blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogDezvoltare blockchain

Ethereum 2020: o foaie de parcurs și perspective

O versiune adnotată a foii de parcurs personale a lui Vitalik Buterin pentru Ethereum și modul în care puteți contribui la dezvoltarea Beacon Chain. de ConsenSys 25 martie 2020 Postat pe 25 martie 2020

Eroul Ethereum ConsenSys

Ce se întâmplă în Ethereum 2020? În cazul în care ați ratat-o, Vitalik Buterin a scris pe Twitter un foaia de parcurs personală a Ethereum. Vă întrebați ce înseamnă diagrama lui și ce se așteaptă anul acesta? Am adnotat diagrama cu linkuri și voi previzualiza ceea ce este probabil în Ethereum 2020.

Îmbinarea: scalarea Ethereum la dovada mizei și a fragmentelor

Iată o foaie de parcurs Ethereum adnotată cu linkuri de referință. Accept responsabilitatea pentru alegerile de legături. Toate creditele din diagramă ar trebui să rămână în continuare la Buterin.

Eth2roadmap 1Faceți clic pe imagine pentru a vedea depozite conexe pentru fiecare pas din foaia de parcurs.

Diagrama are patru părți principale, care merg de sus în jos:

 • „Eth1.x altul”
 • „Apatridia eth1.x”
 • Un „nucleu” care începe de la eth2 Faza 0 și converge către eth1 -> eth2 îmbinare care elimină dovada de lucru (PoW).
 • eth2 Faza 2 și dincolo

Axa mijlocie orizontală transmite timpul. De-a lungul acestei axe se află un „nucleu”, de la lansarea fazei 0, până la lansarea fazei 1, până la „Merge”: eth1 -> eth2 MERGE.  Fuziunea are trei dependențe:

 • lansarea fazei 1 eth2
 • eth1 -> Specificația și implementarea fuziunii eth2
 • eth1.x apatridia

Cu Merge, sistemul renunță la lanțul Dovada de lucru. Utilizatorii nu vor mai trebui să ruleze un client eth1 și un client eth2 pentru a urma două blockchains. Ethereum va fi un sistem de dovadă a mizei. Va fi una Ethereum cuprinde lanțul Beacon și lanțurile de cioburi.  Starea eth1 este stocată pe Shard 0. Utilizatorii continuă să facă tranzacții și să utilizeze aplicații așa cum au făcut-o.

Merge este un salt uriaș pentru scalabilitatea Ethereum. Este necesară o inginerie semnificativă pentru a face posibilă îmbinarea și pentru a o executa în siguranță. Dependențele de mai sus clasifică cea mai mare parte a lucrării.

Există multe de discutat cu Merge și alte elemente, dar aici vom perfecționa nucleul și „eth1.x altul”, deoarece conțin Ethereum 2020. În nucleu, începem cu Ethereum 2.0 Faza 0.

Ethereum 2.0 Faza 0

Elementul cel mai probabil să fie disponibil în 2020 este Lanțul Beacon.

Faza 0 constă într-o rețea care rulează Dovada mizei, dar nu include încă partajarea sau capacitatea de a procesa tranzacții altele decât unele operațiuni de validare.

phase0 prep

Principalele condiții prealabile pentru lansarea Beacon Chain sunt:

 • Publicarea contractului de depozit eth2 pe rețeaua principală eth1.
 • Cel puțin două, în mod ideal, trei echipe de clienți eth2 care publică o versiune de producție a software-ului.
 • Odată publicat contractul de depozit, cel puțin 16.384 validatori (524.288 ETH) depun în acesta.
De ce este posibil ca lanțul de balize pentru Ethereum 2020?

Există Danny Ryan, Diederik Loerakker și patru echipe care au construit clienți eth2 de calitate a producției. Alfabetic, acestea sunt: FarNimbusPrismaTekuTreime.

Există diferite niveluri de contribuabili de la Fundația Ethereum și alte echipe precum Artemis, Harmony, Lodestar, Nethermind, Parity, plus cele care înființează afaceri Staking-as-a-Service și „noii veniți”. Au fost efectuate și unele audituri.

Misiunea de a livra lanțul Beacon în 2020 este clară și forțele sunt concentrate. Cea mai mare parte a muncii a fost realizată și într-un mod distribuit.

Socioeconomic, o rată procentuală anuală (APR) de peste 20% este o rată atractivă pentru piața liberă de a organiza și activa 16.384 validatori (524.288 ETH) în moduri evidente sau creative. (APR va scădea cu mai mulți validatori.)

model de validator mediuSursă: link APR peste 24-03-2020

Cum să contribuiți la Ethereum 2020

Lansările de producție ale clienților Beacon Chain sunt așteptate după mai multe audituri și o rețea de testare multi-client rulează stabil de ceva timp; rețelele de testare pentru un singur client au funcționat deja stabil, deși se dorește mai multă optimizare și testare sub sarcină mare.

Mai mulți colaboratori sunt întotdeauna bineveniți. Domeniile de contribuție includ rețeaua peer-to-peer a clienților, interoperabilitatea acestora și factorii obișnuiți de testare, securitate, performanță și stabilitate a clienților și a rețelei..

Pentru experți în hacking, securitate, EVM și contracte inteligente, auditul contractului de depozit și revizuirea activității Verificării Runtime este primordială. Deși bytecode-ul de pe mainnet nu este încă implementat, puteți obține deja un avans, deoarece nu sunt de așteptat modificări ale contractului de depunere.

Ethereum 1.x are nevoie de ajutor

Partea de sus a diagramei, „eth1.x altele”, sunt elementele legate de rețeaua principală Ethereum actuală.

eth1x

Trei zone, aproximativ trei EIP-uri, au nevoie de proprietari dedicați, pentru a avea șanse rezonabile de a fi implementate pe mainnet în 2020.

O precompilare BLS12-381 a fost susținută de câteva luni de Alex Vlasov de la Matter Labs, iar EIP 2537 este pe drum.  EIP 2537 adaugă suport pentru curba BLS12-381 că eth2 folosește și va permite contractelor inteligente să fie clienți ușori ai eth2. Cu precompilarea, pot fi scrise noi contracte inteligente care verifică datele din fragmentele eth2. Lansarea eth2 Faza 1 va introduce fragmente, care sporesc disponibilitatea datelor pentru seturile eth1. Practic, pachetele sunt contracte inteligente care au cea mai mare parte a calculului și stocării lor în afara lanțului, dar unele date în lanț pentru rezolvare. Pachetele acumulate devin mai scalabile atunci când nu sunt blocate de disponibilitatea datelor. Cu Alex Vlasov, precompilarea BLS12-381 pare probabil în 2020 (și poate fi disponibilă chiar înainte de Beacon Chain).

EIP-1559 este interesant pentru utilizatori, deoarece aceștia pot ignora stabilirea prețurilor la gaz și, în același timp, au asigurarea că nu plătesc în exces comisioanele sau că tranzacțiile lor vor fi întârziate pe nedrept. De la EIP: „este de așteptat ca majoritatea utilizatorilor să nu fie nevoiți să regleze manual tarifele la gaz, chiar și în perioadele cu activitate ridicată în rețea”. Mai mult, eleganța sa implică arderea unor taxe care contrabalansează inflația ETH fără a diminua foarte mult recompensele minerilor. Au fost unele lucrări de când a fost propus EIP în urmă cu aproape un an. Din păcate, nu există niciun proprietar actual.

Abstracția contului permite crearea de conturi cu orice logică de autorizare doresc. Această flexibilitate adăugată poate fi extinsă, dar iată un exemplu simplu. Un portofel inteligent de contracte multisig își poate plăti propriul gaz cu fondurile pe care le are deja. Odată ce un portofel este creat și finanțat, nu este necesar un cont separat cu ETH pentru a interacționa cu portofelul și a plăti gaz. Abstracția contului își are originea în 2015, dar o propunere scrisă în urmă cu o lună reprezintă o oportunitate pentru cineva de a face acest lucru în 2020.

a lua legatura https://gitter.im/ethereum/AllCoreDevs dacă doriți să aflați mai multe și să contribuiți.

De asemenea, „apatridia eth1.x” are nevoie de ajutor, dar este un subiect vast. Între timp, verificați un foaie de parcurs propusă pentru „Ethereum fără stat” si 1.x Fișiere.

Un omagiu continuu echipei Geth

Săptămâna trecută a fost cea de-a 164-a versiune a lui Geth pe Github. Să nu uităm că Echipa Geth continuă să elibereze caracteristici, îmbunătățiri și optimizări pentru Geth. Este ușor să le iei și munca lor de la sine. Să mulțumim, alfabetic, Guillaume Ballet, Zsolt Felföldi, Felix Lange, Gary Rong, Adam Schmideg, Martin Holst Swende, Péter Szilágyi!

Felix, Martin și Péter îmbunătățesc și optimizează Geth de ani de zile, înapoi la rețeaua inițială „Atacurile din Shanghai” (cu foști coechipieri Nick Johnson și Jeffrey Wilcke).

Acum cateva luni, Péter a fost invitat la o masă rotundă pentru dezvoltatori la ConsenSys.  El a împărtășit câteva puncte de vedere cu privire la subiecte precum eth2, apatridia, stimularea contribuitorilor și aprecierea oamenilor (~ minutul 49). Vă mulțumim pentru acest memento Péter și vă mulțumesc vouă și restului echipei pentru munca și dedicarea dvs. importantă.

Alatura-te Canal de discordie pentru Go Ethereum dacă doriți să le mulțumiți, să faceți recomandări sau să învățați și să contribuiți la Geth.

Ethereum 2020 și dincolo

În prezent, o succesiune aproximativă a ceea ce este probabil în Ethereum sunt:

 1. Beacon Chain (eth2 Faza 0) în 2020
 2. BLS12-381 precompilă în 2020 (poate prima)
 3. dacă există proprietari pentru abstracția contului și EIP 1559, există șansa ca acestea să fie disponibile în 2020
 4. eth2 Faza 1
 5. eth1.x apatridia
 6. eth1 -> eth2 MERGE
 7. alte modele de execuție, îmbunătățiri ale confidențialității și securității și criptografie avansată

Lanțul Beacon are cei mai mulți oameni dedicați realizării acestuia în 2020.  „Eth2 arată bine – Faza 0 este stabilă, echipele de clienți o zdrobesc.”Pe eth1, lansările Geth vor continua și precompilarea BLS12-381 pare probabil în 2020 (poate chiar înaintea Beacon Chain). Cu toate acestea, proprietarii sunt necesari în curând pentru EIP 1559 și abstracția contului pentru a avea șanse realiste de a face Ethereum 2020. Foaia de parcurs este abordată de mulți în paralel.

Abonați-vă la buletinul informativ ConsenSys

Obțineți cele mai recente analize, tutoriale, seminarii web și multe altele Ethereum direct în căsuța de e-mail. Abonati-va

Ethereum 2.0 Newsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivCum să construiți un produs Blockchain de succesWebinar

Cum să construiți un produs Blockchain de succes

Cum se configurează și se execută un nod EthereumWebinar

Cum se configurează și se execută un nod Ethereum

Cum să vă construiți propriul API EthereumWebinar

Cum să vă construiți propriul API Ethereum

Cum să creați un simbol socialWebinar

Cum să creați un simbol social

Utilizarea instrumentelor de securitate în dezvoltarea contractelor inteligenteWebinar

Utilizarea instrumentelor de securitate în dezvoltarea contractelor inteligente

Viitorul activelor digitale și al DeFi-ului financiarWebinar

Viitorul finanțelor: active digitale și DeFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me