blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlog Comunicat de presă

Laboratoarele Protocolului colaborează cu ConsenSys pentru a aduce Filecoin la Ethereum

Cu funcții noi și viitoare din suita de produse ConsenSys, minerii, dezvoltatorii și utilizatorii rețelei Filecoin pot acum accesa instrumentele esențiale Ethereum și se pot integra cu ecosistemul de finanțare descentralizat Ethereum. De ConsenSys 21 octombrie 2020 Postat pe 21 octombrie 2020

Filecoin ConsenSys 2

Astăzi, ConsenSys a anunțat o colaborare cu Laboratoare de protocol, Laboratorul de software open-source ale cărui proiecte includSistem de fișiere interplanetar (IPFS),Filecoin(…), libp2p, Încă o dată. Colaborarea pe scară largă urmărește să integreze în continuare piața de generație următoare a Filecoin pentru stocarea și recuperarea datelor cu stiva de produse Ethereum de vârf a ConsenSys.

Lansarea mainnet a rețelei Filecoin este un pas semnificativ către dezvoltarea unui ecosistem de stocare descentralizat și a unei comunități care se poate integra cu Ethereum la fiecare strat al stivei de tehnologie descentralizată. IPFS își propune să creeze o rețea deschisă, rezistentă, actualizabilă, pentru a încuraja o infrastructură web mai durabilă și accesibilă la nivel global. IPFS promite o recuperare mai rapidă și mai ieftină a datelor, nu mai depinde de serverele centralizate și posibilitatea de a accesa webul offline. Stratul de stimulare economică pentru IPFS este rețeaua Filecoin, cu jetonul propriu numit Filecoin (FIL), care recompensează minerii care concurează pentru a stoca corect datele criptate în rețeaua Filecoin. Pe 15 octombrie, la blocul 148.888, rețeaua Filecoin și-a lansat rețeaua publică principală, care conține deja 600 PiB de date, ca să nu mai vorbim de 600 de mineri activi de date și 230 de proiecte care interacționează cu protocolul de stocare.

Cu funcții noi și viitoare din suita de produse ConsenSys, minerii, dezvoltatorii și utilizatorii rețelei Filecoin pot acum accesa instrumentele esențiale Ethereum și se pot integra cu ecosistemul financiar descentralizat al Ethereum. Această colaborare va face posibilă o mai mare integrare a tehnologiilor Ethereum și Filecoin, precum și o convergență sporită a comunităților lor respective de constructori, dezvoltatori și utilizatori finali..

Joseph Lubin, fondator și CEO al ConsenSys a spus: „Multe aplicații și companii de portofoliu ConsenSys au folosit IPFS de ani de zile prin Infura. Suntem dornici să dezvoltăm funcționalități mai bune pentru IPFS și să introducem noi instrumente care să le permită dezvoltatorilor și consumatorilor să utilizeze cu ușurință Filecoin și IPFS pentru dezvoltarea aplicațiilor și nevoile lor de stocare. Prin Infura, Codefi, MetaMask și alte proiecte ConsenSys de-a lungul timpului, dezvoltatorii vor integra cu ușurință funcționalitatea IPFS și Filecoin în aplicațiile lor și vor interopera fără probleme cu funcționalitatea bazată pe Ethereum și alte aplicații la fiecare strat al stivei, de la stratul de protocol la cel financiar strat cu DeFi. Interoperarea bogată între protocoalele descentralizate care subservează funcționalități foarte diferite, precum Ethereum, IPFS, Filecoin și libp2p, este semnul distinctiv al web-ului descentralizat care începe să prindă contur. ”

Joseph Lubin este acum membru al Consiliului de consilieri al Fundației Filecoin.

Juan Benet, fondator și CEO alLaboratoare de protocol a spus: „În ultimii cinci ani, am văzut un val masiv de aplicații descentralizate construite pe Ethereum și IPFS. Săptămâna aceasta, lansarea Filecoin aduce o nouă lume de funcționalitate pentru dezvoltatorii Ethereum, asigurându-se că datele lor pot fi stocate în condiții de siguranță într-un mod distribuit geografic și la un preț eficient. Am văzut deja un angajament extraordinar din partea comunității Ethereum în rețeaua Filecoin în ultimele luni și sunt încântat că această colaborare cu ConsenSys va crea noi punți între comunitățile noastre. ”

Depozitare Filecoin

Activează CodefiFacilitează lansarea și utilizarea rețelelor blockchain prin jetoane utilitare pe o platformă singulară ușor de utilizat. Astăzi a fost lansat Codefi ActivateDepozitare FilecoinPentru a oferi cea mai bună vizualizare a pieței de stocare Filecoin, accesibilă atât printr-o aplicație web, cât și printr-un API. Scopul este de a face descoperirea prețurilor pentru stocarea în rețeaua Filecoin simplă și transparentă.

Aplicația Filecoin Storage constă dintr-o piață simplă, care poate fi căutată, care permite participanților la ecosistem să obțină o imagine completă a pieței de stocare Filecoin și permite clienților să filtreze, să sorteze și să găsească cei mai buni mineri pentru nevoile lor. Minerii Filecoin, care oferă servicii de stocare a datelor, pot folosi aplicația pentru a-și anunța prețurile și disponibilitatea pe o piață navigată de clienți, care se angajează cu minerii să stocheze și să recupereze date prin oferte de stocare.

Podul Filecoin DeFi

Codefi Activate lansează, de asemenea, Filecoin DeFi Bridge pentru a conecta Filecoin la sistemul financiar descentralizat de pe rețeaua principală Ethereum. Podul DeFi permite conversia criptomonedei Filecoin (FIL) în FIL tokenizat ERC-20 utilizând un token bridge alimentat deProtocolul Ren. Odată cu Ethereum, deținătorii și minerii de FIL pot depune FIL-ul lor tokenizat ca garanție pe o piață de împrumut DeFi pentru a câștiga dobânzi sau pot împrumuta mai mulți FIL pentru a participa la operațiunile miniere de stocare. Prin introducerea capacității deținătorilor de FIL să împrumute și să împrumute FIL-ul lor prin intermediul podului ERC-20, vastul fond de lichiditate și activitate economică din Ethereum DeFi va deveni disponibil întregului ecosistem Filecoin.

Utilizatorii de DeFi originari din Ethereum interesați să tranzacționeze Filecoin înfășurat și să accelereze dezvoltarea rețelei pot utiliza platforma construită Codefi pentru a depune active bazate pe ETH ca garanție, să împrumute FIL înfășurat și să îl convertească în FIL nativ pentru a stoca date sau pentru a interacționa cu rețeaua Filecoin.

Filecoin Snap de la MetaMask

Cu peste 4 milioane de descărcări,MetaMask este cel mai popular portal din lume către Web3. Pentru a ajunge la noi utilizatori și a utiliza cazuri, echipa a introdusMetaMask Snaps, Un sistem API extensibil care permite dezvoltatorilor să adauge noi funcționalități la MetaMask, inclusiv suport pentru un blockchain suplimentar, soluții de scalare, protocoale de date, standarde de criptografie, servicii de mesagerie sau servicii de securitate.

MetaMask lucrează în prezent cu Protocol Labs pentru a construi un Filecoin Snap, care se așteaptă să includă suport pentru o diversitate de permisiuni și caracteristici:

  • Filecoin (FIL) va putea fi vizualizat în lista activelor MetaMask, iar utilizatorii pot vizualiza detaliile jetonului și pot tranzacționa FIL utilizând MetaMask.
  • Permisiuni: acces la rețea, API RPC, detectați și comunicați cu un Snap de pe un site activat Web3.
  • Rezoluția IPFS MetaMask: MetaMask va accepta pe deplin rezoluția numelui IPFS din extensia MetaMask. Utilizatorii MetaMask care vizitează ipfs: // URL-urile vor fi direcționați către fișierul IPFS relevant.

API-ul Filecoin Network al Infura

InfuraOferă acces scalabil API la rețeaua Ethereum și a fost primul produs care a stabilit un API IPFS, o bază pentru construirea de aplicații descentralizate. Serviciul IPFS acceptă fixarea și accesarea conținutului fixat direct prin intermediul Infura API și permite utilizatorilor să acceseze date fixate în rețeaua IPFS prin intermediul gateway-ului. În prezent, Infura găzduiește peste 74 de milioane de obiecte unice și gestionează peste 4,5 TB de transfer de date pe zi.

Odată cu lansarea rețelei Filecoin, Infura oferă gratuit utilizatorilor selectați, acces numai la invitație la versiunea beta a API-ului Filecoin. Beta permite dezvoltatorilor să se conecteze rapid și ușor la rețeaua principală Filecoin și să construiască aplicații, caracteristici sau servicii deasupra rețelei Filecoin. Funcționalitatea plătită va fi adăugată și extinsă în versiunile viitoare. Cu API-ul Filecoin, dezvoltatorii vor fi capabili să: obțină starea în timp real a rețelei Filecoin, să citească din blockchain-ul Filecoin, să trimită plăți și alte mesaje către rețeaua Filecoin și să interogheze starea piețelor Filecoin.

Pentru ca utilizatorii să solicite acces la Infeta Filecoin API Beta, trebuie mai întâi să se înregistreze la InfuraAici(…).

ConsenSys Diligence

Din iunie până în octombrie 2020, ConsenSys Diligence a colaborat cu Protocol Labs pentru a evalua securitatea actorilor încorporați de Filecoin: o colecție de cod executabil care implementează logica de bază a rețelei de stocare bazate pe blockchain-uri a Filecoin. Scopul auditului a acoperit o subsecțiune a protocolului Filecoin, într-un domeniu mai larg al altor eforturi de securitate ale acelei echipe. Filecoin este o tehnologie nouă și experimentală și multe comportamente pe termen lung ale actorilor din rețea nu sunt încă cunoscute, dar obiectivul principal al auditului ConsenSys Diligence a fost găsirea și atenuarea erorilor pentru a face rețeaua principală a Filecoin cât mai sigură la lansare. Auditul a identificat câteva vulnerabilități care au fost abordate înainte de lansarea mainnet a Filecoin pe 15 octombrie 2020, în timp ce alte remedieri de erori sunt în curs de desfășurare.

Exploatarea secundară de exploatare

Software ConsenSys R&D șiConsenSys MeshR&D a creat un plan de arhitectură și inginerie pentru o piață de recuperare secundară Filecoin, în care utilizatorii ar putea prelua date stocate în mod fiabil folosind Filecoin. Piața secundară de recuperare va extinde participarea la ecosistemul Filecoin, permițând unei game de dispozitive să recupereze fișiere, inclusiv browsere web și telefoane. Utilizând diferite configurații de proiectare a rețelei, stocarea în cache a hardware-ului și algoritmi, designul pieței stimulează crearea și participarea furnizorilor de recuperare care oferă servicii de recuperare accesibile, accesibile, care sunt disponibile utilizatorilor de oriunde din întreaga lume. După livrarea primei evaluări de proiectare și diagnostic luna trecută, activitatea ConsenSys cu Filecoin pe piețele de recuperare va fi în curs de desfășurare.

Tachyon Launchpad Accelerator

Pe 30 iulie, ConsenSys Labs a deschis aplicații pentru Filecoin Launchpad Accelerator, alimentat de Tachyon. Cohorta tocmai a finalizat săptămâna 1 a programului. În total, 13 echipe formate din 32 de fondatori din 11 țări s-au reunit pentru următoarele 4 luni pentru a-și construi companiile cu investiții de la ConsenSys Labs și Protocol Labs. Această cohortă constă din startup-uri care construiesc mai multe instrumente interoperabile, infrastructură și aplicații pentru web-ul distribuit prin IPFS și Filecoin.

Anunț clienți Filecoin Newsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivEthereum Q3 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q3 2020 DeFi Report

Ethereum Q2 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q2 2020 DeFi Report

Ethereum 2 0 Raport privind ecosistemul de mizăRaport

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Ghid complet pentru rețelele de afaceri BlockchainGhid

Ghid complet pentru rețelele de afaceri Blockchain

Cum să construiți un produs Blockchain de succesWebinar

Cum să construiți un produs Blockchain de succes

Băncile centrale și viitorul banilorHartie alba

Băncile centrale și viitorul banilor

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me