blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlog Comunicat de presă

Mata Capital și ConsenSys partener pe platforma imobiliară Blockchain

Această platformă blockchain își propune să devină noua soluție de transfer de valoare pentru tranzacțiile de investiții imobiliare. Mata Capital devine astfel primul operator din industria imobiliară care utilizează tehnologia blockchain pentru investiții imobiliare. De ConsenSys 18 iulie 2019 Postat pe 18 iulie 2019

noduri albastre

Această platformă blockchain își propune să devină noua soluție de transfer de valoare pentru tranzacțiile de investiții imobiliare. Mata Capital devine astfel primul operator din industria imobiliară care utilizează tehnologia blockchain pentru investiții imobiliare.

Paris, Franta  Mata Capital, un jucător independent în gestionarea fondurilor de investiții imobiliare cu aproximativ 600 de milioane de euro active în administrare, a anunțat astăzi adoptarea tehnologiei blockchain pentru optimizarea procesării registrelor de valori mobiliare pentru produsele sale de investiții imobiliare. Lansarea acestei noi platforme a fost realizată în parteneriat cu ConsenSys, un lider în dezvoltarea produselor software blockchain și Notari Screeb, un birou notarial care susține proiecte inovatoare în sectorul imobiliar.

Conform decretul francez din 24 decembrie 2018, jucătorii din lumea finanțelor au posibilitatea de a utiliza o tehnologie de registru distribuit pentru reprezentarea și transmiterea valorilor mobiliare financiare. Condus de evoluția cadrului de reglementare și de credința sa puternică în tehnologia blockchain, Mata Capital a decis să folosească această tehnologie inovatoare pentru a înregistra și prelucra unele dintre operațiunile sale de investiții imobiliare..

În mod concret, Mata Capital va înregistra active financiare – în acest caz acțiunile unei companii de capital care deține proprietăți imobiliare – și drepturile asociate sub forma unui „token” * reprezentat pe blockchain-ul Ethereum. Pe lângă reducerea semnificativă a costurilor de gestionare a pasivului pentru emitent, tehnologia blockchain îmbunătățește lichiditatea activelor nelistate, crește transparența tranzacțiilor și reduce riscul de fraudă.

„Tokenizarea ne va permite să oferim o lichiditate mai bună investitorilor noștri, în special pe piața secundară”, spune Baptiste Saint-Martin, manager de dezvoltare de produse la Mata Capital. „Inovația se află în centrul strategiei Mata Capital, așa cum este ilustrat de implementarea recentă a unei platforme operaționale pentru securizarea tuturor informațiilor abonaților noștri”, adaugă Souleymane-Jean Galadima, director al polului de inovare și afaceri digitale la Mata Capital.

Platforma blockchain propusă de Mata Capital, care va fi operațională de la 31 iulie, oferă mai multe caracteristici majore pentru investitori:

– Deține registrul deținătorilor de fonduri pentru fonduri imobiliare;

– Permite investitorilor să efectueze toate acțiunile AML („anti-spălare a banilor”) și KYC („cunoașteți-vă clientul”) prin intermediul platformei; și

– Oferă posibilitatea de a urmări evoluția statutului abonamentului la un fond sau la o operațiune „club-deal”.

În cele din urmă, ar putea permite investitorilor, în special, să se aboneze și să revândă cu ușurință titlurile lor de la ghișeu, începând de la un cent de euro. Această nouă platformă blockchain va fi utilizată pentru un proiect imobiliar, structurat într-o afacere de club, situată în arondismentul 15 din Paris pentru un volum de investiții de 26 de milioane de euro. „Aceasta va fi cea mai mare operațiune tokenizată din Europa”, spune Baptiste Saint-Martin. În viitor, scopul său va fi să gestioneze toate operațiunile eligibile ale Mata Capital, care intenționează, de asemenea, să ofere această soluție white label partenerilor profesioniști din sectoarele financiar și / sau imobiliar..

Pentru a realiza acest proiect, Mata Capital s-a bazat pe expertiza ConsenSys și a produselor sale la cheie pentru tokenizarea activelor financiare marca albă. Produsele ConsenSys permit organizațiilor să își conecteze cu ușurință afacerile la rețelele distribuite, să implementeze și să gestioneze noi rețele blockchain, să citească și să scrie tranzacții sau să creeze și să gestioneze active digitale.

„Acest prim pas marchează începutul unei transformări radicale a sectorului imobiliar. Cu platforma ConsenSys, le permitem clienților noștri să treacă de la epoca experimentării la una a creșterii industriale ”, spune Matthieu Bouchaud, șef imobiliar la ConsenSys.

Screeb a însoțit Mata Capital în implementarea soluției printr-o misiune terță parte de încredere. Prin acest proiect care ilustrează evoluția profesiei notariale însoțite de soluții inovatoare de proprietate, Screeb își confirmă capacitatea de a consilia actorii din transformarea digitală împreună cu practica sa solidă în domeniul imobiliar instituțional..

„Proiectul sprijinit de Mata Capital este o inovație majoră în modul de proiectare și procesare a tranzacțiilor cu valori mobiliare financiare cu un activ imobiliar într-un mod complet sigur și digitalizat”, spun Arthur Cazalet și Damien Mancel, notari asociați la Screeb. * Un „token” este un activ digital emis și schimbabil pe un blockchain

Despre Mata Capital

Mata Capital este o companie independentă de management specializată în gestionarea fondurilor imobiliare pentru investitori instituționali și grupuri private de familie. Compania se poziționează pe strategii de investiții de bază + profil de risc oportunist în toate clasele de active imobiliare. Creat în 2015, Mata Capital reunește 19 profesioniști și gestionează o sumă restantă de 600 de milioane de euro la 30 iunie 2019. Mata Capital este licențiată ca Companie de Administrare a Portofoliului de către Autoritatea pentru Piața Financiară sub numărul GP-16000024.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: https://www.matacapital.com/fr/

Despre ConsenSys

ConsenSys este o companie blockchain dedicată transformării arhitecturii digitale a lumii către un internet de valoare mai deschis, mai inclusiv și mai sigur, denumit în mod obișnuit Web3. Cu o arhitectură de internet mai de încredere, ConsenSys ajută întreprinderile și guvernele să deblocheze noi modele și valoare de afaceri, să câștige eficiență printr-o infrastructură IT partajată și să utilizeze metode criptografice moderne pentru a proteja datele utilizatorilor privați. Prin intermediul afacerii noastre unice globale, alcătuit dintr-un fond de risc și un incubator de pornire, un consultant Enterprise Ethereum și o academie educațională, ConsenSys construiește pentru viitorul descentralizat. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: consensys.net

Despre Screeb Notaires

Ca jucător istoric pe piața din Paris, Screeb și-a construit reputația pe sprijinul excelent oferit clienților instituționali, privați și profesioniști. Biroul are unsprezece notari și patruzeci de angajați care acționează cu rigoare și eficiență în domeniul imobiliar, bancar și financiar, precum și în avere și familie. Cu toate acestea, excelența Screeb are la bază abilitatea sa de a se adapta la schimbările care au impact asupra clienților săi. Întotdeauna în mișcare, biroul dezvoltă soluții inteligente adaptate pentru a răspunde noilor cerințe și noilor provocări. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: https://screeb.fr/en/

Persoane de contact media:

Pentru Mata Capital:

Amélie Verone: 06 46 60 03 35 – [e-mail protejat]

Thomas Carlat: 06 16 83 88 17 – [e-mail protejat]

Pentru ConsenSys:

[e-mail protejat]

Pentru Screeb:

Houda Santoni: [e-mail protejat]

Gwénaëlle Henri: [e-mail protejat]

Gestionarea activelor Studiu de caz Imobiliare Buletin informativ Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivEthereum Q3 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q3 2020 DeFi Report

Ethereum Q2 2020 DeFi ReportRaport

Ethereum Q2 2020 DeFi Report

Ethereum 2 0 Raport privind ecosistemul de mizăRaport

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Ghid complet pentru rețelele de afaceri BlockchainGhid

Ghid complet pentru rețelele de afaceri Blockchain

Cum să construiți un produs Blockchain de succesWebinar

Cum să construiți un produs Blockchain de succes

Băncile centrale și viitorul banilorHartie alba

Băncile centrale și viitorul banilor

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me