blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogDezvoltare blockchain

Ethereum are de 4 ori mai mulți dezvoltatori decât orice alt ecosistem criptografic

Citiți cele mai importante informații cripto din Raportul dezvoltatorilor Electric Capital de ConsenSys 20 august 2019 Publicat pe 20 august 2019

ConsenSys Ethereum are de 4 ori mai mulți dezvoltatori decât orice alt erou al ecosistemului cripto

Electric Capital a lansat recent un Raport de analiză a dezvoltatorilor Blockchain afișând statistici de la an la an.

Raportul dezvoltatorului Rezumat executiv

  • În ciuda recesiunilor pieței din 2018, dezvoltatorii cu normă întreagă au crescut cu 13% de la an la an în iunie 2019 și se consolidează în jurul proiectelor cu valoare ridicată a rețelei.
  • Volumul de confirmare a codului este constant, dar dezvoltatorii activi lunari total scad cu 10% Y / Y.
  • 80% din pierderile dezvoltatorilor au provenit de la dezvoltatori o singură dată pe lună și cu jumătate de normă.
  • Cea mai mare abandonare a dezvoltatorilor a venit din proiecte din afara Top 100 după valoarea rețelei.
  • Contractele inteligente, infrastructura și ecosistemele DeFi continuă să câștige dezvoltatori cu normă întreagă.
  • În general, cripto-ecosistemele se apropie de dimensiunea unor proiecte open source bine cunoscute, cum ar fi Apache, dar încă mai are mult spațiu pentru a crește.

Metodologie

Electric Capital a amprentat peste 27.000 de depozite de coduri și 22 de milioane de comisioane de coduri în raportul dezvoltatorului H1 2019 al companiei. Este plin de informații și informații minunate.

Raportul a grupat dezvoltatorii în trei categorii:

  • O singură dată: un angajament pe lună
  • Part-time: 2-9 angajamente pe lună
  • Full-time: 10 sau mai multe angajamente pe lună

Numărul dezvoltatorilor de blockchain activi

Ecosisteme active: Raportul definește, de asemenea, ecosistemele active ca având cel puțin 2 dezvoltatori cu normă întreagă care comit cod pentru cel puțin 6 luni.

În urma acestei metodologii, Electric Capital a identificat 583 de ecosisteme active dintr-un câmp de 1.140 de ecosisteme totale.

Chei de luat și informații

1. A existat o scădere a numărului total de dezvoltatori blockchain, dar o creștere a dezvoltatorilor cu normă întreagă.

Dezvoltatori activi lunari Dezvoltatori cu normă întreagă

Numărul dezvoltatorilor de blockchain-uri cu normă întreagă crește cu 13%, în timp ce dev-urile totale au scăzut cu 10% față de anul precedent. Aici devine interesant. Volumul de cod angajat a rămas constant chiar și prin scăderea cu 10% a dev. Dezvoltatorii cu normă întreagă angajează cel mai mult cod și astfel volumul consistent combinat cu creșterea generală a dezvoltatorilor cu normă întreagă este un semn excelent pentru ecosistemul criptografic.

2. Proiectele proaste sunt în declin.

Top 100 de proiecte - Dezvoltatori activi lunari

Primele 100 de proiecte criptografice pe cap de piață conțin 50% din toți dezvoltatorii și au pierdut doar 4% din dezvoltatorii lor de anul trecut. Între timp, proiectele din afara primelor 100 au pierdut 19% din dezvoltatori! La fel ca toate tehnologiile emergente, proiectele și companiile slabe vor fi eliminate în timp ce produsele grozave predomină.

3. Ecosistemul Bitcoin a crescut continuu din punct de vedere al dezvoltatorilor din 2014.

Ecosisteme Blockchain - Dezvoltatori activi lunari 2018-2019 Ecosisteme Blockchain - Dezvoltatori activi lunari 2014-2019

Numărul de dezvoltatori Bitcoin s-a triplat începând cu 2014 și a rămas relativ același chiar și pe tot parcursul iernii criptografice din 2019. Acest lucru vorbește despre rezistența Bitcoin și că mulți oameni încă lucrează activ pentru a îmbunătăți Bitcoin.

4. Ethereum este încă un câine de top pentru dezvoltatori.

Dezvoltatori activi lunari Ethereum Dezvoltatori de ecosisteme Blockchain

Raportul identifică faptul că 18% din toți dezvoltatorii de criptografii open-source lucrează în ecosistemul Ethereum. Și mai mult, Ethereum are de 4 ori mai multe dev-uri decât următorul ecosistem, care este Bitcoin.

Crypto este despre efecte de rețea. Ecosistemul open-source cu cea mai mare valoare este probabil ecosistemul cu cei mai mulți dezvoltatori. Aceste valori vor continua să varieze în fiecare an, dar sunt importante de urmărit pentru a determina ce ecosistem este în creștere și pentru a acumula partajarea mentală a dezvoltatorilor.

5. Grin are un număr impresionant de dezvoltatori pentru un proiect tânăr.

Grin Developers

Grin este un proiect relativ nou, care a adunat 33 de dezvoltatori care lucrează la protocolul criptomonedelor. Acest tip de creștere vorbește comunității din spatele criptomonedei și deduce că acestea încă lucrează activ la noi iterații și implementări pentru Grin.

6. Doar șase ecosisteme criptografice nu au pierdut dezvoltatorii.

Modificarea procentuală a dezvoltatorilor medii lunare

Maker și-a mărit în special dezvoltatorii cu 80,68% sau cu 27,8 în număr brut. Deși creșterea procentuală mare se datorează ușor faptului că au avut un număr mai mic de dezvoltatori, este totuși foarte impresionant. Tokenul de atenție de bază și-a mărit numărul total de dezvoltatori, ceea ce vorbește bine pentru compania care își propune să revoluționeze industria browserelor. Bitcoin Cash a pierdut cei mai mulți dezvoltatori în termeni procentuali, dar EOS a pierdut cei mai mulți dezvoltatori (30,5) în general.

7. În general, creșterea dezvoltatorilor Ethereum a fost plană, dar creșterea dezvoltatorilor cu normă întreagă a crescut.

Ethereum Ecosystem Developers cu normă întreagă Noi dezvoltatori cu jumătate de normă

Ethereum a rămas relativ consistent în ceea ce privește numărul total de dezvoltatori, dar și-a mărit numărul de dev-uri cu normă întreagă cu 34%. Ethereum, EOS și Bitcoin au, de asemenea, o creștere a dezvoltatorilor cu normă parțială care angajează cod. În plus, s-ar putea argumenta că Ethereum câștigă și dezvoltatori jetoanele proeminente ERC20 câștigă mai mulți dezvoltatori. Ar fi, de asemenea, fezabil să presupunem că unii dezvoltatori Ethereum trec pe noi proiecte bazate pe Ethereum, la fel cum mulți dezvoltatori Bitcoin originali au trecut la criptomonede precum Monero, Grin, Bitcoin Cash și multe altele.

8. „Ecosistemele active” au fost definite în 5 grupuri.

5 Ecosisteme active Blockchain

Contractele inteligente reprezintă 40% din toți dezvoltatorii, iar aplicațiile sunt pe locul doi. Cu toate acestea, ambele grupuri au pierdut dezvoltatori în ultimul an. Între timp, Defi și dezvoltatorii de infrastructură au crescut semnificativ.

Număr de dezvoltatori DeFi

9. Ecosistemul criptografic crește rapid și există încă o mulțime de spațiu pentru extindere.

Crypto și Blockchain în comparație cu alte ecosisteme open source mari Următorii 4 ani de creștere a dezvoltatorilor

***
Vrei să începi să construiești pe Ethereum?

Verificați Portalul dezvoltatorilor Ethereum →

Newsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivCum să construiți un produs Blockchain de succesWebinar

Cum să construiți un produs Blockchain de succes

Cum se configurează și se execută un nod EthereumWebinar

Cum se configurează și se execută un nod Ethereum

Cum să vă construiți propriul API EthereumWebinar

Cum să vă construiți propriul API Ethereum

Cum să creați un simbol socialWebinar

Cum să creați un simbol social

Utilizarea instrumentelor de securitate în dezvoltarea contractelor inteligenteWebinar

Utilizarea instrumentelor de securitate în dezvoltarea contractelor inteligente

Viitorul activelor digitale și al DeFi-ului financiarWebinar

Viitorul finanțelor: active digitale și DeFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me