blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

HomeBlogEnterprise Blockchain

Inițiativa Mainnet a SEE realizează permisiuni și blockchain-uri publice

Ce înseamnă grupul de lucru tehnic al SEE pentru blockchain, afaceri și interoperabilitate de ConsenSys 14 august 2019 Postat pe 14 august 2019

eea mainnet

Săptămâna trecută, Enterprise Ethereum Alliance (EEA) a anunțat lansarea programului Inițiativa Mainnet, care are ca scop accelerarea colaborării între întreprinderi și comunitatea Ethereum care lucrează pe rețeaua publică principală. Inițiativa va fi condusă de un grup de lucru tehnic și va oferi un canal pentru mainnet R&Echipe D pentru a afla mai multe despre nevoile întreprinderii și pentru a oferi întreprinderilor șansa de a influența dezvoltarea mainnet-ului. Cu progresele recente în Ethereum care permit și crește interesul pentru integrarea sistemului, grupul de lucru semnalează un alt pas important în încurajarea alinierii tehnice și a colaborării între rețelele blockchain ale întreprinderii și comunitatea Ethereum mainnet.

„Accelerarea rapidă a inovației tehnologice în jurul rețelei principale Ethereum schimbă modul în care industriile orientate către consumatori vor oferi valoare prin tranzacții și servicii peer-to-peer.”

Dincolo de specificații: alinierea ecosistemului Ethereum

Colaborarea și alinierea tehnică sunt esențiale pentru a crește adoptarea blockchain-ului. Până la formarea inițiativei Mainnet, întreprinderile interesate de interacțiunea și dezvoltarea mainnet nu au avut un spațiu formal pentru a colabora la o foaie de parcurs tehnică. Enterprise Ethereum Alliance, al cărui grup de lucru cu specificațiile tehnice a fost lansat recent V3 al unei specificații client pentru a facilita adoptarea Enterprise Ethereum, speră că Inițiativa Mainnet va deschide calea către întreprinderi pentru a interacționa direct și a-i influența pe cei care sunt profund implicați în dezvoltarea următoarei generații a rețelei Ethereum.

Joseph Lubin, cofondator al Ethereum, fondator al ConsenSys și membru al consiliului de administrație al SEE, vede inițiativa ca o altă etapă importantă pe drumul către interoperabilitate: „În ultimul an, am văzut marea accelerare a interesului și adoptarea Tehnologia Ethereum de către întreprindere. În special, au existat eforturi tangibile și angajate de a utiliza Ethereum mainnet de către întreprindere și de a construi infrastructură pentru mainnet, care va servi, de asemenea, numeroase cazuri de utilizare a afacerilor pe termen lung. Organizațiile majore din cele patru mari și de la tehnologia mare la farmaceutică, companiile majore de servicii financiare, băncile centrale și marile companii energetice îndreptă toate atenția către Ethereum. ”

Oportunitatea în interoperabilitatea Mainnet

În ultimii cinci ani, rețeaua principală Ethereum a fost împinsă înainte de o comunitate vibrantă, talentată și masivă. De la înființare, mainnet a procesat peste 500 de milioane de tranzacții, peste 130 de milioane de tranzacții numai în 2019. Utilizarea rețelei a rămas destul de stabilă, la o medie de puțin sub 90%. Peste 70 de milioane de adrese unice există pe Ethereum, dintre care 16 milioane au fost create de la începutul anului. În plus, comunitatea de dezvoltare Ethereum este estimată a fi de 30 de ori mai mare decât următoarea comunitate blockchain și este cea mai rapidă creștere – numărul dezvoltatorilor de bază Ethereum a crescut cu peste 20% între 2018 și 2019.

Acestea fiind spuse, dezvoltarea mainnet nu poate exista izolat de lumea afacerilor actuale. Întrucât ecosistemul Ethereum își propune să revoluționeze multe procese de afaceri din toate industriile și să integreze rețele complexe, comunitatea mainnet ar trebui să se străduiască să fie incluzivă și să colaboreze cu cât mai mulți actori relevanți posibil. Nu se va întâmpla peste noapte, dar câștigarea încrederii și inspirarea celor care gestionează multe dintre procesele de afaceri de astăzi vor aduce lumea moștenită a întreprinderii mai aproape de participarea la rețele globale tot mai distribuite, dar sigure..

Companiile, guvernele și organizațiile de conducere încep să recunoască rețeaua principală Ethereum ca o oportunitate. Acest interes reînnoit a apărut odată cu apariția unor tehnici care profită de capabilitățile unice ale mainnet-ului, fără a expune informațiile comerciale private sau logica comercială confidențială publicului sau părților neautorizate. Luna trecută, CapBridge Group, în parteneriat cu ConsenSys, a fost lansat 1exchange, primul schimb privat de valori mobiliare din lume pe rețeaua principală Ethereum. Bursa este licențiată și reglementată de Autoritatea Monetară din Singapore și oferă companiilor o opțiune sigură pentru listarea acțiunilor private pentru a accesa lichiditatea globală, fără costurile ridicate ale ieșirilor convenționale, cum ar fi un IPO și M&A.

Mulți experți în blockchain de întreprindere anticipează că accesul rețelelor blockchain permis la rețeaua principală va fi analog accesului intranetului la internet astăzi, în care utilizatorii din spatele firewall-urilor de securitate au încă acces la toate sau la anumite părți ale internetului. În cazul blockchain-ului, rețelele de întreprindere ar avea acces la rețeaua principală Ethereum printr-un bridge, cu posibilitatea de a alege și de a alege cu ce rețele, noduri și conturi să interacționeze în lanțul principal. Interoperabilitatea rețelei permise cu rețeaua principală Ethereum ar permite stocarea datelor pe blockchain și cloud privat, cu confidențialitate și scalabilitate personalizabile. Conectarea la rețeaua principală permite, de asemenea, compatibilitatea și accesul la:

  • alte rețele open source sau blockchain de afaceri
  • piețe și utilizatori mai largi
  • logica de date sau de guvernare
  • mii de dapps

Confidențialitate, permisiuni și compatibilitate Mainnet

Implementările din lumea reală a blockchain-urilor de întreprindere compatibile cu mainnet sunt chiar la colț, iar instrumentele sunt deja aici. De exemplu, Panteon este un client Ethereum care poate crea consorții blockchain de întreprinderi private și autorizate care sunt compatibile cu mainnet. Panteonul este deja utilizat de Distribuție lichidă, un consorțiu format din 9 membri, inclusiv BNP Paribas și Société Générale pentru decontarea post-tranzacționare pe piețele de acțiuni. Potrivit lui Thibaud de Maintenant, CEO LiquidShare, „Colaborarea cu PegaSys arată puterea Pantheonului, caracteristicile sale de întreprindere și interesul crescând pentru utilizarea unui Enterprise Ethereum construit pentru compatibilitatea rețelei principale.”

Prin lansarea Inițiativei Enterprise Mainnet, SEE speră să deschidă o ușă către mii de utilizatori și procese de afaceri care se potrivesc în mod natural pentru rețele mai mari și mai descentralizate. Întreprinderile și guvernele care ar fi putut privi rețeaua principală ca o cutie neagră pot acum arunca o privire directă asupra procesului de dezvoltare din spatele blockchain-ului public Ethereum. O parte importantă a statutului grupului de lucru va fi producerea de documentație tehnică de înaltă calitate, promovarea EIP-urilor (propuneri de îmbunătățire Ethereum) care sunt legate de nevoile întreprinderii și dezvoltarea specificațiilor tehnice care vor permite sistemelor întreprinderii să interacționeze mai profund cu rețeaua principală.

Ce urmează pentru inițiativa Mainnet

Pentru a-și îndeplini promisiunea, Web3 trebuie să aibă la bază o rețea complet descentralizată. Începând de astăzi, cea mai extinsă și robustă rețea care ar putea servi drept strat de decontare blockchain maxim descentralizat este rețeaua principală Ethereum. Comunitatea Ethereum este investită în prezent în următoarea versiune a mainnetului – Eth 2.0 – care este un efort la nivelul întregului ecosistem pentru a se asigura că mainnetul poate sprijini mii de tranzacții pe secundă și poate utiliza un mecanism de consens mai eficient din punct de vedere energetic. Se așteaptă ca noile evoluții să se desfășoare în trei faze principale, începând cu începutul anului 2020.

Eth 2.0 poate face pentru mainnet ceea ce a făcut căutarea Google pentru Internet, în ceea ce privește scalarea unei platforme fără sudură, flexibile și prietenoase pentru dezvoltatori. Acest lucru face cu atât mai important pentru comunitatea Ethereum implicarea unui set divers de nevoi ale părților interesate în proces. În caz contrar, efortul Web3 s-ar putea transforma într-o lume fragmentată a blockchain-ului de rețele proprietare care pierd oportunitatea unei infrastructuri IT eficiente, partajate și a unei confidențialități stratificate..

În articolul său recent „Siguranță fără silozuri: de ce afacerile vor învăța să iubească Ethereum public” John Wolpert, fost executiv global de produse pentru blockchain IBM și acum la ConsenSys, recunoaște importanța controalelor ajustate pe mainnet, care vor permite întreprinderilor să obțină securitate și confidențialitate:

„În cele din urmă, ceea ce are sens este să permiți fiecărei părți să-și gestioneze propriile sisteme private cu propriile date private, executând propriile funcții protejate – dar integrându-le în așa fel încât să le permită să se coordoneze acolo unde este cazul, să depisteze rapid problemele și asigurați-vă că toată lumea joacă conform regulilor. ”

Odată cu lansarea oficială a grupului de lucru EEA Mainnet, ecosistemul Ethereum va avea un forum adecvat pentru conectarea lumii mainnet și a întreprinderilor. Liderii grupurilor de lucru vor veni din comunitatea Ethereum, precum și din lumea întreprinderilor. Inițiativa are nevoie de participanți care înțeleg nevoile afacerii, precum și stiva tehnologică Web3. Scopul nu este de a ajusta dezvoltarea rețelei mainnet la nevoile specifice ale afacerii sau a sectorului, ci de a permite oricărei companii care evaluează cazurile de utilizare a blockchain-ului să considere rețeaua principală Ethereum ca o parte inseparabilă și indispensabilă a soluției.

Doriți să aflați mai multe despre Enterprise Ethereum?

Explorează cazuri de utilizare și aplicații din industrie →

Newsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivGhid complet pentru rețelele de afaceri BlockchainGhid

Ghid complet pentru rețelele de afaceri Blockchain

Introducere în tokenizareWebinar

Introducere în tokenizare

Viitorul activelor digitale și al DeFi-ului financiarWebinar

Viitorul finanțelor: active digitale și DeFi

Ce este Enterprise EthereumWebinar

Ce este Enterprise Ethereum?

Băncile centrale și viitorul banilorHartie alba

Băncile centrale și viitorul banilor

Blockchain Komgo pentru finanțarea comerțului cu mărfuriStudiu de caz

Komgo: Blockchain pentru finanțarea comerțului cu mărfuri

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me