blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogCodefi Activare

Dovadă a utilizării: activarea rețelelor prin participare codificată

de Mara Schmiedt 19 decembrie 2019 Postat pe 19 decembrie 2019

Dovada utilizării

V-ați întrebat vreodată cum sunt împiedicați brokerii de domenii să colecteze un număr mare de domenii de mărci comerciale fără a contribui de fapt la crearea de valoare mai largă? Deținătorii de mărci trebuie să dovedească utilizarea. Prin aceeași măsură, distribuirea drepturilor de acces digital și de întreținere pentru o rețea descentralizată ar trebui să urmeze un standard programabil pentru a se asigura că jetoanele ajung în mâinile utilizatorilor reali. De aceea, Activate include ceea ce numim „Dovadă de utilizare”, în fiecare lansare de simboluri. 

  • Dovada utilizării solicită utilizatorilor care pretind sau cumpără jetoane în timpul lansării să „dovedească în mod activ utilizarea” înainte de a li se permite să le transfere sau să le răscumpere în scopuri alternative 

  • De exemplu, unui participant i se poate cere să delege jetoanele cumpărate timp de 90 de zile înainte de a le putea transfera în afara rețelei

  • Distribuirea de jetoane între părțile interesate cu stimulente aliniate este esențială pentru a minimiza speculațiile pasive, asigurându-se în același timp rețelele care sunt inițiate în mod eficient la lansare

O scurta istorie 

Protocoalele deschise sunt o piesă vitală a lumii digitale de astăzi și proliferarea lor este esențială pentru a crea o lume de mâine mai deschisă, mai inovatoare și mai transparentă. Cu toate acestea, stimularea creării și întreținerii acestora a fost complicată de dificultatea de a le monetiza prin mijloace tradiționale. Economiile cu jeton oferă o nouă modalitate de a stimula crearea și menținerea protocoalelor deschise și de a reglementa evoluția acestora. 

Lansarea unui protocol deschis bazat pe token este inerent diferită de construirea unei afaceri digitale sau introducerea unui produs software pe piață. Necesită un mijloc eficient de distribuire a drepturilor de acces nativ și de deservire ale unei rețele – formalizate prin active digitale cunoscute sub numele de „jetoane de utilitate” – într-un mod care atinge standarde de securitate, descentralizare și performanță suficiente. Ca rezultat, optimizarea distribuției inițiale a simbolurilor între părțile interesate potrivite este un pas critic pentru bootstrapping în mod eficient și consolidarea viabilității pe termen lung a unei rețele.

În ultimii doi ani, am văzut o creștere meteorică a lansărilor de jetoane, predominant legate de mecanismele de finanțare publică, cum ar fi ICO-urile și IEO-urile. Graba din 2016-2018 a fost marcată de o exuberanță irațională, urmată de scepticism, la fel de irațional, fără îndoială – o cauză simptomatică a eșecurilor de coordonare a pieței care rezultă din experimentarea de ultimă oră în fața lipsei standardelor de reglementare și a industriei.   

(Sursa: Richard Davies, 2013)

(Sursa: Richard Davies, 2013)

  1. Lipsa utilității: O componentă cheie a valorii create de simbol este utilitatea sa. Dacă este proiectat corect, acest lucru asigură faptul că valoarea jetoanelor crește odată cu adoptarea sau succesul proiectului dat. Un simbol care nu are utilitate, fie prin design (slab), fie ca o consecință a unei distribuții premature, își va vedea prețul bazat exclusiv pe speculații.

  2. Irationalitatea pietei: Neraționalitatea pieței, combinată cu lipsa unei metodologii fundamentale mature de evaluare, are ca rezultat o răspândire volatilă a randamentelor atunci când sunt deschise canale de lichiditate, precum tranzacționarea la bursă. Fie că sunt lalele sau jetoane, avem tendința de a „ne dedica inteligența anticipării a ceea ce opinia medie se așteaptă să fie opinia medie”. (Keynes, 1936) 

  3. Intenție speculativă: Ca factor care contribuie și consecința celor de mai sus, vânzările de jetoane atrag adesea hoarde de cumpărători cu amănuntul care se angajează în speculații pasive fără a utiliza de fapt jetoane în scopul lor.

Credem că stabilirea unui cadru de standarde de lansare a jetonului este primul pas pentru soluționarea acestor eșecuri de piață și coordonare. În ciuda progreselor puternice și a maturizării în proiectarea cripto-economică, majoritatea mecanismelor de distribuție a simbolurilor continuă să lipsească de un mecanism de filtrare încorporat care să încurajeze distribuția între participanții reprezentativi cu stimulente aliniate. Introduceți … .Dovada de utilizare!

Ce este dovada utilizării?

Dovada utilizării este un mecanism distributiv programabil conceput pentru a optimiza distribuția inițială a jetoanelor către părțile interesate potrivite. După cum sugerează și numele, Dovada utilizării este o caracteristică care impune utilizatorilor care pretind sau cumpără jetoane în timpul lansării să „demonstreze în mod activ utilizarea jetoanelor lor pe rețeaua principală înainte de a li se permite să le transfere sau să le răscumpere în scopuri alternative. Acest lucru creează un mecanism de stimulare măsurabil menit să minimizeze speculațiile pasive cu privire la aprecierea simbolurilor, maximizând în același timp contribuția activă la rețea. Factorizarea eforturilor productive autoselecționate dincolo de contribuțiile de capital într-o vânzare sau (pseudo) selecție aleatorie într-un salt pasiv este esențială pentru:

  1. Maximizați probabilitatea respectării reglementărilor, asigurându-vă că un simbol este utilizat în rețea pentru scopul propus.

  2. Filtru pentru participanții cu cea mai mare probabilitate de a participa la rețea pentru a descuraja speculațiile pe termen scurt, volatilitatea prețurilor și dumpingul.

  3. Bootstrap eficient rețeaua la lansare, permițând în același timp adoptatorilor timpurii să se familiarizeze cu rețeaua și să câștige recompense bazate pe jetoane pentru eforturile lor 

Cum functioneazã?

Cerințele privind dovada utilizării sunt definite și aplicate automat la nivel de contract inteligent. 

De exemplu, dacă participați la viitoarea noastră lansare de jetoane, vi se va cere să delegați jetoanele achiziționate către validatorii dvs. preferați pentru minimum 90 de zile înainte de a le putea transfera în afara rețelei. În această perioadă de timp, toți deținătorii de jetoane care delegă prin intermediul platformei Activate vor câștiga recompense importante pentru eforturile lor. Acesta este un mod prin care Activare facilitează participarea și activarea rețelei!

Desigur, dovada utilizării este un mecanism adaptiv care depinde de modelul de distribuție a jetonului dorit și de designul rețelei acceptate. De exemplu, în calitate de participant la un airdrop interactiv, este posibil să vi se solicite să îndepliniți cerințele privind dovada utilizării pentru a debloca garanțiile garantate într-un lockdrop, așa cum sugerează NuCypher’s Bloc de lucru sau vrăjitor abordare. În mod similar, participanților la o lansare de schimb descentralizată li se poate cere să dovedească utilizarea înainte de a obține acces pe lista albă la un fond de lichidități uniswap.

Concluzie 

Pe Activate, misiunea noastră este de a atrage și de a construi o comunitate de indivizi care recunosc importanța participării colective și a punerii lor la dispoziție. Acesta este motivul pentru care dovada utilizării este un pilon de bază al metodologiei de ghidare a lui Activate. 

Rămâneți la curent pentru mai multe informații cu privire la dovada de utilizare și modul în care va fi utilizată pentru securizarea rețelei primului nostru partener de lansare!

Scris de Mara Schmiedt 

Înscrieți-vă și aflați mai multe despre lansarea viitoarei noastre rețele la www.activate.codefi.network

Rețele descentralizate DeFiIndustry Insight Dovada utilizării Buletin informativ Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me