blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogBlockchain explicat

Foaia de parcurs către Serenitate

Ce este Serenity, care sunt planurile pentru Ethereum 2.0 și când se va întâmpla? De ConsenSys 16 mai 2019 Postat pe 16 mai 2019

foaie de parcurs

Istoria Ethereum a fost una dintre îmbunătățirile și actualizările consistente ale protocolului de bază. După actualizarea din februarie a Constantinopolului și viitoarea bifurcație din Istanbul, comunitatea Ethereum se apropie de Serenity, eventuala și finală iterație din evoluția Ethereum. Seninătate – explicată în detaliu în Discursul Devcon din 2018 al Vitalik – se va desfășura în mai multe etape, fiecare estimată la un an una de alta. Ethereum 2.0 – așa cum este cunoscut și Serenity – este ghidat de cinci principii de proiectare: simplitate, rezistență, longevitate, securitate, descentralizare. Abordarea treptată a Serenity este menită să asigure că toate principiile sunt dezvoltate și respectate, poziționând în continuare Ethereum ca lider de piață în soluții bazate pe blockchain.

Drumul către seninătate

Dar mai întâi – Istanbul

Înainte de Serenity, Istanbul este în prezent ultima furcă planificată după modernizarea de la Constantinopol în februarie a acestui an. Istanbulul este estimat pentru octombrie 2019 și există în prezent sunt propuse 11 EIP pentru includere în furcă, inclusiv EIP 1057 [ProgPoW].

Problema ProgPoW a fost discutată intens în comunitatea Ethereum pentru o vreme. EIP propune trecerea algoritmului de exploatare a protocolului la ProgPoW, un algoritm care reduce avantajul pe care ASIC îl au față de GPU-uri în ceea ce privește eficiența exploatării. ASIC-urile (circuite integrate specifice aplicației) și GPU-urile (unități de procesare grafică) sunt ambele componente hardware folosite pentru extragerea criptelor. ASIC-urile sunt piese de hardware extrem de specializate, care pot obține de obicei cripto mai eficient și, astfel, produc un profit mai mare. Cu toate acestea, acestea sunt specifice monedei, ceea ce înseamnă că un ASIC Bitcoin se aplică numai blockchain-ului Bitcoin, iar un ASIC Ethereum se aplică doar blockchain-ului Ethereum. Deși eficiente, ASIC-urile sunt costisitoare și mai greu de găsit, ducând potențial la riscuri de centralizare dacă fondul minier devine limitat la cei care sunt capabili să pună mâna pe ASIC-uri (așa se susține argumentul). GPU-urile, în schimb, sunt instrumente de calcul de uz general și pot fi utilizate pentru calcule complexe pentru o serie de cazuri de utilizare a calculelor. Spre deosebire de ASIC-uri, GPU-urile pot fi utilizate pentru extragerea oricărei monede și sunt în general disponibile pe scară largă. Cu toate acestea, acestea nu au aceeași putere de calcul specializată ca ASIC-urile și, prin urmare, sunt de obicei mai puțin eficiente și mai puțin profitabile decât ASIC-urile. Dacă este aprobat, EIP 1057 ar implementa algoritmul ProgPoW, care este un algoritm rezistent la ASIC, eliminând în mod eficient eficiența pe care ASIC o au asupra GPU-urilor și făcându-le la fel de eficiente la extragerea Etherului și, în consecință, asigurând descentralizarea rețelei (din nou, deci argumentul merge). Dev-urile de bază Ethereum par a fi în general sprijin pentru ProgPoW, dar au lansat audituri terțe ale algoritmului înainte de a lua o decizie finală.

O prezentare generală a foii de parcurs Serenity.

Faza 0: Lanțul Beacon | 2019

Așteptată în 2019, prima fază a Serenity va avea loc lansarea Beacon Chain. Lanțul Beacon este un blockchain Dovadă a mizei și va marca execuția planificat de mult trecut de la dovada muncii la dovada mecanismului de consens al mizei. Lanțul Beacon va fi ridicat și va rula alături de lanțul original Ethereum PoW, asigurându-se că nu există pauze în continuitatea lanțurilor. În cea mai timpurie formă, Beacon Chain are trei responsabilități principale:

Gestionarea mecanismului de probă a mizei

Dovada mizei este mecanismul de consens în care rețeaua mizează ETH (spre deosebire de cheltuirea energiei la mine) pentru a continua să finalizeze blocurile în existență..

Prelucrarea legăturilor încrucișate

Legăturile încrucișate sunt principala modalitate prin care lanțul Beacon poate determina și asigura starea lanțurilor de fragmente. Lanțurile Shard vor fi lansate în Faza 1, astfel încât această actualizare este în pregătire pentru Faza 1.

Consens direct și finalitate

Lanțul Beacon oferă finalitate prin PoS și (ceea ce a fost cunoscut anterior ca) Casper FFG. PoS dictează că 2/3 din validatori trebuie să pună ETH pe următorul bloc, ceea ce înseamnă că stimulentul financiar este mult mai riscant pentru potențiali actori rău intenționați.

Faza 1: Lanțuri de fragmente | 2020

Lanțurile Shard sunt o caracteristică de bază pentru scalabilitatea viitoare în rețeaua Ethereum. Ca un concept general, partajarea împarte responsabilitatea procesării datelor dintr-o bază de date (descentralizată sau altfel) între multe noduri, permițând tranzacții paralele, stocare și prelucrare a informațiilor. Aceasta este în opoziție cu mainchain-ul Ethereum existent, care necesită procesarea fiecărui nod complet & validați fiecare tranzacție.

Faza 1 a Serenității va aborda finalitatea și consensul cu privire la lanțurile de fragmente. Lanțurile de cioburi din Serenity’s Faza 1 vor fi mai degrabă o „încercare” pentru lanțurile de cioburi decât lansarea unei soluții imediat scalabile. Lanțul Beacon va monitoriza execuția acestor lanțuri de cioburi. Un validator va miza 32 ETH și va fi repartizat aleatoriu pentru a servi ca validator pe un anumit lanț de cioburi (aleatoritatea asigură că atribuirea validatorilor pentru catenele de cioburi nu este previzibilă, ceea ce ar duce la o șansă de manipulare). Conform specificațiilor Ethereum 2.0, Beacon Chain va suporta 1024 de lanțuri de cioburi, fiecare dintre acestea fiind validat de o colecție de 128 de noduri.

Faza 2: eWASM | 2020 sau 2021

În faza 2, funcționalitatea Ethereum 2.0 se reunește. Odată cu introducerea unei noi mașini virtuale – Asamblare web cu aromă de Ethereum (eWASM) – lanțurile de fragmente evoluează de la markeri de date destul de rudimentari la lanțuri tranzacționale complet funcționale, capabile să scaleze rețeaua Ethereum.

Pentru ca un ecosistem blockchain să funcționeze, nodurile trebuie să execute tranzacții și contracte inteligente într-o mașină virtuală. Mașina virtuală a Ethereum 1.0 a fost numită Mașina virtuală Ethereum (EVM). Odată cu trecerea la Ethereum 2.0 și Beacon Chain, mașina virtuală a rețelei va fi actualizată la eWASM, o mașină virtuală bazată pe web Assembly, care este definită de World Wide Web Consortium (W3C) ca un standard open-source. Deoarece WASM acceptă o serie de limbaje de codificare, eWASM ar putea permite contracte inteligente scrise în orice limbă să fie executate pe Ethereum, spre deosebire de cele scrise în Solidity în EVM de astăzi..

„Ethereum 1.x”

Este important să rețineți că în timpul fazelor Serenity 0, 1 și 2, lanțul original PoW Ethereum nu va dispărea. Acesta va continua să fie menținut alături de Beacon Chain, minerii din lanțul original PoW fiind încă recompensați în ETH prin forme tradiționale de minerit. Treptat, pe măsură ce ecosistemul trece la lanțul Beacon, lanțul PoW poate fi eliminat treptat dacă bomba de dificultate îl face învechit din punct de vedere al calculului [„poate”, deoarece unii pledează pentru continuarea sa permanentă]. Pe măsură ce lanțul Beacon este testat și dovedit, vor fi în continuare îmbunătățite lanțul original Ethereum 1.0. Această serie de upgrade-uri și furci rigide este denumită „Ethereum 1.x” și va asigura că actualul lanț principal Ethereum este supus unor upgrade-uri continue pentru a satisface cererea și adoptarea ecosistemului pe măsură ce scara Beacon Chain.

Echipa din spatele Ethereum 1.x este încă în primele faze ale stabilirii unei foi de parcurs, dar au stabilit trei obiective generale pentru actualizările Ethereum 1.x:

  1. Creșterea scalabilității rețelei principale prin creșterea debitului tx / s (realizat cu optimizări ale clienților care vor permite creșterea substanțială a limitei de gaze blocate)
  2. Asigurați-vă că operarea unui nod complet va fi durabilă prin reducerea și limitarea cerințelor de spațiu pe disc cu „taxe de stat”
  3. Experiență îmbunătățită a dezvoltatorului cu upgrade-urile VM, inclusiv eWASM și a model diferit de comision de tranzacție care ar stabiliza comisioanele totale de tranzacție.
  4. Lucrând la gadget finalitate pentru a lega Ethereum 1.0 și 2.0 folosind lanțul Beacon pentru a finaliza blocurile Ethereum 1.x.

Puteți găsi mai multe informații despre Ethereum 1.x și despre echipa din spatele îmbunătățirilor și actualizărilor sale continue Aici și Aici.

Faza 3: Îmbunătățiri continue | 2022

Dincolo de faza 2, cronologia pentru Ethereum începe să devină mai puțin specifică. Unul este cert – dezvoltatorii vor continua să lucreze la probleme urgente și să îmbunătățească protocolul pentru a satisface cerințele tot mai mari ale tehnologiei blockchain. Printre îmbunătățirile continue discutate: protocolul de stare ușor al clientului, cuplarea cu securitatea mainchain-ului și distribuirea super-pătratică sau exponențială. Și, undeva dincolo de „Ethereum 3.0”, următoarea fază a evoluției consecvente a Ethereum.

Doriți să vă duceți educația blockchain la nivelul următor?

Explorează-ne cursuri de formare blockchain →

Ethereum 2.0 Newsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivEthereum Q3 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q3 2020 DeFi Report

Ethereum Q2 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q2 2020 DeFi Report

Ghid complet pentru rețelele de afaceri BlockchainGhid

Ghid complet pentru rețelele de afaceri Blockchain

Cum să construiți un produs Blockchain de succesWebinar

Cum să construiți un produs Blockchain de succes

Introducere în tokenizareWebinar

Introducere în tokenizare

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me