blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogBlockchain explicat

Lanțul de balize Ethereum 2.0 este aici. Acum ce?

O nouă structură masivă este construită alături de Ethereum. Nucleul acestei structuri este Beacon Chain, care reformează modelul de consens de la Dovada muncii la Dovada mizei. De James Beck 1 decembrie 2020 Publicat la 1 decembrie 2020

Serenity Now 2

Primul bloc a venit de la Validator 19026, cu enigmaticul graffiti, „Domnul F a fost aici”. Douăzeci de secunde mai târziu a venit următorul bloc, graffiti care indică validatorul ar putea fi localizat Zug, Elveția. Lanțul de balize Eth2 a crescut constant, bloc cu bloc la fiecare 12 secunde. Apoi a venit următorul obstacol: ar fi destui validatori online pentru a finaliza prima Epocă? Da! 82,27% din validatori au atestat validitatea Epocii 0, parterul proverbial al lanțului Beacon. Prima Epocă s-a finalizat imuabil. Eth2 este aici; Acum seninătate!

Sursa: Beaconcha.in

Ce-i drept, entuziasmul pentru acest prim pas major în lansarea lanțului Eth2 Beacon Chain poate fi pierdut pentru cei care nu sunt pe deplin înfățișați în lexiconul tehnic al Eth2 – sloturi, epoci, finalitate? În timp ce termenii sunt noi pentru Eth2, conceptele nu sunt noi pentru cei care știu puțin despre blockchain-uri. Peste 21.063 validatori din întreaga lume (gândiți-vă la nodurile dintr-o rețea) au fost online pentru a fi de acord că primele blocuri ale unui nou lanț sunt valide. Acest nou lanț se numește lanțul de balize al Ethereum 2.0, care coordonează rețeaua și introduce dovada mizei în Ethereum. 

Ce va face Beacon Chain?

Gândiți-vă la Beacon Chain ca la un far mare, care se ridică deasupra unui mare albastru de date despre tranzacții. Scanează, validează, colectează voturi și distribuie în mod constant recompense către validatorii care atestă corect blocajele, deduc recompensele pentru cei care nu sunt online și reducerea ETH de la actorii rău intenționați. 

Farul Alexandriei - Enciclopedia Istoriei AnticeImpresia unui artist despre Farul din Alexandria, construit c. 300 – c. 280 î.e.n. și una dintre cele șapte minuni ale lumii antice. Sursă: Ubisoft Entertainment SA)

Lanțul de balize nu schimbă Ethereum pe care îl folosiți astăzi. Puteți trimite în continuare ETH unui prieten, schimbați jetoanele pe MetaMask sau Uniswap, joacă-te cu Axies, menta NFT-uri pe Mintbase, și fermă de randament pe protocolul dvs. DeFi preferat. Ethereum, așa cum știți, este încă viu și complet funcțional și va continua să fie așa până când va fuziona cu noul blockchain Eth2 și va deveni un fragment separat. Între timp, o nouă structură masivă este construită alături de Ethereum. Nucleul acestei structuri este lanțul Beacon, care reformează modelul de consens de la dovada muncii la dovada mizei. Lanțul Beacon este acum în viață și, în momentul scrierii, 20 de epoci în (o epocă are 6,4 minute și fiecare epocă conține 32 de validatori alocați aleatoriu pentru a propune un bloc în fiecare slot). 

Lanțul Beacon este mecanismul de coordonare al noii rețele, responsabil cu crearea de blocuri noi, asigurându-se că aceste blocuri noi sunt valide și recompensează validatorii cu ETH pentru păstrarea rețelei în siguranță. Dovada mizei a făcut mult timp parte din foaia de parcurs a Ethereum și abordează unele dintre punctele slabe ale blockchain-urilor Dovada muncii, cum ar fi accesibilitatea, centralizarea și scalabilitatea. În loc ca minerii să cheltuiască energie pentru validarea blocurilor, validatorii selectați aleatoriu (fiecare conținând miza lor de 32 ETH) propun blocuri noi, care sunt votate de alți validatori. Fiecare bloc include o sursă de întâmplare, care este amestecată cu celelalte date aleatorii din epocă. 

Următorul: Lanțuri Shard

Cu sistemul Beacon Chain și Proof of Stake acum în vigoare, se înființează următoarea etapă a Ethereum 2.0 lanțuri de cioburi, care va actualiza capacitatea de date Ethereum, făcând rețeaua mai rapidă și mai scalabilă. Fragmentarea ca concept nu este nouă pentru Ethereum. Este o bază de date obișnuită sau o tehnică de motor de căutare pentru a împărți cantități uriașe de date în bucăți mai mici. Ethereum 2.0 va răspândi încărcarea rețelei pe 64 de cioburi separate.

In conformitate cu Fundația Ethereum, „Lanțurile de fragmente ar trebui să fie livrate cândva în 2021, în funcție de cât de repede progresează munca după lanțul Beacon este lansat. Aceste cioburi vor oferi Ethereum mai multă capacitate de stocare și acces la date, dar nu vor fi utilizate pentru executarea codului. ” Stabilirea lanțurilor de cioburi ale Ethereum 2.0 este denumită Faza 1 în foaia de parcurs tehnică.

În cele din urmă, lanțul Beacon va fi, de asemenea, responsabil pentru atribuirea aleatorie a stakerilor pentru validarea lanțurilor de cioburi. Acest lucru înseamnă că este extrem de dificil pentru jucătorii să colaboreze și să preia o bucată (potrivit lui Chih-Cheng Liang, probabilitatea este mai mică de 1 într-un trilion).

Marea Merge

După ce rețeaua Ethereum 2.0 stabilește lanțuri de fragmente, următorul pas major va fi fuzionarea rețelei Ethereum actuale cu Ethereum 2.0. În ultimul timp, termenul pentru aceasta a fost „andocare”. Acesta va fi un eveniment semnificativ, deoarece va marca sfârșitul oficial al dovezii de lucru pe Ethereum și ar putea avea loc la sfârșitul anului 2021 sau la începutul anului 2022. 

În acest moment, există încă multe cercetări în curs de desfășurare, iar foaia de parcurs s-ar putea schimba în funcție de ceea ce comunitatea dezvoltatorilor Eth2 decide că este cea mai bună cale înainte. Chiar ieri, Mikhail Kalinin de la clientul Teku al ConsenSys a publicat o propunere pentru un lanț de faruri executabil. În funcție de modul în care această propunere este primită și examinată, aceasta ar putea însemna că Eth1 ar putea fuziona cu Eth2, dezactivând dovada muncii, chiar înainte ca finalizarea să fie finalizată. 

După cum explică Ben, este esențialul său Buletin informativ Eth2, „Toate acestea fac parte din tranziția Eth2 către o foaie de parcurs centrată pe acumulare. În acest scop, un alt coleg, Alexandre Belling, a publicat Pachetele acumulate pe un Ethereum 2 cu date în parte: conectarea disponibilității datelor la execuție. Este vorba despre a demonstra că „tranzacțiile plasate pe fragmentele de date sunt aceleași cu cele utilizate în fragmentul de execuție, fără a furniza aceste tranzacții contractului inteligent”. ”

Când validatorii de pe lanțul Beacon pot colecta recompense?

Așa cum au prezis mulți din ecosistemul Ethereum, schimburile centralizate încep să sugereze oferirea de servicii de miză pentru Eth2. Codefi Staking a construit un API pentru schimburi, custodi și instituții pentru a furniza mize clienților lor, astfel încât să poată câștiga recompense păstrând în același timp Eth2 în siguranță. Coinbase recent anunțat că recompensele de miză vor veni în curând. 

Toți cei care au angajat ETH să mizeze și să valideze pe lanțul Beacon au intrat știind că s-ar putea să nu poată retrage acest ETH până la faza 1.5 sau mai târziu. Cu toate acestea, există deja o serie de soluții care pot fi utile pentru părțile interesate care doresc mai multă lichiditate. LiquidStake, de exemplu, permite utilizatorilor să facă un împrumut USDC pentru ETH-ul lor mizat. Coinbase promite capacitatea de a tranzacționa o versiune derivată a ETH pe ETH pe care un utilizator o blochează în lanțul Beacon. 

Există, de asemenea, noi propuneri cu privire la modul în care mizele și recompensele validatorului ar putea fi retrase din lanțul de balize în viitor:

Știți, nu va exista un nou ETH pe Ethereum. ETH este ETH, indiferent de Ethereum 1.0 sau Ethereum 2.0. Nu există „jetoane ETH2” (tsk tsk Coinbase), totuși, există într-adevăr planuri de a crea jetoane derivate pe baza ETH blocat în contractul inteligent Beacon Chain. RocketPool intenționează să emită RETH, care sunt derivați simbolici care reprezintă miza ETH pe lanțul Beacon. De asemenea, se pare că Coinbase și alte schimburi vor face același lucru. Dar pentru cei dintre voi care nu au mizat pe Eth2, nu vă faceți griji, nimic nu se întâmplă cu ETH-ul dvs. Dacă sunteți deținător, tranziția la Ethereum 2.0 se va întâmpla, iar ETH-ul tău închis în camera frigorifică va fi același ETH care va putea folosi un nou sistem Ethereum 2.0. 

Până atunci, consultați baza noastră de cunoștințe Eth2 pentru a afla mai multe despre produsele noastre și fazele Eth2, abonați-vă la Buletin informativ Teku pentru patch-uri și versiuni critice și abonați-vă la Buletinul informativ Eth2 al lui Ben Edgington pentru a fi la curent cu ultimele cercetări și evoluții. Miza fericită. 

Ethereum 2.0 Newsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivRaportul DeFi Ethereum Q3 2020Raport

Raportul DeFi Ethereum Q3 2020

Ethereum Q2 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q2 2020 DeFi Report

Ghid complet pentru rețelele de afaceri BlockchainGhid

Ghid complet pentru rețelele de afaceri Blockchain

Cum să construiți un produs Blockchain de succesWebinar

Cum să construiți un produs Blockchain de succes

Introducere în tokenizareWebinar

Introducere în tokenizare

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me