blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogEvenimente și conferințe

Joe Lubin: CBDC-urile și lanțul de aprovizionare au definit Blockchain la Davos 2020

Ultimele despre monedele digitale ale băncii centrale, monedele stabile și toate elementele esențiale blockchain din ediția 2020 a Forumului Economic Mondial. de ConsenSys 1 februarie 2020 Postat pe 1 februarie 2020

ConsenSys joe CBDC și lanțul de aprovizionare au definit blockchain la davos 2020 hero

Pentru a lansa întrunirea Forumului Economic Mondial din acest an la Davos, Elveția, Klaus Schwab a avertizat: „Oamenii se revoltă împotriva„ elitelor ”economice pe care cred că le-au trădat, iar eforturile noastre de a menține încălzirea globală limitată la 1,5 ° C sunt periculos de scurte. ” Au fost cuvinte izbitoare de auzit de la fondatorul și președintele executiv al Forumului Economic Mondial. 

2020 marchează a 50-a aniversare a adunării de la Davos, iar anul acesta a adus ceea ce s-a simțit ca o schimbare clară de ton. Mai degrabă decât auto-felicitare, atmosfera mai temperată a evenimentului a indicat cât de mult au simțit toți cei prezenți urgența gestionării Pământului și a resurselor noastre mai bune și mai durabile, făcând politicile și economiile mai incluzive, abordând în același timp sentimentul crescător de furie și încredere care încurajează în multe părți ale lumii. Cu alte cuvinte: necesitatea de a repara și reconstrui încrederea și de a construi sisteme mai bune pe care să ne desfășurăm activitățile și să ne administrăm planeta a fost o temă esențială pe parcursul procesului.. 

Poate, în mod surprinzător, blockchain-ul a fost mai central decât la oricând la summitul din acest an – și ca un fir integrator pe teme de bază, mai degrabă decât izolat. În mod adecvat, în cursul săptămânii au apărut numeroase anunțuri majore legate de blockchain. Cel mai remarcabil a fost Christopher Giancarlo, fost președinte al Comisiei de tranzacționare a mărfurilor pe termen lung (CFTC), care a anunțat o organizație care va explora cadrul și potențialul unui dolar SUA digital. El a declarat că utilizatorii actuali în USD sunt „deserviți de o monedă analogică într-o lume digitală”. 

Imagine din iOS 2

Stablecoins, în general, și monedele digitale ale băncii centrale, în special, au prezentat un punct de sprijin pe tot parcursul săptămânii. Multe state naționale au recunoscut potențialele beneficii ale acestor tehnologii: elaborarea mai elastică a politicilor, reducerea costurilor transfrontaliere, combaterea corupției și spălării banilor – și o temere puternică de a rămâne în urmă. După ce a anticipat acest fenomen, ConsenSys a lansat o carte albă axată pe CBDC, prezentând problemele și opțiunile disponibile băncilor centrale. CBDC-urile vor permite un salt cuantum în eficiența economiei globale care ar trebui să deblocheze suficientă valoare irosită în prezent pentru a stimula tipul de creștere economică care ne poate permite să rezolvăm unele probleme majore la scară globală. Mai târziu în săptămână, au anunțat șase bănci centrale explorează CBDC; WEF și-a lansat propriile lor Set de instrumente CBDC și a Consorțiul global pentru guvernarea monedei digitale. 

Protocoalele descentralizate au fost inventate și dezvoltate pentru a facilita o alternativă la modul în care toți putem colabora mai bine și mai eficient, îndeplinind în cele din urmă mai bine nevoile societății noastre umane din ce în ce mai globale, conectate și complexe. Am făcut progrese uimitoare de-a lungul unui număr mic de ani în direcția stabilirii căii: o nouă bază de încredere obiectivă pentru planetă, cu un strat global de decontare a activelor digitale, pe vârf de identitate descentralizată și acreditări verificabile pentru a permite tuturor actorilor să participe cu o mai mare agenție politică. Dar critic – și acest lucru a fost foarte evident anul acesta la Davos – am făcut progrese în construirea de punți între sistemele și infrastructurile existente și sistemele care deschid calea viitorului. 

Captură de ecran 2020 02 01 la 1 36 24 PM

Un exemplu pe care am fost deosebit de încântat să îl anunț la Davos este ConsenSys parteneriat tehnologic cu inițiativa Covantis, un consorțiu de jucători importanți din industria mărfurilor care vizează standardizarea și digitalizarea tranzacțiilor globale de transport maritim agricol. Această platformă este o dovadă că tehnologia blockchain a început să-și îndeplinească promisiunea de a debloca valoarea prin colaborare și eliminarea silozurilor de informații în cadrul și între industrii. Sperăm, de asemenea, că eficientizarea proceselor de transport maritim agricol poate conserva resursele de-a lungul lanțului de aprovizionare și poate face industria mai durabilă pe termen lung. 

ConsenSys a colaborat pe tot parcursul săptămânii, împreună cu Microsoft și Bitcoin Suisse, cu Global Blockchain Business Council, sau GBBC, pentru a sprijini o serie de programe și dialoguri excelente pentru a promova conversațiile despre blockchain și tehnologii descentralizate, în special în domeniile guvernamentale, servicii financiare și durabilitate. Mulțumim lui Sandra Ro și echipei sale pentru că a condus acel efort foarte productiv, lansat la Davos în 2017. 

Imagine din iOS 3

Am mers mai întâi la Davos acum doi ani, în speranța de a ne împărtăși entuziasmul cu privire la tehnologia de protocol descentralizată. Anul acesta, nu a existat aceeași minune și entuziasm în jurul unei tehnologii de sânge. În schimb, aproape toată lumea a avut o opinie destul de informată cu privire la utilizările și provocările sale. Cea mai mare parte a discuțiilor s-a referit la modul în care se folosește cel mai bine tehnologia pentru a construi noile sisteme de care planeta are nevoie pentru a se dezvolta: urmărirea și urmărirea lanțului de aprovizionare, monede stabile, CBDC-uri și evoluția către active digitale sub toate formele.  

Toate acestea îmi sugerează că viziunea noastră odată futuristă asupra lucrurilor a intrat cu succes în mainstream-ul prezentului, iar oamenii sunt mai confortabili cu principiile de bază și propunerile de valoare ale tehnologiei blockchain. Am trecut decisiv dincolo de faza de sensibilizare. Blockchain nu mai este un cuvânt cheie, iar marile guverne, băncile centrale și centralele financiare investesc serios în cazuri de business blockchain și recunosc că valul se transformă deja. Ca specie și societate globală, mă aștept să ne aflăm în prăpastia de a ne apleca pe deplin în această nouă realitate, astfel încât să putem prelua în mod corespunzător administrarea acestei planete..

Citiți hârtia albă, „Băncile centrale și viitorul banilor digitali”.

 

CBDCNewsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivEthereum Q3 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q3 2020 DeFi Report

Ethereum Q2 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q2 2020 DeFi Report

Ethereum 2 0 Raport privind ecosistemul de mizăRaport

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Cum să construiți un produs Blockchain de succesWebinar

Cum să construiți un produs Blockchain de succes

Cum să creați un simbol socialWebinar

Cum să creați un simbol social

Viitorul activelor digitale și al DeFi-ului financiarWebinar

Viitorul finanțelor: active digitale și DeFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me