Glosar Ethereum 2.0

  Ethereum 2.0

  Ethereum 2.0 (Eth2) este următoarea fază în evoluția și îmbunătățirea rețelei publice Ethereum. Cu o trecere de la Dovada muncii la Dovada mizei algoritm de consens, Ethereum 2.0 va avea ca rezultat îmbunătățirea scalabilității, securității și utilizabilității rețelei. Eth2 va intra în direct în mai multe faze, începând cu Faza 0 în 2020.

  Dovada muncii

  Dovada muncii (PoW) este o clasă de algoritm consens care recompensează minerii care consumă energie de calcul pentru a rezolva probleme matematice pentru a propune noi blocuri. Cu PoW, probabilitatea de a extrage un bloc și de a primi astfel recompense de blocuri este o funcție a cantității de energie de calcul (cunoscută sub numele de putere hash) pe care o cheltuiește un miner. Blockchain-urile populare, cum ar fi Bitcoin, Ethereum (1.0) și Litecoin, sunt toate blockchain-uri Dovadă de lucru.

  Dovada mizei

  Dovada mizei (PoS) este o clasă de algoritm consens care selectează și recompensează validatori în funcție de miza economică a validatorului în rețea. Spre deosebire de PoW, probabilitatea de a crea un bloc într-o rețea PoS nu este rezultatul puterii hash din arderea energiei, ci mai degrabă rezultatul valorii economice la pierdere. Dovada mizei va fi mecanismul de consens care Ethereum 2.0 utilizează pentru întreținerea rețelei. Spre deosebire de rețelele Proof of Work, rețelele Proof of Stake pot realiza finalitate.

  Miza

  Staking înlocuiește mineritul ca mecanism de consens în Dovada mizei blockchains. O miză este o sumă fixă ​​de fonduri care sunt „angajate” către un blockchain de către un validator pentru a participa la crearea și atestarea blocurilor. Pe Ethereum 2.0, validatorii vor miza 32 ETH în rețea și vor fi recompensați în ETH pentru efortul lor. Dacă un deținător de ETH nu are 32 de ETH, poate alege să utilizeze un piscină cu mize pentru a participa la Ethereum 2.0. Validatorii care încalcă regulile rețelei sunt supuși tăiere a mizelor lor.

  Validator

  Un validator este un actor pe Ethereum 2.0 cine propune și atestă noi blocuri în rețea. În Dovada mizei, un validator mize 32 ETH pentru a participa la întreținerea rețelei. Dacă un validator este ales pentru a atesta următorul bloc, acestea sunt recompensate în ETH ca procent din miza lor. Dimpotrivă, validatorii care nu își îndeplinesc atribuțiile – dacă sunt offline, de exemplu – primesc penalități sau slashuri, sub forma unor cantități mici de ETH scăzute din mizele lor.

  Faza 0 a Ethereum 2.0

  Faza 0 este primul upgrade la blockchain-ul Ethereum și marchează prima etapă a Ethereum 2.0. Faza 0 este lansarea lant de balize. Faza 0 va exista doar pentru a implementa Dovada mizei mecanism de consens prin gestionarea listei validatorilor. Nu va oferi alte caracteristici blockchain precum lanțuri de cioburi sau executare: pe scurt, participanții nu vor putea efectua încă tranzacții sau apeluri de contracte inteligente pe Eth2.

  Lanțul Beacon

  Lanțul de balize stochează și gestionează registrul validatori, și va implementa Dovada mizei mecanism de consens pentru Ethereum 2.0. Lanțul de balize va intra în direct Faza 0. Versiunea originală Ethereum 1.0 PoW lanțul va continua să ruleze alături de noul lanț Ethereum PoS, asigurându-se că nu există pauze în continuitatea datelor.

  Contract de depozit

  Pentru a se înregistra ca validator în rețea, un utilizator trebuie să genereze chei Ethereum 2.0 făcând un depozit unic ETH în contractul de depozit oficial. Pentru a vă pune ETH în Eth2, asigurați-vă că aveți cerințele hardware necesare, expertiza tehnică și urmați instrucțiunile pas cu pas folosind Platforma de lansare aplicație dezvoltată de Fundația Ethereum și Activează Codefi și urmați instrucțiunile.

  Adresa oficială a contractului de depozit pentru faza 00x00000000219ab540356cbb839cbe05303d7705fa

  AVERTISMENT: NU TRIMITEȚI ETH LA ACEST CONTRACT. Trimiterea Eth către această adresă contractuală va duce la o tranzacție eșuată și nu înseamnă că participați la Eth2. Pentru a vă miza ETH în Eth2 trebuie să utilizați dedicat Platforma de lansare și urmați instrucțiunile sau participați la o serie de mize diferite ca furnizori de servicii. 

  Furnizor de mize

  Furnizorii de mize oferă servicii – cum ar fi miza-ca-un-serviciu și / sau bazine cu mize–– acele fonduri de miză și să creeze, să propună sau să voteze blocuri adăugate la blockchain în numele deținătorilor de jetoane. Furnizorii de miză ajută la descărcarea sarcinii tehnice a menținerii unui validator online și / sau reduc barierele financiare din calea participării pentru participanți.

  Staking-as-a-Service

  Instrumente de mizare ca serviciu, care descarcă eforturile tehnice ale executării propriilor nod validator permițând unei persoane cu 32 ETH să selecteze ce client doresc să utilizeze pentru a rula de la distanță un nod și miză fondurile lor.

  Piscine de mize

  Pentru ca o persoană să devină „plină” validator pe Ethereum 2.0, ei trebuie miză 32 ETH. În cazul în care un utilizator nu dorește sau nu poate miza 32 ETH, poate alege să trimită mai puțin de 32 ETH într-un fond de miză, care va combina fondurile altora și va miza în numele lor. Participanții la piscină vor primi recompense ca procent din contribuția lor.

  Faza 1 a Ethereum 2.0

  Faza 1 este al doilea upgrade la Ethereum 2.0, ca urmare a Faza 0 în 2020. Îmbunătățirea principală a fazei 1 este integrarea lanțuri de cioburi pentru a îmbunătăți scalabilitatea.

  Sharding / Shard Lanțuri

  Fragmentarea este o formă de partiționare a bazelor de date, cunoscută și sub numele de partiționare orizontală, în care bazele de date mari sunt împărțite în clustere mai mici și mai ușor de gestionat pentru a reduce sarcina datelor și a îmbunătăți scalabilitatea. Pe Ethereum 2.0, sharding va lua forma a 64 de lanțuri care rulează alături de lant de balize, creșterea randamentului general și a scalabilității.

  Faza 1.5 a Ethereum 2.0

  Faza 1.5 este un termen folosit pentru a descrie o perioadă din timpul Faza 1 actualizați acolo unde Ethereum 1.0 și Ethereum 2.0 blockchain-urile sunt îmbinate. După faza 1.5, lanțul Ethereum 1.0 va funcționa ca ciob al Ethereum 2.0 PoS blockchain. Acesta va fi momentul în care funcționalitatea completă a lanțului Ethereum 1.0 – inclusiv utilizarea ETH – va deveni funcțională pe Ethereum 2.0 fără a risca o întrerupere a consistenței datelor.

  Faza 2 a Ethereum 2.0

  Faza 2 este a treia fază a Ethereum 2.0, ca urmare a Faza 0 și Faza 1. Această fază este în prezent mai puțin clar definită decât cele două faze anterioare, dar va presupune adăugarea de conturi eterice, permiterea transferurilor și retragerilor, implementarea transferurilor cross-shard și apeluri de contracte, construirea de medii de execuție, astfel încât aplicațiile scalabile să poată fi construite deasupra Ethereum 2.0 și introducerea lanțului Ethereum 1.0 în Ethereum 2.0, astfel încât Dovada muncii poate fi în cele din urmă oprit.

  Finalitate

  Dovada mizei blockchain-urile pot oferi finalitate. După o perioadă mică de timp, un bloc este declarat definitiv, ceea ce înseamnă că nu poate fi schimbat niciodată. Toate tranzacțiile din acel bloc și toate tranzacțiile anterioare sunt permanente, imuabile și garantate pentru totdeauna. Lanțurile de dovadă a muncii oferă garanții mult mai slabe în ceea ce privește finalitatea.

  Tăiere

  Mecanismul de consens al Ethereum 2.0 are câteva reguli concepute pentru a preveni atacurile asupra rețelei. Orice validator care a încălcat aceste reguli va fi eliminat și expulzat din rețea. Reducerea înseamnă că o parte semnificativă a mizei validatorului este eliminată: până la întreaga miză de 32 ETH în cel mai rău caz. Software de validare și furnizori de mize va avea o protecție încorporată împotriva accidentării. Reducerea ar trebui să afecteze numai validatorii care se comportă greșit în mod deliberat.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me