blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogCodefi

NEWSLETTER # 7: Raportul DeFi Q2 2020

O revizuire și o analiză a protocoalelor și performanțelor DeFi în trimestrul II 2020 de ConsenSys Codefi.

de Nicole Adarme 15 iulie 2020 Postat pe 15 iulie 2020

Q2 2020 acoperire raport defi

DeFi în T2 2020

Ieri, am publicat raportul nostru trimestrial DeFi. Raportul DeFi Q2 2020 este un rezumat, o analiză și o discuție bazate pe date despre ecosistemul financiar emergent construit deasupra Ethereum.

descărcați raportul

Unele dintre principalele subiecte tratate în raport includ:

 • Statistici generale, rezumate și vizualizări ale datelor DeFi.

 • Comportamentul utilizatorului DeFi și vizualizarea în rețea a relațiilor utilizatorilor dintre protocoale.

 • COMP, Compound and Yield Farming.

 • BTC tokenizat pe Ethereum.

 • Incidente majore de securitate și creșterea asigurării DeFi.

 • Performanța unor protocoale specifice de profil înalt, inclusiv Uniswap, Maker și Compound.

 • Starea monedelor stabile în Ethereum DeFi.

 • O privire spre DeFi în 2020 și nu numai.

Luați, de exemplu, metrica Valoare totală blocată (TVL) care este utilizată în mod obișnuit ca etalon al progresului Ethereum DeFi. TVL este măsurarea în USD a tuturor activelor (jetoane ETH, WETH și ERC-20) blocate în DeFi în orice moment. Am vrut să răspundem la întrebarea: cât de puternică este această valoare? Există posibilitatea să numărăm dublu fonduri blocate și să umflăm TVL?

Pentru a oferi un exemplu teoretic: un utilizator poate bloca 1 ETH în compus și poate primi 250 DAI ca împrumut (presupunând 1 ETH = 250 USD), apoi trece la un alt protocol și poate bloca acel 250 DAI. Dacă ne uităm la TVL, am spune că 500 USD este blocat în DeFi, când în realitate valoarea adevărată USD blocată este doar valoarea ETH inițial blocat, 250 USD.

Așa că ne-am uitat la date. Un exemplu concret s-a întâmplat pe 8 iunie, când un utilizator (0x … aa7a) a retras 12M DAI de la Compound și AAVE, a împrumutat încă 2,5M DAI pe dYdX și apoi a depus tot acel DAI într-un MakerCDP. Cu o estimare aproximativă a raportului de garanție de aproximativ 200% pentru depozitul WETH, știm că, până când utilizatorul a mutat acele DAI în CDP, acestea au blocat cel puțin 5 milioane USD pe dYdX (pentru a împrumuta DAI 2,5 milioane) și 14,5 milioane USD USD pe Maker. Asta înseamnă că au contribuit la 19,5 milioane USD în TVL în DeFi, în timp ce fondurile reale pe care utilizatorul le-a adus în DeFi este de aproximativ 17 milioane USD (5 milioane USD pe dYdX și 12 milioane USD retrași de la Compound și AAVE). Mișcarea fondurilor acestui utilizator poate fi văzută în figura de mai jos.

TTVL Codefi Q2 2020 DeFi Report

Restul raportului DeFi Q2 2020 acoperă o gamă largă de subiecte, toate fiind însoțite de date obiective, în lanț. Consultați restul raportului și țineți-vă la curent cu DeFi.

descărcați raportul

Quick Codefi Hits

 • Nou la Newsletter și la Codefi? Verifică acest videoclip explicativ despre ConsenSys Codefi.

 • Feedback ConsenSys Codefi: TLDR; vrem să ajungem la te cunosc mai bine și va dura un minut.

 • Sunteți gata pentru Ethereum 2.0? Pe 16 iunie, ConsenSys a anunțat lansarea Codefi Staking, o platformă Ethereum 2.0 de tip staking-as-a-service cu funcționalitate instituțională pentru schimburi, custodi, fonduri, portofele și alți clienți potențiali.

 • Privind înapoi la 5 ani de dovadă a muncii. Dezvoltat de Codefi Data, Raportul de dovadă a activității miniere este o retrospectivă completă privind performanța PoW și evoluția mineritului de la lansarea rețelei publice Ethereum în 2015.

 • Rețeaua SKALE este live pe Mainnet! Pe 30 iunie, SKALE a intrat în direct pe rețeaua principală Ethereum. În februarie, Codefi a anunțat că SKALE va fi prima rețea descentralizată care va lansa un token pe Activați platforma.

 • Apropo de SKALE, licitația de pe Codefi Active este la colț. Licitația va fi o licitație olandeză, „o licitație cu preț în scădere, cu un singur vânzător și mai mulți cumpărători care determină în mod colectiv prețul de compensare final”. Sună complicat? Nu este – să ne explicăm mai în detaliu.

 • Programul ConsenSys Partner oferă partenerilor tehnologici, integratorilor de sisteme, firmelor de aplicații și furnizorilor de software acces la beneficii personalizate și la noi oportunități de afaceri cu produsele noastre blockchain de top. Accesul la, asistența și formarea produselor Codefi este doar unul dintre beneficiile aderării la Programul de parteneriat.

evenimente viitoare

 • Joi, 16 iunie: „Împrumuturi sindicate și tehnologie blockchain”. O introducere pe piața creditelor sindicalizate și oportunitatea soluțiilor bazate pe blockchain. Printre vorbitori se numără Bridget Marsh, vicepreședinte executiv al LSTA, Didier Le Floche, CTO ConsenSys Codefi și Guillaume Dechaux, șef global de vânzări strategice și BD la ConsenSys.

Codefi Spotlight: Codefi Staking

Pe 16 iunie, ConsenSys Codefi a anunțat lansarea Codefi Staking. Codefi Staking este o platformă Ethereum 2.0 de tip staking-as-a-service, cu funcționalitate instituțională pentru schimburi, custodi, fonduri, portofele și alți clienți potențiali. construirea API-ului Codefi Staking înainte de lansarea Ethereum 2.0. Prin finalizarea programului pilot, partenerii dobândesc o înțelegere mai profundă a Ethereum 2.0 și au oportunitatea de a fi primii pe piață în a oferi clienților lor capacități de miză Ethereum 2.0..

Participanții la programul pilot includ principalii jucători ai ecosistemului, inclusiv: Binance, Crypto.com, DARMA Capital, Huobi Wallet, Matrixport și Trustology.

„Cu miza pe Binance, utilizatorii pot primi recompense de miză fără a fi nevoie să configureze noduri sau să se îngrijoreze de cantitățile minime de miză, de lungimile de timp sau de orice capturi. Utilizatorii merită recompensele pe care le pot câștiga monedele lor. Odată cu lansarea eventuală a Ethereum 2.0, suntem încântați să sprijinim miza tuturor deținătorilor noștri de ETH pe Binance ”, a declarat Changpeng Zhao (CZ), CEO la Binance.

Codefi Staking este construit deasupra unei stive de software de încredere construită de ConsenSys. Misiunea este de a oferi un API de nivel instituțional cu etichetă albă, cu acces ușor și eficient la rețeaua Ethereum 2.0 pentru a permite întreprinderilor să se angajeze în siguranță și profitabil cu următoarea fază a evoluției Ethereum.

Codefi acceptă clienții Early Adopter să se asocieze înainte de lansarea Ethereum 2.0 Beacon Chain. Adoptorii timpurii rămân în fața concurenței cu un risc scăzut și o barieră scăzută la intrare pentru a oferi feedback cu privire la serviciu, precum și pentru a învăța direct de la echipele Eth2 care construiesc următoarea generație de Ethereum și încep să mizeze ETH. Pentru a vă înscrie, faceți clic aici.

Observații finale

Vă mulțumim că ați accesat acest buletin informativ. Urmareste-ne pe Stare de nervozitate, aflați mai multe pe site-ul nostru și anunțați-ne gândurile. Indiferent dacă sunteți interesat să lucrați cu noi, pentru noi sau doriți doar să vă salutați, vă rugăm să ne contactați.

A trimis acest mesaj? Inscrie-te pentru actualizări lunare.

Până la data viitoare,

Echipa ConsenSys Codefi

Industry Insight Newsletter Actualizare produs Newsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me