blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogDezvoltare blockchain

Lanțul de balize Ethereum 2.0 a fost explicat

Tot ce trebuie să știți despre cioburi, validatori de mize, atestări, comitete, puncte de control și finalitate. de ConsenSys 25 februarie 2020 Postat pe 25 februarie 2020

erou lanț de faruri

Vă amintiți bucuria pe care ați simțit-o când ați început să primiți câteva momente despre blockchain-uri? Ești dornic de o înțelegere similară a lanțului Beacon? Lanțul de faruri al Ethereum este inima unui sistem în care conținutul este prea tehnic, de nișă sau nu suficient de profund.

Aici veți obține o înțelegere plăcută a elementelor și mecanicii Beacon Chain. Exemplele vor explica detaliile cheie la nivelul potrivit pentru a vă face competenți și a economisi timp. Presupunem că aveți o bază solidă de Ethereum sau Bitcoin și o anumită familiaritate cu dovada mizei. Să ne adâncim în imaginea de ansamblu a cioburilor, validatorilor de miză, atestărilor, comitetelor, punctelor de control și finalității.

Fragmentare: o imagine de ansamblu

Pentru a aprecia lanțul Beacon, o introducere în sharding vă ajută. Principala problemă de scalabilitate cu care se confruntă în prezent blockchain-urile, inclusiv Ethereum este: fiecare nod trebuie să verifice și să execute fiecare tranzacție.

În informatică, există două abordări principale ale scalării:

 1. Scalare pe verticală: practic, faceți nodurile din ce în ce mai puternice.
 2. Scalare pe orizontală: în principiu, adăugați mai multe noduri.

Pentru descentralizare, blockchain-urile trebuie să se extindă pe orizontală. Un obiectiv al Ethereum 2.0, numit și eth2 sau Serenity, este ca nodurile să ruleze pe hardware de consum. Sharding este termenul pentru partiționarea orizontală a unei baze de date.

În general, un lanț de fragmente are un subset de noduri care îl prelucrează. Minerii virtuali, validatori, sunt alocați cioburilor și procesează și validează doar tranzacțiile din ciobanul respectiv (lanț).

Fragmentele Ethereum au un subset dinamic de noduri care îl prelucrează bloc cu bloc.

Principala provocare cu împărțirea unui blockchain este securitatea cioburilor. Deoarece validatorii sunt răspândiți pe cioburi, validatorii rău intenționați ar putea prelua un singur ciob.

O parte cheie a unei soluții:

amestecarea aleatorie a validatorilor, în care fiecare bloc de cioburi are un comitet de validatori (pseudo) ales aleatoriu, asigură că este matematic improbabil ca un atacator care controlează mai puțin de ⅓ din toți validatorii să poată ataca un singur ciob

Dovezile antifraudă, probele de custodie și verificările disponibilității datelor sunt, de asemenea, componente importante de securitate, dar necesită propriile lor explicații.

Planul eth2 actual este pentru 64 de cioburi. Deși cioburile sunt separate de lanțul Beacon, vom descrie câteva elemente cheie ale sistemului general.

Sharding a dezvăluit indicii despre ceea ce Ethereum Beacon Chain face și are nevoie. Vom înțelege de ce există componente suplimentare la blockchain-urile clasice. Câmpul naștent al blockchain-urilor împărțite întâmpină întotdeauna inovațiile de la cititori inspirați.

Etapele Ethereum 2.0

Pe scurt, Ethereum 2.0 are trei faze:

 • Faza 0 – Lanțul farurilor
 • Faza 1 – cioburi
 • Faza 2 – execuție

O analogie cu corpul uman:

 • Faza 0 – inima
 • Faza 1 – membre
 • Faza 2 – creier

O analogie cu o orchestră greu de învins:

 • Faza 0 – conductor
 • Faza 1 – instrumente
 • Faza 2 – muzicieni

Toate fazele fac parte integrantă din sistem și au caracteristici diferite. Faza 0 face parte din Ethereum 2020. Faza 1 este, în general, mai inanimată și statică decât celelalte faze. Etapa 2 se referă, în general, la acțiune și agenție.

Sloturi și epoci

Lanțul Beacon oferă bătăile inimii Ethereum 2.0. Oferă ritmul și ritmul armoniei și consensului sistemului. Fiecare slot este de 12 secunde și o epocă este de 32 de sloturi: 6,4 minute.

EpocăPrimele 32 de sloturi sunt în Epoca 0. Blocurile Genesis sunt în Slot 0.

Un slot este șansa ca un bloc să fie adăugat la lanțul de faruri și cioburi. Vă puteți imagina că lanțul Beacon și lanțurile de cioburi sunt coregrafiate în pas. La fiecare 12 secunde, un bloc de far (lanț) și 64 de blocuri de fragment sunt adăugate atunci când sistemul funcționează optim. Validatorii trebuie să fie aproximativ sincronizat cu timpul.

Un slot este ca timpul blocat, dar sloturile pot fi goale. Blocurile Genesis pentru lanțul Beacon și cioburile sunt la slotul 0. Fragmentele vor începe la o epocă viitoare decât Epoca 0 a lanțului Beacon, dar vor avea propria epocă 0 care include blocurile lor de geneză.

Introducere în validatori, atestări și lanțul de balize

În timp ce dovada muncii (PoW) este asociată cu minerii, validatorii Ethereum 2.0 sunt „minerii virtuali” ai dovezii mizei. Validatorii participă activ la consensul protocolului Ethereum 2.0. Stimulentele lor sunt discutate mai târziu Recompense și penalizări pentru validatorul lanțului de balize.

Un bloc propunător este un validator care a fost selectat pseudorandom pentru a construi un bloc.

De cele mai multe ori, validatorii sunt atestatori care votează blocurile de faruri și blocurile de fragmente. Aceste voturi sunt înregistrate în lanțul Beacon. Voturile determină capul lanțului Beacon și capii de cioburi.

propunere ratatăO propunere ratată pentru slotul 28 al unei epoci.

La fiecare epocă, un validator este atribuit pseudorandomial unui slot și fragment. Validatorul participă la consensul fragmentului atribuit, astfel încât să poată vota pentru capul fragmentului respectiv. Validatorul leagă capul de fragment cu blocul de baliză pentru un slot.

Un atestare este un vot al validatorului, ponderat de soldul validatorului. Atestările sunt transmise de validatori pe lângă blocuri.

De asemenea, validatorii se polițează reciproc și sunt recompensați pentru raportarea altor validatori care fac voturi contradictorii sau propun blocuri multiple.

Conținutul lanțului Beacon este în primul rând un registru de adrese de validare, starea fiecărui validator, atestări și linkuri către cioburi. Validatoarele sunt activate de lanțul Beacon și pot trece la stări, pe scurt descrise mai târziu în Activarea și ciclul de viață al validatorului lanțului de balize.

Validatori de mize: semantică

Validatorii sunt virtuali și sunt activați de către jucători. În PoW, utilizatorii cumpără hardware pentru a deveni mineri. În Ethereum 2.0, utilizatorii mizează ETH pentru a activa și controla validatorii.

Este mai clar să asociați jucătorii cu o miză și validatorii cu o echilibru.  Fiecare validator are un sold maxim de 32 ETH, dar jucătorii pot miza tot ETH-ul lor. Pentru fiecare 32 de mize ETH, este activat un validator.

Validatorii sunt executați de clienții validatori care utilizează un nod de tip baliză (lanț). Un nod de baliză are funcționalitatea de a urmări și de a citi lanțul de balize. Un client validator poate implementa funcționalitatea nodului de baliză sau poate efectua apeluri în nodurile de baliză. Un client validator poate executa unul sau mai multe validatoare.

Legături încrucișate: înrădăcinarea fragmentelor în lanțul Beacon

O legătură încrucișată este o referință într-un bloc far la un bloc fragment. O rețea este modul în care lanțul Beacon urmează capul unui lanț de cioburi. Deoarece există 64 de cioburi, fiecare bloc de far poate conține până la 64 de legături încrucișate. Un bloc de baliză ar putea avea o singură legătură încrucișată, dacă în acel slot nu ar exista blocuri propuse pentru 63 dintre cioburi. Legăturile încrucișate sunt planificate pentru eth2 Faza 1 pentru a înrădăcina lanțurile de cioburi în lanțul Beacon, servind ca bază pentru alegerea furcii de cioburi, finalitatea lanțului de cioburi și pentru comunicarea încrucișată. Toate lanțurile de cioburi urmăresc în permanență lanțul Beacon.

Comitete: Introducere

Un comitet este un grup de validatori. Din punct de vedere al securității, fiecare slot (în lanțul Beacon și în fiecare fragment) are comitete de cel puțin 128 de validatori. Un atacator are mai puțin de un unul într-un trilion probabilitatea de a controla ⅔ al unui comitet.

Conceptul de baliză aleatorie care emite numere aleatorii pentru public, își dă numele lanțului de balize Ethereum. Lanțul Beacon impune consensul asupra unui proces pseudorandom numit RANDAO.

activați validatoriiLa fiecare epocă, un proces pseudo-aleatoriu RANDAO selectează propunători pentru fiecare slot și amestecă validatorii comitetelor.

Propunătorii sunt selectați de RANDAO cu o pondere pe soldul validatorului. Este posibil ca un validator să fie un propunător și un membru al comitetului pentru același spațiu, dar nu este o normă. Probabilitatea ca acest lucru să se întâmple este 1/32, așa că o vom vedea aproximativ o dată pe epocă. Schița descrie un scenariu cu mai puțin de 8.192 validatori, altfel ar exista cel puțin două comitete pe slot.

Acest explicator Beacon Chain se concentrează pe comitetele Beacon: validatorii care servesc lanțul Beacon Chain. Un comitet (baliză) este atribuit pseudorandomic un fragment pentru a se lega într-un bloc de baliză. Nu există comisii persistente. Comitetul responsabil pentru reticularea unui bloc de fragmente se modifică bloc cu bloc.

Comitetele Shard care construiesc exclusiv blocuri de lanțuri sunt un subiect viitor. Este posibil ca multe blocuri de fragmente să fie construite de validatori ai lanțului de fragmente care nu interacționează cu lanțul Beacon. Cu toate acestea, pentru ca un ciob să comunice cu alte cioburi, are nevoie de un comitet de balize pentru a-l încrucișa cu un bloc de balize.

Comitetele lanțului de faruri

Diagrama este o descriere combinată a ceea ce s-a întâmplat în trei sloturi. În Slotul 1, un bloc este propus și apoi atestat de doi validatori; un validator din Comitetul A era offline. Atestările și blocul din Slotul 1 propagă rețeaua și ajung la mulți validatori. În Slot 2, este propus un bloc și un validator din Comitetul B nu-l vede, astfel se atestă că capul lanțului Beacon este blocul din Slot 1. Rețineți că acest validator este diferit de validatorul offline din Slot 1. Atestarea capului lanțului Beacon se numește vot LMD GHOST. În Slot 3, toți validatorii din Comitetul C rulează regula de alegere a furculiței LMD GHOST și atestă independent același cap.

Un validator poate fi doar într-un singur comitet pe epocă. De obicei, există mai mult de 8.192 validatori: adică mai mult de un comitet pe slot. Toate comitetele au aceeași dimensiune și au cel puțin 128 de validatori. Probabilitățile de securitate scad atunci când există mai puțin de 4.096 validatori, deoarece comitetele ar avea mai puțin de 128 validatori.

Comitete: Crux

La fiecare epocă, validatorii sunt împărțiți uniform în sloturi și apoi împărțiți în comitete de dimensiuni adecvate. Toți validatorii din acel slot atestă capul lanțului Beacon. Fiecare dintre comitetele din acel slot încearcă să rețină un anumit fragment. Un algoritm aleatoriu mărește sau reduce numărul de comitete pe slot pentru a obține cel puțin 128 de validatori pe comitet.

De exemplu, presupuneți 16.384 validatori. 512 validatori sunt atribuiți pseudorandomic Slotului 1, altor 512 Slotului 2 și așa mai departe. Cei 512 validatori pentru Slotul 1 sunt apoi subdivizați în patru comitete și atribuiți pseudorandomic cioburilor. Să presupunem că Fragmentele 33, 55, 22, 11 sunt sarcinile fragmente. Toți cei 512 validatori au votat Slot 1 LMD GHOST. 128 validatori într-unul dintre cele patru comitete încearcă să reticuleze fragmentul 33. Într-un alt comitet, 128 validatori încearcă să reticuleze fragmentul 55. 128 validatori dintr-un alt comitet încearcă să reticuleze fragmentul 22. Alți 128 validatori încearcă să reticuleze fragmentul 11.

Pentru Slot 2, procesul se repetă. Cei 512 validatori pentru Slot 2 sunt împărțiți în patru comitete și atribuite pseudorandom la cioburi. Să presupunem că Fragmentele 41, 20, 17, 15 sunt sarcinile fragmente. Toți cei 512 validatori ai Slotului 2 își atestă opiniile cu privire la capul lanțului Beacon din Slotul 2. Comitetele încearcă să reticuleze fragmentele 41, 20, 17, 15.

Procesul se repetă pentru sloturile rămase în epocă. Fiecare validator are un spațiu când poate vorbi, atesta și încrucișa. La sfârșitul epocii, toți cei 16 384 de validatori au avut șansa de a atesta și a încrucișa. Dar până acum voturile validatorului au fost specifice sloturilor, mai degrabă decât epocii. Este ca și cum ai vota pentru guvernul tău local, decât să votezi la alegeri naționale mai largi. Toți cei 16 384 de validatori nu au votat același lucru. Următoarele secțiuni referitoare la punctele de control și finalitate, descriu votul specific epocii pe care validatorii l-au exprimat atunci când este locul lor de a vorbi. La slotul atribuit, toți cei 16 384 de validatori votează și pentru punctul de control al epocii.

Puncte de verificare a lanțului de semnalizare

Un punct de control este un bloc din primul slot al unei epoci. Dacă nu există un astfel de bloc, atunci punctul de control este cel mai recent bloc precedent. Există întotdeauna un bloc de puncte de control per epocă. Un bloc poate fi punctul de control pentru mai multe epoci.

Puncte de verificare a lanțului de semnalizarePuncte de control pentru un scenariu în care epocile conțin 64 de sloturi.

Notă Slotul 65 – Slotul 128 sunt goale. Punctul de control Epoch 2 ar fi fost blocul din slotul 128. Deoarece slotul lipsește, punctul de control Epoch 2 este blocul anterior din slotul 64. Epoca 3 este similară: slotul 192 este gol, astfel blocul anterior din slotul 180 este Punctul de control Epoca 3.

Blocurile limită de epocă (EBB) sunt un termen în unele literaturi (cum ar fi Hârtie gasper, sursa diagramei de mai sus) și pot fi considerate sinonime cu punctele de control.

Atunci când exprimă un vot LMD GHOST, un validator votează și punctul de control în epoca actuală, numită țintă. Acest vot se numește Casper Vot FFG, și include, de asemenea, un punct de control anterior, numit sursă. În diagramă, un validator din Epoca 1 a votat pentru un punct de control sursă al blocului genezei și un punct de control țintă al blocului la Slot 64. În Epoca 2, același validator a votat pentru aceleași puncte de control. Doar validatorii alocați unui slot au votat LMD GHOST pentru acel slot. Cu toate acestea, toți validatorii au exprimat voturi FFG pentru fiecare punct de control al epocii.

Supermajoritate

Un vot care este făcut de ⅔ din soldul total al tuturor validatorilor activi, este considerat o supermajoritate. Din punct de vedere pedagogic, să presupunem că există trei validatori activi: doi au un sold de 8 ETH și un validator unic cu un sold de 32 ETH. Votul pentru supermajoritate trebuie să conțină votul validatorului unic: deși ceilalți doi validatori pot vota diferit față de validatorul unic, aceștia nu au suficient sold pentru a forma supermajoritatea.

Finalitate

Când se termină o epocă, dacă punctul său de control a obținut o ⅔ supermajoritate, punctul de control se justifică.

Dacă un punct de control B este justificat și punctul de control din epoca imediat următoare devine justificat, atunci B devine finalizat. De obicei, un punct de control este finalizat în două epoci, 12,8 minute.

În medie, o tranzacție de utilizator ar fi într-un bloc în mijlocul unei epoci. Este o jumătate de epocă până la următorul punct de control, sugerând finalitatea tranzacției de 2,5 epoci: 16 minute. În mod optim, mai mult de ⅔ de atestări vor fi fost incluse în slotul 22 al unei epoci. Astfel, finalitatea tranzacției este în medie de 14 minute (16 + 32 + 22 sloturi). Confirmările blocului apar din atestările unui bloc, spre justificarea acestuia, până la finalitatea sa. Cazurile de utilizare pot decide dacă au nevoie de finalitate sau dacă este suficient un prag de siguranță anterior.

Justificare și finalizare a lanțului de semnalizareUn exemplu de justificare a unui punct de control (Slot 64) și finalizarea unui punct de control anterior (Slot 32).

Ce s-a întâmplat la capul lanțului Beacon

Blocul limită de epocă la Slot 96 este propus și conține atestări pentru punctul de control Epoch 2. Numărul de atestări pentru punctul de control Epoch 2 atinge acum ⅔ supermajoritatea. Acest lucru determină justificarea punctului de control Epoca 2 și, astfel, finalitatea punctului de control Epoca 1 justificat anterior. Finalitatea slotului 32 determină imediat finalitatea tuturor blocurilor care o precedă. La finalizarea unui punct de control, nu există nicio limită la numărul de blocuri care pot fi finalizate. Deși finalitatea este calculată doar la limitele epocii, atestările sunt acumulate la fiecare bloc, așa cum este descris în narațiuni alternative „Ce s-ar fi putut întâmpla de la geneză la cap” de mai jos.

Toate legăturile încrucișate conținute în blocurile de faruri de la slotul 1 la slotul 32, ar duce la finalitatea lanțurilor de cioburi. Cu alte cuvinte, un bloc fragment este finalizat atunci când este reticulat într-un bloc far care este finalizat. O legătură încrucișată de la sine este insuficientă pentru a finaliza un bloc de fragmente, dar contribuie la alegerea furcii lanțului de fragmente.

Ce s-ar fi putut întâmpla de la Geneza la cap

Cu aceeași ilustrație, iată o poveste care ar fi putut fi observată din geneză. Toți ofertanții de la Slot 1 până la Slot 63 propun un bloc, iar aceștia apar în lanț. Cu fiecare bloc din Epoca 1, punctul său de control (blocul din Slotul 32) acumulează atestări de la 55% din validatori. Blocul din Slot 64 este propus și include atestări pentru punctul de control Epoch 1. Acum, 70% dintre validatori au atestat punctul de control Epoch 1: acest lucru determină justificarea acestuia. Punctul de control Epoch 2 (Slot 64) acumulează atestări în întreaga Epoch 2, dar nu atinge ⅔ supermajoritatea. Blocul din Slot 96 este propus și include atestări pentru punctul de control Epoch 2. Acest lucru duce la atingerea ⅔ supermajorității și justificarea punctului de control Epoch 2. Justificarea punctului de control Epoch 2 finalizează punctul de control Epoch 1 și toate blocurile anterioare.

Iată un alt scenariu posibil. Luați în considerare numai până la Epoca 1. Punctul de control din Epoca 1 ar fi putut obține o ⅔ supermajoritate înainte ca punctul de control din Epoca 2 să fie propus. De exemplu, întrucât sunt propuse blocurile din Slotul 32 până la Slotul 54, atestările pentru a justifica punctul de control (Slotul 32) ar fi putut ajunge deja la ⅔ supermajoritatea. În acest caz, punctul de control ar fi fost justificat înainte de Epoca 2. Un punct de control poate fi justificat în epoca actuală, dar finalizarea acestuia necesită cel puțin epoca de după aceasta.

Justificarea unui bloc poate finaliza uneori un bloc în urmă cu două sau mai multe epoci. Ziarul Gasper discută aceste cazuri. Acestea sunt așteptate numai în perioade excepționale de latență ridicată, partiții de rețea sau atacuri puternice.

Finalitatea este esențială pentru cioburi și părțile la blockchain-ul Ethereum pentru a avea garanții cu privire la tranzacții. Finalitatea reduce complexitatea cu comunicațiile cross shard. Fără finalitate, restituirea în cascadă a tranzacțiilor în interiorul și peste cioburi ar fi perturbatoare și ar putea anula beneficiile.

Atestări: o privire mai atentă

O atestare conține atât un vot LMD GHOST, cât și un vot FFG. În mod optim, toți validatorii depun o atestare pe epocă. O atestare are 32 de șanse de slot pentru includerea în lanț. Aceasta înseamnă că un validator poate avea două atestări incluse în lanț într-o singură epocă. Validatorii sunt recompensați cel mai mult atunci când atestarea lor este inclusă în lanț la slotul atribuit; includerea ulterioară este o recompensă în descompunere. Pentru a oferi validatorilor timp de pregătire, aceștia sunt repartizați comitetelor cu o epocă în avans. Proponenții sunt alocați sloturilor numai după începerea epocii. cu toate acestea, alegerea liderului secret cercetarea are ca scop atenuarea atacurilor sau mitei celor care propun.

Comitetele permit optimizarea tehnică a combinării semnăturilor de la fiecare atestator într-o singură semnătură agregată. Când validatorii din același comitet fac aceleași voturi LMD GHOST și FFG, semnăturile lor pot fi agregate.

Recompense și penalizări pentru validatorul lanțului de balize

Fără a ne adânci prea mult, vom discuta șase subiecte referitoare la stimulentele validatorului:

 1. recompense de atestat
 2. penalizări de atestat
 3. risc tipic de dezavantaj pentru mizeri
 4. tăieturi și recompense ale denunțătorilor
 5. recompensele proponentului
 6. pedeapsa de inactivitate

Validatorii sunt recompensați atunci când fac atestări (voturi LMD GHOST și FFG) cu care majoritatea altor validatori sunt de acord. În eth2 Faza 1, validatorii vor primi, de asemenea, recompense pentru legături încrucișate. Recompensele sunt consolidate atunci când blocurile sunt finalizate.

Pe de altă parte, validatorii sunt penalizați pentru că nu atestă sau dacă atestă un bloc care nu este finalizat.

Înainte de a sublinia sancțiunile și recompensele mai puțin frecvente, este posibil să doriți să vă cunoașteți riscul de dezavantaj atunci când deveniți jucător. Fiind un jucător preocupat de cât de mult ETH puteți pierde, este o oglindă a cât puteți câștiga. Dacă un validator va câștiga 10% într-un an de recompense, un validator (onest) va pierde 10% dacă face cea mai proastă treabă posibilă. De exemplu, un validator care este întotdeauna offline sau votează întotdeauna pe blocuri care nu sunt finalizate, va fi penalizat cu suma pe care un validator ar fi recompensat pentru efectuarea atestărilor punctuale care sunt finalizate.

Slashings sunt penalități de la peste 0,5 ETH până la întreaga miză a validatorului. Pentru comiterea unui ofensă slashable un validator își pierde cel puțin 1/32 din sold și este dezactivat. Validatorul este penalizat ca și cum ar fi fost offline timp de 8.192 de epoci. Protocolul impune, de asemenea, o penalizare suplimentară pe baza numărului de alții care au fost tăiați în același timp. Formula de bază pentru penalizarea suplimentară este: validator_balance * 3 * fraction_of_validators_slashed. Un efect este că, dacă ⅓ dintre toți validatorii comit o infracțiune agresivă, toți își pierd întregul echilibru. Validatorul care raportează o infracțiune care poate fi ucisă primește recompensa unui denunțător.

Propunătorii de blocuri care se finalizează, obțin o recompensă considerabilă. Validatorii care fac online o treabă constantă acumulează ~ 1/8 creștere a recompenselor totale pentru propunerea de blocuri. Când se întâmplă o reducere, propunătorii primesc, de asemenea, o mică recompensă pentru includerea dovezilor de reducere într-un bloc. În eth2 Faza 0, toată recompensa denunțătorului merge de fapt către propunător.

Ethereum 2.0 este un sistem cu multe mecanisme, unele care pot fi apreciate mai mult prin efectele lor generale. Recompensele și penalizările proiectate culminează cu un pedeapsa de inactivitate. Practic, dacă au existat mai mult de patru epoci de la finalitate, toți validatorii suferă o pedeapsă de inactivitate care crește patru ori până la finalizarea unui punct de control. Penalitatea de inactivitate garantează acest tip de rezultat: dacă 50% dintre validatori cad offline, blocurile vor începe din nou finalizarea după 21 de zile.

Infracțiuni slashable

Există trei condiții de reducere pentru validatori. Acestea pot fi descrise ca o dublă propunere, un vot dublu FFG și un vot surround FFG. Un vot LMD GHOST nu poate fi aplicat.

dubla propunere este un proponent care propune mai multe blocuri pentru slotul atribuit.

vot dublu este un validator care acordă 2 voturi FFG pentru aceeași țintă, dar o sursă diferită.

vot surround este un validator care emite un vot FFG care înconjoară sau este înconjurat de un vot FFG anterior pe care l-au făcut. Iată două exemple bazate pe un scenariu conform căruia un validator a votat FFG în Epoca 5 cu o sursă de Slot 32 și țintă de Slot 128:

 • Un vot FFG în Epoca 6 cu o sursă de slot 64 și țintă de slot 96, ar fi un vot FFG care a fost inconjurat de votul lor din Epoca 5.
 • Un vot FFG în Epoca 6 cu o sursă de Slot 0 și țintă de Slot 160 ar înconjurător votul lor FFG în Epoca 5.

Un vot FFG în Epoca 6 care are o țintă de Slot 128 ar fi un vot dublu și este slashable, cu excepția cazului în care sursa a fost Slot 32. Voturile FFG identice nu sunt slashable.

Două voturi FFG cu aceeași sursă nu sunt niciodată slashable. Acest lucru este important pentru viață. De exemplu, dacă există două furci susținute fiecare cu aproximativ 50% din soldurile validatorului, protocolul trebuie să încurajeze (nu să pedepsească) validatorii să schimbe furcile votând cu aceeași sursă și cu o țintă diferită. În loc de un impas, validatorii ar putea comuta în siguranță între furci pentru a încerca să ajungă la un  supermajoritate.

Un validator de denunțare trebuie să includă voturile conflictuale pentru a dovedi că un alt validator ar trebui redus. Găsirea eficientă a unui vot conflictual între o istorie amplă este o provocare a algoritmilor și a structurilor de date. provocator de inginerie deschisă a detectorului slashing caută colaboratori.

Un validator are controlul total pentru a evita să fie redus: trebuie doar să-și amintească ce a semnat. Un validator onest nu poate fi tăiat de acțiunile altor validatori. Atâta timp cât un validator nu semnează o atestare sau o propunere conflictuală, validatorul nu poate fi redus.

Un client validator poate utiliza mai multe noduri de baliză pentru factori precum un timp de funcționare mai bun, încredere și protecția Refuzul de serviciu. În aceste configurări sau în cazul în care este utilizat un client de validare de rezervă, utilizatorii trebuie să fie atenți ca validatorul să nu semneze mesaje conflictuale.

Activarea și ciclul de viață al validatorului lanțului de balize

Fiecare validator are nevoie de un sold de 32 ETH pentru a fi activat. Un utilizator care încasează 32 ETH într-un contract de depozit pe Ethereum mainnet, va activa un validator.

Lanțul Beacon părăsește (dezactivează) toți validatorii al căror echilibru atinge 16 ETH; jucătorii de pariuri vor putea retrage orice sold de validare rămas, dar nu în eth2 Faza 0.

De asemenea, validatorii pot ieși voluntar după ce au servit pentru 2.048 de epoci, în jur de 9 zile. La ieșire, există o întârziere de patru epoci înainte ca parierii să își poată retrage miza. În cele patru epoci, un validator poate fi încă prins și tăiat. Soldul unui validator onest poate fi apoi retras în aproximativ 27 de ore. Dar dacă un validator este redus, miza trebuie să aștepte 8.192 de epoci (aproximativ 36 de zile) înainte de a putea să se retragă.  

Mai multe detalii tehnice sunt descrise în O notă despre ciclul de viață al validatorului Ethereum 2.0 faza 0 inclusiv această diagramă:

Ciclul de viață al validatorului lanțului de balize 1

Pentru a evita modificările mari ale setului de validare într-o perioadă scurtă de timp, există mecanisme care limitează câte validatoare pot fi activate sau ieșite într-o epocă. De exemplu, acestea fac mai dificilă activarea rapidă a multor validatori pentru a ataca sistemul.

Lanțul Beacon folosește un concept mai profund al soldurilor eficiente care se schimbă mai rar decât soldurile validatorului și permit optimizări tehnice.

Încheierea

La fiecare epocă, validatorii sunt împărțiți uniform în sloturi și apoi împărțiți în comitete de dimensiuni adecvate. Validatorii pot fi doar într-un singur slot și într-un singur comitet. Colectiv:

 • toți validatorii într-o încercare de epocă de a finaliza același punct de control: votul FFG
 • toți validatorii atribuiți unui slot încearcă să voteze pe același cap Beacon Chain: LMD GHOST vot
 • toți validatorii atribuiți unui comitet încearcă să reticuleze un anumit fragment

Comportamentul optim recompensează cel mai mult validatorii.

Activarea lanțului Beacon necesită cel puțin 16.384 validatori la geneză. Numărul validatorilor poate scădea odată cu tăierea sau ieșirile voluntare, sau jucătorii pot activa mai mult. Sunt așteptați mult mai mulți validatori pe măsură ce sistemul crește până la eth2 Faza 1 și dincolo. Lanțul Beacon are nevoie de cel puțin 262.144 validatori (peste opt milioane ETH mizați) pentru a avea blocuri care includ 64 de legături încrucișate.

Lumea nu a mai avut niciodată o platformă scalabilă pentru sisteme și aplicații descentralizate. Dacă sunteți inspirați să vă scufundați mai adânc, există referințe autoritare Specificații Ethereum 2.0.  Include specificația Beacon Chain, legături către alte resurse cheie și probleme cu recompensele. În prezent, cea mai presantă nevoie este Rețea de la egal la egal. Contribuiți sau adresați-vă altora provocări, ethresear.ch sau forumul Magicianului Ethereum și participați la crearea istoriei!

Abonați-vă la buletinul informativ ConsenSys

Obțineți cele mai recente știri și explicatoare Ethereum 2.0 direct în căsuța de e-mail. Abonati-va Ethereum 2.0 Newsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivCum să construiți un produs Blockchain de succesWebinar

Cum să construiți un produs Blockchain de succes

Cum se configurează și se execută un nod EthereumWebinar

Cum se configurează și se execută un nod Ethereum

Cum să vă construiți propriul API EthereumWebinar

Cum să vă construiți propriul API Ethereum

Cum să creați un simbol socialWebinar

Cum să creați un simbol social

Utilizarea instrumentelor de securitate în dezvoltarea contractelor inteligenteWebinar

Utilizarea instrumentelor de securitate în dezvoltarea contractelor inteligente

Viitorul activelor digitale și al DeFi-ului financiarWebinar

Viitorul finanțelor: active digitale și DeFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me