blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogDezvoltare blockchain

Femeile în tehnologia Blockchain la ETH Lagos: Ese Mentie

Directorul pentru asigurarea calității uPort, Ese Mentie, trage legătura dintre sistemele descentralizate și civilizațiile africane antice de Lesa Moné 17 ianuarie 2020 Postat pe 17 ianuarie 2020

Eseoghene Mentie

Locuind în Lagos, Nigeria, Ese împărtășește modul în care a devenit interesată de tehnologia blockchain și dezvăluie o legătură ascunsă între descentralizare și structurile africane antice. Ese consideră că este timpul ca oamenii să înțeleagă că tehnologia nu este doar la îndemână, ci poate fi folosită de oricine dorește să învețe. Aceasta este povestea ei.

De-a lungul secolelor, străinii și-au impus sistemele asupra Africii și am fost constrânși să le folosim – deseori în detrimentul nostru.

Web3 este construit ca o tehnologie deschisă. Putem folosi această tehnologie pentru a dezvolta o societate care să ne reflecte, o societate care ar putea aduce beneficii oamenilor africani.

Mama mea m-a prezentat la cripto.

Am avut întotdeauna calculatoare în jur și am avut o dorință continuă de a învăța cum funcționează lucrurile. Această fascinație a dus la o diplomă de licență în informatică de la Universitatea Benson Idahosa, statul Edo Nigeria.

Destul de interesant este că mama mea a adus cripto pe radarul meu! Ea mi-a prezentat termenul „Bitcoin”. Ca „persoana tehnologică” din familia mea, am plecat să cercetez. După ce i-am dat un deget mare pentru a cumpăra cripto, am continuat să explorez blockchain-ul și criptomoneda. Am fost uimit de modul în care nu era nevoie de un server central, de modul în care era distribuit și de faptul că acesta era open source.

În prezent, există o luptă continuă în jurul granițelor, vizelor, încrederii și identității din întreaga lume. Dacă există o modalitate de a rezolva această problemă în curs, va fi prin tehnologie. Combinarea acestor două subiecte m-a condus la proiectul uPort, o companie blockchain care se concentrează pe identitatea auto-suverană pe protocolul Ethereum. Pe platforma uPort, dețineți drepturile asupra datelor care vă constituie identitatea și puteți partaja și revoca accesul la aceste date după bunul plac. Regândirea structurilor de identificare ar putea avea multe implicații pozitive pentru continentul african, precum se estimează că 500 de milioane de oameni nu au nicio identificare oficială.

M-am alăturat uPort ca manager de asigurare a calității în 2017 și am devenit director QA la începutul anului 2019. Sarcina mea este de a lega riscurile de probleme și bug-uri pentru a reduce nivelurile de risc.

În prezent lucrăm la modalități prin care oamenii să poată integra uPort mai ușor și să își poată accesa datele chiar și fără cea mai recentă tehnologie. Scopul este de a-l face accesibil persoanelor care au telefoane funcționale – un tip de telefon mobil care are mai multe funcții decât un telefon mobil standard, dar nu este echivalent cu un smartphone – sau pentru persoanele fără telefon.

Web3 reflectă societățile africane autoguvernate înainte de colonialism

Odată ce m-am alăturat spațiului blockchain, am început să descopăr și mai multe asemănări între aceste „noi” tehnologii și mecanismele uzate de timp și de încredere în comunitățile africane..

Construcția Web3 reflectă conceptele tradiționale și structurile societale ale modului în care ne-am autoguvernat în Africa înainte de colonialism. În vremurile anterioare, Africa era alcătuită din triburi, clanuri și comunități descentralizate, nu națiuni centralizate. Frontierele și țările nu existau. Lăcomia și colonialismul au creat toate aceste lucruri.

Aceste „noi” sisteme de descentralizare și consens, oracole și canale de stat se inspiră din civilizațiile și regatele antice.

De exemplu, în unele comunități africane, când o persoană dorește să se căsătorească, se duce în satul partenerului său și efectuează o verificare a antecedentelor. Ar putea vorbi cu un Oracle, o bătrână din sat, care spune istoria fiecărei familii și a companiilor lor. În protocoalele blockchain, oracolele sunt servicii care sunt utilizate pentru a obține informații externe suplimentare pe un sistem pentru validarea datelor.

Chiar dacă blockchain-ul poate fi o tehnologie nouă, acesta se bazează pe concepte și tradiții antice de relații echitabile și structuri de putere descentralizate. Identitatea suverană de sine reflectă modul în care africanii s-au identificat în mod tradițional, au realizat procesul KYC etc..

De-a lungul anilor, oamenii și-au adus întotdeauna sistemele în Africa și ne-am forțat să le folosim – în detrimentul nostru. Pe de altă parte, Web3 este construit ca o tehnologie deschisă. O putem folosi, o putem dezvolta. Putem folosi această tehnologie pentru a crea societăți și sisteme care vor funcționa. Sisteme care vor aduce beneficii diverselor triburi și comunități din Africa. Acesta este motivul pentru care am sărit.

Discuția mea recentă la EthCC a ilustrat legătura dintre descentralizare și civilizațiile antice. Am introdus concepte care există în civilizațiile antice care ar putea ajuta la rezolvarea unor probleme care există în blockchain.

Diversitatea creează un produs mai bun

uPort are membri ai echipei de pe fiecare continent: America de Sud, Africa, India, Europa și America de Nord. Toată lumea este reprezentată, iar codul nostru reflectă acest lucru. Aduce o perspectivă holistică asupra modului în care produsul ar trebui să arate sau să funcționeze în diferite locuri. Diversitatea creează un produs mai bun.

A avea oameni din diferite părți ale lumii este un aspect deschis pentru toți cei implicați. O dată pe lună, facem un apel video și discutăm și mâncăm împreună. Nu numai că este un moment de legătură, dar funcționează și pentru a ajuta oamenii să își schimbe perspectivele încorporate.

De exemplu, avem un coleg indian care împărtășește imagini cu cele mai frumoase locuri care provoacă imaginile tipice din India la televizor. Avem colegi de la San Francisco care declară că mulți localnici sărit să ia trenul pentru că nu există WiFi. Le povestesc despre congestia traficului din Lagos și despre cât de mult s-ar bucura oamenii de un tren – chiar dacă nu avea WiFi.

Membrii echipei noastre uPort împărtășesc modul în care funcționează sistemele lor locale, iar acest lucru ne oferă o perspectivă directă asupra unei alte părți a lumii și a oamenilor care locuiesc acolo.

Ese Tweet

Blockchain nu este imposibil de înțeles

Vreau ca oamenii să înțeleagă că blockchain-ul are origini foarte relatabile. Nu credeți că este prea complex sau că a fost creat doar pentru anumite persoane. Relaționați componentele cu lucrurile din jurul vostru și veți realiza în curând că nu este imposibil de înțeles.

De asemenea, mai mulți oameni din tehnologie ar trebui să explice că tehnologia, în sine, nu este știință de rachete. Când vorbesc la Girls Who Code, descompun lucrurile în concepte de înțeles, arătându-le fetelor că este posibil să învețe orice. Modele de rol similare sunt esențiale pentru a invita diverse dezvoltatori la masă.

Interpretarea mea despre diversitate este puțin diferită, deoarece am crescut pe continentul african. Totuși, aș putea merge la o întâlnire chiar acum la Lagos ca manager cu un membru al echipei care se întâmplă să fie alb. Cealaltă parte va presupune automat că persoana albă este șeful. Nu dă greș niciodată.

Câțiva participanți la conferință din SUA nu le-a venit să creadă că o fată care seamănă cu mine, cu împletituri lungi, ar putea lucra la proiectul uPort. În cele din urmă, în timpul unei întâlniri în Etiopia, un participant m-a întrebat: „Este această tehnologie pentru toată lumea? Nu doar oamenii albi lucrează la asta, nu? “

Pe scurt, trebuie să arătăm următoarei generații că tehnologia nu este doar pentru occidentali. Nu trebuie să arăți un anumit mod de a lucra în tehnologie. Trebuie să îi încurajăm pe toți să contribuie și să pună nevoile lor în cod.

EthLagos 2017ETHLagos 2017

Blockchain și crypto trebuie să aibă o distincție clară

Africanii trebuie să înțeleagă diferența dintre tehnologia blockchain și criptomoneda și puterea pe care tehnologia ar putea să o pună în mâinile noastre și să ne ajute să o realizăm. Despre ecosistem, aș dori să știe mai mulți oameni că este încă foarte exclusiv și omogen.

Trebuie să facem mai multă muncă pentru a fi incluzivi cu tot felul de oameni. Cu toții trebuie să contribuim la această tehnologie – una pe care o vom folosi cu toții. Dacă arhitecți diferiți nu contribuie, tehnologia va funcționa doar în funcție de nevoile câtorva persoane, în loc de nevoile tuturor.

Iată instrumentele și sfaturile mele pentru dezvoltatorii Web3:

Instrumente – Truffle: Blockchain Dev Tools este un produs excelent care vă va ajuta să începeți imediat. Celălalt cel mai bun prieten al tău este Mediu. Citiți articole Medium despre cum să începeți cu Ethereum. Creați un cont pe MetaMask pentru a înțelege ce înseamnă să ai un cont Ethereum. ZeppelinOSeste un cadru excelent pentru a începe rapid.

Sfaturi – Pentru a fi un dezvoltator Web3, trebuie să înțelegeți conceptele din spatele blockchain-ului și cum funcționează. De ce funcționează așa cum funcționează. De ce este imuabil. Cunoașterea bazei componentelor vă ajută să înțelegeți limitele în ceea ce privește dezvoltarea. Trebuie să înțelegeți parametrii înainte de a putea crea cod.

Care este cea mai mare lecție pe care ai învățat-o în rolul tău?

Menținerea calității este o călătorie nesfârșită.

Trebuie să chemați prostii pentru a menține calitatea ridicată. Acest lucru te-ar putea distinge ca fiind persoana din cameră pe care oamenii nu-i plac inițial. Cu toate acestea, odată ce își dau seama că lucrați în beneficiul tuturor, încep să vă placă. Nu vă temeți niciodată să fiți acea persoană.

Fiind o femeie în tehnologie, am avut de-a face cu ego-uri proaste. Unii ingineri software au ego-uri foarte mari. Am învățat cum să nu iau prizonieri și să-i spun exact cum este. Sunt flexibil! Dar nu iau prizonieri. Nu-mi pasă de ego-ul tău. Să terminăm treaba.

Sunt o persoană care crede că „vom lupta acum, dar vom fi prieteni mai târziu”.

Ea spune, cu 13 recomandări pe LinkedIn.

**

Vrei să înveți abilitățile pentru a deveni dezvoltator blockchain?

Descărcați setul de joburi pentru dezvoltatori Blockchain →

Newsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivCum să construiți un produs Blockchain de succesWebinar

Cum să construiți un produs Blockchain de succes

Cum se configurează și se execută un nod EthereumWebinar

Cum se configurează și se execută un nod Ethereum

Cum să vă construiți propriul API EthereumWebinar

Cum să vă construiți propriul API Ethereum

Cum să creați un simbol socialWebinar

Cum să creați un simbol social

Utilizarea instrumentelor de securitate în dezvoltarea contractelor inteligenteWebinar

Utilizarea instrumentelor de securitate în dezvoltarea contractelor inteligente

Viitorul activelor digitale și al DeFi-ului financiarWebinar

Viitorul finanțelor: active digitale și DeFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me