blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogBlockchain explicat

Începători de conversație de Ziua Recunoștinței: Discutați despre Blockchain în această sărbătoare

8 motive importante pentru a scufunda în gaura de iepure blockchain cu familia și prietenii această Ziua Recunostintei de ConsenSys 27 noiembrie 2019 Postat pe 27 noiembrie 2019

Începători de conversație de Ziua Recunoștinței De ce ar trebui să vorbiți despre Blockchain în această sărbătoare

„Vorbirea este ieftină”, a spus odată Linus Torvalds, creatorul kernel-ului Linux. „Arată-mi codul”. 

În majoritatea zilelor, spunem și asta. 

Dar, în câteva zile, discuțiile contează. Povestea contează. Astăzi este una din acele zile.

Astăzi, probabil că vă veți găsi în preajma persoanelor care nu au auzit de tehnologia blockchain sau sunt confuze de aceasta. Unii dintre ei ar putea cunoaște jargonul, dar îl amestecă. Unii dintre ei ar putea fi familiarizați doar cu celălalt cuvânt „B” – Bitcoin. Unii dintre ei ar putea fi sceptici, ceea ce este sănătos. Ei vor pune povestea dvs. la încercare. 

Cei mai mulți dintre noi au căzut în gaura de iepure blockchain, deoarece la un moment dat cineva în care avem încredere ne-a spus o poveste bună despre trecutul și viitorul internetului. Astăzi s-ar putea să aveți ocazia să spuneți acea poveste altcuiva. 

Ce este o poveste bună? 

Știi cum te simți cel puțin. O poveste bună este cea pe care o veți căuta de pe telefon sau din farfurie, pentru care vă pivotați scaunul, să rămâneți până târziu pentru a citi. O veți simți în trunchiul cerebral. Există o poveste aici. 

O poveste bună activează cablajul vechi de trei sute de mii de ani, care se întreabă, așa cum scrie Lisa Cron: „Ce voi învăța aici care să mă ajute nu doar să supraviețuiesc, ci să prosper?

O poveste bună are un personaj și un conflict care îi pune sub presiune. Alegerea pe care o face personajul sub presiune dezvăluie adevăratul lor caracter.

Personajul: tu, eu, toată lumea. Conflictul: ceea ce credeai că este al tău este nu. Datele tale. Banii tai. Codul tau. Internetul dvs. Lumea ta. Alegerea: dacă vă îndepărtați de confortul amorțitor al vieții digitale de astăzi și să luați Internetul înapoi.

Dacă clarificați un lucru astăzi, spuneți clar că avem de ales.

Gândește-te unde vrei să înceapă povestea ta. Poate nu cu hashuri sau blocuri. Poate cu un e-mail curios care a ajuns în căsuța de e-mail. O alertă de securitate. Banca dvs. dorește să vă emită din nou un card nou, pentru a treia lună consecutivă. Un alt e-mail timid de la o corporație despre o încălcare care vă solicită să vă schimbați parola și să vă păstrați informațiile în siguranță. Dar ai crezut că informațiile tale a fost sigur. 

Iată un exercițiu: vedeți cât timp puteți merge fără a utiliza cuvântul „blockchain”. Sapiens, de exemplu, este o poveste excelentă despre blockchain, dar nu folosește cuvântul „blockchain” o singură dată. 

Blockchain este doar o modalitate de a vorbi despre ceea ce ar trebui să vorbim cu adevărat.

Vorbește despre blockchain, astfel încât să poți vorbi despre încredere.

Absența generală a acesteia. În bănci. În lanțurile de aprovizionare. În sănătate. În guverne. În jurnalism. În social media. În sisteme. La oameni.  

Vorbește despre încălcări ale încrederii. Cele 3 miliarde de conturi Yahoo. Cei 500 de milioane de clienți ai Marriott International. Cele 200 de milioane de consumatori monitorizați de Equifax.  

Vorbiți despre datele dvs. și despre ce se întâmplă cu acestea. Vorbeste despre modul în care Facebook vă folosește datele. Cum folosesc aplicațiile datele despre locație. Despre femeia a cărei viață digitală a fost armată împotriva ei. Vorbește despre datele tale ca și cum ai face sănătatea, slujba, viața ta amoroasă, pentru că sunt toate acele lucruri. 

Vorbește despre blockchain, astfel încât să poți vorbi despre bani.

Vorbește despre bani, astfel încât să poți vorbi despre cum se mișcă banii tăi. Și cine se descurcă. Procesoare front-end. Achiziționarea băncilor. Asocieri de carduri. Bănci emitente. Procesoare de plăți. Centre de compensare. Fiecare dintre ei sifonează taxele, fiecare fiind susceptibil la acele mari încălcări ale încrederii.  

Vorbește despre bani, astfel încât să cazi în gaura de vierme ciudată și inevitabilă despre ce sunt banii în primul rând. Vorbește despre acest citat de la Sapiens, cartea despre blockchain care nu folosește niciodată cuvântul „blockchain”: 

„De ce cred în cochilia de vaci sau în moneda de aur sau în bancnota în dolari? Pentru că vecinii mei cred în ei. Și vecinii mei cred în ei pentru că eu cred în ei … Banii sunt tot ceea ce oamenii sunt dispuși să folosească pentru a reprezenta în mod sistematic valoarea altor lucruri pentru schimbul de bunuri și servicii. ” 

Orice lucru pe care oamenii sunt dispuși să îl folosească. 

Vorbește despre ceea ce oamenii folosesc pentru bani în aceste zile. Vorbește despre criptomonede. Vorbește despre prima tranzacție bitcoin. Două pizza pentru 10.000 bitcoin. Vorbește despre eter, moneda nativă a Ethereum. Vorbește despre cât eterul nu este doar bani – ci este combustibil

Vorbește despre Balanță, moneda digitală a Facebook. Vorbiți despre cât de mult credeți că va fi Facebook, având în vedere palmaresul lor. 

Vorbește despre blockchain, astfel încât să poți vorbi despre infrastructură.

Vorbește despre infrastructura financiară. Vorbeste despre hackerii care au plantat programe malware în sistemul nostru bancar global și am scăpat cu un miliard de dolari. 

Vorbește despre infrastructura cloud. Vorbiți despre femeia georgiană de 75 de ani care a oprit internetul Armeniei cu lopata ei. 

Vorbește despre Jeff Bezos Planul principal. Despre modul în care AWS controlează 40% din comerțul electronic în SUA și 42% din vânzările de cărți pe hârtie și mai multe căutări de produse decât Google și aproape jumătate din industria cloud computing și cum nici cel mai binevoitor miliardar nu ar trebui să aibă acest tip de putere. 

Vorbește despre Bezos discurs de absolvire despre iscusință și bunătate și daruri și alegeri și răsuflați temporar ușurată.

Vorbește despre infrastructura de identitate. Vorbiți despre oboseala de conectare sau despre cum sunteți atât de obișnuiți să vă resetați parola, încât nici nu o mai simțiți. Vorbiți despre autentificatorii terță parte și despre modul în care vă puteți conecta la majoritatea aplicațiilor prin Facebook, Google și Twitter și modul în care această comoditate are un preț. 

Vorbește despre blockchain, astfel încât să poți vorbi despre descentralizare.

Vorbiți despre proiectarea originală a rețelei Internetului și despre nodurile distribuite și marcajul temporal peer-to-peer, dar nu folosiți niciunul dintre aceste cuvinte. Vorbește despre trecerea cartofilor și despre cum ar avea mai mult sens ca unchiul Gary să-ți treacă direct cartofii peste masă, mai degrabă decât să-i trimiți mătușii Diane și unchiului Jimmy și vecinului lui Gary (care este numele lui din nou?) Și o nepoată de doi ani care abia își poate ridica propria argintărie. Vorbește despre cartofi descentralizați, astfel încât să poți vorbi despre finanțe descentralizate. 

Vorbește despre descentralizare, astfel încât să poți vorbi despre conexiune, despre puterea legăturilor slabe. 

Vorbește despre descentralizare, astfel încât să poți oferi o claritate în jurul tuturor diferitelor pagini web: World Wide Web și Deep Web și Dark Web și Web1, Web2, Web3. Vorbește despre modul în care un blockchain nu este doar o altă aplicație pe Internet, ci un strat de bază al internetului. Un strat de încredere. Un strat de așezare. Orice vrei să-i spui. Asigurați-vă că este descentralizată. 

Vorbește despre blockchain, astfel încât să poți vorbi despre adevăr. 

Despre o singură sursă de adevăr. Adevărul despre o plată. Despre un produs farmaceutic. Despre o bucată de mâncare. Despre o bucată de conținut. Vorbește despre Marea sperietură de afine de Ziua Recunostintei din 1959 și modul în care manipularea alimentelor poate fi verificabilă acum. Vorbește despre cum cea mai mare parte a internetului astăzi este neadevărată– valorile, afacerile, conținutul, oamenii – totuși avem încă de ales. 

Vorbește despre adevărul care dispare. Vorbește despre găurile de memorie. Cum dispar lucrurile, ca prin design, din memoria noastră colectivă. Vorbeste despre Purjarea Twitter. Vorbiți despre valența și viteza conținutului – cuvinte clickbait la o viteză neefectuată pentru a obține mai mulți ochi care să vândă mai multe reclame. Vorbește despre cât timp are un site web pentru a atrage atenția cuiva, darămite să spui adevărul. Mai puțin de 15 secunde.

Vorbeste despre gânditorii pe termen lung. Vorbește despre modul în care durează poveștile. Vorbește despre permanență. Vorbește despre eroii necunoscuți din spatele Arhiva Internet și Wayback Machine și Sistem de fișiere interplanetar. Mulțumește pentru noduri. 

Vorbește despre blockchain, astfel încât să poți vorbi despre Satoshi.

Satoshi Nakamoto. Una dintre marile povești de origine ale timpului nostru. Un nume, un anumit cod sursă deschisă și o cerere: „Dacă puteți menține un nod în funcțiune care acceptă conexiunile primite, veți ajuta într-adevăr rețeaua”.

Vorbește despre Satoshi, astfel încât să poți vorbi despre dezvoltatorii open source. Vorbiți despre modul în care software-ul a mâncat lumea și apoi o mână de companii de tehnologie au consumat software-ul, iar acum dezvoltatorii iau software-ul și, de altfel, Internetul, înapoi. 

Vorbește despre Satoshi, astfel încât să poți vorbi despre toate Satoshi-urile. Toată lumea care dă înapoi Internetului. Utilizatorii cu putere. Colaboratorii Wikipedia. Recenzorii Amazon. Contribuitorii Stack Overflow. Vorbește despre 1% regulă a internetului: cum creăm 1% dintre noi și 99% dintre noi.  

Vorbește despre necesitatea recunoașterii și recompensării acestor Satoshis. Vorbiți despre modul în care criptoeconomia este cheia și despre cum o mulțime de oameni au aflat deja asta. Vorbiți despre votul pătratic și finanțarea inflației și piețe radicale. Mulțumește pentru Satoshi și pentru toți Satoshi.

Vorbește despre blockchain, astfel încât să poți vorbi despre inovație. 

Vorbește despre cronologia inovației. Cum a început povestea blockchain-ului cu mult înainte de Vitalik și Satoshi, cu Nick Szabo și Wei Dai și Adam Back și Cypherpunks și Tim Berners-Lee și David Chaum și William Gibson și Alan Turing și Ada Lovelace și Charles Babbage și George Boole și lista continua.

Vorbește despre elementele esențiale ale inovației. Risc. Sincronizare. Rezistența tehnică. Rezistența umană. Vorbește despre inovația de Ziua Recunoștinței. Îți amintești de Turducken? Un pui în interiorul unei rațe în interiorul unui curcan. Vorbește despre eșecul pozitiv. 

Vorbește despre adoptarea blockchain-ului. Vorbiți despre modul în care întreprinderile urmăresc dezvoltatorii. Vorbiți despre ce guverne utilizează blockchain-ul chiar acum. Vorbește despre inovația din lumea reală. Vorbește despre industriile în care putem avea încredere.

Vorbește despre blockchain, astfel încât să poți vorbi despre un Internet mai bun. 

Vorbește despre originile internetului. Cum a scăpat de sub control și cum o putem revendica. Vorbiți despre prima dată când ați atins internetul și despre modul în care v-ați îndrăgostit și îndrăgostit. Vorbește despre blockchain, astfel încât să poți asculta și poveștile de dragoste ale altora.

Vorbește despre părțile bune ale internetului. Mulțumesc pentru internet. Vorbește despre vizionare un fiu și mama lui se reunesc după 10 ani. Cum ai ajuns să fii acolo și în acel moment. Modul în care încercăm să rămânem conectați, în ciuda noastră și a sistemelor noastre. 

Vorbește despre blockchain, astfel încât într-o zi, nu va mai trebui să vorbim despre blockchain, iar Internetul va fi din nou al nostru.

***

Doriți să citiți mai multe povești despre viitorul internetului?

Abonați-vă la buletinele informative ConsenSys →

Newsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivEthereum Q3 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q3 2020 DeFi Report

Ethereum Q2 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q2 2020 DeFi Report

Ghid complet pentru rețelele de afaceri BlockchainGhid

Ghid complet pentru rețelele de afaceri Blockchain

Cum să construiți un produs Blockchain de succesWebinar

Cum să construiți un produs Blockchain de succes

Introducere în tokenizareWebinar

Introducere în tokenizare

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me