blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogDezvoltare blockchain

Joe Lubin răspunde la întrebarea „Cine este un dezvoltator Ethereum?”

Cum se poate gândi mai mult ecosistemul Ethereum despre cine construiește Web3 și ajunge la un milion de dev. De Joseph Lubin 26 februarie 2020Publicat pe 26 februarie 2020

cine este un erou dezvoltator de eterum

La evenimentul de hackathon și comunitate ETHDenver săptămâna trecută, am împărtășit hackerilor o întrebare la care ne-am gândit încă de la Devcon V, unde am provocat ecosistemul nostru să crească până la un milion de dezvoltatori care se bazează pe Ethereum: cine este dezvoltator Ethereum? 

Aproximativ o treime dintre participanții din Denver erau noi în blockchain, așa că eu și colegii mei ConsenSys am vrut să îi facem să se simtă bineveniți, să împărtășească cunoștințe și să arate o cale clară în comunitatea noastră. La ConsenSys avem o mulțime de dezvoltatori Ethereum sau Web3. Și recent – în contextul orientării către un milion de dezvoltatori Ethereum – am încercat să venim cu o definiție a ceea ce este exact un dezvoltator Ethereum.

Un dezvoltator Python folosește limbajul de programare și lanțul de instrumente Python de cele mai multe ori pentru a dezvolta ceea ce dorește pentru platformele relevante pentru domeniul aplicației sale. De asemenea, s-ar putea numi ea însăși dezvoltatoare de AI dacă acesta este domeniul ei problematic.

Și, bineînțeles, un dezvoltator Python ar putea fi un dezvoltator Ethereum, deoarece există un client Ethereum – Trinity – dezvoltat în Python și întreținut de propriul Piper Merriam din Denver al Fundației Ethereum. Dar oricât de strălucitor este Piper, el nu este cel mai faimos dezvoltator Python Ethereum. Vitalik Buterin construiește biblioteci de criptografie, Bitcoin și Ethereum de ani de zile în Python. Acesta a fost bancul său de cercetare. Și, desigur, a jucat un rol important în dezvoltarea primului client Python Ethereum.  

Superputerea lui Ethereum este comunitatea sa de dezvoltatori și evangheliști – cea mai mare, cea mai vibrantă și probabil cea mai prietenoasă din spațiul blockchain. Mulți dintre noi am ales să ne petrecem carierele, nopțile și weekendurile, construind cu tehnologii de protocol descentralizate, deoarece credem că pregătim următorii pași către un web mai bun, o cetățenie globală mai puternică din punct de vedere economic și politic și un mijloc mai sănătos de a colabora la o nouă bază de încredere. Acest obiectiv și viziune pe termen lung începe foarte mult la evenimente precum ETHDenver, cu o grămadă de coderi care își dau seama cum să rezolve problemele. Un ecosistem crește în același mod în care o rețea descentralizată crește: nod cu nod, egal cu egal, conexiune după conexiune, prieten cu prieten.

Dar ce înseamnă de fapt să ai un milion de oameni care lucrează pe platforma Ethereum? Nu este vorba doar de proiecte finanțate și de ingineri blockchain cu normă întreagă: hackeri, studenți, dezvoltatori Web2 care integrează elemente ale Ethereum în munca lor existentă sunt, de asemenea, dezvoltatori Ethereum. Sistemele bazate pe blockchain mai incluzive, fără fricțiuni, pe care încercăm să le construim cu toții, vor fi emergente. Acestea se vor forma gradual, prin punți între sistemele moștenite și căi noi, prin mici experimente și hack-uri inspirate.

Deci, poate ar trebui să ne gândim mai bine la cine este un dezvoltator Ethereum? 

 • Este un dev Javascript care are un pachet sau o bibliotecă pentru fiecare caracteristică, cu excepția încrederii, despre care își dau seama că este acum disponibil pentru ei cu un simplu import de Web3.js sau Ethers.js. 
 • Este un dezvoltator iOS care decide să integreze un portofel Web3 în aplicația lor. 
 • Este un dezvoltator Android care descoperă MetaMask mobil și implementează un Plugin Snaps care permite peste un milioane de utilizatori MetaMask pentru a-și accesa aplicația din portofel.
 • Este un dezvoltator Java frustrat de osificarea instituțională a industriei sale, care explorează modul în care Hyperledger Besu poate permite soluționări multipartite mult mai rapide.
 • Este un dezvoltator.Net care a învățat cum să acceseze lanțul Ethereum prin Nethereum.
 • Este un dezvoltator de protocol care are un interes în proiectarea mediilor de execuție Ethereum Virtual Machine sau Ethereum 2.0.
 • Este un dev Drupal care vrea să ofere cele mai recente metode de plată pe coșul lor de cumpărături.
 • Este un dezvoltator WordPress care folosește NewsPack al Automattic pentru a permite editorilor să păstreze proprietatea verificabilă asupra conținutului pe care îl creează și să fie plătit pentru contribuțiile lor.
 • Este programatorul Go, Rust sau Java care înțelege importanța consolidării sistemelor noastre private distribuite și apreciază modul în care construirea pe protocoale blockchain vă oferă atât de multe infrastructuri gratuit.
 • Este un dev încorporat care sparge un Raspberry Pi care găsește un Kauri tutorial despre cum să configurați un nod Ethereum complet (da, complet, nu ușor) pe RasPi care se sincronizează ușor.
 • Este un dezvoltator Cobol care învață despre posibilitățile DeFi pe mainframe. Um, nu contează.
 • Este un dezvoltator Hyperledger Fabric care construiește un pod Fabric-Ethereum, astfel încât două rețele ale lanțului de aprovizionare să poată interoperă.
 • Este un dezvoltator Ripple care conectează XRP la infrastructura de finanțare descentralizată lego a banilor de internet ai Ethereum.
 • Este un tocilar de finanțe care observă dobânzile atractive disponibile pentru DAI și ETH și se alătură finanțelor deschise descentralizate sau revoluției DeFi și participă la primul ei hackathon.
 • Noi toți credem că Ethereum este o modalitate mai bună pentru oameni de a ne coordona acțiunile și de a ne îmbogăți, nu eroda cultura, prin împuternicirea oamenilor cu tehnologie

Deci, cine este un dezvoltator Ethereum? Tu ești, bineînțeles.

Indiferent de setul dvs. de abilități, indiferent de nivelul dvs. de experiență, colegii mei ConsenSys și multe alte echipe excelente din comunitatea Ethereum lucrează pentru a-l face ușor și împuternicitor pentru toți. De la Infura infrastructură la Portofel MetaMask, Biblioteci de trufe la Identități 3Box la SDK-uri pentru gestionarea datelor uPort la programul nostru de dezvoltare blockchain la cerere, suntem aici pentru a vă începe. Fii unul la un milion.

Înscrieți-vă la buletinul informativ ConsenSys Developer.

Obțineți cele mai noi instrumente, seminarii web, ghiduri și multe altele direct în căsuța de e-mail. Abonează-te acum DeFiMetaMaskNewsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivCum să construiți un produs Blockchain de succesWebinar

Cum să construiți un produs Blockchain de succes

Cum se configurează și se execută un nod EthereumWebinar

Cum se configurează și se execută un nod Ethereum

Cum să vă construiți propriul API EthereumWebinar

Cum să vă construiți propriul API Ethereum

Cum să creați un simbol socialWebinar

Cum să creați un simbol social

Utilizarea instrumentelor de securitate în dezvoltarea contractelor inteligenteWebinar

Utilizarea instrumentelor de securitate în dezvoltarea contractelor inteligente

Viitorul activelor digitale și al DeFi-ului financiarWebinar

Viitorul finanțelor: active digitale și DeFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me