură și privată, web-ul a devenit exploatant înainte de a putea recunoaște că o tehnologie de publicitate a cancerului crește și ucide pacientul.

Datorită tehnicilor de învățare profundă aplicate monetizării informațiilor noastre personale și atenției noastre și dependenței noastre de a face clic și derula neîncetat pe social media, tehnologia care ar trebui să ne împuternicească pur a devenit, de asemenea, dăunătoare pentru mulți indivizi și o armă de manipulare în masă care vizează societăți și state naționale.

După ce am identificat unele probleme urâte în arhitectura de comandă și control a internetului, mulți dintre noi, la această conferință și în alte părți, am venit cu câteva soluții promițătoare. Aceste soluții nu sunt încă mature, dar indică calea către un viitor web și societal despre care cred că putem fi cu toții optimiști.

Acesta este motivul pentru care 4.000 dintre voi au zburat în bucătăria Japoniei pentru a sărbători și a extinde capacitățile actuale ale Ethereum.

Soluțiile promițătoare implică tehnologie de protocol descentralizată. Aceste soluții vor folosi în curând tehnici de cunoaștere zero în mod răspândit și sistematic, astfel încât numai ceea ce trebuie dezvăluit într-o anumită situație va fi împărtășit – indiferent dacă demonstrați că aveți vârsta legală pentru a intra într-un bar (fără a fi nevoie să vă dezvăluiți și adresa de acasă) ) sau să demonstrați că sunteți capabil să expediați o anumită cantitate de cereale fără a dezvălui numele companiei dvs..

Aceste soluții implică mecanisme de colaborare tokenizate, stimulate. În loc de o lume a companiilor care deservesc clienții într-o relație oarecum contradictorie, în curând ne vom duce viața pe rețele pentru comerț și agrement. Aceste rețele vor reuni mulți actori în diverse roluri și vor motiva activitatea cu designul mecanismului tokenizat, astfel încât comportamentul colectiv de colaborare care apare pe fiecare platformă să servească tuturor oamenilor care operează și dețin și guvernează în comun platforma. Pe măsură ce platforma apreciază valoarea, toți proprietarii care joacă roluri diferite pe platformă beneficiază, de asemenea.

Aceste soluții ne vor vedea să ne stabilim propriile identități auto-suverane în care controlăm rădăcinile ID-urilor noastre prin DID – Identități descentralizate – așa cum este specificat de Fundația pentru identitate descentralizată și realizat sub forma uPortID civil, și alte produse. Revendicările verificabile, așa cum este specificat de W3C, ne vor permite să depunem atestări criptografice de pe DID-urile noastre pe DID-uri care reprezintă alte persoane cu privire la caracteristici precum vârsta lor, acțiuni precum faptul că și-au plătit factura de utilități, realizări ca și la nivelul educațional și cu scoruri de credit sau competență pentru dezvoltatori.

Poate cel mai important, Web3 va fi mai centrat pe utilizator decât orice altă platformă de internet anterioară, punând utilizatorul, în cele din urmă, în centrul experienței utilizatorului. Oamenii trebuie să dețină controlul asupra rădăcinii identității lor, astfel încât identitatea lor să nu poată fi furată și să aibă control asupra propriilor informații personale, astfel încât să nu poată fi exploatate. Chiar și în circumstanțele extreme în care un refugiat este dezformat din țara sa și nu este capabil să ducă cu el bunuri fizice la noua lor casă, ar trebui să poată accesa cu ușurință identitatea descentralizată și să-și revendice istoria personală portabilă și reputația în formă de revendicări verificabile legate de acel DID.

Web3 va fi mai centrat pe utilizator decât orice altă platformă de internet anterioară, plasând utilizatorul în cele din urmă în centrul experienței utilizatorului.

Joe Lubin, cofondator al Ethereum și fondator al ConsenSys Joe Lubin Co fondator al Ethereum și fondator al ConsenSys Joe Lubin la Devcon 5

Conform paradigmei Web3, toți utilizatorii vor avea o agenție reală, socială, politică și economică, pe numeroasele rețele de colaborare pe care vom lucra și trăi cu toții în curând. Aceasta va fi noua țesătură a societății, iar această țesătură va sprijini o participare mult mai largă la guvernare și la o distribuție mai largă a bogăției.

Ne îndreptăm rapid – deși uneori poate părea agonisitor de lent – spre realizarea lumii Web3. Pare lent pentru cei care privesc, deoarece aud despre potențial și se așteaptă ca acesta să se materializeze imediat. Ca și cum internetul și internetul, telefoanele mobile și mașinile ar fi toate născute ca produse mature, cu infrastructură complet formată, de către inventatorii lor originali. Ca și cum rețeaua electrică globală ar fi fost rotită de Edison, iar 787 și F35 așteaptă în aripi testarea, pe piste, pe aeroportul internațional, la Kitty Hawk.

Realizarea unei lumi Web3 bine formată ne va implica să realizăm îmbunătățiri în trei dimensiuni majore: confidențialitate și confidențialitate, scalabilitate și utilizare.

Confidențialitate și confidențialitate se mișcă rapid cu diverse explorări ale tehnicilor de cunoaștere zero, mecanismelor canalelor de stare și arhitecturilor lanțului privat de nivel 2.

Am văzut și vom vedea în continuare îmbunătățiri masive în Scalabilitate. Acest lucru se mișcă foarte rapid, cu diferite tipuri de soluții de nivel 2 care sunt construite, lansate și ancorate în stratul 1 Ethereum pentru securitate suplimentară. Skale Networks este un exemplu interesant. Din nou, aici se folosește o mulțime de calcule off-chain, folosind jocuri de calcul interactive și tehnici de cunoaștere zero, mecanisme de canal de stat și arhitecturi de lanț public și privat de nivel 2.

Vedem zeci de mii de tranzacții descentralizate pe secundă (DTPS) adăugate la stratul Ethereum 2 anul acesta și foarte curând vom vedea milioane. Și, probabil, înainte de sfârșitul anului 2020, vom vedea toate acestea multiplicate de o mie, deoarece faza 0 Ethereum va fi livrată în Q1, iar fazele 1 și 2 vor ajunge probabil înainte de sfârșitul anului.

Utilizare vede, de asemenea, multe îmbunătățiri. Puțini oameni își amintesc cât de agonisitor a fost accesul la Internet printr-un dial-up pe un modem 9600 sau 14,4 baud. Aplicațiile și paginile web erau simple pe atunci, dar nu era neobișnuit să aștepți 30 de secunde pentru încărcarea unei pagini. Și de multe ori nu erați sigur dacă sunteți în continuare conectat sau pur și simplu încărcați. Dimineața veți ajunge la stația de lucru, începeți descărcarea clientului de e-mail și mergeți la cafea pentru a-i da timp să se sincronizeze cu serverul POP sau IMAP înainte de a putea citi și răspunde. Acesta a fost 1993-94. Vedem probleme similare cu unele implementări timpurii ale tehnologiei Web3.

Pentru Web3, multe proiecte explorează „tehnica progresivă de integrare” care permite integrarea instantanee a unui utilizator către un dapp, urmată de o predare treptată a responsabilității de la dapp la utilizator pe măsură ce investiția de atenție și bani în dapp crește.

Noile arhitecturi de portofele utilizează instrumentele cu mai multe semnături pionierate de Portofel Gnosis și sigur, și adăugarea recuperării sociale (inițiată de uPort) și acceptarea socială (sau respingerea) acțiunilor destinate utilizatorilor pentru a se asigura că cei care adoptă timpuriu nu sunt lăsați înțepați de marginile încă clare ale acestei noi tehnologii.

Și sistemele precum ENS câștigă aderență, așa că în curând nu va mai trebui să ne uităm mult la șirurile lungi de adrese hexazecimalela fel cum ne uităm rar la cei patru octeți ai adreselor IP în notație zecimală.

Realizarea unei lumi Web3 bine formate ne va implica să realizăm îmbunătățiri în trei dimensiuni majore: confidențialitate și confidențialitate, scalabilitate și utilizare.

Joe Lubin, cofondator al Ethereum și fondator al ConsenSys Joe Lubin la Devcon 5 Joe Lubin la Devcon5

Arhitectura Web2 nu reprezintă doar riscul identității personale pentru oameni și riscul politic pentru statele naționale: reprezintă, de asemenea, diferite tipuri de riscuri de platformă.

Există un risc de platformă pentru artiști și pentru ceilalți care se găsesc dezechilibrați dintr-un sistem pe care se bazează pentru existența lor. Facebook, Twitter și YouTube au acum o capacitate enormă de a modela narațiuni, dezbateri și moralitate largă. Și există riscul platformei pentru startup-uri și alte companii care consideră că regulile unei platforme se pot schimba de sub ele, pe măsură ce platforma crește și evoluează și se găsește canibalizând companiile pe care le-a atras ca parteneri cu câțiva ani mai devreme. Puterea neîncetată de a crește veniturile o dată în vârful adoptării curbei S produce un astfel de comportament anticoncurențial.

Google, Amazon, Facebook, LinkedIn, Apple și Microsoft sunt toate platforme mari care s-au angajat să ia masa în dependența lor. În calitate de cetățean cibernetic, îmi place și am nevoie de Google și Amazon, dar avantajele nedrepte pe care le acumulează Amazon în activitățile sale de comerț electronic și în cloud AWS sunt uluitoare. La fel și cele care sunt disponibile pentru Google.

Un tip nou și insidios de risc de platformă a apărut mai recent. La fel cum platforme precum Facebook, LinkedIn și altele au mâncat prânzul unor startup-uri, norii canibalizează acum profiturile companiilor construite în jurul proiectelor open source.

 • AWS a fost acuzat pentru o vreme de rescriere, reutilizare și re-branding a produselor fără a sprijini sursa deschisă subiacentă și deseori prin eliminarea beneficiilor economice pentru companiile cu scop lucrativ care au comercializat proiectele open source.
 • Mulți ar susține că acest tip de comportament este acceptabil în cadrul licențelor open source. Alții ar susține că există un contract social implicit și că companii precum Amazon nu dau înapoi atunci când captează valoare din comunitatea open source.

Acest tip de comportament anticoncurențial este activat de integrarea verticală. Cred că lumea Web3 va fi în mare parte stratificată orizontal, cu promisiuni explicite ale interfeței între straturi sau între componentele sinergice de la fiecare strat.

Este probabil ca aceasta să fie o problemă pentru spațiul nostru, având în vedere că spațiul nostru este compus în mare parte din proiecte open source?

Aș susține că avem o oportunitate – unică pentru această tehnologie – de a construi lucrurile diferit. Aplicațiile care rulează pe rețele blockchain sunt susceptibile de a fi supuse unor economii diferite: criptoeconomie, desigur. Cele mai bune sisteme blockchain sunt explicite în legătură cu costurile, iar aceste costuri ar trebui plătite de către actorul corespunzător. În unele cazuri, acesta va fi utilizatorul final. În unele, acesta va fi editorul aplicației, poate prin intermediul rețelei benzinăriilor sau al altui mecanism de meta-tranzacție. Rețelele blockchain vor explica mai bine posibilele externalități negative și le vor aduce în interiorul cortului, beneficiind în același timp în mod natural și masiv de externalitățile pozitive, cum ar fi efectele rețelei..

Toți participanții la aceste rețele vor face acest lucru dintr-o poziție de agenție personală sau corporativă. Mulți vor fi compensați ei înșiși pentru rolurile pe care le joacă în aceste rețele, deoarece, la rândul lor, compensează alte persoane, organizații și dapps pentru valoarea pe care o oferă.

Riscul platformei va fi redus de guvernanța descentralizată și capacitatea de a furniza baze de cod open source pentru a lansa platforme concurente și chiar de a furniza platforme de operare atunci când încetează să mai deservească întreaga circumscripție. Vom înțelege cu toții că furcile sunt un instrument economic foarte sănătos și puternic. În cele din urmă, platformele mai avansate vor face mai ușor să se forțeze, copiind pe întregul stat (sau construind sisteme fără stat care să faciliteze bifurcarea), pentru a se asigura că cei care guvernează sistemul sunt motivați să fie și să rămână, buni administratori sistem. Forks îi păstrează în mod eficient pe cei „ieșiți” în cortul mai larg, permițând comunității extinse să se definească în termeni mai largi și mai variați. John Gilmore ar fi un mare fan al mecanismului de furcare.

Sunt puternic concentrat pe descentralizare maximă, lipsă de permisiuni, stratul de încredere de bază care este Ethereum și potențialul său de a fi un strat global de decontare – în mare parte lipsit de risc de platformă – pentru active digitale native sau active digitalizate din lumea reală. Dar cred că este miop când unii oameni cred că toate sistemele blockchain trebuie să fie complet fără permisiuni și descentralizate la maximum.

Atunci când emiteți active valoroase sau ancorați într-un strat de încredere de bază, acel strat trebuie să fie descentralizat la maxim și acest lucru necesită ca acesta să fie complet lipsit de permisiuni. Dar adăugarea unei descentralizări pentru a utiliza cazuri care sunt adoptate între un număr mic de contrapartide este extrem de valoroasă, iar acest lucru se face cel mai bine pe un sistem privat autorizat.

O platformă de finanțare a comerțului cu mărfuri, de exemplu, care leagă bănci și comercianți de mărfuri, nu are nevoie de descentralizare radicală și lipsă de permisiuni în 2019 pentru a fi un ordin de mărime sau o platformă mai bună pentru desfășurarea comerțului între acele părți.

imaginea studiului de caz komgo

Vino în 2020, poate avea sens să conectezi platforma de finanțare a comerțului cu mărfuri lateral într-o platformă de tranzacționare a mărfurilor, într-o platformă de plăți și într-o platformă de identitate corporativă și într-o platformă de asigurări etc. Aceste rețele pot fi legate între ele. lateral folosind poduri sau folosind Lichiditate tehnologie care poate permite swap-uri atomice neintermediate fără încredere sau trecerea mesajelor peste granițele rețelei. Lichiditatea leagă deja Ethereum și Bitcoin fără încredere.

Și până în 2021 ar putea avea sens să ancorăm toate aceste platforme în stratul de încredere de bază Ethereum pentru o securitate sporită fără a sacrifica scalabilitatea și, de asemenea, astfel încât stratul de bază să poată servi drept mesaj de încredere și autobuz de tranzacții între o mare varietate de aplicații.

Acest lucru sugerează că arhitectura rețelei web descentralizate va arăta ca un pachet de lanțuri de blocuri – unele posibil private și permise – legate între ele și ancorate în stratul de încredere de bază fără permisiuni și descentralizate la maximum, folosind o varietate de tehnici. Ethereum 2.0 este în prezent singurul candidat care să fie acel strat de încredere de bază, deoarece este singurul proiect blockchain care este concentrat asiduu pe descentralizarea maximă în toate dimensiunile.

Arhitectura rețelei web descentralizate va arăta ca un patchwork de blockchains – unele posibil private și permise – legate între ele și ancorate în stratul de încredere de bază fără permisiuni și descentralizate la maximum.

Joe Lubin, cofondator al Ethereum și fondator al ConsenSys

Acest Internet al arhitecturii blockchain rimează frumos cu faptul că Internetul este un Internet al rețelelor. Și în cele din urmă planeta noastră va avea o bază de încredere automată și obiectivă pentru a înlocui infrastructura de încredere subiectivă pe care am construit-o de milenii.

Pentru a aborda în permanență problemele legate de scalabilitate, trebuie să practicăm descentralizarea viabilă minimă pe măsură ce ridicăm noi rețele Ethereum permise. În viitor, vom avea întotdeauna probleme de scalabilitate și nu este nevoie să supra-securizăm fiecare caz de utilizare. Ne vom obișnui cu proiectarea sistemelor cu niveluri adecvate de descentralizare.

Ar trebui să începem să ne gândim la rețelele blockchain de nivel 2 ca la construcții logice, deoarece în timp vom dori să le ridicăm și să le stabilim înapoi pe arhitecturi fizice mai capabile. Trebuie să începem să proiectăm astfel de upgrade-uri. În cele din urmă, majoritatea sistemelor private permise din lume vor funcționa pe infrastructură publică fără permisiune, la fel cum infrastructurile IT corporative și guvernamentale rulează astăzi în mare parte pe cloud, doar pentru că va fi cel mai bun substrat pe care să ruleze aceste sisteme.

Este esențial ca acest strat de bază să fie lipsit de permisiuni și descentralizat la maximum, deoarece de aici obținem încredere. Și acest nivel de încredere trebuie să fie global, astfel încât să putem construi sisteme financiare și comerciale internaționale la care să poată colabora toate țările.

Ceea ce face din Ethereum cea mai bună sau singură opțiune actuală pentru un strat de încredere de bază pentru planetă?

Pe un podcast recent „Into the Ether”, Matteo Leibowitz a subliniat ceea ce el a numit „Cadrilema Distribuției”. Argumentul său a fost că, de când s-au trezit autoritățile de reglementare, orice protocol post-2015 care dorește să adopte pe scară largă trebuie să aibă succes în ceea ce privește următorii patru piloni:

 1. Jetonul trebuie să fie emis în mod larg și echitabil.
 2. Comunitatea trebuie să rămână angajată, vibrantă și să crească în timp. O modalitate de a realiza acest lucru este prin a permite jetoanelor deținute de comunitate să aprecieze în valoare. Ca o notă laterală: comunitatea trebuie să atragă, de asemenea, cei mai buni și cei mai strălucitori dezvoltatori și antreprenori, în cantități mari.
 3. Proiectul trebuie să aducă suficient capital pentru a putea fi livrat, întreținut și îmbunătățit continuu.
 4. Și, în sfârșit, și acesta este noul rid: Proiectul trebuie să fie conform cu reglementările.

Dintre toți concurenții, ucigașii Ethereum, care au apărut în ultimii ani după Bitcoin și Ethereum, niciunul nu prezintă semne convingătoare ale îndeplinirii tuturor celor patru cerințe ale quadrilemei. Cel mai bun mod de a construi și a dezvolta o comunitate puternică este să le vindeți un simbol și să promiteți că va aprecia și vor lucra pentru a face acest lucru. Aceasta este definiția unei garanții. Întrucât vindeți acum o garanție, simbolul dvs. nu va fi emis pe scară largă și comunitatea dvs. nu va fi robustă. Vor exista mecanisme noi încercate de-a lungul timpului, dar până în prezent niciun proiect nu a câștigat o mare tracțiune și este greu de imaginat construirea fundației mondiale de încredere și a nivelului global de decontare pe un proiect VC Coin.

SEC a dat recent proiectului EOS o palmă pentru încheierea vânzării lor, dar acest lucru nu înseamnă că un proiect structurat ca EOS ar putea avea o creștere de succes în acest moment. SEC este instrumentat acum și este foarte bine conștient. Astăzi, va închide o vânzare structurată ca vânzarea EOS înainte de a putea activa primul său panou publicitar în Times Square.

În prezent, numai Ethereum este suficient de matur, descentralizat și programabil pentru a satisface nevoile infrastructurii, industriilor și persoanelor de astăzi, cu impulsul și foaia de parcurs pentru a sprijini creșterea tuturor acestor viziuni pe termen lung.

Deci, în loc de grădinile cu ziduri verticale ale web 2.0, vom avea straturi de colaborare descentralizate orizontale.

La bază vom avea Ethereum pentru tranzacții de încredere și executarea garantată a acordurilor, legate de protocoale pentru stocare descentralizată, lățime de bandă, calcul mare, identitate, dovadă a locației și altele.

În plus, vom avea un strat de instalații financiare descentralizate pentru economia globală emergentă. Aceasta va consta din jetoane stabile la preț, rețele de împrumut și împrumut, schimburi descentralizate de lichiditate, active tokenizate sub toate formele, alte instrumente financiare precum instrumente financiare derivate și sintetice, sisteme de plăți, sisteme de subscriere și sisteme de participare și validare. Chiar și sistemele de guvernanță vor sta parțial în acest strat de instalații financiare pentru anumite tipuri de rețele și jetoane.

Captură de ecran 2020 01 28 la 16 08 14 Faceți clic aici pentru a accesa seminarul web de tokenizare

Multe dintre sistemele blockchain pe care le vom construi în viitor vor fi activate și îmbunătățite de un strat financiar din ce în ce mai capabil și sofisticat. De exemplu, industria IT devine din ce în ce mai granulară și mai comercializată. Calculul de încredere, calculul intens, stocarea și lățimea de bandă vor fi distribuite pe infrastructura cloud și ceață. Vom negocia, furniza și plăti aceste servicii cu jetoane în timp real. Furnizorii și utilizatorii vor avea nevoie de instrumente financiare digitale native pentru a-și acoperi prețurile și alte riscuri.

Stratul de încredere de bază permite stratul financiar. Și pe acel strat financiar de instalații financiare, se va construi restul economiei digitale globale emergente.

Este un moment uimitor pentru a fi activ în spațiul tehnologic și minunat să fii dezvoltator într-un moment în care tocilarii sunt pe cale să moștenească pământul într-o măsură mult mai mare decât în ​​epocile tehnologice anterioare..

În următorii câțiva ani va exista un pic de remorcare. Antipattern-urile Web2 nu vor muri rapid și ușor și multe construcții valoroase Web2 ar trebui dezvoltate pentru a beneficia Web3. Și, desigur, vor exista lupi Web2 în îmbrăcămintea de oaie Web3.

Tocacii sunt pe cale să moștenească pământul.

Pentru a obține o evoluție tehnologică rapidă și avansarea societății, avem nevoie pur și simplu de mai multe programe Web3. Avem nevoie de cele mai bune și mai strălucitoare din lumea Web2 pentru a înțelege ceea ce este acum posibil în această nouă paradigmă.

Sunt undeva la nord de 30 de milioane dezvoltatori de software la nivel global. Acest număr include, ca estimări aproximative:

 • Dezvoltatori open source de 600k
 • 12 milioane de dezvoltatori Java
 • 8 milioane de dezvoltatori Python
 • 20 de milioane de dezvoltatori Apple / iOS
 • 3 milioane de dezvoltatori Microsoft
 • 15k dezvoltatori Linux

Așadar, iată întrebarea mea – sau mai degrabă o provocare – pentru noi toți pentru anul următor: să ajungem un milion dintre acei dezvoltatori construind cu tehnologia Ethereum.

Joe Lubin 1 milion de dezvoltatori

Putem estima, pe baza descărcărilor Truffle și a altor valori, că există până la 500.000 de dezvoltatori de software care se angajează cu Ethereum în mod regulat, într-o anumită calitate, și probabil 200.000 sau mai mulți care au locuri de muncă pentru dezvoltatori Ethereum cu normă întreagă sau sunt altfel angajați pe deplin.

La început, 1 milion de dezvoltatori ETH ar putea părea prea ambițioși, dar cred că, printr-un efort concertat, putem ajunge acolo într-un an sau cam așa ceva. Ethereum are deja un partaj mental și un impuls solid pentru dezvoltatori. Avem o gamă incredibil de talentată de oameni și echipe care își contribuie timpul și eforturile la îmbunătățirea instrumentelor și a resurselor. Și avem unele dintre cele mai fascinante tehnologii software din lume. Cu toții am decis să ne redirecționăm carierele, zilele, nopțile și weekendurile, pentru a construi împreună această tehnologie și am ajuns până aici în câțiva ani. De la începutul proiectului Ethereum, toate acestea mi s-au părut inevitabile, deși este uimitor cât de repede sa mișcat. Dar pentru toți cei care ne privesc și ne așteaptă, să trecem la o treaptă superioară.

Explorează portalul Ethereum Dev Explorează portalul Ethereum Dev

Aceasta este provocarea mea pentru noi toți: un milion de dezvoltatori Ethereum. Poate de Devcon VI? Poate că este un pic prea ambițios, dar vom da o lovitură.

În următoarele zile și săptămâni, vă rugăm să luați legătura cu prietenii de la dezvoltatori care nu sunt încă în spațiul Ethereum. Realizăm mai multe proiecte pentru a sprijini acest obiectiv. Site-ul onemilliondevs.com va găzdui mai multe moduri de a-ți prezenta prietenii dev la multe dintre „rahaturile sfinte!” momente care ți-au suflat mintea când ai aflat despre spațiu.

Kevin Owocki și Gitcoin echipa a pus la punct un joc care va fi disponibil extrem de curând pentru a evidenția multe dintre aceste perspective.

Billy Luedtke, Kames Cox-Geraghty și Joe Burnitt din echipa RAPID au pus la punct un sistem de căutări pentru a-i ajuta pe prietenii tăi dev să se angajeze în odisee de învățare în momentele sfinte. Vor exista ecusoane, felicitări și un sistem de notare. Dacă aduceți 20 de dev-uri și acestea încep să acumuleze felicitări și puncte, vă veți trezi în clasament, deoarece toți vor reprezenta membrii echipei dvs..

Apropo, stabilirea unei poziții în top zece în clasament vă va face super-angajabil într-un rol de relații cu dezvoltatorii – devrel – în ecosistemul nostru. ConsenSys și alții consideră că persoanele cu aceste abilități sunt extrem de valoroase. onemilliondevs.com site-ul va dezvălui mecanisme mult mai distractive în următoarele câteva zile. Și o vom crește în timp. Vă rugăm să o verificați și să trimiteți prietenii.

DeFiNewsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivEthereum Q3 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q3 2020 DeFi Report

Ethereum Q2 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q2 2020 DeFi Report

Ethereum 2 0 Raport privind ecosistemul de mizăRaport

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Cum să construiți un produs Blockchain de succesWebinar

Cum să construiți un produs Blockchain de succes

Cum să creați un simbol socialWebinar

Cum să creați un simbol social

Viitorul activelor digitale și al DeFi-ului financiarWebinar

Viitorul finanțelor: active digitale și DeFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me