blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogCodefi

NEWSLETTER # 3: DeFi și Digital Asset Insights

de Nicole Adarme 17 martie 2020 Postat pe 17 martie 2020

caracteristică codefi

Nou la Newsletter și la Codefi? Verifică acest videoclip explicativ despre ConsenSys Codefi.

Buna prietene,

Sperăm că toată lumea rămâne în siguranță în acest moment dificil și ambiguu. Ca o pauză de la ciclul de știri COVID-19, avem câteva subiecte DeFi pentru dvs. în această lună, care sperăm să vă placă. Pe o notă mai fericită, săptămâna aceasta marchează aniversarea de șase luni a ConsenSys Codefi. Până în prezent, a fost o plimbare aglomerată și interesantă rețele descentralizate, aducerea transparenței protocoalelor de creditare descentralizate, tokenizarea investițiilor imobiliare, tokenizarea obligațiunilor municipale finanțate de comunitate și modernizarea operațiunilor comerciale globale de mărfuri, printre alte proiecte. Vă mulțumim că ați venit pentru călătoria cu noi până acum și vă încordați – pentru că călătoria DeFi abia începe. 

În buletinul informativ din această lună prezentăm modul în care funcționează platforma noastră Codefi Activate și ce este diferit în ceea ce privește lansarea tokenului astăzi. De asemenea, în buletinul nostru informativ din această lună, co-șeful nostru Lex Sokolin se apropie de câteva mii de metri pentru a-și da seama despre modul în care blockchain schimbă fabrica de finanțare în care sunt fabricate instrumente și produse financiare. Alți antreprenori încearcă să construiască cele mai mari platforme de atenție care vând conturi de depozit pe un software bancar central de 30 de ani. Avantajul nostru se află, în schimb, în ​​rețelele globale, lanțurile publice și private și finanțele descentralizate programabile.

Project Highlight – Codefi Activate

Î&A cu Arhitectul de jetoane principale Codefi Activate, Ejaaz Ahamadeen

Care este motivul pentru care ați creat platforma Codefi Activate și cum funcționează?

Construim Activate pentru a rezolva trei probleme cheie pe care le vedem astăzi în ecosistemul de rețea descentralizată.

  1. Majoritatea oamenilor dețin jetoane pentru valoare speculativă și deseori subestimează importanța și valoarea utilizării active a acestor jetoane pentru a ajuta la securizarea unei rețele.

  2. În prezent, nu există o platformă singulară, ușor de utilizat, care să-mi permită să folosesc o varietate de jetoane și să câștig recompense.

  3. Gestionarea jetoanelor este un proces complex care necesită îmbunătățiri în UX / UI. 

Codefi Activate pare să rezolve aceste probleme printr-o varietate de componente, inclusiv noul nostru mecanism „Dovadă de utilizare”, capacitatea de a delega jetoanele dvs. către o varietate de validatori și un portal de participare ușor de utilizat pentru a vă gestiona jetoanele. 

De ce ați ales SKALE ca partener de lansare?

După cum s-a anunțat luna trecută, am decis să fim parteneri cu Rețeaua SKALE pentru Activează CodefiPrima lansare în rețea, deoarece oferă o soluție unică la scalabilitatea și limitele de calcul ale Ethereum. Împreună, platforma Activate vă va ajuta să conectați rețeaua SKALE cu un comunitate activă a deținătorilor de jetoane cine poate ajuta la securizarea rețelei și la creșterea performanței acesteia prin plasarea jetoanelor SKL și câștigarea de recompense. Caracteristica „activă” este esențială aici – în timp ce lansările de rețea anterioare s-au concentrat asupra comportamentului speculativ, Activate prezintă de ce folosind aceste rețele sunt mult mai importante. 

De ce ar trebui să le pese oamenii să-și folosească jetoanele? 

Jetoanele oferă unei persoane dreptul de a accesa și de a participa la o rețea descentralizată. Această clasă de active de pionierat ajută la stimularea unei comunități să acționeze în interesul unei rețele, astfel încât să stabilească standarde ridicate de performanță și securitate pentru acea rețea. Deținătorul beneficiază direct de acest lucru câștigând recompense native din protocol (adică mai multe jetoane!). Activate introduce o nouă caracteristică programatică numită Dovadă de utilizare, în care persoanele care cumpără jetoane au obligația de a miza la un anumit procent din jetoanele lor pentru o perioadă minimă de timp înainte de a putea transfera aceste jetoane în alte scopuri – în cazul din SKALE aceasta este 50% din jetoane pentru 3 luni. Acest lucru ajută la asigurarea securizării rețelei la lansare și previne comportamentul speculativ observat de obicei în majoritatea distribuțiilor de jetoane.

Ceea ce s-a schimbat cu lansările de simboluri acum în comparație cu trecutul (adică boom-ul din 2017)?

În trecut, lansările de jetoane erau axate pe strângerea unor cantități mari de capital nejustificat pentru un jeton care de multe ori nu avea o utilizare validă în cadrul unei rețele. Aceste „rețele” nu erau adesea altceva decât idei dintr-o carte albă, iar dezvoltarea și rețeaua principală reală lipseau grav. 

În ecosistemul nostru actual, rețelele adoptă o abordare mult mai precaută atunci când definesc designul și cazul de utilizare a unui simbol, legitimitatea acestuia fiind testată și criticată de comunitatea sa pe o rețea principală live. Acest lucru este important de luat în considerare atunci când lansăm jetoane – comunitățile extrem de angajate, bine informate și gândite sunt cele care vor conduce la salturi uriașe de succes în ecosistemul descentralizat. Codefi Activate își propune să fie catalizatorul pentru conectarea acestor comunități cu rețele.  

 Quick Codefi Hits

 „Viitorul finanțelor” – Valute digitale ale băncii centrale

de la Lex Sokolin, Co-Head Global, ConsenSys Codefi

Am un obiectiv simplu și modest. Să mutăm 15 trilioane de dolari din produsul intern brut global la blockchain-uri programabile open-source. Nici mai mult nici mai puțin. 

Pentru a înțelege imaginea completă, micșorați pentru context. Discutarea asupra protocoalelor și furcilor este o strategie excelentă pe Twitter. Dar ceea ce contează este dezvoltarea software-ului și a pieței. Deci, să descriem unde ne aflăm din perspectiva digitalizării și a economiei globale.

Sursă: ConsenSys Codefi Analytics

Sursă: ConsenSys Codefi Analytics

În ultimele câteva decenii, mai multe industrii au fost evitate de întreruperi. Începe cu o versiune mai ieftină și mai simplă a unui produs familiar, care are un anumit avantaj structural. Produsul se îmbunătățește cumulativ, până când industria tradițională nu mai poate concura, în ciuda cotei sale de piață inițiale. Napster a distrus industria muzicală astfel încât veniturile s-au prăbușit cu 50%, iar restul a fost Spotify, nu etichetele muzicale. Google a făcut același lucru cu industria media, întrucât a încorporat tot internetul în maw-ul său publicitar. Uber a folosit GPS-ul și amprenta hardware a Apple pentru a crea un substitut pentru taxiul tradițional, reducând prețurile medalioanelor de taxi din New York cu 80%. Amazon și Alibaba s-au transformat profund în retail, împingând normele culturale și volumul de plăți pe un nou șasiu. 

În toate aceste cazuri – care au devenit clișeele capitalului de risc pentru că sună adevărate – sa întâmplat ceva fundamental. Echivalentul software al produsului de bază din această industrie a devenit liber de fabricat. Nu pot crea un Spotify de CD-uri, dar dacă fișierele de muzică digitală sunt o piesă Lego disponibilă, atunci așteaptă un ocean albastru de oportunități. Vă puteți gândi la aceste evoluții ca la fractali care ies din plăcile tectonice societale în mișcare. Pe măsură ce umanitatea își nivelează capacitățile tehnice, forma (dar nu natura) activității umane se schimbă. Este posibil să nu cunoaștem fiecare pli recursiv al fractalului, dar îi cunoaștem tendința spirală. 

Spre deosebire de exemplele de mai sus, serviciile financiare pot fi o bestie mult mai dificilă. Sectoarele sale sunt extrem de tehnice și arcane. Limbajul său este specializat și protejat. Barierele de intrare provin din relațiile cu puterea sub formă de reglementare și licențiere și din efectele rețelei sub formă de infrastructură de piață, lichiditate și linii de plată. Pentru vectorul de digitalizare este mai dificil să digere finanțele. Dar, ca toate lucrurile, știm deja răspunsul. Grupurile de venituri și taxele vor continua să se prăbușească, consolidarea va crea legi privind puterea, iar restul industriei va fi nativ digital. 

Sursă: ConsenSys Codefi Analytics

Sursă: ConsenSys Codefi Analytics

În ceea ce privește lanțul valoric al serviciilor financiare, putem reduce această supă până la esențial. Produsele financiare sunt fabricate în fabrică, fabricate ca conturi de depozit, fonduri tranzacționate la bursă, datorii subscrise sau polițe de asigurare. Unii furnizori de capital fac lucrurile în sine din diferite ingrediente financiare. Apoi, călătoresc prin intermediul unui birou central sau al unui set de furnizori conectați. Gândiți-vă la CRM, KYC / AML, software-ul de tranzacționare, gestionarea garanțiilor, planificarea financiară și alte seturi de caracteristici ca un set intermediar de pași pentru a obține un produs financiar în mâinile clientului său final. La sfârșitul acestui labirint se află un canal de distribuție – un magazin. Acest magazin poate fi o sucursală bancară, un consilier financiar sau un ordonator de credite. Din ce în ce mai mult, este telefonul dvs. mobil sau un anumit factor de influență pe YouTube. Produsele financiare sunt vândute, nu cumpărate, ceea ce înseamnă că distribuția rămâne valoroasă, indiferent de formă. 

Sursă: ConsenSys Codefi Analytics

Sursă: ConsenSys Codefi Analytics

Spun toate acestea pentru a ne readuce la povestea macro. În ultimul deceniu, capitalul de risc a finanțat un atac incredibil asupra titularilor financiari. Investițiile anuale au crescut de la câteva miliarde la sfârșitul anilor 2000 la aproape 70 miliarde dolari pe an în 2019. Procentul de capital de risc axat pe fintech a crescut în mod similar de la 5 la sută la aproape 20 la sută. A avut loc o reechilibrare seismică a investițiilor de „întrerupere” a serviciilor financiare – dar s-a concentrat în primul rând pe distribuție. Acesta este motivul pentru care astăzi avem o duzină de unicorni globali care fac toți același pariu de pachet fintech. Deși Robinhood, Revolut, Wealthfront, N26, SoFi, Chime, MoneyLion și alții au început în diferite verticale, astăzi se confruntă unul cu celălalt pentru inima clientului milenar. Nu a fost niciodată mai ușor să se balanseze pentru garduri. Cu toate acestea, JPMorgan, Goldman Sachs, Santander, DBS, Schwab, BlackRock, Amazon, Apple și Uber nu sunt în urmă – fractalul se desfășoară parametric.

Deci, ce rămâne pentru antreprenori? Știind că finanțarea cuprinde 20-30 la sută din PIB-ul global, ceea ce ar trebui să facem este să îndreptăm scopul către fabricarea produsului său de bază gratuit. Alți antreprenori încearcă să construiască cele mai mari platforme de atenție care vând conturi de depozit pe un software bancar central de 30 de ani. Avantajul nostru se află, în schimb, în ​​rețelele globale, lanțurile publice și private și finanțele descentralizate programabile. 

La fel cum Linux alimentează majoritatea sistemelor de operare mobile din lume, proiectele open-source precum ethereum (și altele) pot într-o zi tranzacții de energie, piață și infrastructură de decontare în toate clasele de active. Trilioane de activități economice cu valoare adăugată pot circula prin șine modulare, extensibile, care standardizează și mutualizează identitatea, contabilitatea, instrumentele financiare și fluxurile de lucru care sunt captate astăzi pe mii de platforme software de nișă. Aceasta este munca rămasă de făcut! Dar pentru a aprecia progresul în acest context, trebuie să urmărim toate piesele de șah, ceea ce înseamnă urmărirea eforturilor companiilor de tehnologie AI, a operatorilor financiari mari și a startup-urilor Web 2.0 fintech – toate acestea contribuind la Borganism.

Observații finale

A fost o mulțime de buletin informativ, așa că mulțumim că ne-ați alăturat. Avem câteva anunțuri și lansări interesante care vor apărea luna viitoare, așa că stați la curent. Între timp, spală-te pe mâini, rămâi sănătos, urmează-ne Stare de nervozitate, aflați mai multe pe site-ul nostru și anunțați-ne gândurile. Indiferent dacă sunteți interesat să lucrați cu noi, pentru noi sau doriți doar să vă salutați, vă rugăm să ne contactați.

A trimis acest mesaj? Inscrie-te pentru actualizări lunare

Până la data viitoare, 

Echipa ConsenSys Codefi

Buletine anterioare Codefi

Ți-a fost dor de un newsletter pe care ți-ai dorit cu adevărat să îl citești? Este o duminică ploioasă și vrei să te scufunzi adânc în arhivele finanțelor descentralizate? Nu vă faceți griji, vă oferim acoperire cu depozitul nostru de buletine informative din trecut Codefi. 

 

Despre ConsenSys Codefi

ConsenSys Codefi este sistemul de operare blockchain pentru comerț și finanțe, construit pentru a optimiza procesele de afaceri și a digitaliza activele și instrumentele financiare. Am combinat elemente de active digitale și valori mobiliare tokenizate, procesare de plăți criptografice, blockchain de finanțare a întreprinderii și frontiera emergentă a finanțelor descentralizate pentru a construi un facilitator global de software pentru noua infrastructură financiară. Gândiți-vă la Twilio, pentru finanțare bazată pe blockchain.

nl4.png

Codefi conține patru module de bază:

  • Active: o platformă pentru a crea, emite și gestiona ciclul de viață al activelor digitale, piețelor asociate și instrumentelor financiare digitale în rețele publice sau autorizate blockchain.

  • Plăți: o platformă pentru a trimite, primi și gestiona plăți și venituri în criptomonede într-un singur tablou de bord. 

  • Rețele: o suită de instrumente care permit oricui să utilizeze jetoane și să participe la rețele descentralizate.

  • Date: un motor de date, de analiză și de gestionare a riscurilor pentru active digitale, jetoane blockchain publice și rețelele lor în creștere.

Vorbeste cu noi

Doriți să luați legătura direct cu noi? Nu ezitați să ne contactați, suntem bucuroși să discutăm parteneriate, asistență pentru clienți și multe altele. 

Newsletter Actualizare produs Newsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me