blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogBlockchain explicat

Intrarea în Blockchain: Cum să obțineți un loc de muncă în Crypto

Cum am obținut un loc de muncă la ConsenSys și sfaturile mele pentru non-dezvoltatori care sunt dornici să înceapă să lucreze cu normă întreagă în cripto. de Mason Nystrom 25 noiembrie 2019 Postat pe 25 noiembrie 2019

Intrarea în blockchain

Acest eseu are trei părți:

 1. Povestea mea 
 2. Sfaturi despre cum să intrați în blockchain / cripto
 3. Creați cererea dvs. și unde să căutați un loc de muncă 

Povestea mea

Nu sunt OG. Nu am mai fost în cripto de la B.E. (înainte de Ethereum) și nu au fost niciodată un prim motor sau un adoptator timpuriu al tehnologiei. Am auzit pentru prima oară despre bitcoin în timp ce eram la licență, când un profesor ne-a dat o temă pentru cercetare și a explica cum funcționează blockchain-ul. În înțelepciunea mea infinită, am căutat răspunsul pe Google înainte de curs, am dat peste o explicație în timpul orei și ulterior am uitat totul imediat. 

La naiba, ce greșeală. 

Abia când am participat la nunta prietenului meu câteva luni mai târziu, am devenit fascinat de conceptele de tehnologie blockchain. 

Dacă îmi vei face un limerick pe subiect …

La nuntă l-am cunoscut pe Dan. 

El a criticat sistemul, dolarul american, omul. 

El a proclamat un registru imuabil.

Blockchain-urile sunt descentralizate și fără încredere, a continuat el să explice.

Bitcoin și Ethereum împiedică cenzura

Și va aduce adevărata proprietate a datelor cu caracter personal.

El a declarat că blockchain-urile îl elimină pe intermediar.

Ascultând cu sârguință, totuși, nu am înțeles.

O altă whisky-coca pe care am întrebat-o pe omul din spatele barei

Nu vă faceți griji, a spus Dan, ați ajuns deja foarte departe. 

Bine, suficientă rimă … 

Intrigați de potențialul pe care tehnologia blockchain l-ar putea oferi și potolit plăcut de barul deschis, am continuat să discutăm câteva ore. Odată ce m-am întors acasă, am început să mă scufund mai adânc în Bitcoin și Ethereum. Am citit tot ce am putut găsi, am ascultat podcast-uri, am urmărit videoclipuri de pe YouTube și am încercat să vorbesc cu oricine are experiență în blockchain. 

Din fericire, eram în curs de finalizare a masterului în managementul afacerilor când am devenit fascinat de cripto, care mi-a oferit timp liber pentru a-mi urmări acest interes. Nu dorind ca școala să-mi împiedice educația, am decis să iau un stagiu la un schimb local de criptomonede. Rețineți: experiența mea înainte de a lucra la schimb a fost ca antrenor personal și asistent de cercetare într-un laborator de performanță sportivă. Diploma mea era în managementul afacerilor, deși aveam o experiență minimă în afaceri. 

Uau, vorbește despre o bătălie ascendentă. 

Dar am învățat multe. Am avut norocul să fiu înconjurat de oameni care împărtășeau dragostea pentru potențialul perturbator al rețelelor criptografice. Descrierea postului meu a fost nedefinită și a inclus crearea de conținut, asistență la marketingul prin e-mail, asistarea echipei de asistență pentru clienți, cercetarea ofertelor inițiale de monede și efectuarea diligenței cuvenite a companiilor cu scopul listării criptocasetelor în schimb. 

După câteva luni de internare, am observat că Ryan Selkis apel pentru analiștii Messari. Cu nerăbdare, am aplicat și mi s-a acordat acces la o rețea valoroasă de entuziaști cripto. Am contribuit la scrierea câtorva profiluri de active care au fost imens de benefice pentru a-mi înțelege mai bine ecosistemul cripto. După absolvirea programului de masterat, m-am angajat să lucrez în sfera criptografică. Instilat de o pasiune și de o experiență de muncă relevantă, acum, m-am confruntat cu următoarea parte a călătoriei, aplicând la locuri de muncă. 

Din fericire, cu multă muncă grea, am primit mai multe oportunități de muncă în câteva luni. Căutarea mea de locuri de muncă a fost dificilă și a necesitat elaborarea diferitelor piese scrise de lucru pentru a-mi prezenta abilitățile și cunoștințele – în cele din urmă mi-a dat un loc de muncă la ConsenSys în echipa de marketing. Acum, după ce am lucrat la ConsenSys de peste un an, pot spune cu adevărat că mi-a plăcut fiecare minut. Este o companie vibrantă, plină de oameni ciudați și nebuni, care sunt cu toții pasionați să facă din lume un loc blockchain (Ha, capătă, am înlocuit mai bine cu blockchain). 

Acum că ați auzit povestea mea, aș dori să vă împărtășesc câteva sfaturi care cred că vă pot ajuta să găsiți un loc de muncă în lumea ciudată a cripto.

Sfaturi pentru noii veniți 

Există doar două tipuri de sfaturi: sfatul pe care îl transmite cineva pentru că a funcționat pentru ei sau sfatul umil și mereu prezent învățat prin regret. Ambele sunt valoroase, dar ar trebui să le replicați doar pe cele dintâi. 

Sfaturile mele provin atât din ceea ce a funcționat pentru mine, cât și din lucrurile pe care nu le-am făcut. Deși este valabil pentru mulți oameni, sfaturile mele se adresează persoanelor cu puțină experiență profesională, studenților actuali sau celor cu câțiva ani sub centura care doresc să facă o schimbare de carieră. Cu alte cuvinte, dacă vă numiți Vitalik, este posibil să nu aveți nevoie de acest sfat.

Gândiți-vă la acest sfat, cum ar fi un meniu, alegeți câteva opțiuni care vă par apetisante și dedicați-vă acestora. Coerența contează. 

Deveniți stagiar

Dacă sunteți student la orice nivel și aveți șansa de a deveni stagiar, îl recomand cu drag. Aceasta este probabil cea mai bună opțiune pentru studenții care doresc să afle mai multe despre această lume ciudată și să obțină o experiență. După cum am spus mai devreme, internarea pentru un schimb local de criptomonede în Hong Kong a fost o experiență inițială excelentă pentru a-mi umezi picioarele și a mă scufunda în spațiul criptografic.. 

Voluntar

Voluntariatul poate fi o modalitate excelentă de a obține o experiență, de a-ți construi CV-ul și de a crea conexiuni în lumea criptografică. Sunt voluntar cu Messari scriind profiluri de criptoasete. Inițiala lui Ryan Selkis apel pentru analiști a fost exact ceea ce căutam, un loc unde să încep, să sar și să învăț cât mai mult posibil. Am aflat direct despre jetoanele ERC20, canalele de stare layer 2 și multe altele, scriind profiluri de criptoasete, precum și indirect prin osmoză. Când sunteți în preajma unor oameni excepționali, cunoștințele și experiența lor revin de la ei la toți ceilalți. Cu cât ești mai aproape de acei oameni, cu atât înveți mai mult. Perioadă. 

Personal vorbind, Messari a fost un beneficiu semnificativ pentru cariera mea de la început, nu numai din experiență, ci și din punct de vedere al staturii. În lumea „reală” a afacerilor, oamenii ascultă când CV-ul dvs. are o școală din Ivy League sau citește McKinsey, Goldman Sachs sau [introduceți compania dvs. preferată de nume mari]. Poate că este regretabil, dar oamenii au dorința de a-și atribui statutul. 

Messari, ConsenSys, Multicoin Capital, Ikigai, Pantera Capital, Binance și Coinbase sunt unele dintre cele mai cunoscute firme din domeniul cripto. Mai anecdotic, am văzut mulți voluntari din Messari care se mută cu normă întreagă în cripto, pentru că atunci când li se oferă o platformă mai substanțială – comunitatea Messari – l-au folosit ca pârghie pentru a se face remarcați de oamenii potriviți. 

Pe scurt, am reușit să folosesc experiența și cunoștințele din stagiul meu și poziția de voluntar Messari pentru a obține un loc de muncă la ConsenSys. De asemenea, am primit interviuri și oferte de locuri de muncă de la alte firme bine-cunoscute din cadrul ecosistemului cripto. Făcând acest lucru, mi-a luat cariera în blockchain de la 0 la 1, care este întotdeauna cel mai dur pas în orice dezvoltare. 

Scrie

Derek Hsue, Myles Snider, Chris Burniske, Phil Bonello, Tony Sheng și Kyle Samani au devenit nume în cripto, deoarece au început să scrie bloguri despre subiecte blockchain, legate în principal de investiții sau cercetare. Una dintre cele mai înalte abilități pe care le puteți profita este capacitatea dvs. de a scrie. Este greu nu numai să scrii conținut bun, ci să ai curajul să-ți pui opiniile acolo. Acestea fiind spuse, oricine poate fi scriitor – nu-ți spune niciodată altfel. Niciodată nu m-am gândit la mine ca la un scriitor. Acum, sunt scriitor și comerciant la ConsenSys și sunt autorul ConsenSys Buletin informativ Market Intel (cum am spus, pârghie). 

Câteva piese ușoare sau forme de scriere:

 • Dacă nu vă simțiți confortabil să vă împărtășiți gândurile, treceți peste asta! Dacă doriți cu adevărat să vă relaxați, începeți prin a rezuma piese grozave, lungi sau complexe. Ai fi surprins de cât de puțin timp petrece oamenii citind. Conținutul organizat este important. 
 • Piese de expertiză în domeniu: examinați conceptele dintr-un anumit domeniu. Ethereum și confidențialitate. Proiecte blockchain în lanțul de aprovizionare. Stablecoins. Protocoale de creditare.
 • Rezolvări. Ai făcut ceva, acum arată-le altora cum să o facă!   

Tweet

Dacă nu-ți place să scrii formularul lung, Twitter este salvatorul tău. Deși nu sunt un tweeter, CryptoTwitter îi prețuiește pe cei care participă sau pun întrebări relevante. Unii dintre cei mai străluciți oameni din cripto folosesc Twitter pentru a-și construi brandurile precum Ryan Sean Adams, Meltem Dimirros, Nic Carter, Ari David Paul, Hasu, Tom Shaughnessy. Pur și simplu nu fiți un troll sau un temător. 

Folosiți alte rețele sociale

În timp ce Twitter are o comunitate criptografică puternică, puteți găsi mediul preferat folosind Instagram, Reddit, Telegram sau alte forme de social media. Majoritatea oamenilor pot avea succes doar pe câteva medii, cum ar fi Twitter și Linkedin sau Instagram și Tik Tok, astfel încât să utilizați oricare dintre acestea se simte cel mai autentic. 

Răspundeți la întrebări despre Quora, vă va ajuta să înțelegeți vizualizările criptografice și să creați sau să vă sporiți marca. Dacă răspundeți la suficiente întrebări, atunci aveți o piesă scrisă. 

Alăturați-vă întâlnirilor, evenimentelor și cluburilor

Dacă vă aflați într-o locație plină de activitate blockchain, vă recomand să mergeți la întâlniri sau evenimente din comunitate, dintre care majoritatea sunt gratuite. Unele locuri obișnuite pentru a găsi evenimente includ Meetup și Eventbrite. Pentru studenții universitari, consultați clubul blockchain al școlii dvs. sau începeți-vă propriul! Nu recomand conferințe dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă, deoarece biletele pentru conferințe nu oferă un ROI bun decât dacă sunteți incredibil în rețea (să recunoaștem, probabil că ați fi angajat dacă ați fi). 

Mutați-vă într-un oraș cripto

Prin natura noastră, toți suntem produse ale mediului nostru. Nu este un secret că, dacă vrei să ai succes în tehnologie, probabil că ar trebui să trăiești acolo unde se întâmplă inovația. Nu spun că trebuie să vă mutați într-un oraș tehnologic important precum New York sau San Francisco, dar ar trebui să profitați de el dacă locuiți acolo. Alte orașe tehnologice emergente din SUA includ Los Angeles, Denver, Austin, Dallas și Seattle. Dacă sunteți dispus să vă aventurați în străinătate, aveți și mai multe opțiuni. Asia, în special China, Hong Kong sau Singapore ar fi toate locuri excelente în care să vă mutați și să vă oferiți un avantaj. De asemenea, aud vara frumoasa Berlinului.

Voi preveni acest lucru spunând unde locuiți devine mai puțin important. Există multe companii blockchain care au culturi de lucru la distanță, cum ar fi ConsenSys. Pe măsură ce munca la distanță devine mai populară cu instrumente precum Zoom și Slack, mă aștept ca telecomanda să devină norma. Dacă sunteți îndepărtat sau într-un oraș care nu este un hub tehnologic, ar trebui să vă alăturați comunității dvs. criptografice locale! 

Profitați de punctele dvs. forte (abilitățile vrăjitorului) 

Cei cu o anumită experiență de lucru ar trebui să o utilizeze. Dacă aveți abilități, inclusiv: 

 • Analist (expert vrăjitor)
 • CPA (expert contabil)
 • CFA (vrăjitorul „Nu dau sfaturi de investiții”)
 • Avocat (nu te plictisi niciodată de expertul de jurisprudență)
 • Vorbitor public neînfricat (vrăjitor de sunet sau podcast)
 • Scrie ca Dickens (expertul tastaturii) 
 • People Wizard (companiile plătesc literalmente pentru rețele, se numește Business Development)
 • Proces (asistent orientat spre detalii și operațional)
 • Proiectare (Photoshop și expert grafic)
 • Cunoștințe economice (cripto-ul este susținut de mecanisme de stimulare și teoria jocurilor) 

Dacă aveți oricare dintre aceste abilități, atunci aveți un avantaj față de multe altele în prezent în cripto. Pentru studenții și tinerii de acolo, profitați de timpul dvs. pentru a învăța noi abilități sau pentru a câștiga experiență. 

Oferiți-vă ajutorul și asistența

Acest lucru nu înseamnă să spui cuiva „te rog, anunță-mă cum pot fi de ajutor” ca și cum ai fi un VC sau parodie cont VC. Lumea criptografică este mică în comparație cu orice altă industrie. Puteți ajunge la oameni de pe Twitter și într-o măsură mai mică Linkedin. Nu contactați managerul unei firme VC sau CEO al companiei dvs. criptografice preferate. Probabil că nu vor răspunde. Găsiți pe cineva mai nou pentru firmă, deoarece probabil are mai mult timp și va avea legătură cu dvs. ca tânăr profesionist. Există o o grămadă de articole despre cum să ajungeți la oameni, așa că nu voi spune multe, altfel decât ar trebui să găsiți o modalitate de a oferi valoare. 

Cateva exemple:

 • Oamenii caută mereu lucruri, îi ajută să găsească informațiile de care au nevoie. 
 • Organizarea conținutului, știrilor, informațiilor, datelor, persoanelor, materialelor educaționale etc.. 
 • Porniți o rețea locală în comunitatea dvs.
 • Gândiți-vă în afara casetei – oamenii nu sunt întotdeauna capabili să vă spună ce vor / au nevoie. Ce vă poate oferi setul dvs. unic de abilități și trăsături? 

YouTube sau Podcast

Poate că nu ești un ziarist, dar excelezi în realizarea de videoclipuri, în special conținut live, care devine din ce în ce mai popular. Porniți propriul canal sau creați câteva videoclipuri introductive. Cel puțin, vizionați videoclipuri live ale YouTube-urilor dvs. preferați (CryptoBobby, Ivan on Tech și The Crypto Bubble) și puneți întrebări sau faceți comentarii în timpul fluxurilor lor live. Veți învăța și veți deveni mai confortabil să contactați. 

Podcast-ul este pregătit pentru discuții cripto. Ariana Simpson și Meltem Demirors au un podcast extraordinar. Tony Sheng a experimentat cu un podcast distractiv (încă așteaptă sezonul următor). Ce a făcut Bitcoin de Peter McCormack. Nathaniel Whittemore a început Citește lung duminica care a organizat conținut și găzduiește acum un podcast / difuzare în direct de succes. Sugestie: podcasturile mai scurte sunt de obicei mai bune. Faceți podcast-urilor dvs. o poveste (Genius nebun), educațional (Gimlet) sau diferit. Nu vă gândiți doar că un podcast înseamnă un interviu cu o persoană. Vezi Robinhood Podcast-ul lui Snack sau podcastul Naval și Nivi de la Vârf de lance sau Cum să te îmbogățești

Reddit

Dacă nu vă simțiți confortabil să scrieți pe Twitter, să scrieți mesaje medii sau să contactați – vă simțiți confortabil, serios. Cu toate acestea, dacă sunteți nou în cripto și vă este frică de legea lui Cunningham, puneți întrebări pe Reddit și participați la discuții. Acest lucru vă va ajuta să învățați, să vă dați seama că sunteți mai deștepți decât credeți și că oamenii de pe internet nu sunt de nimic de temut. 

Găsiți un prieten blockchain

Găsiți un prieten care este la fel de pasionat ca dvs. și lucrați unul cu celălalt la oricare dintre subiectele de mai sus. Nimeni nu ajunge singur la vârf, cu excepția lui Chuck Norris – Chuck Norris ajunge în partea de jos și face ca partea de sus să se simtă singură. 

Crearea aplicației dvs.

Există două modalități de a găsi un loc de muncă. Calea ușoară și calea grea. 

Calea ușoară

Fii un om și du-te în rețea. Cu sinceritate, rețeaua este una dintre cele mai bune modalități de a găsi un loc de muncă. Depunerea efortului de a ajunge, de a participa la evenimente de rețea sau de a comunica online vă va ajuta mai mult decât știți. La sfârșitul zilei, toți încercăm doar să ne facem prieteni, iar oamenii vor să lucreze cu prietenii.  

Calea grea

Cel mai bun sfat pe care îl pot oferi: trebuie să vă remarcați și să vă vizați publicul. Calitatea aplicației dvs. este mai importantă decât cantitatea de aplicații pe care o trimiteți. Trimiterea aceleiași scrisori de însoțire sau cerere către 100 de locuri de muncă vă poate oferi un loc de muncă, dar dacă există doar o mână de companii la care doriți cu adevărat să lucrați, trebuie să depuneți efortul pentru a obține acel loc de muncă. 

Multicoin Capital a creat una dintre cele mai bune aplicații pentru locuri de muncă Am văzut vreodată. Iată un extras:

Ar trebui să citiți toate cercetările noastre, ar trebui să cercetați Kyle Twitter și ar trebui să petreceți mult timp elaborându-vă teza. Spunem toate acestea pentru a speria majoritatea candidaților, deoarece obținem mult prea mulți solicitanți care petrec 1-3 ore și produc aplicații mediocre. Căutăm un nivel excepțional de analiză și angajament de timp și energie.

Nu optimizați pentru viteză. Optimizați pentru calitate. Dacă sunteți îngrijorat de faptul că suntem aproape de a emite o ofertă altcuiva, întrebați doar prin e-mail sau Twitter. După ce v-ați depus cererea, așteptați-vă ca Kyle să revină la fiecare reclamație pe care o faceți. Acesta este scopul exercițiului “.

Solicitarea pentru un loc de muncă nu va fi ușoară și trebuie să vă cunoașteți publicul. Pentru oameni precum fondatorii Multicoin, Kyle și Tushar, este ușor să-ți găsești punctele de vedere pe Twitter și să eviți să scrii cât de grozav este CV-ul tău sau de ce ar trebui să te aleagă datorită educației tale din Ivy League (indiciu: nu le pasă). 

Ultimul meu sfat pentru elaborarea aplicației dvs. – oamenii răi sunt diferiți, deci gândiți diferit. 

 • Creați un site web sau un buletin informativ care să ofere ceva valoros, cum ar fi o listă a orelor de întâlnire pentru fiecare proiect criptografic open source.
 • Cercetează un subiect de super-nișă care se referă la blockchain și scrie / tweet despre descoperirile tale. Nu ar trebui să fie superficial, dar nu trebuie să fie complet revoluționar, ci doar să scrieți / scrieți / spuneți versiunea și opiniile dvs.. 
 • Angajatorii apreciază oamenii care acționează pe cont propriu și produc rahat. 

Dacă sunteți încă student sau doar un an sau doi în afara școlii, considerați-vă norocos. Cel mai probabil aveți mai puține angajamente și mult timp pe mâini – sau timp pe care îl puteți petrece mai eficient – pentru a vă construi marca și pentru a urma ghidul de mai sus. 

O notă despre CV-ul dvs.

Din nou, faceți CV-ul specific. Dacă v-ați pierdut total cum să vă creați CV-ul sau doriți să începeți de la zero, Harvard oferă o mulțime de materiale gratuite. De asemenea, nu există niciun motiv pentru care nu puteți deveni creativ în CV sau cel puțin adăugați un șablon plăcut din punct de vedere estetic. Amintiți-vă, aveți de-a face cu oameni (cu creier de șopârlă) care sunt atrași în mod natural de culori strălucitoare, grafică și imagini. În cele din urmă, utilizați date și valori atunci când este posibil, chiar dacă afișează doar creșterea de la o lună la alta a rețelelor sociale, puncte karma reddit sau vizualizări la postările de pe blogul dvs.. 

Unde să cauți

 • AngelList – unul dintre cele mai bune locuri pentru a găsi un loc de muncă în cripto, cu mâinile jos. 
 • ConsenSys Labs – Multe dintre companiile din portofoliul nostru angajează!
 • Dovada Comitetului pentru locuri de muncă Talent – Pentru cei mai seniori / tehnici
 • Pagina de cariere ConsenSys – vino alături de Mesh.
 • Linkedin – găsirea de locuri de muncă cripto și blockchain pe LinkedIn devine mai normală.
 • Aplicație comună pentru dovada funcționării – da, este ca și cum ai face facultatea din nou.  
 • Buletine informative – urmați buletinele informative ale companiilor dvs. preferate și acestea vor anunța adesea noi poziții sau oportunități. 
 • Crypto Jobs – De asemenea, are o listă prietenoasă vizual pentru a găsi locuri de muncă.
 • Joburi pe criptomonede – Si inca una.

Gânduri finale

Muncește din greu, rămâi umil și trăiește fericit. 

În cele din urmă, aș dori să mulțumesc ConsenSys pentru că mi-a oferit oportunitatea de a lucra într-un domeniu pe care îl iubesc, înconjurat de persoane incredibile. De asemenea, mulțumesc Crypto Twitter, majoritatea dintre voi sunt minunați. 

Simțiți-vă liber să mă contactați twitter (@masonnystrom) sau trimiteți-mi un e-mail la [e-mail protejat] dacă aveți întrebări sau feedback. 

Disclaimer: Opiniile exprimate de autorul de mai sus nu reprezintă neapărat punctele de vedere ale Consensys AG. ConsenSys este o comunitate descentralizată, blogul ConsenSys fiind o platformă pentru ca membrii să își exprime liber ideile și perspectivele diverse. 

Newsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivEthereum Q3 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q3 2020 DeFi Report

Ethereum Q2 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q2 2020 DeFi Report

Ghid complet pentru rețelele de afaceri BlockchainGhid

Ghid complet pentru rețelele de afaceri Blockchain

Cum să construiți un produs Blockchain de succesWebinar

Cum să construiți un produs Blockchain de succes

Introducere în tokenizareWebinar

Introducere în tokenizare

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me