Contents

Fundamentele Blockchain

Ce este un blockchain?

Un blockchain este o structură de bază de date distribuită, securizată criptografic, care permite participanților la rețea să stabilească o înregistrare de încredere și imuabilă a datelor tranzacționale fără a fi nevoie de intermediari. Un blockchain poate executa o varietate de funcții dincolo de decontarea tranzacțiilor, cum ar fi contractele inteligente. Contractele inteligente sunt acorduri digitale care sunt încorporate în cod și care pot avea formate și condiții nelimitate. Blockchain-urile s-au dovedit a fi soluții superioare pentru coordonarea sigură a datelor, dar sunt capabile de mult mai multe, inclusiv tokenizarea, proiectarea stimulentelor, rezistența la atac și reducerea riscului de contrapartidă. Primul blockchain a fost blockchain-ul Bitcoin, care în sine a fost punctul culminant al a peste un secol de progrese în criptografie și tehnologia bazelor de date.. 

Ce este software-ul blockchain?

Software-ul Blockchain este ca orice alt software. Primul de acest gen a fost Bitcoin, care a fost lansat ca software open source, făcându-l disponibil oricui pentru utilizare sau schimbare. Există o mare varietate de eforturi în ecosistemul blockchain pentru a îmbunătăți software-ul original al Bitcoin. Ethereum are propriul software open source blockchain. Unele software blockchain sunt proprietare și nu sunt disponibile publicului. 

Ce este o bază de date blockchain?

Din punct de vedere istoric, bazele de date au încorporat o arhitectură centralizată client-server, în care o autoritate unică controlează serverul central. Acest design înseamnă că securitatea, modificarea și ștergerea datelor se bazează pe un singur punct de eșec. Arhitectura descentralizată a bazelor de date blockchain a apărut ca o soluție pentru multe dintre punctele slabe ale arhitecturii bazei de date centralizate. O rețea blockchain este formată dintr-un număr mare de noduri distribuite – participanți voluntari care trebuie să ajungă la consens și să mențină împreună o singură înregistrare tranzacțională. 

Ce este un sistem blockchain?

Un sistem blockchain se referă la toate aspectele și caracteristicile care intră într-un anumit blockchain, de la algoritmul consens la mașina de stat până la funcțiile criptografice. După cum observă Andreas Antonopoulus și Gavin Wood Stăpânirea Ethereum, există „o mare varietate de blockchain-uri cu proprietăți diferite” – calificatorii „ne ajută să înțelegem caracteristicile blockchain-ului în cauză, cum ar fi deschis, public, descentralizat, neutru, și rezistent la cenzură.

Cum funcționează un blockchain?

Când o tranzacție digitală are loc într-o rețea blockchain, aceasta este grupată într-un „bloc” securizat criptografic cu alte tranzacții care au avut loc în același interval de timp. Blocul este apoi transmis în rețea. O rețea blockchain este formată din noduri sau participanți care validează și retransmite informații despre tranzacții. Blocul tranzacțiilor este verificat de participanții numiți mineri, care folosesc puterea de calcul pentru a rezolva un puzzle criptografic și pentru a valida blocul tranzacțiilor. Primul miner care a rezolvat și validat blocul este recompensat. Fiecare bloc verificat este conectat la blocul verificat anterior, creând un lanț de blocuri. Un fundament criptografic important al blockchain-urilor este funcția hash. Hashing-ul atribuie o valoare fixă ​​unui șir care este introdus în sistem. Puterea de hash blockchain are ca rezultat un sistem determinist, rapid calculabil și rezistent la imagini. Explorează baza noastră de cunoștințe pentru a afla mai multe despre modul în care funcționează un blockchain.

Ce este o aplicație blockchain?

Aplicațiile blockchain sunt comparabile cu aplicațiile software convenționale, cu excepția faptului că implementează o arhitectură descentralizată și sisteme cripto-economice pentru a spori securitatea, a încuraja încrederea, a tokeniza activele și a proiecta noi stimulente de rețea. Iată peste 90 de aplicații Ethereum care sunt utilizate în prezent în ecosistemul blockchain Ethereum, de la piețele de predicție la acordurile legale inteligente. 

Care sunt beneficiile tehnologiei blockchain?

Tehnologia blockchain are o mare varietate de beneficii, atât pentru întreprinderile globale, cât și pentru comunitățile locale. Cele mai des menționate avantaje ale unui blockchain sunt coordonarea de încredere a datelor, rezistența la atac, infrastructura IT partajată, tokenizarea și stimularea încorporată. 

Care este revoluția blockchain?

Blockchain este considerat o tehnologie perturbatoare datorită capacității sale de a proteja informațiile personale, de a reduce intermediarii, de a debloca activele digitale și de a deschide potențial economia globală către milioane de participanți în plus. Uneori numită Trust Machine, tehnologia blockchain aduce transparență și securitate rețelelor digitale din nenumărate industrii. În multe privințe, revoluția blockchain poate fi considerată o revoluție în încredere. 

Ce este finanțarea descentralizată (DeFi)?

Finanțarea descentralizată – denumită adesea DeFi sau finanțare deschisă – se referă la schimbarea de paradigmă economică permisă de tehnologiile descentralizate, în special rețelele blockchain. DeFi semnalează trecerea de la un sistem financiar centralizat și închis istoric la o economie universal accesibilă, care se bazează pe protocoale deschise, care sunt interoperabile, programabile și compozabile. De la rețele de plăți simplificate și securizate până la împrumuturi automate până la monede stabilizate în USD, finanțarea descentralizată a apărut ca unul dintre cele mai active sectoare din spațiul blockchain. Unii dintre factorii definitori ai unei aplicații DeFi includ arhitectura fără permisiuni (oricine poate participa), cod transparent și audibil și interoperabilitatea cu alte produse DeFi. Scorul DeFi oferă o valoare unică, constant comparabilă, pentru măsurarea riscului platformei DeFi.

Ce este un bloc într-un blockchain?

„Blocul” dintr-un blockchain se referă la un bloc de tranzacții care a fost transmis la rețea. „Lanțul” se referă la un șir din aceste blocuri. Când un nou bloc de tranzacții este validat de rețea, acesta este atașat la sfârșitul unui lanț existent. Acest lanț de blocuri este un registru din ce în ce mai mare de tranzacții pe care rețeaua le-a validat. Numim acest istoric unic, convenit al tranzacțiilor, blockchain. Doar un bloc poate exista la o anumită înălțime a lanțului. Există mai multe moduri de a adăuga blocuri noi la un lanț existent. Acestea sunt adesea denumite „dovezi”, adică Dovada muncii (PoW), Dovada mizei (PoS) și Dovada autorității (PoA). Toate implică algoritmi criptografici cu grade diferite de complexitate. 

Ce este timpul blocat?

În funcție de modul în care a fost dezvoltat un anumit protocol blockchain, timpul necesar pentru ca un bloc să fie adăugat la lanțul canonic poate varia foarte mult. Un blockchain este o construcție liniară prin aceea că fiecare bloc nou apare mai târziu decât cel care l-a precedat și nu poate fi anulat. Liniaritatea unui blockchain servește ca o formă ideală de validare. Conform ethstats.io începând din iulie 2019, pentru blockchain-ul Ethereum, se adaugă blocuri noi aproximativ la fiecare 14 secunde.

Ce este tehnologia registrului distribuit?

Tehnologia contabilă distribuită este o categorie largă care cuprinde tehnologia blockchain. Un registru distribuit este exact ceea ce implică numele său. În loc să țină cont de date printr-un computer centralizat, tehnologia de registru distribuit folosește mulți participanți la o rețea pentru a menține o înregistrare digitală. Tehnologia blockchain completează un registru distribuit cu funcții criptografice și un algoritm de consens pentru a permite o mai bună concepție de stimulare, securitate, responsabilitate, cooperare și încredere. 

Ce este un portofel blockchain?

Un portofel blockchain conține cheia publică pentru ca alții să transfere criptocurrency la adresa dvs. și cheia privată, astfel încât să puteți accesa în siguranță propriile dvs. active digitale. Un portofel blockchain însoțește de obicei găzduirea nodurilor și stochează criptomonede pe computer. Cel mai sigur loc pentru stocarea activelor digitale este offline, ceea ce se numește adesea „stocare la rece”. Citiți „7 sfaturi Pro pentru păstrarea criptografiei dvs. în siguranță” pentru câteva bune practici privind protejarea activelor dvs. digitale. 

Ce este programarea blockchain?

Ca o nouă tehnologie care folosește rețelele digitale globale, nevoia de programatori blockchain este imensă și, în ultimii ani, programatorii au venit în spațiul blockchain. Un aspect cheie care distinge programarea blockchain de alte proiecte de internet este concentrarea pe securitate și criptografie. Programul pentru dezvoltatori al ConsenSys Academy oferă programatorilor din orice mediu șansa de a deveni expert în blockchain în câteva săptămâni. Experții din industrie din întreaga lume predă cursul, care se concentrează pe dezvoltarea blockchain-ului Ethereum.

Ce este o companie blockchain?

O companie blockchain este pur și simplu o companie care este investită și / sau dezvoltă tehnologie blockchain. Starea Dapps clasifică aplicațiile descentralizate bazate pe blockchain în funcție de activitatea utilizatorilor și Forbes a lansat recent un raport care acoperă primele 50 de miliarde de companii care explorează blockchain. 

Ce este un blockchain privat?

Blockchain-urile au început ca eforturi publice open source. Blockchain-urile private au fost dezvoltate pe măsură ce corporațiile și alte organe administrative au început să realizeze beneficiile tehnologiei de registre distribuite, în special în cadrul sistemelor unei întreprinderi private și atunci când gestionează date sensibile ale tranzacțiilor. Cu soluții de confidențialitate și permisiuni din ce în ce mai robuste și modulare, experții din industrie anticipează că rețelele blockchain private și publice vor converge. 

Ce sunt zk-SNARKs?

zk-SNARK este un acryonim pentru zero-cunoștință succint argument non-interactiv al cunoașterii, un sistem de dovadă criptografică care permite utilizatorului să verifice o tranzacție fără a dezvălui datele reale ale tranzacției și fără a interacționa cu utilizatorul care a publicat tranzacția. În contextul unui blockchain, zk-SNARK-urile permit utilizatorilor să mențină tranzacții private, în timp ce validează în continuare tranzacțiile în conformitate cu algoritmul de consens al rețelei. Pentru o prezentare tehnică a zk-SNARKs, consultați introducerea noastră la zk-SNARKs. 

Întrebări frecvente ConsenSys Blockchain 01

Fundamentele Ethereum

Notă: „Ethereum” se referă la blockchain. „Eter” sau simbolul „ETH” se referă la simbolul nativ al blockchain-ului Ethereum.

Ce este Ethereum?

 În 2015, blockchain-ul Ethereum a fost lansat ca o versiune mult mai versatilă a tehnologiei blockchain de bază a sistemului de plăți Bitcoin. Ethereum este o platformă de calcul descentralizată, open source și distribuită, care permite crearea de contracte inteligente și aplicații descentralizate, cunoscute și sub numele de dapps. Contractele inteligente sunt protocoale computerizate care facilitează, verifică sau impun negocierea și executarea unui fel de acord. Ethereum a adus prima soluție practică pentru contracte inteligente în spațiul blockchain. 

Cum funcționează Ethereum?

La fel ca blockchain-ul Bitcoin, Ethereum utilizează noduri care sunt operate în mod voluntar pentru a verifica tranzacțiile din rețea. Nodurile pot conține integral sau un segment al istoricului tranzacțiilor Ethereum, cele mai recente informații despre starea contractelor inteligente, soldurile conturilor și multe altele. La baza Ethereum se află mașina virtuală Ethereum (EVM), care este mediul executabil și de încredere pentru contractele inteligente: protocoale de computer care facilitează, verifică și impun negocierea și performanța unui anumit tip de acord digital. EVM execută un contract cu orice reguli programate inițial de dezvoltator, cum ar fi trimiterea de bani de la Alice la Bob. EVM execută aceste programe printr-un limbaj bytecode. Dezvoltatorii Ethereum pot folosi limbaje de programare Ethereum precum Solidity și altele pentru a scrie contracte inteligente și a construi aplicații descentralizate. 

Ce este un bloc Ethereum?

Un „bloc” din blockchain-ul Ethereum se referă la un bloc de tranzacții care a fost difuzat către rețea. Rețeaua principală Ethereum folosește în prezent algoritmul consens al dovezii de lucru pentru a verifica blocurile de tranzacții.

Ce este un contract inteligent Ethereum?

Ethereum a fost pionierul unor contracte inteligente practice pentru ecosistemul blockchain. Un contract inteligent este în esență un program codificat pentru un scop specific. Contractele inteligente bazate pe Ethereum au numeroase aplicații. În domeniul bancar și financiar, contractele inteligente pot ajuta la automatizarea procesării cererilor de despăgubire și permit aplicarea în timp real a limitelor de control reglementar. În gestionarea lanțului de aprovizionare, contractele inteligente sunt utilizate pentru a impune procesele de urmărire a activelor, precum și pentru a automatiza conformitatea și raportarea. Contractele inteligente au formate nelimitate pentru a susține o gamă largă de industrii.

Ce este un client Ethereum?

Un client Ethereum este o aplicație software care implementează specificațiile tehnice definite în Cartea galbenă Ethereum sau Specificații SEE (pentru aplicații de întreprindere) și se referă la orice nod care este capabil să analizeze și să verifice blockchain-ul, contractele sale inteligente sau orice altceva legat. Standardele deschise și interoperabilitatea permit clienților Ethereum să comunice prin rețeaua peer-to-peer cu alți clienți Ethereum, ceea ce înseamnă că toți „vorbesc” același protocol și respectă aceleași reguli. Printre clienții populari ai Ethereum se numără Quorum de J.P.Morgan, Parity, Geth și Hyperledger Besu, care a fost construit de echipa de ingineri de protocol la PegaSys. Hyperledger Besu, care a fost dezvoltat pentru cazuri de utilizare a întreprinderii, include un set robust de caracteristici de permisiune și operează atât în ​​lanțuri publice, cât și private. PegaSys Plus, o distribuție comercială a Besu, are funcții suplimentare și suport, inclusiv criptare în repaus, monitorizare avansată și streaming de evenimente.

Prin ce este susținut Ethereum?

Ethereum este un proiect open source, ceea ce înseamnă că oricine poate contribui la baza de cod și că rețeaua este deschisă oricui dorește să participe. Prin urmare, Ethereum nu este deținut de nimeni și de toată lumea. Există multe eforturi în ecosistemul Ethereum pentru a face dezvoltarea open source durabilă din punct de vedere economic pentru dezvoltatori. MolochDAO este o inițiativă de finanțare crowdsourced pentru a sprijini proiectele de infrastructură Ethereum. De la exploratorul de recompense până la programul său de subvenții asemănător Patreon, Gitcoin este, de asemenea, unul dintre cele mai notabile și mai multe eforturi de sprijinire a întreținătorilor open source în spațiul blockchain. 

Ce este eterul (ETH)?

Ether este simbolul nativ al Ethereum și combustibilul care alimentează blockchain-ul Ethereum. Pe Ethereum, fiecare operațiune (dintre care multe pot fi combinate pentru a crea un singur contract sau tranzacție inteligentă unică) necesită o anumită cantitate de energie pentru calcul. Deoarece minerii trebuie să folosească energie pentru a finaliza aceste operațiuni, a fost creată o unitate de măsură pentru a monitoriza și a compensa minerii pentru munca pe care o petrec executând tranzacții și contracte inteligente. Această unitate de măsură se numește gaz. Gazul este o unitate de măsură care este unică pentru blockchain-ul Ethereum și care măsoară munca de calcul necesară pentru a efectua tranzacții sau contracte inteligente în cadrul EVM. Cu cât este necesară mai multă energie pentru a rula o operațiune (adică o bucată de cod mai complexă), cu atât este mai mare gaz. Valoarea fiecărei unități de gaz este exprimată în eter. Prin urmare, Ether oferă un stimulent pentru mineri pentru a valida blocuri de tranzacții și pentru dezvoltatori să scrie un cod de calitate concis. ETH este simbolul eterului. Rețineți că „eth” este, de asemenea, o linie de comandă utilizată pentru importul portofelului Ethereum. 

Ce este o adresă ETH?

Toate criptomonedele necesită adrese sau identificatori publici pentru a trimite și primi fonduri. O adresă ETH este specifică monedei eterice a Ethereum. Minerii trebuie, de asemenea, să creeze o „etherbase”, care este o adresă stabilită care va colecta câștigurile din exploatare. „Cum se stochează activele digitale pe Ethereum” este o metodă utilă pentru înțelegerea portofelelor criptomonede, a frazelor semințe și a celor mai bune practici de securitate pentru gestionarea activelor digitale.

Cum pot câștiga eter (ETH)?

Există o varietate de moduri de a câștiga ETH, atât în ​​cadrul blockchain-ului Ethereum, cât și în afara acestuia. ETH este una dintre cele mai tranzacționate criptomonede și este disponibilă pe majoritatea burselor. ETH devine, de asemenea, un mod din ce în ce mai popular de a compensa profesioniștii independenți. Piațe independente globale precum Rețeaua Bounties permiteți dezvoltatorilor, proiectanților, traducătorilor și utilizatorilor din diferite discipline să câștige ETH pentru îndeplinirea sarcinilor. Desigur, exploatarea Ethereum și susținerea rețelei este o modalitate de a fi recompensat în ETH. 

Cât durează transferul eterului?

Timpii de confirmare Ethereum variază foarte mult în funcție de cantitatea de gaz pe care sunteți dispus să o cheltuiți, împreună cu alți factori de piață. Puteți vizualiza timpul mediu de așteptare la ethgasstation.info.

Care este limita de gaze în Ethereum?

Limita de gaz Ethereum este unul dintre cele trei concepte de bază ale eterului. Celelalte sunt cost și preț. Limitele sunt stabilite ca plată maximă pe care cineva este dispus să o suporte pentru a finaliza o tranzacție. Dacă o limită de gaz este setată prea mică, este posibil ca tranzacția să eșueze. Acest lucru se datorează faptului că minerul care încearcă tranzacția va continua și va executa operațiuni până la atingerea limitei de gaz. Dacă sunt necesare operațiuni suplimentare, atunci minerul păstrează gazul ca taxe pentru munca depusă și sistemul înregistrează tranzacția ca „eșuată”. Limitele de gaze sunt importante, deoarece protejează atât utilizatorii, cât și minerii de coduri defecte și atacuri de rețea. Acestea sunt relevante, deoarece natura dinamică a blockchain-ului Ethereum cuprinde o varietate de niveluri operaționale de contract inteligent. Nu toate tranzacțiile sunt aceleași și, prin urmare, necesită cantități diferite de gaz pentru a-și alimenta operațiunile. 

În ce este codificat Ethereum?

Contractele inteligente Ethereum pot fi codificate în Solidity, Serpent, LLL și Mutan. Acestea sunt limbaje orientate spre contract, la nivel înalt. Scopul lor este de a viza mașina virtuală Ethereum (EVM) pentru a oferi un mijloc pentru contracte inteligente. Protocolul Ethereum a fost dezvoltat folosind o varietate de limbaje, de la C ++ la Python, Ruby, Go, Java, Rust și multe altele. 

Pentru ce se folosește Ethereum?

Există o gamă largă de cazuri și aplicații Ethereum, de la decontarea plăților până la urmărirea lanțului de aprovizionare până la gestionarea identității digitale. Flexibilitatea, modularitatea, agilitatea și scalabilitatea Ethereum au atras mii de dezvoltatori către ecosistem, precum și întreprinderi globale care sunt interesate să implementeze soluții blockchain pentru a satisface nevoile critice ale afacerii. 

Ce este Enterprise Ethereum Alliance?

Enterprise Ethereum Alliance (EEA) a fost format în 2017 pentru a accelera adoptarea Ethereum în eforturile întreprinderii și pentru a oferi standarde globale pentru dezvoltarea Enterprise Ethereum. Alianța utilizează o arhitectură deschisă pentru testare și certificare și se concentrează pe furnizarea de resurse pentru încredere, confidențialitate și performanță pentru a încuraja o comunitate care acceptă soluții blockchain open source. AEM a lansat recent Specificația clientului Enterprise Ethereum V3. 

Întrebări frecvente ConsenSys Blockchain 01

Bitcoin vs. Ethereum

Care este diferența dintre Bitcoin și Ethereum?

Multe dintre principiile fundamentale ale Bitcoin și Ethereum sunt aceleași. Aceștia împărtășesc multe funcții criptografice comune tehnologiei blockchain, iar ambele rețele blockchain utilizează în prezent un algoritm de consens Dovadă de lucru. Cu toate acestea, Ethereum a fost dezvoltat pentru a aborda oportunitățile care depășesc domeniul de aplicare al blockchain-ului Bitcoin. Elementul cheie care distinge Ethereum de Bitcoin sunt contractele inteligente – acorduri care sunt încorporate în cod, astfel încât să poată fi executate automat. Printre celelalte diferențe fundamentale dintre Bitcoin și Ethereum se numără limbajele lor de programare. Bitcoin folosește un limbaj bazat pe stivă, în timp ce Ethereum utilizează un limbaj complet Turing. Timpii lor de blocare și algoritmii de hash sunt, de asemenea, diferiți. Dezvoltatorii de bază ai Ethereum consideră că mutarea Ethereum la un sistem Proof of Stake va face rețeaua sa bazată pe contracte mai eficientă și mai sigură. 

Ce este mai bine, Bitcoin sau Ethereum?

Bitcoin și Ethereum oferă ambele avantaje unice. Bitcoin a fost primul blockchain și, prin urmare, a văzut adoptarea largă ca o soluție echitabilă de soluționare a plăților. Ethereum a fost dezvoltat pentru a satisface nevoile pentru care Bitcoin a creat o cerere după ce a perturbat modul în care rețelele digitale sunt arhitecturate și guvernate. Contractele inteligente ale Ethereum îl fac mult mai mult decât o soluție de plată. Are aplicații în urmărirea lanțului de aprovizionare, energie și durabilitate, imobiliare, guvernamentale și multe alte sectoare. Având în vedere starea actuală a sistemelor blockchain, arhitectura Ethereum seamănă cel mai mult cu ceea ce se cere unui lanț de rădăcină universal care poate oferi decontarea descentralizată și sigură a stratului de bază pentru interoperarea rețelelor blockchain. 

Întrebări frecvente ConsenSys Blockchain 01

Foaia de parcurs Ethereum

Ce este Bizantul Ethereum?

În octombrie 2017, Ethereum a inițiat un hard fork pentru actualizarea Bizanțului. Bizanțul a făcut parte din versiunea treia etapă a lui Ethereum, numită Metropolis live. Bizanțul a adus nouă protocoale de îmbunătățire Ethereum (EIP) care au îmbunătățit confidențialitatea, scalabilitatea și securitatea în întreaga rețea. Actualizarea Bizanțului a fost urmată de hard fork-ul din Constantinopol în februarie 2019, care a integrat cinci EIP-uri și a redus recompensa bloc de la 3 la 2 ETH. 

Ce este Ethereum Proof of Stake (PoS)?

Blockchain-ul Ethereum folosește în prezent un algoritm de consens Proof of Work (PoW), similar cu blockchain-ul Bitcoin. Din cauza scalabilității și a altor probleme, Ethereum are acum planuri de a trece la un sistem Proof of Stake (PoS). PoS va rezolva problemele legate de minerit, consumul excesiv de energie, accesul la hardware-ul de minerit și grupurile miniere centralizate. Vlad Zamfir, un dezvoltator principal al Casper (denumirea inițială a sistemului PoS) a subliniat că atacul de 51% de care se tem dezvoltatorii de blockchains ar costa mult mai mult în încercările eșuate, deoarece atacatorii trebuie să își riște mizele proprii. 

Ce urmează pentru Ethereum?

Serenitatea –– cunoscută și sub numele de Ethereum 2.0 –– este iterația finală și finală în evoluția Ethereum. Va avea loc în mai multe etape. După Istanbul, ultima furcă planificată pentru Ethereum, se așteaptă ca Beacon Chain să se lanseze în 2019 ca prima frază a Serenity. Lanțul Beacon este un blockchain Dovadă a mizei care va fi ridicat alături de lanțul original PoW al Ethereum pentru a asigura continuitatea lanțurilor. Pentru o scufundare mai profundă în etapele viitoare ale evoluției Ethereum, citiți „Foaia de parcurs către Serenitate”.

Întrebări frecvente ConsenSys Blockchain 01

Exploatarea minieră Ethereum

Ce este mineritul Ethereum?

Pe blockchain-ul Ethereum, minerii folosesc în prezent un algoritm de dovadă a muncii (PoW) pentru decontarea tranzacțiilor. Sunt recompensați financiar pentru eforturile depuse. Există planuri în curs de desfășurare pentru a face din Ethereum un sistem de dovadă a mizei (PoS). Dovada mizei dictează că două treimi dintre validatori trebuie să pună ETH pe următorul bloc, ceea ce înseamnă că stimulentul financiar este mult mai riscant pentru potențiali actori rău intenționați. 

Cât timp îmi ia Ethereum?

Ethereum este exploatat în blocuri. Conform ethstats.io, timpul mediu de blocare Ethereum din iulie 2019 este de aproximativ 13 secunde.

Ce este hashratul Ethereum?

Hashrate se referă la viteza cu care operează un miner Ethereum, în special numărul de hash-uri ghicite pe secundă pentru rezolvarea nesimțirii unui bloc de tranzacții. Conform ethstats.io, rețeaua medie Ethereum hashrate din iulie 2019 este de 166,46 TH / s. 

Pot mina Ethereum?

Exploatarea minieră Ethereum devine din ce în ce mai dificilă în timp. Majoritatea minerilor folosesc o piscină de minerit, care le permite participanților să își pună în comun puterea de hashing. În prezent, exploatarea individuală este foarte dificilă – poate dura ani de zile pentru a găsi un singur bloc. Cu toate acestea, bazinele miniere s-au dovedit a aduce profituri consistente participanților.

Poate computerul meu să exploateze Ethereum?

Capacitatea computerului dvs. de a extrage Ethereum depinde de puterea GPU. În timp ce hardware-ul dedicat pentru minerit este adesea recomandat, unele computere puternice pot contribui la un pool de minerit. 

Ce este dificultatea Ethereum?

Dificultatea Ethereum se referă la funcția de hashing a minerilor și dificultatea de a găsi un nou bloc. La dificultăți mai mari, este mai greu pentru mineri să găsească blocuri valide. Conform ethstats.io, dificultatea medie a rețelei Ethereum din iulie 2019 este de 2,2075 PH.  

De ce ai nevoie pentru a mina Ethereum?

În timp ce există aplicații de exploatare în cloud care oferă oamenilor posibilitatea de a participa la profiturile exploatării Ethereum, nu este o formă pură de exploatare. Aceasta este mai mult o opțiune de investiții sau de închiriere. Numai ETH minier este în prezent impracticabil, astfel încât majoritatea minerilor participă la bazine miniere, ceea ce se dovedește în general mai profitabil. Hardware-ul dedicat pentru minerit este recomandat chiar și pentru al meu ca parte a unui pool. 

Poți mina Ethereum pe un laptop?

Da, este posibil să exploatezi Ethereum folosind un laptop. Va trebui să instalați software specific pentru sistemul dvs. de operare. Cu toate acestea, exploatarea Ethereum pe un computer personal este în prezent imposibilă. Multe produse sunt disponibile cu hardware dedicat special pentru minerit. Acestea sunt făcute să funcționeze eficient, astfel încât minerii să își poată maximiza profiturile. 

Poți extrage Ethereum pe un Mac?

Exploatarea Ethereum pe un Mac este posibilă. Cu toate acestea, majoritatea minerilor folosesc hardware dedicat. 

Cât de mult Ethereum pot mine într-o zi?

Recompensa pentru mineritul Ethereum depinde de mai mulți factori: echipamentul dvs., indiferent dacă participați la un pool de minerit, și starea blockchain-ului. Potrivit raportului de cercetare al Alethio din 2018 privind bazinele miniere, minerii din primele patru bazine miniere au primit aproximativ 0,04% plăți. Această plată este mai profitabilă decât pare, având în vedere că primele cinci bazine au fost găsite pentru a extrage 84% din toate blocurile nou găsite. De exemplu, Ethermine, cel mai bun bazin minier pentru săptămâna măsurată, a găsit 11.235 blocuri.

Notă: Întrebările de mai sus se bazează pe volumul de căutare Google din SUA.

ConsenSys

Baza de cunoștințe Blockchain

Introduceri în tehnologia blockchain, Ethereum, criptomonedă, registre distribuite, contracte inteligente și aplicații descentralizate.

Explorează baza de cunoștințeBaza de cunoștințe BlockchainConsenSys Academy

Blockchain Education and Training

Suntem nucleul educațional al mișcării Ethereum. Oferim programe de instruire online și personal în blockchain pentru dezvoltatori, directori de afaceri și entuziaști.

Explorează ConsenSys AcademyBlockchain Education and TrainingDezvoltatori

Portalul pentru dezvoltatori Ethereum

Tot ce aveți nevoie pentru a începe dezvoltarea pe Ethereum.

Explorează Portalul pentru dezvoltatoriPortalul pentru dezvoltatori Ethereum

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me