blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogCodefi Date

Introducerea Scorului DeFi – o metodologie open-source pentru a evalua codul și riscul financiar în împrumuturile DeFi

de Nicole Adarme 20 septembrie 2019 Postat pe 20 septembrie 2019

0 fhlnj4QSRyGLRVn0

Împrumuturile DeFi sunt mai multe decât APR-urile.

A fost un an important pentru DeFi, cu o creștere de trei cifre și peste o jumătate de miliard de dolari închiși pe diferite platforme de creditare. Suntem în mod constant inspirați de cantitatea extremă de experimentare și dezintermediere din sector, continuând totuși marșul lent către servicii financiare cu adevărat descentralizate. Din păcate, conștientizarea publicului în DeFi se concentrează adesea pe potențialul de rentabilitate supradimensionată, evitând în același timp noile tipuri de risc care însoțesc platformele de creditare contractuale inteligente. Unele dintre cele mai comune platforme de împrumut și împrumut includ Compound, DyDx, Fulcrum și Nuo.

Utilizatorii experimentați ai acestor protocoale pot recunoaște preocupări comune:

 • Cum pot avea încredere că contractele inteligente ale unui protocol nu conțin bug-uri sau vulnerabilități care îmi pun în pericol fondurile?

 • Produsul este într-adevăr descentralizat? Poate influența orice persoană fizică sau grup investiția mea prin manipularea oracolelor, controalelor administrative sau măsurilor de urgență?

 • Există un scenariu în care nu îmi voi putea retrage fondurile după bunul plac?

 • Cum va afecta volatilitatea prețurilor poziția mea? Ce tipuri de garanții suportă întregul sistem?

Comunitatea DeFi evaluează oportunitățile de împrumut având în vedere riscul sau urmărim pur și simplu cel mai bun randament?

O abordare holistică a riscului în DeFi

ConsenSys Codefi este încântat să lanseze DeFi Score Methodology pentru a promova transparența și înțelegerea cu privire la riscurile tehnice și financiare care afectează piețele de creditare DeFi. Metodologia inițială este deschisă GitHub, cu un exemplu de implementare de urmat. Obiectivul nostru este ca comunitățile de dezvoltatori DeFi și Ethereum să extindă, să testeze și să utilizeze metodologia pe măsură ce DeFi se maturizează.

Mai jos este un exemplu vizual al modului în care Scorul DeFi ar putea fi implementat într-o aplicație pentru consumatori care evaluează o anumită piață de creditare.

0_7vgb68IHHqpmlwWX.png

Modelul oferă un scor 0-10 ușor de înțeles care poate fi prezentat utilizatorilor sau integrat în alte sisteme. Acest exemplu include, de asemenea, un rezumat al atributelor care contribuie la scor: proprietăți tehnice puternice, lichiditate slabă și risc de reglementare ridicat.

Model de risc & Intrări de date

Există două mari categorii care surprind atributele de risc ale pieței criptografice: contractul inteligent și riscul financiar.

0_YFMpb2VDiKX7Eiea.png

Riscul de contract inteligent

Platformele de creditare tind să împartă aceleași contracte inteligente pe toate piețele lor, prin urmare riscul contractului inteligent va fi cel mai relevant factor atunci când se compară platformele. Răspunsul la întrebări importante despre contractele inteligente ale unei platforme sau protocoluri poate ajuta la determinarea riscului asociat contractelor lor inteligente. De exemplu, ce porțiune a codului a fost auditată de firme reputate? A fost efectuată verificarea formală? Codul este open source? Este o recompensă de bug-uri oferită?

Risc financiar

Riscul financiar se concentrează pe probleme de lichiditate și garanții pe piețele individuale și se va schimba odată cu condițiile pieței. De exemplu, dacă o piață are o lichiditate scăzută în comparație cu colegii săi, atunci scorul ar avea de suferit.

Împrumutații sunt supracolateralizați pentru a asigura rambursarea, cu toate acestea, natura volatilă a activelor criptografice înseamnă că factorii de garanție ridicată pot fi insuficienți. Compoziția garanției de garanție a platformelor DeFi de astăzi are un nivel ridicat de variație, unele fiind alcătuite din active mult mai lichide și stabile decât altele. Datele din lanț despre raportul de garanții și portofoliul de garanții ale pieței au, de asemenea, un impact asupra scorului DeFi.

Alte considerente

Asigurarea și riscul de reglementare sunt două domenii în care începem să vedem divergențe. Unele platforme contribuie la fondurile de asigurare pentru a se proteja împotriva evenimentelor de lebădă neagră, cu toate acestea, bazinele sunt în general considerate inadecvate. Unele platforme recunosc îngrijorările în materie de reglementare, în timp ce altele adoptă poziții anti-reglementare mai puternice. Pe măsură ce platformele de creditare se maturizează, ne așteptăm să vedem aceste domenii având o pondere mai mare în Scorul DeFi.

Având în vedere starea nașterii a DeFi și istoricul istoric limitat, este important să înțelegem că acesta nu este un model statistic validat care a fost supus testării de regresie. Este un cadru bazat pe opinie pentru a începe o conversație pentru estimarea și comunicarea riscului pe aceste piețe emergente. Greutățile au fost concepute pentru a maximiza valoarea unui spectru de punctare de 10 puncte și sunt inițial reglate pentru Compound, dYdX, Nuo și Fulcrum.

Ce urmeaza?

Ne uităm activ la noi puncte de date și metode pentru a îmbunătăți utilitatea scorului:

 • Abordați factorii de risc suplimentari, inclusiv riscurile de centralizare (guvernare), riscurile oracolului și riscul de lichiditate pe piață prin intermediul politicilor de lichidare

 • Divizați subcomponenții scorului în scoruri individuale

 • Metode descentralizate pentru validarea metadatelor pieței

 • Adaptați modelul pentru produsele DeFi dincolo de împrumuturi

 • DAO-ify gestionarea acestui algoritm de notare

Încurajăm comunitatea să ofere feedback cu privire la metodologie și să ia legătura!

 • Contribuie la GitHub

 • Vizitați site-ul web DeFi Score

 • Alăturați-vă discuției pe Telegramă

DeFiDeFi Score Anunț de produs Buletin informativ Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me