blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogCodefi

Modul în care jetoanele împachetate aduc mai multă lichiditate în DeFi

Peste 5,5 miliarde de dolari în Bitcoin este acum utilizat pentru aplicațiile Ethereum DeFi. În această postare discutăm jetoanele împachetate, vă învățăm cum Bitcoin poate fi utilizat pe Ethereum și poate deveni un activ generator de venituri și discutăm modurile în care jetoanele împachetate aduc mai multă lichiditate ecosistemului DeFi al Ethereum. de James Beck 29 ianuarie 2021 Postat pe 29 ianuarie 2021

Imagine Bitcoin pe Ethereum Descărcați raportul

Aceasta face parte dintr-o serie de articole din Raportul ConsenSys Codefi din trimestrul IV Ethereum DeFi. Descărcați raportul complet pentru a afla mai multe despre standardele de jetoane pentru active și plăți, piețele NFT, jetoane sociale și comunitare, DAO-uri, împrumuturi flash, Bitcoin și Filecoin, proiecte de împrumut și multe altele.

Ethereum atrage din ce în ce mai mult activele digitale din alte protocoale blockchain. Cu noi modele de design, acum este posibil să puneți active digitale precum Bitcoin sau Filecoin pe Ethereum, astfel încât acestea să poată interacționa cu aplicațiile DeFi. În trimestrul IV 2020, s-au înregistrat fluxuri exponențiale de valoare tokenizate pe Ethereum și, pe măsură ce efectele rețelei ecosistemului DeFi continuă să crească, prognozăm că protocoale suplimentare vor lansa versiuni de token-uri pe Ethereum în 2021.

În această postare discutăm jetoanele împachetate, vă învățăm cum Bitcoin poate fi utilizat pe Ethereum și poate deveni un activ generator de venituri și discutăm modalitățile prin care jetoanele împachetate aduc mai multă lichiditate ecosistemului DeFi al Ethereum.  

Ce sunt jetoanele împachetate? 

Înfășurarea de jetoane pe Ethereum descrie procesul de transformare a unui activ criptografic existent într-un jeton ERC-20. Jetoanele ERC-20 rămân cel mai utilizat standard pentru designul de jetoane și asigură faptul că regulile contractelor inteligente rămân compatibile cu aplicații precum schimburi descentralizate sau protocoale de creditare. 

Introducerea jetoanelor împachetate a început de fapt cu ETH în sine, deoarece standardul de jeton ERC-20 a venit după ce au fost stabilite atributele pentru trimiterea și stocarea eterului. ETH învelit (sau WETH) transformă ETH într-un ERC-20, care oferă toate funcționalitățile și transferabilitatea unui jeton ERC-20. Pentru a înfășura un jeton, de obicei un utilizator „blochează” jetonul original într-un contract inteligent, care apoi creează o cantitate echivalentă de jetoane înfășurate. Acest lucru este analog cu o notă structurată tradițională, emisă de un robot DeFi. Pentru a debloca jetoanele inițiale, pur și simplu schimbați jetoanele împachetate înapoi la contractul inteligent. „Înfășurarea” pare a fi un nume greșit, deoarece de fapt doar tranzacționați un jeton pentru un jeton ERC-20 de valoare egală. Dar această acțiune simplă are consecințe puternice, evidențiate de 5,5 milioane ETH transformate în WETH până la sfârșitul trimestrului IV 2020.

Furnizarea de WETH pe Ethereum. Sursă: CoinMetrics

După cum este prezentat în raportul DeFi ConsenSys Codefi Q3 DeFi, una dintre tendințele majore la mijlocul anului 2020 a fost creșterea schimburilor descentralizate (DEX-uri). Volumul total al tranzacțiilor cu DEX-uri în trimestrul IV a depășit 60 de miliarde de dolari și unul dintre principalii factori motori ai acestei activități se datorează faptului că WETH simplifică schimbul ETH cu orice alt simbol ERC-20.

Volumul tranzacțiilor lunare de către DEX-uri. Sursă: Dune Analytics

Metoda de împachetare a jetoanelor a fost, de asemenea, generalizată în alte tipuri de jetoane și protocoale, catalizând în continuare omniprezența jetoanelor ERC-20. 

Bitcoin pe Ethereum

Dacă puteți transforma ETH într-un jeton ERC-20, de ce să nu transformați și Bitcoin într-unul astfel încât să poată interacționa cu contracte și protocoale inteligente pe Ethereum? Bitcoin înfășurat a câștigat un avânt semnificativ în trimestrul IV 2020. Acum, în rețeaua Ethereum există peste 159.991 BTC (aproximativ 5,5 miliarde USD), WBTC și renBTC fiind Bitcoin-ul dominat. În cele din urmă, acest lucru înseamnă că acum deținătorii de Bitcoin își pot folosi BTC cu portofele pe bază de Ethereum, cum ar fi MetaMask și să acceseze aplicații financiare descentralizate. 

Inițiat în ianuarie 2019, Wrapped Bitcoin este un proiect de colaborare de la BitGo, Ren, Dharma, Kyber, Compound, MakerDAO și Set Protocol. Proiectul este acum controlat de o organizație autonomă descentralizată (DAO) numită WBTC DAO, care guvernează adăugarea și eliminarea comercianților și custodilor pentru WBTC pe Ethereum printr-un contract cu mai multe semnături. WBTC a adus o lichiditate mai mare pentru Bitcoin în ecosistemul Ethereum, deoarece WBTC este utilizat pentru tranzacționarea pe bursele descentralizate, ca garanție pentru împrumuturi și împrumuturi sau pentru tranzacționarea instrumentelor derivate. De exemplu, Compus permite oricui să asigure un venit pasiv care împrumută WBTC altor utilizatori din rețea. WBTC a contribuit, de asemenea, la mutarea volumului comerțului de la bursele centralizate la DEX-uri. 

O altă metodă de împachetare a BTC care a luat avânt în trimestrul IV 2020 este utilizarea Bitcoin sintetic, unde un utilizator își blochează BTC-ul într-un contract inteligent și primește un activ sintetic cu valoare egală. Sintetix, o platformă de tranzacționare a instrumentelor financiare derivate, a fost pionierul acestei tehnici numindu-și Bitcoin sBTC. În timp ce simbolul sintetic nu este susținut direct de BTC, Synthetix sprijină fiecare BTC cu 800% din valoarea BTC în jetoanele SNX, care sunt utilizate și pentru guvernare și furnizarea de lichiditate. 

Toate aceste BTC pe Ethereum produc câteva produse de tranzacționare interesante. TokenSets, o companie DeFi care automatizează strategiile de gestionare a portofoliului, a introdus un produs care tranzacționează automat între WBTC și ETH pentru a capta câștigurile din ambele active prin reechilibrarea compoziției ETH / WBTC în funcție de impulsul relativ al prețului. 

Până la sfârșitul trimestrului IV 2020, existau 141 322 BTC pe Ethereum, ceea ce reprezintă aproximativ 4,2 miliarde USD. 

Bitcoin înfășurat pe Ethereum. Sursă: Dune Analytics

Filecoin pe Ethereum

Lansarea Filecoin în Q4 a fost una dintre cele mai așteptate lansări în spațiul protocolului descentralizat. Pe Rețeaua Filecoin, FIL este moneda nativă utilizată pentru a plăti stocarea datelor într-o rețea globală menținută de minerii de stocare. (Filecoin este un protocol complementar cu IPFS; diferența este că Filecoin stimulează stocarea și, prin urmare, oferă garanții de persistență mai puternice.) 

În Q4, a fost introdus ConsenSys Codefi Podul DeFi pentru a converti FILECO Filecoin într-un simbol ERC-20 folosind Protocolul Ren, care înfășoară și BTC. Odată ajuns pe Ethereum, deținătorii și minerii FIL își pot depune renFIL ca garanție pe piețele de creditare DeFi pentru a câștiga dobânzi sau pot împrumuta mai mulți FIL necesari operațiunilor miniere de stocare. Asigurarea unei aprovizionări lichide cu FIL prin piețele de creditare este un element esențial pentru construirea pieței de stocare și pentru stimularea utilizării rețelei IPFS. Folosind Platformă construită de Codefi, minerii de stocare pot depune active pe bază de ETH ca garanție, pot împrumuta FIL înfășurat și îl pot converti în FIL nativ pentru a stoca date sau pentru a interacționa cu rețeaua Filecoin.

De la lansare, a fost emis 48.575 renFIL, sau aproximativ 1.020.075 USD. Alte schimburi precum Binance și Huobi și-au lansat propriile versiuni de FIL înfășurat, cu 33.000 BFIL și respectiv 59.999 HFIL emise. În concluzie, există 143.843 FIL înfășurat pe Ethereum, sau mai mult de 3 milioane USD. 

renFIL pe Ethereum. Sursă: Dune Analytics

Cum să obțineți un Bitcoin înfășurat cu MetaMask

Așadar, este posibil să fi fost recent influențat de Elon Musk pentru a cumpăra Bitcoin. Acum că ai Bitcoin, ce poți face? Pe blockchain-ul Bitcoin, pe lângă HODLing, sau trimiterea acestuia către altcineva, nu prea mult. Dar dacă cumpărați Bitcoin învelit, care este BTC într-un ambalaj ERC-20, puteți accesa o suită completă de aplicații financiare descentralizate. Împrumutarea wBTC pe Aave și furnizarea de lichiditate pe wBTC pe Uniswap este la fel de ușor ca efectuarea acelor acțiuni cu ETH.

Deci, cum cumperi un wBTC? Prima descărcare MetaMask, care este disponibil ca extensie de browser sau pe mobil. Acum v-ați echipat cu un seif cu chei pe care numai dvs. îl puteți accesa, o autentificare sigură, un portofel pentru a vă vedea jetoanele și o modalitate de a schimba jetoane sau de a accesa webul descentralizat. Gândiți-vă la asta ca la o modalitate de a vă gestiona banii, activele digitale, arta și identitatea unice în timp ce utilizați diferite aplicații de finanțare descentralizate.

Mai întâi trebuie să adăugați niște ETH la portofelul MetaMask pentru a plăti tranzacțiile din rețeaua Ethereum. Puteți cumpăra ETH direct de pe MetaMask sau de la o bursă precum Coinbase. După ce achiziționați ETH, puteți schimba acel ETH cu un wBTC.

imaginea 3

Selectați cantitatea de ETH pe care doriți să o convertiți într-un wBTC. Veți vedea o estimare, dar când selectați „Obțineți cotații” MetaMask verifică 7 schimburi diferite descentralizate și Producători automatizați de piață (AMM) pentru a vă oferi cea mai bună tranzacție la cele mai mici taxe.

Captură de ecran 2021 01 28 la 10 42 04 PM imaginea 4

Dacă sunteți mulțumit de tarif, faceți clic pe „swap” și wBTC va fi adăugat în contul dvs. MetaMask. Iată un videoclip al procesului folosind un simbol diferit. Desigur, spre deosebire de utilizatorul din exemplul de mai sus, trebuie să aveți suficient gaz pentru a plăti tranzacția.

Noul dvs. sold de wBTC poate fi utilizat în orice aplicație financiară Ethereum pe care o acordați. Schimbarea ETH cu un wBTC este o modalitate excelentă de a pune BTC-ul dvs. în funcțiune prin împrumuturi și furnizarea de lichiditate. Faceți ca BTC să funcționeze pentru dvs. cu wBTC!

BitcoinDeFiFilecoinMetaMask SwapsQ4 2020 Raport DeFi Jetoane împachetate Newsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me