• Ce este Ethereum 2.0?

  Ethereum 2.0, numit și Eth2 sau „Serenity”, este următorul upgrade la blockchain-ul Ethereum. Ethereum 2.0 va fi lansat în mai multe „faze” începând cu 2020 cu faza 0. Fiecare fază va îmbunătăți funcționalitatea și performanța Ethereum în diferite moduri.

  Mai multe informații despre Ethereum 2.0: Ce este Ethereum 2.0? & Glosarul Ethereum 2.0

 • Care este diferența dintre Ethereum 1.0 și Ethereum 2.0?

  Sunt două îmbunătățiri principale introdus de Ethereum 2.0 care nu există în Ethereum 1.0: Dovada mizei și lanțurilor de frânturi.

  Dovada mizei: În prezent, Ethereum 1.0 rulează pe un mecanism de consens cunoscut sub numele de Dovadă a muncii (PoW). PoW se bazează pe puterea fizică de calcul (mineri) și electricitate (muncă) pentru a construi blocuri pe blockchain. Proof of Stake (PoS) este un upgrade care permite securitate, scalabilitate și eficiență energetică îmbunătățite. În loc să se bazeze pe mineri fizici și electricitate, PoS se bazează pe validatori (mineri virtuali) și depozite de eter. Consultați întrebările frecvente despre „Ce este dovada mizei” pentru mai multe detalii.

  Lanțuri Shard: Lanțurile Shard sunt un mecanism de scalabilitate care îmbunătățește drastic capacitatea blockchain-ului Ethereum. În prezent, având un singur lanț format din blocuri consecutive este incredibil de sigur și face informațiile ușor de verificat. Cu toate acestea, solicitarea fiecărui nod complet pentru procesarea și validarea fiecărei tranzacții în blocuri consecutive poate afecta capacitatea de procesare rapidă a tranzacțiilor – mai ales în perioadele cu activitate de rețea mare. Lanțurile Shard sunt un mecanism prin care blockchain-ul Ethereum este „împărțit” – împărțind astfel responsabilitatea procesării datelor între multe noduri. Acest lucru permite procesarea tranzacțiilor în paralel, nu consecutiv. Fiecare lanț de cioburi este ca și cum ai adăuga o altă bandă pentru a actualiza Ethereum de pe un drum cu o singură bandă pe o autostradă cu mai multe benzi. Mai multe benzi și procesare paralelă duc la un randament mult mai mare. Se așteaptă ca lanțurile de fragmente să fie lansate în faza 1 a Ethereum 2.0.

  Mai multe informații despre Dovada mizei & Lanțuri Shard: Ce este Ethereum 2.0? & Ce este dovada mizei?

 • Ce este foaia de parcurs Ethereum 2.0? Care sunt fazele Ethereum 2.0?

  Se planifică lansarea Ethereum 2.0 în cel puțin trei faze: Faza 0, 1 și 2. Faza 0 este planificată să fie lansată în 2020, fazele 1 și 2 urmând să fie lansate în anii următori.

  Faza 0: În prima fază a Ethereum 2.0, va fi implementat „Beacon Chain”. Beacon Chain stochează și gestionează registrul validatorilor și va implementa mecanismul de consens Proof of Stake (PoS) pentru Ethereum 2.0. Lanțul inițial Ethereum PoW va continua să ruleze alături de noul lanț Ethereum PoS, asigurându-se că nu există pauze în continuitatea datelor.

  Faza 1: A doua fază a Ethereum 2.0 se va lansa probabil în 2021. Îmbunătățirea principală a fazei 1 este integrarea lanțurilor de cioburi. Lanțurile Shard sunt un mecanism de scalabilitate în care blockchain-ul Ethereum este „împărțit” în 64 de lanțuri diferite, ceea ce permite tranzacții paralele, stocare, procesare a informațiilor. La estimarea sa cea mai conservatoare, va permite de 64 de ori mai mult randament decât Ethereum 1.0, dar este conceput pentru a putea gestiona de câteva sute de ori mai multe date decât Ethereum 1.0.

  Faza 2: A treia fază a Ethereum 2.0 va fi lansată probabil în 2021 sau 2022. Această fază este în prezent mai puțin clar definită decât cele două faze de mai sus, dar va presupune adăugarea de conturi eter și activarea transferurilor și retragerilor, implementarea transferurilor cross-shard și apeluri de contracte, construirea medii de execuție, astfel încât aplicațiile scalabile să poată fi construite deasupra Ethereum 2.0 și aducând lanțul Ethereum 1.0 în Ethereum 2.0, astfel încât dovada de lucru să poată fi dezactivată în cele din urmă.

  Multe îmbunătățiri suplimentare sunt planificate pentru cercetare și dezvoltare după finalizarea fazei 2. Vitalik oferă informații despre unele dintre aceste îmbunătățiri în acest sens diagramă ușor de digerat.

  Mai multe informații despre foaia de parcurs Ethereum 2.0: O scurtă istorie a lui Ethereum & Ce este Ethereum 2.0?

 • Ce se va schimba la finalizarea Ethereum 2.0? Ce vor însemna îmbunătățirile?

  Ethereum 2.0 va beneficia în primul rând de scalabilitate, randament, și Securitate al rețelei publice Ethereum. Ethereum 2.0 nu va elimina istoricul datelor, înregistrările tranzacțiilor sau proprietatea activelor lanțului Ethereum 1.0. Lanțul Beacon – care va fi coloana vertebrală a Ethereum 2.0 – va fi pe deplin funcțional cu lanțul 1.0 existent, asigurând continuitatea. O analogie utilă pentru a înțelege distincția dintre Eth1 și Eth2 vine de la Joseph Chow, care descrie distincția ca un drum vs. o autostradă.

  Mai multe informații despre distincțiile dintre 1.0 și 2.0: Ce este Ethereum 2.0?

 • Ce se va întâmpla cu actualul lanț Ethereum „1.0”?

  Planul actual este ca lanțul Ethereum 1.0 să devină efectiv primul fragment pe Ethereum 2.0 când se lansează Faza 1. Până atunci, lanțul Ethereum 1.0 va continua așa cum este acum și va suferi îmbunătățiri pentru a-i permite în cele din urmă să fie un fragment Ethereum 2.0.

  Mai multe informații despre viitorul lanțului actual al Ethereum: Metafora tranziției Eth1 la Eth 2

 • Care este data lansării Ethereum 2.0?

  Faza 0 a Ethereum 2.0 va fi lansată în 2020. Faza 1 este anticipată în 2021. Faza 2 și mai departe sunt anticipate pentru 2021 sau mai târziu..

  Mai multe informații despre lansarea Ethereum 2.0: Ce este Ethereum 2.0?

 • Ce este dovada mizei Ethereum?

  Proof of Stake (PoS) este un upgrade de la modelul de consens actual Proof of Work al Ethereum 1.0 și permite îmbunătățirea securității și scalabilității. PoS este un mecanism de consens care se bazează pe validatori și pe miza ETH pentru continuarea blocurilor pe blockchain și este necesar pentru partajare. Validatorii sunt persoane care aleg să continue blockchain-ul prin depunerea (sau „miza”) 32 ETH în contractul de depozit. În mod continuu, validatorii sunt selectați aleatoriu din grupul tuturor validatorilor pentru a li se oferi posibilitatea de a crea următorul bloc. Dacă un validator validează cu succes un bloc, acesta va primi o recompensă ETH. Dacă un validator încearcă să compromită continuarea veridică a blockchain-ului, depozitul lor va fi „redus” – adică va pierde o parte sau toate cele 32 de ETH mize.

  Un mecanism de dovadă a mizei oferă mai multă securitate cripto-economică în comparație cu factorul mai abstract de descurajare a pierderii costurilor asociate cu electricitatea. În loc să investească într-o instalație minieră enormă pentru a suporta costul energiei electrice pentru blocurile miniere din PoW, miza pe Ethereum 2.0 va necesita doar un laptop de consum (unii clienți software doresc să fie suficient de ușori pentru a rula pe un telefon mobil, reducând astfel bariera până la participarea la procesul de consens, crescând deci descentralizarea rețelei). Dovada mizei va intra în vigoare în faza 0 a Ethereum 2.0.

  Mai multe informații despre lansarea Ethereum 2.0: Ce este dovada mizei? & Întrebări frecvente despre dovada mizei

 • Pot „cumpăra” eterul Ethereum 2.0?

  Nu există nicio modalitate de a cumpăra eterul Ethereum 2.0, deoarece nu va exista un nou tip de jeton ETH. În schimb, utilizatorii vor depune ETH în contractul de depozit Ethereum 2.0. Chiar acum, aceasta este planificată să fie o tranzacție unidirecțională, reversibilă.

  Există două moduri în care titularii ETH pot participa și câștiga recompense pentru participarea la Ethereum 2.0. În primul rând, un deținător ETH poate rula propriul (ei) validator (e) prin miza ETH în trepte de 32 în rețea. Rularea propriului nod de validare înseamnă că aveți responsabilitatea de a valida și organiza blocurile – dacă nu faceți acest lucru, ar putea rezulta o penalizare a ETH (consultați întrebările frecvente despre „Staking Rewards”). O altă opțiune pentru deținătorii de ETH este de a-și miza recompensele printr-un furnizor de miză sau de a se alătura unui fond de miză cu cantități mai mici de ETH, prin care oricine poate miza orice cantitate mică de ETH pe care o poate și totuși să primească recompense proporționale cu contribuția lor.

  Mai multe informații despre miza pe Ethereum 2.0: Ce se întâmplă cu ETH-ul meu pe Ethereum 2.0?

 • Cum pot deveni validator pentru Ethereum 2.0?

  Faza 0 este primul pas către schimbarea mecanismului de consens al Ethereum de la dovada muncii la dovada mizei. Cu dovada mizei, validatorii angajează o miză și rulează software pentru a securiza lanțul Ethereum 2.0. Faza 0 a Ethereum 2.0 va lansa lanțul de balize, care va stabili și menține mecanismul de consens privind dovada mizei. Pentru a deveni validator pe Ethereum 2.0, validatorii vor depune 32 de eter în contractul oficial de depozit Ethereum 2.0, care a fost dezvoltat și lansat de Fundația Ethereum. 

  Utilizatorii mai tehnici își pot rula propriul nod de validare și pot miza propriul ETH. Activează Codefi a lucrat cu Fundația Ethereum pentru a construi Aplicația Launchpad, să furnizeze integrarea tehnică a cerințelor, responsabilităților și riscurilor pentru a deveni validator Eth2. Accesați Blocul de lansare pentru a afla mai multe despre devenirea unui validator pe faza 0 mainnet.

  O altă opțiune este să vă mizați ETH folosind un furnizor de miză, dintre care unii vor veni probabil pe piață în săptămânile și lunile de dinaintea lansării. Vor fi oferite atât servicii custodice cât și non-custodiale.

  Pentru a afla mai multe despre rularea propriilor validatori pe Ethereum 2.0, vizitați Activează Codefi.

 • Cum primiți recompensă pentru participarea la Ethereum 2.0?

  În calitate de validator pentru Ethereum 2.0, vei fi recompensat pentru propunerea și atestarea următorului bloc din lanț. Veți primi recompense în ETH pentru a face propuneri valide și atestări.

  Recompensele sunt calculate dinamic pe baza stării rețelei la finalizarea epocii. Ratele de emitere a recompenselor la nivel de rețea sunt o funcție a cantității totale de mize ETH și a procentului mediu online de validatori. Ratele de recompensare a validatorului individual depind de numărul de rulatori de validatori și de durata de funcționare a validatorului.

  Recompensele minus penalizările sunt transferate validatorilor la fiecare epocă (384 secunde ~ 6,5 minute). Ca rezultat, recompensa pe care vă așteptați să o primiți atunci când sunteți selectat aleatoriu ca validator poate fi diferită de ceea ce primește de fapt un validator. Verificați Calculator Ethereum 2.0 pentru o idee despre tipurile de recompense pentru miza pe Ethereum 2.0.

  Mai multe informații despre recompense pe Ethereum 2.0: Ce este dovada mizei? & Calculatorul Eth2

 • Care este adresa oficială a contractului de depozit Ethereum 2.0?

  Faza 0 a Ethereum 2.0 va lansa lanțul de faruri, care va stabili și menține mecanismul de consens dovadă miză. Dacă doriți să rulați validatorul pe Ethereum 2.0, vă puteți asigura că aveți cerințele hardware necesare, expertiza tehnică și puteți urma instrucțiunile pas cu pas folosind oficialul Ethereum Launchpad

  Odată cu lansarea foarte anticipată a primei faze a Eth2, ne așteptăm la încercări de a înșela utilizatorii să depună ETH în adrese false. Din acest motiv, vă recomandăm să verificați adresa listată pe această pagină cu alte surse de încredere, cum ar fi Fundația Ethereum, Etherscan, și ConsenSys. 

  Adresa contractului de depozit0x00000000219ab540356cbb839cbe05303d7705fa

  AVERTISMENT: NU TRIMITEȚI ETH LA ACEST CONTRACT. Trimiterea Eth către această adresă contractuală va duce la o tranzacție eșuată și nu înseamnă că participați la Eth2.

 • Care sunt riscurile de a juca ETH și de a deveni un validator pe Ethereum 2.0?

  Un avantaj al participării ca validator este că puteți câștiga recompense cu ETH. Există, totuși, riscul pierderii de fonduri prin „reducerea” ETH pe care ați mizat-o în rețea. Cu o cantitate mică de îngrijire, acest risc este neglijabil. Primul mod în care un validator ar putea pierde fonduri este prin a fi offline și a nu-și îndeplini sarcinile corect. Aceasta atrage o pedeapsă relativ ușoară: aproximativ aceeași cu recompensa pe care ai fi putut-o face. Atâta timp cât participați în prezent cel puțin 50% din timp, nu vă veți pierde miza. Celălalt mod în care un validator poate pierde fonduri este să publice informații contradictorii despre lanț. În acest caz, validatorul este redus și expulzat din sistem. Suma redusă este cuprinsă între 1 ETH și întreaga valoare a mizei, în funcție de alți factori. A fi tăiat este ușor de protejat și nu ar trebui să se întâmple niciodată, cu excepția cazului în care un validator acționează în mod deliberat cu rea intenție.

  Mai multe informații despre stimulentele de risc pe Ethereum 2.0: Ce este dovada mizei?

 • Cum pot fi selectat pentru a propune și a atesta un bloc nou pe lanțul Beacon?

  După ce ați înregistrat participația dvs. de 32 ETH în contractul de depozit și validatorul dvs. a devenit activ, acesta va fi atribuit din când în când sarcini de către Beacon Chain. Validatorii vor fi chemați să ateste blocurile de pe lanțul Beacon o dată la 6,4 minute (o dată pe epocă) și selectați aleatoriu din întregul set de validatori pentru a propune blocuri periodic. Dacă există în total 100.000 de validatori, validatorul dvs. va fi rugat să propună un bloc aproximativ o dată la două săptămâni în medie. Toate acestea sunt complet automate și sunt gestionate în totalitate de software-ul validator.

  Mai multe informații despre atestarea blocurilor pe lanțul Beacon: Ce este Ethereum 2.0?

 • Cât de mult ETH este necesar pentru lansarea lanțului Beacon?

  Pentru ca lanțul Beacon Chain să fie lansat, vor fi necesari cel puțin 16.384 de validatori, ceea ce echivalează cu 524.288 ETH mizați. Recompensele de miză nu sunt distribuite până când lanțul Beacon nu atinge pragul de geneză.

 • Ce se va întâmpla cu ETH pe care îl dețin acum?

  Nu este nevoie să faceți nimic special cu ETH pe care îl dețineți în prezent. Acesta continuă să fie pe deplin utilizabil pe lanțul Ethereum 1.0. La un moment dat, lanțul Ethereum 1.0 va deveni parte a Ethereum 2.0, iar ETH-ul dvs. va continua să funcționeze la fel ca acum, fără a fi necesară nicio acțiune din partea dvs..

  Pentru cei care doresc să participe la mize, puteți alege să deveniți un validator pe lanțul de balize Ethereum 2.0 depunând ETH-ul dvs. în contractul de depunere a validatorului pe lanțul Ethereum 1.0. Apoi devine un sold validator pe lanțul de balize Ethereum 2.0. Acest proces nu este reversibil. Transferurile sunt dezactivate în timpul fazei 0, astfel încât validatorii vor trebui să aștepte până la faza 2 până când se retrag într-un anumit fragment, moment în care miza dvs. ETH și recompensele acumulate vor fi pe deplin utilizabile în Ethereum 2.0.

  Mai multe informații despre ETH: Ce se întâmplă cu ETH-ul meu pe Ethereum 2.0?

 • Cine dezvoltă Ethereum 2.0?

  Sute de oameni! Lucrarea este în mare parte condusă și coordonată de echipa de cercetare a Fundației Ethereum, dar multe alte echipe de cercetare și implementare aduc contribuții substanțiale. Lucrarea principală este colaborarea la definirea specificației pentru Ethereum 2.0, care este menținută pe Paginile GitHub ale Fundației Ethereum. Șapte echipe independente construiesc clienți Ethereum 2.0 într-o varietate de limbaje de programare diferite pentru diferite cazuri de utilizare și se alimentează în mod constant în design și specificații.

  Mai multe informații despre oamenii din spatele Ethereum 2.0: Ce este nou în Eth2?

 • Ce crede Vitalik Buterin despre progresul actual Ethereum 2.0?

  Vitalik tocmai de curând și-a expus gândurile cu privire la progresul și foaia de parcurs a Ethereum 2.0. Vezi gândurile lui următorii 5-10 ani de Ethereum. 

 • Unde pot afla mai multe despre Ethereum 2.0?

  Există o mulțime de resurse atât pentru persoanele tehnice, cât și pentru cele non-tehnice interesate să țină pasul cu evoluțiile Ethereum 2.0. 

  Dacă nu ați făcut-o deja, verificați Baza de cunoștințe Ethereum 2.0 a ConsenSys – o bibliotecă completă de resurse și informații despre produse despre Eth2, Dovada mizei și serviciile de miză.

  Pentru a ține pasul cu actualizările regulate referitoare la Ethereum 2.0, câteva resurse generale bune sunt: Ce este nou în Eth2, EthResear.ch și EthHub.

 • Care este istoria actualizărilor la blockchain-ul Ethereum?

  Ethereum a suferit patru actualizări planificate de la lansarea rețelei sale publice publice în iulie 2015 (numită „Homestead”). În ordine, cele patru actualizări au fost: Homestead (martie 2016), Metropolis Byzantium (octombrie 2017), Metropolis Constantinopol (februarie 2019) și Istanbul (decembrie 2019). Împreună, aceste upgrade-uri au îmbunătățit funcționalitatea lanțului Ethereum 1.0 în timp ce au pregătit scena pentru Ethereum 2.0

  Mai multe informații despre oamenii din spatele Ethereum 2.0: O scurtă istorie a lui Ethereum

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me