blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

HomeBlogEnterprise Blockchain

Major Financial Clearinghouse explorează Ethereum pentru managementul activelor digitale

Trustul depozitar & Noul prototip Clearing Corporation folosește blockchain-ul Ethereum pentru a eficientiza activitatea piețelor de capital. de Emma Channing, Phil Kelly 1 iulie 2020 Postat pe 1 iulie 2020

Proiectul Whitney

Industria serviciilor financiare a făcut un alt pas înainte în activele digitale bazate pe blockchain împreună cu Depository Trust & Clearing Corporation a lansat recent Studiu de caz al proiectului Whitney. Platforma, care folosește Ethereum ca tehnologie de bază, îmbrățișează o nouă abordare a reprezentării valorii pe piețele de capital și semnalează o eră a eficienței sporite pentru serviciile financiare. Project Whitney a fost lansat în tandem cu Project Ion, un proiect de decontare accelerată care explorează în continuare scurtarea ciclurilor de compensare și decontare. 

Cea mai recentă inițiativă a DTCC se referă la lucrările care au loc în întreaga lume de ceva timp. Instituțiile majore au adoptat înregistrări de valori mobiliare bazate pe Ethereum și explorează activ ofertele simbolizate. Ca exemplu timpuriu al unor astfel de evoluții, Banca Mondială a început în 2018 să emită obligațiuni asupra acesteia Platforma blockchain Bond-i, cea mai recentă tranșă fiind de 50 milioane USD AUD în luna august a anului 2019. Suita de produse Codefi a lui ConsenSys a facilitat un volum semnificativ și comparabil de proiecte de active digitale de la lansarea în 2019.

Oportunități emergente pentru conductele din industria valorilor mobiliare din SUA

DTCC se află în centrul piețelor de capital din SUA și a fost mult timp un motor al inovației. Obiectivul corporației este de a consolida procesele post-tranzacționare, de a furniza o infrastructură eficientă și de a sprijini economiile de scară, menținând în același timp securitatea. Depository Trust Company (DTC), filiala corporației, a fost înființată în 1973 pentru a aborda volumul în creștere de documente și riscurile rezultate, odată cu creșterea rapidă a tranzacțiilor cu valori mobiliare pe piețele de capital din SUA la acel moment. DTCC și filialele sale procesează tranzacții în valoare de aproape 2 miliarde de dolari pe an. 

După aproximativ 50 de ani, piețele de capital americane și DTCC se pregătesc pentru noi schimbări fundamentale în industrie, determinate de apariția activelor digitale. Proiectul Whitney și Ion au potențialul de a atinge în cele din urmă unele obiective îndelung urmărite, cum ar fi ciclurile de decontare scurtate și conformitatea automată.

icoana consensys plexus rotundă Urmăriți seminarul nostru web despre viitorul finanțelor

Platforma Whitney: construită pe Ethereum 

Platforma Whitney este un prototip bazat pe blockchain care creează jetoane și înregistrează transferuri de active în rețeaua publică Ethereum, păstrând în același timp o înregistrare digitală independentă a proprietății de securitate în afara lanțului. 

Platforma este concepută pentru a rezolva o serie de puncte de dificultate pe piețele private, de la procese costisitoare pe bază de hârtie până la respectarea fragmentară. Unele dintre capabilitățile sale de bază includ o evidență digitală și verificabilă criptografic a proprietății securității, precum și un motor de reguli dinamic care funcționează în afara lanțului pentru a permite tranzacții autorizate în lanț și pentru a se asigura că emitenții, brokerii și investitorii își mențin conformitatea pe tot parcursul ciclul de viață al valorilor mobiliare.

Creșterea impulsului pentru adoptarea activelor digitale 

Mișcarea DTCC de a anunța proiectul Whitney urmează un impuls din ce în ce mai mare pe piețele de capital ale activelor convenționale și digitale, care s-au construit până în 2018, 2019 și până în 2020. 

În 2018, JPMorgan Chase a fost revoluționar testul cvorumului cu Banca Națională a Canadei și a Băncii Mondiale Bond-i de 81 milioane dolari în 2018 și a doua emisiune în 2019. Iulie trecută, CapBridge Group, în parteneriat cu ConsenSys, a lansat 1x, un prim schimb de jetoane de securitate de acest gen, bazat și reglementat în Singapore. În septembrie, Santander a anunțat emiterea a unei obligațiuni tokenizate de 20 milioane USD. Proiectul Santander a fost demn de remarcat, deoarece a fost prima emisiune mare tranzacționată în întregime pe rețeaua publică Ethereum. 

De atunci, alte câteva instituții financiare au adoptat rețeaua principală Ethereum. Administratorul francez de active Mata Capital a folosit platforma de gestionare a activelor ConsenSys Codefi pentru a simboliza o proprietate în valoare de 350 milioane EUR în afara Parisului.

icoana consensys plexus rotundă Studiu de caz: Modul în care Mata Capital a realizat 350 milioane de euro pentru descărcare imobiliară

Ethereum servește ca bază pentru 95% din emiterea de active digitale până în prezent. Designul extrem de programabil al blockchain-ului, capacitățile de tokenizare native și standardele de token adoptate pe scară largă l-au făcut o platformă ideală pentru digitalizarea activelor. Proiectul DTCC implementează un standard de jeton compatibil ERC-20. Standarde referitoare la securitate, cum ar fi ERC1400 prezintă, de asemenea, oportunități pentru DTCC de a construi caracteristici suplimentare în jetoane, cum ar fi conformitatea încorporată, controalele de transfer granular și opțiunea de a crea diferite state cu drepturi specifice atașate, direct în lanț, cum ar fi garantarea.

Cum folosește platforma Whitney Ethereum

Pentru Proiectul Whitney, DTCC a selectat rețeaua publică Ethereum și standardul său ERC20 pentru confecționarea jetoanelor, precum și un Oracle de conformitate în afara lanțului și o înregistrare de stoc independentă de rezervă. Pentru tranzacționarea secundară, Proiectul Whitney are în vedere un scenariu în care oamenii tranzacționează fie OTC, fie pe un sistem alternativ de tranzacționare (ATS), fie în numele propriului beneficiar beneficiar, fie printr-un model de custodie. Într-un model de custodie, jetoanele sunt deținute într-un cont omnibus în numele investitorului, la fel ca un nume de stradă.

Considerații de proiectare: rețele publice vs. private Ethereum 

Studiul de caz al proiectului Whitney constată că patru factori cheie au determinat DTCC să selecteze Ethereum public:

  • Observarea eforturilor de tokenizare a piețelor private din SUA până în prezent
  • Acces la instrumente open source
  • Posibilitatea de a testa aplicarea proceselor operaționale cheie în afara lanțului
  • Dorința de a construi o pricepere tehnică practică în jurul infrastructurii publice blockchain

În timp ce DTCC a ales să colaboreze cu rețeaua publică Ethereum, o abordare alternativă utilizată de mulți clienți până în prezent ar fi crearea unei instanțe private a Ethereum. O rețea privată permite utilizatorilor să obțină performanțe mult mai mari la dimensiuni precum debitul și să evite necesitatea plăților cu gaz.   

Tehnologii precum Hyperledger Besu și Cvorum au apărut ca alegeri implicite pentru clienții Ethereum prietenoși cu întreprinderea. Suita PegaSys, care a fost construit de echipa care a dezvoltat Hyperledger Besu, permite întreprinderilor să creeze rapid rețele private Ethereum cu funcționalități avansate și servicii de asistență 24/7.  

Rețelele private Ethereum stau la baza mai multor consorții blockchain de profil, cum ar fi komgo (părțile interesate includ Citi, Shell, BNP și ING) și Covantis (părțile interesate includ ADM, Cargill și Louis Dreyfus). 

Mai mult, Ethereum 2.0, o actualizare majoră a rețelei publice Ethereum, urmează să fie lansat în 2020. Ethereum 2.0 va aduce numeroase beneficii de performanță, inclusiv scalabilitate exponențială și viteza tranzacției ca urmare a trecerii de la un algoritm consens de dovadă a muncii la dovada de Miza.

Ce urmează pentru adoptarea activelor digitale

Proiectul Whitney este un alt punct de dovadă că activele digitale vor conduce calea către inovație pe piețele de capital, atât pentru eficiența operațională, cât și pentru creșterea accesului la piețele private pentru investitorii din Main Street. Cu o platformă all-in-one de gestionare a activelor digitale precum Codefi, instituțiile financiare existente au acum soluții la cheie pentru proiectarea, emiterea și tranzacționarea activelor și valorilor digitale digitale. 

Demo ConsenSys Codefi Astăzi

Conectați-vă cu echipa noastră de experți pentru a demonstra suita noastră de soluții de active digitale. Contactați-ne Gestionarea activelor Piețe de capital Codefi Buletin informativ Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivGhid complet pentru rețelele de afaceri BlockchainGhid

Ghid complet pentru rețelele de afaceri Blockchain

Introducere în tokenizareWebinar

Introducere în tokenizare

Viitorul activelor digitale și al DeFi-ului financiarWebinar

Viitorul finanțelor: active digitale și DeFi

Ce este Enterprise EthereumWebinar

Ce este Enterprise Ethereum?

Băncile centrale și viitorul banilorHartie alba

Băncile centrale și viitorul banilor

Blockchain Komgo pentru finanțarea comerțului cu mărfuriStudiu de caz

Komgo: Blockchain pentru finanțarea comerțului cu mărfuri

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me