blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogCodefi

Este timpul să democratizăm finanțarea comunităților noastre locale

de Alex Kostura 4 februarie 2020 Postat pe 4 februarie 2020

brian jones JFpLW xhvco unsplash

ConsenSys Codefi și o achiziție recentă vor restabili participarea de bază la obligațiunile muni, scrisă de Patrick Berarducci și Emma Channing

Piața obligațiunilor municipale a fost întotdeauna populară în rândul investitorilor cu amănuntul, oferind investiții considerate relativ sigure, deseori cu scutiri fiscale atât federale, cât și de stat. Cu toate acestea, locuitorii locali nu au investit în propriile comunități prin valori nominale de obligațiuni de până la 100.000 de dolari.

fabian-blank-pElSkGRA2NU-unsplash.jpg

Proiectele de odinioară finanțate de comunitate sunt acum rezervate instituțiilor mari și fondurilor mutuale, trecând accentul de la oportunități de îmbunătățire a comunităților la proiecte generatoare de profit.

Încercările de a muta focalizarea înapoi asupra comunității au fost lovite și ratate. Unele orașe din SUA au folosit cu succes „mini-obligațiuni mini” pentru proiecte de infrastructură comunitară mici. Lawrence, Kansas, cu mai puțin de 100.000 de locuitori, emise în jur de jumătate de milion dolari de obligațiuni special pentru a cumpăra un camion de pompieri în 2017, iar Denver a vândut 12 milioane de dolari în obligațiuni mini muni în 20 de minute în 2014. De fapt, aproximativ jumătate din obligațiunile municipale emise în 2019 au fost sub 10 milioane USD, totuși totalul ridicat a fost de doar aproximativ 31 milioane USD sau 5% din piața obligațiunilor municipale.

În timp ce aceste inițiative demonstrează o cerere locală abundentă, costul ridicat pentru emiterea de obligațiuni mai mici împiedică scalarea. Acest lucru este clar din dispariția startupului bine finanțat În vecinătate, care și-a propus să aducă munis în masă, dar s-a luptat în fața costurilor ridicate pentru vânzarea, distribuirea și menținerea obligațiunilor.

Tokenizarea pentru Munis finanțat de comunitate

În trecut, obligațiunile municipale au finanțat proiecte imense, revoluționare. Una dintre primele obligațiuni muni a fost emisă în 1818 de statul New York pentru a finanța Canalul Erie, ceea ce a permis costuri mai mici de transport între Midwest și nord-estul SUA, reducând prețurile la alimente și provizii pentru orașele din est. De asemenea, remarcabil, Podul Golden Gate a fost construit folosind finanțarea de la Oferire de obligațiuni de 35 de milioane de dolari cumpărate de locuitorii din San Francisco.

Dar legături mini muni de obicei nu au ambiții atât de mari. Cu dimensiuni ale emisiilor cuprinse între 10-20 de milioane de dolari în 5.000 de dolari, majoritatea fondurilor de anul trecut au fost obișnuite pentru proiecte care costă mai puțin de 10 milioane de dolari: proiecte de impact comunitar discret, mai degrabă decât planuri de infrastructură rulante mai mari.

Problema cu finanțarea infrastructurii publice la scară mai mică este că costul emiterii este la fel de mare ca și pentru o obligațiune de mai multe miliarde de dolari. De fapt, procesul de vânzare și gestionare a obligațiunilor comune în cadrul comunităților locale adaugă un strat suplimentar de costuri administrative, împreună cu cerințele de reglementare. Barierele de intrare sunt ridicate pentru firmele mai mici care intră în Piață de obligațiuni municipale de 3,8 trilioane de dolari.

Pentru a face față acestor provocări, infrastructura din jurul emiterii de obligațiuni muni trebuie să se schimbe. Tehnologia blockchain, cu potențialul său de a revoluționa coordonarea socială și de capital, este perfect poziționată pentru a crea oportunități inovatoare și gestionabile în finanțarea obligațiunilor muni.

În termeni practici, municipalitățile pot utiliza tokenizarea pentru a permite o gestionare mai eficientă pe tot parcursul ciclului de viață al obligațiunilor. Plățile dobânzii, de exemplu, pot fi programate automat folosind contracte inteligente.

Achiziționarea de sisteme financiare patrimoniale

Fiind un sistem de operare testat pentru luptă pentru comerț și finanțe, ConsenSys Codefi folosește deja în mod eficient și fiabil tehnologia blockchain pentru mai multe cazuri de utilizare. Codefi a permis registrului funciar al Majestății Sale din Marea Britanie să testeze tokenizarea imobilelor, de exemplu, împreună cu tokenizarea proprietății unei clădiri din Paris cu 26 de milioane de euro. Platforma a produs prima tokenizare la nivel mondial a unei investiții de finanțare a litigiilor, a permis companiilor să accepte plăți digitale, programabile și a construit analize de date ale activității de creditare „DeFi” bazată pe blockchain.

Codefi se pregătește în prezent să alimenteze comerțul mondial pentru unele dintre cele mai mari companii de mărfuri din lume prin Covantis, o inițiativă formată de ADM, Bunge, Glencore Agriculture, Cargill și Louis Dreyfus Company.

Construirea unei soluții eficiente din punct de vedere al costurilor pentru investiții directe și locale în obligațiuni mini-muni este un lucru bun atât pentru piețele financiare, cât și pentru democrație. La urma urmei, locuitorii locali au cel mai mare stimulent pentru a investi în comunitățile lor locale și dețin cunoștințele și cunoștințele cele mai profunde pentru a proteja împotriva riscurilor și supra-împrumuturilor. O participare locală mai mare la obligațiunile mini-muni va reimplica rezidenții cu comunitățile lor.

Ca un caz de utilizare real pentru titlurile digitale, obligațiunile mini muni reprezintă o forță extrem de puternică pentru a ajuta orașele să se angajeze, să informeze și să recompenseze cetățenii care investesc.

Așadar, la ConsenSys, mergem și mai departe să pariez pe această viziune pentru o experiență mai bună de strângere de fonduri: ConsenSys Digital Securities LLC („CDS”), Înregistrată FINRA dealer de broker intern al ConsenSys, a achiziționat Sisteme financiare patrimoniale Inc. să intre pe piața de finanțare muni și să le faciliteze și mai mult emitenților muni utilizarea software-ului Codefi pentru a-și simboliza ofertele de muni.

patrick-robert-doyle-OvXht_wi5Ew-unsplash.jpg

Viitorul obligațiunilor municipale

ConsenSys este încântat să avanseze cu inovații atât în ​​tehnologie, cât și în structurare, care vor sprijini evoluția obligațiunilor mini muni. Tokenizarea poate face o piață financiară deja puternică mai accesibilă pentru indivizi și comunități.

“Obligațiunile municipale digitale, tokenizate, pot contribui la restabilirea pieței muni la spiritul său original bazat pe comunitate, făcând ca titlurile să fie mai accesibile investitorilor cetățeni de zi cu zi și mai rentabile pentru comunitățile de toate dimensiunile”, a declarat Joseph Lubin, co-creator al Ethereum și fondator al ConsenSys. „Acordurile digitale personalizabile sau contractele inteligente vor ajuta la simplificarea și automatizarea proceselor, cum ar fi plata și decontarea obligațiunilor Muni, arbitrajul legal și verificarea identității investitorilor.”

Membrii comunității vor avea întotdeauna cel mai mare stimulent pentru a investi în mediul înconjurător, iar tokenizarea face din aceste oportunități de investiții o perspectivă locală realistă din nou. Locuitorii știu ce autostrăzi trebuie îmbunătățite sau construite. Părinții înțeleg nevoile locale și vor investi în școli, parcuri și zone comune mai bune. Finanțarea angajată în comunitate, activată în blockchain, poate asigura că investițiile în infrastructura publică maximizează beneficiile pentru oamenii care locuiesc acolo, îmbunătățind în același timp responsabilitatea și democrația locală.

Patrick Berarducci este co-șef al ConsenSys Codefi și al fintech-ului global din New York, iar Emma Channing este reprezentant înregistrat pentru ConsenSys Digital Securities LLC și Heritage Financial Systems Inc. din Colorado.

Industry Insight Newsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me