blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

HomeBlogEnterprise Blockchain

Ecosistemul Blockchain din Singapore – Un raport al industriei

Drumul către o lume descentralizată: o privire asupra peisajului vibrant și divers al blockchain-ului din Singapore. De ConsenSys 15 noiembrie 2019 Postat pe 15 noiembrie 2019

Singapore Blockchain Ecosystem Report 2019

De ce țările concurează pentru a atrage Blockchain și industria criptografică?  

Potrivit IMDA’s Raportul viitorului serviciilor, piața blockchain din Singapore are potențialul de a realiza cheltuieli de piață de până la 272 milioane USD în 2022 și până la 2,6 miliarde USD până în 2030, cu o rată de creștere anuală compusă de 32,5%. 

În mod similar, Gartner prezice că valoarea adăugată a afacerii blockchain va crește până la puțin peste 360 ​​miliarde USD până în 2026 la nivel global, apoi va crește până la peste 3,1 trilioane USD până în 20304. Pe termen lung, proiecțiile indică că se așteaptă ca piața globală blockchain să crească de la 212 milioane USD 2016 la 8.683 milioane USD până la sfârșitul anului 2024, la o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de 59,04%. În ansamblu, potențialul de creare a valorii din tehnologia blockchain va fi imens, astfel încât țări din întreaga lume, cum ar fi Singapore, Malta, Hong Kong, Elveția și multe altele, s-au angajat să îmbrățișeze companiile blockchain – și, într-o măsură mai mică, criptocosetele. 

Ce este Singapore Ecosystem Blockchain Report?

ConsenSys a examinat peisajul inovației blockchain din Singapore în trei domenii largi – finanțe, asistență medicală și soluții inteligente. Raportul explorează diferite studii de caz din fiecare domeniu pentru a ilustra modul în care blockchain-ul este utilizat pentru a crea valoare. De exemplu, bursele de valori mobiliare licențiate din Singapore utilizează blockchain pentru a crea lichidități pe piețele private. 

Pe măsură ce companiile se abțin de la oferte publice pentru a urmări cicluri de viață private mai lungi, nevoia de eficiență a capitalului și de lichiditate pe piețele private devine, de asemenea, mai presantă. Exploatarea datelor mari în sectorul public are și un potențial enorm. Înregistrările descentralizate ale pacienților pe blockchain pot oferi o mai mare securitate împotriva încălcării datelor, precum și o procesare mai rapidă a cererilor de beneficii de asigurare. Cercetarea oferă trei perspective cheie.

Citiți integral Singapore Ecosystem Blockchain Report

Statistici cheie din raport:

1. Mediul de reglementare din Singapore este pregătit pentru experimentarea blockchain 

Singapore a menținut un mediu de reglementare care a fost în mod constant pro-întreprindere și care sprijină tehnologiile emergente, cum ar fi blockchain-ul. Timp de peste un deceniu, Singapore s-a clasat printre primele trei țări pe indicele Ease of Doing Business al Băncii Mondiale. Există subvenții guvernamentale generoase pentru a încuraja companiile să adopte noi tehnologii și să se extindă la nivel global. Guvernul din Singapore a lansat, de asemenea, Inițiativa Smart Nation în 2014 pentru a crea soluții care vor schimba țara folosind tehnologii infocomm, rețele și big data.

În plus, Autoritatea Monetară din Singapore (MAS) încurajează în mod activ experimentarea prin parteneriatul cu industria privată în experimentarea plăților transfrontaliere utilizând tehnologia blockchain și registrul distribuit. Începând cu 2016, MAS a stabilit un sandbox de reglementare pentru a permite instituțiilor financiare (FI) și altor companii startup să experimenteze soluții inovatoare Fintech într-un mediu în care produsele sau serviciile reale pot fi oferite utilizatorilor într-un spațiu și o durată bine definite.. 

Inovatorii din lăzi de nisip de reglementare se bucură de cerințe de reglementare relaxate la care altfel ar fi supuși. Strategia de reglementare transparentă, deschisă și orientată spre viitor a Singapore de a „alerga alături de inovatori” echilibrează nevoia de supraveghere a reglementărilor, acceptând în același timp progresele tehnologice de sus.

2. Blockchain ca mecanism de creare a valorii

Există trei moduri largi în care utilizarea blockchain-ului poate crea valoare. În primul rând, registrul distribuit al blockchain permite participarea diferitelor părți interesate dintr-un lanț de valori și interacțiunea pe un registru partajat. De exemplu, spitalele și companiile de asigurări pot avea acces la o bază de date comună de evidență a pacienților pentru a verifica și procesa instantaneu cererile de asigurare. În al doilea rând, pe măsură ce organizațiile creează și stochează mai multe date tranzacționale în formă digitală, capacitatea tehnologiilor blockchain de a menține istoricul tranzacțiilor poate furniza informații despre performanță, de la toate stocurile de produse până la riscul de contrapartidă pe piețele datoriei. 

Capacitatea piețelor de a se auto-monitoriza deschide noi posibilități pentru reducerea riscurilor și identificarea lacunelor de performanță. În cele din urmă, blockchain-urile pot fi utilizate pentru a permite în continuare proprietatea fracțională a activelor mai profundă și mai extinsă decât ceea ce au putut face piețele de capital tradiționale. 

3. Cum colaborează întreprinderile și organizația pentru a utiliza Blockchain

Colaborările sunt cheia competitivității în două moduri. În primul rând, blockchain-urile pot permite o mai bună integrare pe verticală între diferite firme în cadrul oricărui lanț valoric dat, ca în cazul logisticii. Colaborările orizontale permit, de asemenea, concurenților să tranzacționeze mai ușor între ei, ca în cazul finanțării comerțului. În al doilea rând, colaborările dintre titularii și noii veniți câștigă popularitate. Contrar așteptărilor timpurii ale multor entuziaști ai blockchain-urilor, firmele existente din fiecare sector sunt astăzi mai receptive la adoptarea de noi tehnologii pentru a evita perturbarea. 

Băncile mari, precum și companiile private caută modalități de parteneriat cu furnizorii de soluții pentru a-și îmbunătăți eficiența operațională prin utilizarea tehnologiei blockchain. Firmele consacrate oferă acces pe piață și un banc de teste pentru inovatorii mai mici și emergenți. Aceste parteneriate sunt esențiale pentru ca ambii titulari să rămână competitivi, precum și pentru ca noile companii de tehnologie să câștige tracțiune pe piață.

Citiți integral Singapore Ecosystem Blockchain Report

Declinarea responsabilității 

Acest raport este un produs al ConsenSys cu contribuții externe. Constatările, interpretările și concluziile exprimate în această publicație nu reflectă neapărat opiniile Temasek, Infocomm Media Development Authority (IMDA) și Monetary Authority of Singapore (MAS) sau ale afiliaților lor respectivi. Cercetarea valorifică mai multe surse publice, precum și interviuri pentru a oferi o perspectivă asupra ecosistemului blockchain din Singapore în 2019. Acest raport este destinat doar îndrumării și informațiilor generale. Acest raport nu este în niciun caz destinat să fie utilizat sau considerat drept sfaturi financiare sau de investiții, o recomandare sau o ofertă de vânzare sau o solicitare a oricărei oferte de cumpărare a unor valori mobiliare sau a altor forme de active financiare. Informațiile conținute în acest raport pot fi supuse modificărilor fără notificare prealabilă. Nu avem nicio obligație să actualizăm sau să corectăm informațiile incluse în acest raport. Acest raport este furnizat „așa cum este”. ConsenSys, Temasek, IMDA și MAS și afiliații lor respectivi nu fac nicio declarație sau garanție, exprimată sau implicită, cu privire la acuratețea sau caracterul complet al informațiilor din raport și nu vor fi răspunzători pentru orice pierdere (directă sau indirectă) apărută din sau în alt mod în legătură cu utilizarea acestui raport sau a conținutului acestuia. Conținutul acestui raport nu trebuie interpretat ca consultanță juridică, de afaceri, de investiții sau fiscală. Fiecare destinatar ar trebui să se consulte cu consilierii săi juridici, de afaceri, de investiții și fiscali cu privire la consilierea juridică, de afaceri, de investiții și fiscală.

Newsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivGhid complet pentru rețelele de afaceri BlockchainGhid

Ghid complet pentru rețelele de afaceri Blockchain

Introducere în tokenizareWebinar

Introducere în tokenizare

Viitorul activelor digitale și al DeFi-ului financiarWebinar

Viitorul finanțelor: active digitale și DeFi

Ce este Enterprise EthereumWebinar

Ce este Enterprise Ethereum?

Băncile centrale și viitorul banilorHartie alba

Băncile centrale și viitorul banilor

Blockchain Komgo pentru finanțarea comerțului cu mărfuriStudiu de caz

Komgo: Blockchain pentru finanțarea comerțului cu mărfuri

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me