blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogCodefi

Înțelegerea indicativului universal pentru active și plăți

de Matthieu Bouchaud 19 octombrie 2020 Postat pe 19 octombrie 2020

ramon salinero vEE00Hx5d0Q unsplash

Captură de ecran 2020-10-15 la 5.37.08 PM.png

Când echipa Codefi a început să dezvolte Jetonul Universal pentru Active și Plăți, am știut că viitorul finanțelor va sta la intersecția finanțelor tradiționale și a finanțelor descentralizate.. 

Ambiția noastră a fost să găsim o modalitate de a crea o punte între ambele lumi.

Dar de astăzi, aceste două lumi au caracteristici foarte diferite:

 • Finanțarea descentralizată (DeFi) este încă în mare parte rezervată investitorilor prietenoși cu cripto și se confruntă cu dificultăți pentru a atrage jucători de investiții mai tradiționali.

 • Finanțarea tradițională necesită încă capacități puternice de control asupra activelor emise, în timp ce DeFi promovează simplitatea accesului și automatizarea proceselor.

 • În cele din urmă, finanțarea centralizată (CeFi) se bazează pe încrederea în lege și în instituțiile financiare, în timp ce DeFi se bazează pe încrederea în cod.

Acum întrebările sunt:

 • Cum împăcăm aceste două lumi?

 • Cum creștem diversitatea și volumul activelor în lumea DeFi?

 • Cum putem elibera active tradiționale în economia DeFi, pentru a beneficia de avantajele pe care le oferă?

Captură de ecran 2020-10-15 la 5.37.24 PM.png

Viitorul arată așa …

O lume în care mecanismele de automatizare DeFi sunt extinse la activele tradiționale, rămânând în același timp în conformitate cu constrângerile de reglementare existente.

Desigur, acest lucru nu se va întâmpla peste noapte. Pentru a îndeplini misiunea Codefi de a face această tranziție nedureroasă, dorim să introducem cu ușurință investitorii tradiționali în lumea DeFi, luând în considerare cu atenție cerințele sistemelor existente..

Acceptarea constrângerilor sistemului existent (inclusiv capacități puternice de control al emitentului sau al autorităților de reglementare, acorduri legale, verificarea investitorilor etc.) este singura modalitate de a convinge „majoritatea timpurie” să adopte o nouă mentalitate.

Pentru a convinge majoritatea timpurie, strategia noastră este de a abstra complexitatea blockchain-ului (inclusiv adresele Ethereum, asincronismul tranzacțiilor, plățile de gaz, custodia cheii private etc.). Dacă avem succes, aceste modificări ar trebui să fie invizibile pentru utilizatorii finali.

Construirea pe sistemul existent este singura modalitate de creștere a adopției.

Captură de ecran 2020-10-15 la 5.37.38 PM.png Urmăriți seminarul web Contactați experții în tokenizare de la Codefi pentru a afla mai multe

Ce se așteaptă de la un standard simbolic pentru a face această convergență o realitate?

Care sunt principalele provocări de depășit?

Credem că există patru cerințe majore:

 • În primul rând: mecanisme de control adaptate. Este o cerință legală ca emitenții de active din finanțele tradiționale să fie împuterniciți cu capacități puternice de control asupra activelor emise.

 • În al doilea rând: emitenții de active sunt responsabili pentru menținerea unui registru de investitori fiabil.

 • În al treilea rând: operațiunile de livrare-plată pe piața secundară trebuie să fie rezultatul unor mecanisme care nu pot da greș.

 • În cele din urmă, toate aceste cerințe trebuie luate în considerare, păstrând în același timp compatibilitatea cu ecosistemul Ethereum și, mai precis, cu instrumentele DeFi.

Vom aprofunda acum aceste patru cerințe pentru a explora caracteristicile esențiale oferite de Tokenul Universal pentru Active și Plăți.

Captură de ecran 2020-10-15 la 5.37.49 PM.png

Sa incepem cu interoperabilitate.

Unul dintre lucrurile pe care Ethereum le-a făcut cel mai bine este standardele sale simbolice.

Întreaga comunitate Ethereum a ajuns la un consens cu privire la aceste standarde.

A apărut un bogat ecosistem de instrumente și platforme.

Cel mai cunoscut standard de jetoane se numește ERC20: este o interfață pentru jetoane fungibile.

Funcțiile „transfer” și „balanceOf” sunt acum condiții prealabile pentru a fi compatibile cu portofelele și soluțiile de custodie a cheilor, cum ar fi portofelele hardware MetaMask sau Ledger.

Funcțiile sale „allowance” și „transferFrom” sunt importante pentru interoperabilitatea cu alte contracte inteligente. De exemplu, platforma de tranzacționare p2p a AirSwap utilizează aceste funcții pentru a executa operațiuni de livrare-contra-plată.

În cele din urmă, un aspect important al interoperabilității este posibilitatea de a depune jetoane. A escrow un token înseamnă a accepta un contract inteligent pentru a fi proprietarul tokenului (în locul unei persoane umane).

Mecanismele de escrow de jeton sunt utilizate de multe contracte inteligente DeFi:

 • Contractele de împrumut, cum ar fi Compound, au nevoie de garanții pentru a stoca jetoane garantate.

 • Schimburile descentralizate precum Uniswap sau platformele derivate precum Synthetix au nevoie de garanții pentru a crea fonduri de lichidități.

În cele din urmă, o interfață ERC20 și posibilitatea de a depune jetoane sunt obligatorii pentru compatibilitatea ecosistemului Ethereum.

Captură de ecran 15-15-2020 la 17.38.00 PM.png

Al doilea subiect major pentru active și plăți este mecanisme de control.

Atunci când construim instrumente financiare, este esențial să controlăm cine are acces la un anumit instrument. Fiecare distribuție sau transfer de active trebuie să fie controlat de către emitentul activului.

Există două soluții principale pe care le-am implementat pentru a asigura acest lucru:

 • Cel din stânga se bazează pe certificate generate în afara lanțului. Un certificat este un hash semnat al parametrilor tranzacției. Trebuie creat un nou certificat pentru fiecare nou transfer. Aceasta oferă capacități de control foarte puternice. Dar, din păcate, nu este compatibil cu interfața ERC20, făcând astfel lucrurile mai complexe atunci când vine vorba de interoperabilitate cu ecosistemul Ethereum.

 • A doua soluție, în partea dreaptă, se bazează pe o listă a investitorilor validați, depozitați în lanț. Contractul inteligent de jeton consultă această listă de fiecare dată când are nevoie pentru a efectua un transfer. În viitor, ne imaginăm o lume în care astfel de liste de permisiuni globale vor fi organizate de consorții de instituții financiare sau chiar de regulatori, însă astăzi, acestea nu există. Această metodă nu are flexibilitate, deoarece este necesară o tranzacție Ethereum de fiecare dată când lista trebuie modificată. Dar lucrul bun este că permite utilizarea funcției de transfer ERC20, făcându-l astfel interoperabil cu ecosistemul Ethereum.

Captură de ecran 15-15-2020 la 5.38.11 PM.png

În finanțele tradiționale, menținerea corectă a unui registru este responsabilitatea instituțiilor foarte mari, cum ar fi depozitoarele centrale de securitate, agenții de transfer sau chiar emitenții înșiși în unele cazuri. Aceste instituții trebuie să păstreze controlul deplin asupra registrului. Când jetonul este configurat pentru a fi „controlabil”, acesta oferă emitentului capacitatea de a forța transferurile de jetoane, crearea de jetoane sau distrugerea acestuia.

Nu este cazul în DeFi, unde nimeni în afară de deținătorul de jetoane nu poate decide să transfere un jeton.

Acest lucru este văzut de unii ca o caracteristică cu adevărat puternică, mutând încrederea în nucleul unui protocol, mai degrabă decât lăsându-l pe o autoritate publică sau privată..

Ambele setări, controlabile sau nu, pot fi adaptate, în funcție de caz, iar funcția „renounceControl” permite utilizatorilor să treacă de la o configurare la alta.

Captură de ecran 15-15-2020 la 5.38.21 PM.png

Să trecem la următorul subiect: Fiabilitatea registrului investitorilor.

La mutarea valorilor mobiliare tradiționale pe o rețea publică blockchain, trebuie respectat un principiu fundamental: registrul de proprietate creat trebuie să reflecte în orice moment beneficiarul efectiv al activelor.

Problema apare atunci când această cerință nu este compatibilă cu mecanismul de escrow.

Într-adevăr, în partea dreaptă a acestui diapozitiv, atunci când tokenul 4 al escrow-ului Joe într-un contract de escrow, proprietarul token-ului este escrow, deoarece vizibil pe blockchain este smart-contractul și nu Joe.

Această problemă face complicat, sau chiar uneori imposibil de știut, că Joe este încă proprietarul benefic al activelor. Pierdem singura caracteristică esențială a blockchain-ului ca instrument de întreținere a registrului.

Inițial, motivul pentru care trebuie să trimitem jetoane către un escrow, este să le blocăm și să ne asigurăm că nu pot fi cheltuite.

Păstrările de jeton, pe care le puteți vedea în stânga, sunt o alternativă la escrow-uri, permițând blocarea jetoanelor, păstrându-le în portofelul investitorului. Avantajul deținerilor de jetoane este că păstrează registrul investitorilor și ne asigură că știm cine este proprietarul efectiv al activului în orice moment.

Păstrările de jeton sunt, de asemenea, foarte utile atunci când vine vorba de distribuirea dividendelor către investitori, proporțional cu cantitatea de token pe care o dețin, deoarece suntem siguri că registrul investitorilor este fiabil.

Captură de ecran 2020-10-15 la 5.38.31 PM.png

În cele din urmă, ultimul accent pe care îl vom avea este piața secundară și certitudinea executării operațiunilor de livrare-contra-plată (DvP).

DvP este o operațiune care constă în schimbul de jetoane care reprezintă numerar contra jetoane care reprezintă active.

DvP este o caracteristică esențială a sistemului financiar actual și se află în centrul tuturor tranzacțiilor financiare. DvP pe blockchain este foarte interesant, deoarece această nouă tehnologie permite executarea acestor operațiuni fără intermediari și cu certitudinea executării.

În DeFi de astăzi, majoritatea proceselor DvP se bazează fie pe cote, fie pe garanții, pentru a gestiona schimburile de jetoane. Dar ambele certificate și garanțiile nu sunt optime:

 • Mecanismele de alocație (centru) nu oferă certitudine de execuție pentru DvP (deoarece alocația nu împiedică utilizatorul să-și cheltuiască jetoanele pentru altceva după ce a creat o comandă comercială)

 • Mecanismele de escrow (dreapta) oferă certitudine de execuție, dar așa cum este descris în diapozitivul anterior, escrow-urile nu păstrează acuratețea registrului (deoarece contractul de escrow devine proprietarul jetoanelor, în loc de investitor).

Întrucât cotele și garanțiile nu sunt optime, am decis să folosim rețineri.

O deținere, similară cu o indemnizație, este o autorizație creată de deținătorul de jetoane, pentru a permite altcuiva să-și transfere jetoanele în numele său. Dar o deținere merge mai departe decât o indemnizație, prin interzicerea deținătorului să cheltuie jetoanele pentru altceva, odată ce deținerea este creată. Jetoanele sunt blocate în propriul său cont.

Livrare-contra-plată bazată pe rețineri de jetoane (stânga) combină ambele:

 • Avantajul escrow-ului, că jetoanele nu pot fi cheltuite pentru altceva înainte de executarea tranzacției

 • Avantajul alocației, care păstrează un registru de jetoane fiabil

Mai mult, păstrarea simbolurilor este compatibilă cu Mecanisme HTLC, un mecanism care permite gestionarea cazurilor în care DvP atomic nu poate fi efectuat:

 • Fie când jetonul de numerar și jetoanele de active se află pe 2 rețele blockchain diferite

 • Sau când jetonul de numerar și jetoanele de active sunt contracte inteligente private (grupuri de confidențialitate sau zkAssets)

Captură de ecran 15-15-2020 la 5.38.42 PM.png

Acum, având în vedere toate aceste cerințe, iată o prezentare generală a indicativului universal pentru active și plăți.

Ca jeton hibrid, beneficiază de ambele:

 • Avantajele fungibilității

 • Avantajele nefungibilității

Acesta combină toate cerințele enumerate în această prezentare:

 • Pentru mecanismele de control, oferă un modul pentru verificarea certificatelor, un modul pentru verificarea listelor de permisiuni, oferă posibilitatea de a forța transferurile

 • Pentru fiabilitatea registrului investitorilor, acesta oferă un modul pentru crearea deținerilor de jetoane

 • Pentru certitudinea execuției livrare-contra-plată, include rețineri de jetoane pentru DvP atomic și mecanisme HTLC pentru DVP-uri non-atomice

 • Pentru interoperabilitate, oferă o interfață ERC20

Fiecare dintre aceste caracteristici poate fi activată și dezactivată în timpul ciclului de viață al jetonului.

Credem că această abordare modulară oferă suficientă flexibilitate pentru a satisface atât părțile interesate tradiționale, cât și publicul criptografic, pentru a crea DeFi <> Convergența CeFi este o realitate.

Vizitați Github Repo pentru Jetonul Universal

Captură de ecran 2020-10-15 la 5.38.51 PM.png

Structura hibridă a simbolului permite chiar configurarea diferitelor module pentru diferite clase de simboluri:

 • unele clase pot fi configurate pentru finanțare tradițională, fiind controlabile și incluzând modulul de certificat

 • alte clase pot fi configurate pentru finanțare descentralizată și se pot baza pe un modul de listă de permisiuni

Jetoanele pot trece de la o clasă de jetoane la alta, cu un mecanism on-ramp / off-ramp. Mutarea jetoanelor de la o clasă la alta permite emitenților să schimbe cu ușurință modul în care sunt controlați.

Acest lucru înseamnă că emitenții pot emite instrumente financiare chiar acum, cu o configurație adaptată contextului de reglementare actual și pot decide să adapteze treptat o configurație pentru finanțarea descentralizată atunci când reglementarea devine mai clară..

Urmăriți seminarul web

Captură de ecran 2020-10-15 la 5.39.01 PM.png

În concluzie, simbolul universal este modular, evolutiv și poate fi adaptat la mai multe cazuri de utilizare, făcându-l astfel un standard relevant pentru realizarea unificării a două lumi..

Posibilitatea de a activa și dezactiva caracteristicile în orice moment, permite emitenților să treacă de la CeFi la DeFi cu același simbol.

 • Evoluția legii va permite finanțelor tradiționale să migreze încet către structuri mai „descentralizate”

 • Pe de altă parte, interfețele instrumentelor DeFi vor evolua pentru a deveni compatibile cu un număr mai mare de standarde (prin susținerea deținerilor de jetoane, certificate etc.)

Contactați experții în tokenizare de la Codefi pentru a afla mai multe Explorați activele Codefi

Gestionarea activelor Tokenizare Token universal Newsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me