blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogCodefi Activare

Evoluția tendințelor în rețele bazate pe token

de Mara Schmiedt 9 aprilie 2020 Postat pe 9 aprilie 2020

rețea 3537401 1920 1

Începând din 2016, am văzut că rețelele implementează o varietate de modele diferite de lansare de jetoane și rețele, în încercarea de a crește participarea la rețea și de a-și dezvolta comunitățile respective. Până în prezent am văzut +4000 de încercări, teste și eșecuri în distribuirea eficientă și echitabilă a jetoanelor către utilizatori care consolidează participarea la o rețea descentralizată, evitând totodată care împiedică securitatea concentrarea exploatațiilor.

Aceste încercări ne-au condus la schema de aur pe calea cea bună pentru a lansa o rețea? Adevărul este că nu există un model arhetipal, care se potrivește tuturor, dar un lucru este sigur: pe măsură ce industria se maturizează, lansările de jetoane vor evolua din ce în ce mai mult și vor coincide cu lansările reale de rețea. Ce ar putea fi mai fructuos decât jetoanele utilitare cu utilitate reală?

Deci, unde ne aflăm astăzi? Să aruncăm o privire asupra tendințelor actuale ale ecosistemului și asupra modului în care acestea au evoluat de-a lungul timpului, în lumina recentelor reglementări, dezvoltări tehnice și apariția de noi jucători pe terenul de joc bazat pe token.

rezumat

  • Examinarea reglementărilor a crescut, ceea ce a dus la distribuții inițiale de simboluri care au loc din ce în ce mai mult în runde private de investitori acreditați. Propuneri precum Port sigur să prezinte un prim pas în direcția orientării formale de reglementare care să pună capăt diferenței de astăzi dintre reglementare și descentralizare progresivă

  • Infrastructura privată și furnizorii de capital evoluează din ce în ce mai mult spre modele de afaceri native Web 3.0, poziționate în mod unic pentru a sprijini bootstrapping-ul în stadiu incipient și participarea continuă la rețelele descentralizate

  • Drumul către dovada mizei se trece în cele din urmă de la faza sa lungă de cercetare și implementarea genezei la creștere

  • Apariția entităților de lucru delegate prezintă o dezvoltare critică pentru a stimula adoptarea și participarea mai largă a utilizatorilor finali, punând simultan noi provocări descentralizării și distribuției simbolurilor în capitolul în evoluție al guvernanței în lanț

  • Strategiile de distribuție a jetoanelor, ca rezultat al celor de mai sus, au înregistrat o creștere proporțională a mecanismelor de distribuție axate pe utilizare, inclusiv dovezi de utilizare și ghișee interactive

Tendința 1: Peisajul de reglementare

Cine are voie să vândă ce, cui și când …

Peisajul de vânzări de jetoane, odată ce a proliferat, a atras toți utilizatorii timpurii, speculatorii, inovatorii și escrocii, este un lucru din trecut și a cunoscut schimbări recente, pe măsură ce autoritățile de reglementare ajung la inovație.

„În timpul fazei de dezvoltare, întrebările despre linia de valori mobiliare / non-valori par a fi cele mai dificil de rezolvat.” – Hester Pierce, comisar SEC

Probabil, cu o rețea complet funcțională, este mai puțin nevoie de acorduri juridice complexe care să restricționeze participarea, atunci când ambiguitatea poate fi atenuată prin asigurarea faptului că jetoanele sunt de fapt utilizate în loc să fie pur și simplu cumpărate. Cu toate acestea, acest lucru necesită o rețea complet funcțională pentru a fi disponibilă în primul rând.

În încercarea de a aborda problemele iminente de conformitate, distribuțiile inițiale de jetoane au loc, prin urmare, din ce în ce mai mult, în runde private de investitori acreditați. Unii au subliniat că aceste evoluții recente au subminat ceea ce protocoalele open-source și-au propus să realizeze în primul rând: punerea jetoanelor în mâinile utilizatorilor ale căror stimulente sunt aliniate la maximizarea utilității rețelei, mai degrabă decât la maximizarea profitului investitorilor și companiilor private..

Găsirea unui model de finanțare viabil, conform și distribuit pentru a finanța dezvoltarea unei rețele descentralizate, asigurând în același timp că jetoanele ajung în mâinile participanților pe termen lung, pare să prezinte o provocare continuă, dublă. Propuneri precum Port sigur și stabilirea proactivă a unor standarde riguroase, de vârf în industrie, reprezintă un prim pas în direcția de reducere a decalajului actual dintre reglementare și descentralizare.

Tendința 2: Creșterea dovezii mizei

… Și de ce 2020 este un an monumental pentru viitorul dovezii mizei

Începând cu 8 aprilie 2020, capitalizarea de piață cumulată a activelor cripto-participabile este de 11,19 miliarde USD, cu peste două treimi (~ 67%) din această valoare în prezent blocată în participare. 

Sursă: Stakingrewards.com, 2020

Sursă: Stakingrewards.com, 2020

Rețelele de dovadă a mizei utilizează recompense de miză, care sunt create de protocol, ca mecanism de stimulare pentru a asigura utilizatorilor să participe onest la validarea activității pe lanț.

Astăzi, este vorba despre intrarea pe piață a lanțurilor Proof of Stake. Cu blockchain-urile de nivel 1, cum ar fi Tezos și Cosmos, precum și soluții de nivel 2, cum ar fi lansarea Matic și Loom în 2019, faza lungă de cercetare pe drumul către PoS trece în cele din urmă de la implementarea genezei la creștere. În 2020, lansarea mult așteptată a soluțiilor de nivel 2 DPoS eth2 și Ethereum, precum SKALE, marchează un moment esențial pentru viitorul adoptării dovezii mizei.

Mai mult, evoluțiile recente ale sistemelor de dovadă a mizei relevă importanța proiectării și optimizării lansării inițiale a rețelei pentru a atinge ratele de participare dorite și pentru a asigura viabilitatea pe termen lung. În acest context, este esențial ca dovada pură sau delegată a protocoalelor de miză să distribuie jetoane, astfel încât un număr suficient de actori diferiți să poată juca jetoane și să ruleze noduri pentru a securiza rețeaua. Distribuția slabă și disproporționată între actorii individuali poate afecta securitatea rețelei sau influența percepția generală a legitimității guvernanței rețelelor.

Tendința 3: Copiii noi din bloc

Rolul în evoluție al VC-urilor și al entităților de lucru delegate

Odată cu creșterea dovezii mizei, a guvernării în lanț și a altor funcții de lucru native pentru protocol, rețelele necesită grupuri active de utilizatori care au atât expertiza, cât și / sau resursele tehnice necesare pentru a furniza servicii și infrastructură specifice rețelei. În același timp, aceste cripto-active productive prezintă noi oportunități de acumulare de valoare pentru entitățile cu modele de afaceri cripto-native care joacă un rol activ în participarea și adoptarea rețelei..

Pe de o parte, vedem din ce în ce mai multe modele tradiționale de risc evoluând în hibrizi cripto-nativi. Furnizori de capital cu strategii de deținere pe termen lung precum Multicoin Capital și ConsenSys Labs recunosc oportunitatea de a crea alfa suplimentar prin sprijinirea rețelelor din portofoliul lor prin furnizarea de infrastructură și performanța operațiunilor cripto-native. Aceste entități sunt poziționate în mod unic pentru a sprijini echipele care construiesc protocoale descentralizate pentru bootstrap și jumpstart efecte de rețea.

Acordurile și stimulentele bine concepute se pot asigura că toți deținătorii de jetoane implicați în finanțarea proiectelor în faza incipientă în ciclul de viață al dezvoltării protocolului pot fi susținători valoroși care câștigă recompense prin participarea și contribuția lor continuă la rețea.

Pe de altă parte, am văzut proliferarea unui alt grup de părți interesate – așa-numitele „entități de lucru delegate” (în cazul în care nu l-ați citit încă, consultați acest mare articol de Ben Sparango). Entitățile de lucru delegate sunt părți interesate ale rețelei alese de un deținător de jetoane pentru a îndeplini funcții de lucru native pentru rețea, cum ar fi miza și votul, în numele lor.

Premisa de a câștiga recompense pentru cripto-active productive în schimbul contribuțiilor la rețea este una atractivă, totuși nu toți deținătorii de jetoane au neapărat timp, dorință sau abilitate tehnică pentru a îndeplini singuri sarcinile necesare. Aici intervin entitățile de lucru delegate. Astăzi, entitățile de lucru delegate, inclusiv furnizorii care nu sunt priviți de custodie (Staked, Stakefish) și de custodie (de exemplu, Binance, Coinbase, Anchorage) se concentrează în mare măsură pe furnizarea de servicii de staking atât clienților instituționali, cât și clienților cu amănuntul. Credem că deținătorii, schimburile, fondurile și entitățile independente de lucru delegate vor juca un rol esențial în stimularea adoptării mai largi instituționale și de vânzare cu amănuntul a cripto-active productive.

Sursa: PoS Bakerz, 2020

Sursa: PoS Bakerz, 2020

Dezvoltări recente precum Katalyst, Actualizarea protocolului Kyber pentru 2020, dezvăluie, de asemenea, relevanța crescândă a entităților de lucru delegate care vor juca în domeniul guvernanței, fie ca actori direcți în procesul de vot, fie oferind funcții de vot proxy în numele deținătorului de jetoane.

Ne așteptăm să vedem o creștere și o diversificare suplimentară a entităților delegate de muncă și a altor furnizori de servicii, pe măsură ce peisajul Dovezii mizei continuă să se extindă și credem că aceste entități vor continua să joace un rol critic în stimularea adoptării și maturării mai largi a industriei. Un studiu de cercetare realizat de echipa ConsenSys în martie a arătat că în aproape 300 de deținătorii activi de jetoane, 41,4% ar dori să participe direct la guvernarea în lanț, în timp ce 28,2% ar dori să delege votul unui reprezentant.

Sursa: ConsenSys Codefi

Sursa: ConsenSys Codefi

Cu toate acestea, este important de menționat faptul că entitățile de lucru delegate, în special custodii, schimburi și fonduri cu alocări mari și acumulatoare de jetoane, ar putea duce la riscuri de centralizare, în special pe măsură ce sistemele Proof of Stake co-evoluează din ce în ce mai mult către o guvernanță în lanț.

Tendința 4: Strategii de distribuție a simbolurilor în evoluție

Viitorul distribuțiilor de jetoane axate pe utilizare

După cum indică datele privind participarea la rețea, nu este suficient să aveți o distribuție largă, ci este esențial să aveți o distribuție care să alinieze stimulentele între toate părțile interesate ale rețelei. Rețelele sănătoase au o rețea reprezentativă și implicată activ de părți interesate.

Deci, cum s-au manifestat tendințele menționate anterior ca considerații de proiectare în modele de distribuție de jetoane mai recente?

Am văzut o creștere proporțională a mecanismelor de distribuție a simbolurilor publice axate pe vizarea utilizatorilor care contribuie activ. 

Sursa: Smith & amp; Coroana, 2019

Sursa: Smith & Coroana, 2019

Acestea s-au prezentat sub formă atât de airdrop-uri interactive, cum ar fi Livepeer sau Edgeware, precum și diferite implementări ale distribuțiilor de jetoane activate pentru dovada utilizării, precum NuCypher, Solana și SKALE, care sunt concentrate pe distribuirea de jetoane către utilizatorii reali..

Credem că proiectarea modelelor de distribuție care să ia în considerare eforturile productive autoselecționate dincolo de contribuțiile de capital într-o vânzare sau (pseudo) selecție aleatorie într-un salt pasiv este esențială pentru:

  • Maximizați conformitatea cu reglementările, asigurându-vă că un jeton este utilizat în scopul său în rețea, mai degrabă decât o deținere speculativă.

  • Filtru pentru participanții cu cea mai mare probabilitate de a participa la rețea pentru a descuraja speculațiile pe termen scurt, volatilitatea prețurilor și dumpingul.

  • Bootstrap eficient rețeaua la lansare, permițând în același timp adoptatorilor timpurii să se familiarizeze cu rețeaua și să câștige recompense bazate pe jetoane pentru eforturile lor

Concluzie

Odată cu maturizarea tehnică a rețelelor alimentate cu jetoane, în special în contextul adoptării în creștere a dovezii mizei, industria își lasă anii adolescenți, sălbatici din vest, în timp ce începem să intrăm în capitolul de utilizare și utilitate „reală”.

Capitolul de utilizare creează, de asemenea, o nouă fereastră de oportunitate pentru părțile interesate cu modele de afaceri cripto-native, inclusiv VC-urile și entitățile de lucru delegate, care joacă un rol critic în adoptarea și maturizarea cripto-activelor productive și a rețelelor descentralizate din care fac parte. de.

În timp ce există încă o lipsă de îndrumări de reglementare formale cu privire la planul lansărilor de jetoane conforme, credem că discursul emergent, stabilirea cele mai bune practici din industrie și concentrarea tot mai mare pe distribuțiile de jetoane axate pe utilizare sunt un pas în direcția corectă.

La Codefi Activate, am anticipat această evoluție a industriei și suntem bine pregătiți să luăm un rol activ în stimularea adoptării rețelelor descentralizate prin împuternicirea utilizatorilor și a facilitatorilor prin stratul de aplicații.

Doriți să aflați mai multe despre Codefi Activate? Vizita activate.codefi.network

Scris de Mara Schmiedt, lider în strategia globală și dezvoltarea afacerilor, Codefi Networks

Rețele descentralizate DeFiIndustry InsightNewsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me