sigle legale2

Realizat de ConsenSys Legal în colaborare cu Latham & Watkins LLP

Genera

Genera

Creați o notă convertibilă personalizată în câteva minute. Construit pe OpenLaw.

Generați aici →A evalua

A evalua

Calculați impactul asupra capitalului fondatorului pentru conversia Notes-urilor.

Evaluează aici →Colabora

Colabora

Comentarii la formularul nostru? Accesați comentatorul The Brooklyn Project pentru a ne ajuta să-l îmbunătățim.

Colaborați aici →

Caracteristicile principale ale Notei convertibile automate

Redactare automată

Redactare automată

Creați o notă convertibilă personalizată, indiferent dacă sunteți emitent sau investitor, în câteva minute, nu în ore.

Condiții standard de piață personalizabile

Condiții standard de piață personalizabile

Folosiți un formular simplu pentru a alege lucrurile care contează pentru dvs., vă vom oferi limbajul juridic adecvat. Minimizați negocierea și scrierea de cuvinte, astfel încât să vă puteți concentra pe crearea de valoare.

Dispoziții referitoare la jeton

Dispoziții referitoare la jeton

Ai jetoane? Includeți protecții opționale pentru a aborda emiterea sau distribuirea de jetoane digitale.

AFLAȚI MAI MULTE DESPRE NOTA CONVERTIBILĂ AUTOMATIZATĂ

Cuprins

  1. Introducere
  2. Ce este o notă convertibilă?
  3. Ce este nota convertibilă automată?
  4. De ce l-am pus împreună?
  5. Cum functioneazã?
  6. În ce se deosebește de o notă tipică convertibilă?
  7. Cum pot comenta sau sugera modificări?
  8. Disclaimers importante
  9. Despre colaboratori

Introducere

Bine ați venit la Nota convertibilă automată a ConsenSys! Suntem încântați să colaborăm cu Latham & Watkins LLP, o firmă de avocatură globală, cu o practică la vârf în tokenizare și probleme legale, de reglementare și de afaceri legate de blockchain – pentru a dezvolta această resursă și a o face disponibilă publicului. De asemenea, dorim să mulțumim 500 de startup-uri pentru colaborarea cu noi la utilizarea formularului KISS ca bază a Notei convertibile automate. În acest articol, începem cu o scurtă introducere a notelor convertibile tradiționale și apoi explicăm ce este nota convertibilă automată, de ce am pus-o împreună și cum funcționează. De asemenea, discutăm despre diferențierea notei noastre față de note convertibile tradiționale. În cele din urmă, includem modalități prin care puteți colabora cu echipa noastră pentru a îmbunătăți instrumentul de note convertibile automate, precum și nota convertibilă a formularului. Sperăm că vă va plăcea și o veți găsi utilă.

Ce este o notă convertibilă?

Companiile din faza incipientă petrec de obicei o cantitate semnificativă de timp pentru strângerea de fonduri. În funcție de stadiul în care se află compania, de planul său de afaceri și de investitorii cu care vorbește, formarea de capital poate lua forma datoriei sau a capitalului propriu și, în anumite cazuri, un hibrid al celor două.

O bancnotă convertibilă, sau o datorie convertibilă, este un titlu de creanță care poate fi convertit în capitalul propriu al emitentului în anumite circumstanțe. Este o formă populară de instrument de finanțare în faza incipientă în rândul firmelor de capital de risc și al investitorilor înger care investesc în companii start-up. În acest articol, presupunem că aveți o anumită familiaritate cu notele convertibile, dar v-ar încuraja să aruncați o privire Aici (a se vedea secțiunea privind datoria convertibilă) și Aici pentru o scufundare mai profundă asupra structurii sale și a modului în care funcționează.

Așa cum explicăm în detaliu în secțiunea de mai jos intitulată „Cum este diferit de o bancnotă convertibilă tipică”, am luat o bancnotă tradițională convertibilă și am adăugat mecanisme pentru a aborda posibilitatea ca emitentul de bancnote convertibile (adică compania) să distribuie, de asemenea, în format digital jetoane. Credem că aceste modificări fac ca nota noastră convertibilă să fie potrivită pentru investiții în startup-uri care construiesc produse și rețele pentru economia tokenizată.

Ce este nota convertibilă automată?

Nota convertibilă automată este un instrument care permite utilizatorilor să genereze rapid și dinamic versiuni personalizate ale notei noastre convertibile de formular, răspunzând la câteva întrebări. Nota noastră convertibilă a formularului se bazează pe formularul KISS de 500 de startup-uri („Keep it Simple Security”), care este un instrument tradițional de finanțare a startup-urilor din SUA, utilizat în mod obișnuit de firmele de capital de risc și de investitorii îngeri. În consecință, este în mod similar similar cu alte note disponibile publicului și ar trebui, în general, să fie ușor de recunoscut de către majoritatea practicienilor în drept ca „standard de piață”. Cu toate acestea, l-am modificat cu ceea ce credem că sunt schimbări importante pentru a rezolva problemele legate de ofertele de tokenuri digitale (consultați secțiunea „În ce se deosebește de o notă tipică convertibilă?” De mai jos).

De ce l-am pus împreună?

La ConsenSys, investim în multe start-up-uri care dezvoltă produse, platforme sau rețele care utilizează tehnologia blockchain. Ca parte a procesului, am întâlnit multe forme diferite de note convertibile și instrumente de investiții în stadiu incipient, dar tuturor le lipsește ceva. Unii se abat în mod material de la termenii comerciali de pe piață. Alții neglijează abordarea corectă a problemelor create de posibilitatea (și uneori o probabilitate puternică) ca emitentul să distribuie jetoane digitale înainte de conversia sau rambursarea unor astfel de note convertibile. Drept urmare, am dezvoltat propria noastră notă convertibilă de formă, pe care o folosim de obicei atât atunci când ne investim, cât și atunci când preluăm finanțare externă pentru proiectele noastre. Am constatat că automatizarea acordului de formular economisește timp și resurse substanțiale pentru echipa noastră juridică internă și pentru organizația noastră în ansamblu. Speranța noastră este că, partajând Nota convertibilă automată, alte companii vor avea, de asemenea, capacitatea de a cheltui mai puțin timp și bani pentru procesul de strângere de fonduri și, în schimb, să se concentreze pe BUIDLing. În acest fel, sperăm să ajutăm la accelerarea creșterii în noua economie tokenizată.

Cum functioneazã?

Nota convertibilă automată este construită folosind OpenLaw, o platformă ConsenSys care permite utilizatorilor să genereze dinamic proiecte de acorduri pe baza intrărilor pe care le selectează și a informațiilor pe care le furnizează. Puteți accesa fișierul Generator automat de note convertibile. Nota convertibilă automată vă solicită să furnizați detalii relevante (de exemplu, numele companiei și valoarea principală a notei) și să alegeți dintr-o serie de opțiuni (de exemplu, rata de actualizare și drepturile specifice investitorilor) printr-un scurt chestionar. Nota convertibilă automată include instrucțiuni și note de îndrumare concepute pentru a răspunde la multe întrebări pe care le-ați putea avea. După completarea chestionarului, puteți descărca o versiune Word sau PDF a unei note convertibile, care este adaptată la intrările dvs., cu doar un clic de buton.

În ce se deosebește de o notă tipică convertibilă?

Diferența cheie între nota convertibilă a formularului și o notă convertibilă tipică este aceea că nota convertibilă abordează posibilitatea ca societatea emitentă să distribuie jetoane digitale. Credem că acest lucru răspunde unei nevoi materiale nesatisfăcute, deoarece distribuția potențială a jetoanelor digitale de către companii introduce preocupări economice și de reglementare specifice pe care emitenții și investitorii ar trebui să le abordeze înainte de a intra într-o relație pe termen lung..

fundal

Dintr-o perspectivă economică, jetoanele digitale pot, în funcție de modul în care sunt structurate și deținute de compania care le-a creat și fondatorii săi, să creeze valoare care altfel nu poate fi captată în titlurile de capital pe care investitorii se așteaptă să le primească la conversia notelor lor. De exemplu, această valoare poate fi găsită în schimb în rețeaua creată și pornită de companie și, prin urmare, poate fi capturată în jetoanele digitale care alimentează rețeaua respectivă. Având în vedere această potențială deconectare între valoarea titlurilor de capital ale unei companii și valoarea jetoanelor sale digitale, adesea considerăm că este util să structurăm investițiile astfel încât (1) să aliniați stimulentele fondatorilor și investitorilor cu privire la crearea de valoare prin intermediul alocarea de dobânzi atât în ​​titluri de capital, cât și în jetoane digitale și (2) reprezintă potențialul de captare a valorii inerente jetoanelor digitale care urmează să fie distribuite de către compania care primește investiția.

Dintr-o perspectivă de reglementare, distribuția jetoanelor digitale este plină de riscuri de reglementare, în special în Statele Unite, unde cadrul de reglementare aplicabil jetoanelor digitale continuă să se dezvolte. Drept urmare, investitorii din companiile de tehnologie blockchain se pot teme că companiile lor din portofoliu se pot implica, chiar și numai reputațional, în acțiuni de reglementare determinate de vânzări de jetoane slab structurate sau executate. Datorită acestui risc de reglementare, investitorii preferă adesea să fie consultați de companiile lor din portofoliu înainte de orice distribuție de jetoane, pentru a se asigura că astfel de jetoane digitale sunt distribuite în mod corespunzător, într-un mod conform cu toate reglementările și cele mai bune practici aplicabile..

Blocare vânzare jeton

Nota noastră convertibilă a formularului abordează preocupările identificate mai sus în mai multe moduri diferite. În primul rând, în scenariile în care compania este (a) puțin probabil să emită jetoane sau (b) este posibil să emită jetoane, dar intenționează să facă acest lucru în strânsă coordonare cu investitorii, formularul nostru convertibil oferă utilizatorului opțiunea de a include un „ blocator de simboluri. ” Acest blocant ar solicita companiei să obțină consimțământul investitorilor săi înainte de a efectua o vânzare simbolică, oferind astfel investitorilor din nota convertibilă posibilitatea de a fi consultat înainte de o astfel de vânzare..

Mecanismul de conversie a vânzărilor de jetoane

În al doilea rând, în scenarii în care compania a început deja să structureze sau să formuleze o potențială vânzare de jetoane în momentul finanțării sale sau în care există o probabilitate mai mare ca o potențială vânzare de jetoane să aibă loc, poate fi mai potrivit ca părțile să convină asupra a ceea ce ar trebui să aibă loc la apariția unei astfel de vânzări de jetoane. Nota noastră convertibilă a formularului include, prin urmare, mecanisme de conversie inițială a vânzării de token și mecanisme de plată a vânzării inițiale de token. La finalizarea unei vânzări simbolice, nota convertibilă fie (i) va rămâne la locul său, (ii) va fi convertită în titluri de capital ale societății sau (iii) va fi rambursată (potențial la o primă) de către companie. Pentru a ilustra modul în care funcționează acest drept, să luăm în considerare un exemplu simplu: să presupunem că la nouă luni de la finanțarea unei note convertibile, compania care a emis notele își informează investitorii că este gata să lanseze o vânzare simbolică. Compania dezvăluie investitorilor structura simbolică și condițiile de vânzare, moment în care acești investitori ar trebui să poată decide dacă vânzarea este în interesul său ca potențial deținător al titlurilor de capital sau dacă ar trebui să iasă din investiția sa în companiei alegând rambursarea. Dacă investitorii apreciază capitalul propriu al companiei, pot alege să dețină în continuare nota convertibilă (pentru conversie în legătură cu o viitoare rundă de capital propriu) sau pot alege să convertească în titluri de capital pe baza unei formule prestabilite în legătură cu vânzarea simbolică. Alternativ, dacă investitorii decid să părăsească, își pot exercita dreptul de a primi suma inițială de vânzare prin token de către companie, plată care poate fi efectuată la un multiplu convenit al investiției inițiale pentru a compensa investitorul pentru că a fost un susținător anticipat. Cu aceste drepturi, companiile și investitorii ar trebui să vadă evenimentul inițial de vânzare de token ca fiind oarecum analog cu un eveniment de fuziune sau achiziție, care este locul în care am împrumutat conceptul de drepturi de conversie inițială de vânzare de token și drepturi inițiale de plată de vânzare de token..

Opțiune de cumpărare cu jeton

În interesul maximizării flexibilității, nota convertibilă a formularului include, de asemenea, o opțiune opțională de cumpărare de jetoane pentru investitor în cazul unei vânzări de jetoane. Această opțiune de cumpărare de jetoane permite investitorului să cumpere o parte din jetoanele digitale emise în astfel de vânzări de jetoane și, prin urmare, oferă investitorului posibilitatea de a deveni participant la rețeaua sau platforma companiei. Credem că acest aranjament este semnificativ diferit de drepturile simbolice ale instrumentelor similare (cum ar fi SAFT), deoarece (i) nota convertibilă nu permite companiei să accepte în prealabil distribuirea de jetoane digitale, iar investiția inițială a investitorului nu convertiți în astfel de jetoane digitale, (ii) investitorul ar trebui să îndeplinească în continuare cerințele relevante pentru achiziționarea jetoanelor digitale (de exemplu, respectarea oricăror legi aplicabile sau a oricăror condiții din condițiile de vânzare care impun cumpărătorului să dovedească utilizarea sau consumul jetoanelor ), (iii) orice astfel de achiziție de jetoane ar trebui să fie documentată separat și (iv) o astfel de vânzare de jetoane ar avea loc probabil după ce compania a folosit deja veniturile din investiția investitorilor în note pentru dezvoltarea tehnologiei de rețea a companiei.

În cazul în care părțile decid să includă o opțiune de cumpărare de jetoane, formularul de notă convertibilă include anumite dispoziții de protecție pentru a atenua problemele de reglementare care pot apărea dacă jetonul digital sau o distribuție a jetonului digital ar putea declanșa aplicarea legilor privind valorile mobiliare. De exemplu, un investitor ar putea să-și amâne opțiunea de cumpărare simbolică pentru un an sau până în momentul în care achizițiile unui astfel de investitor nu ar provoca complicații de reglementare, de ex. ca urmare a dezvoltării și descentralizării rețelei emitentului de jetoane. Alternativ, dacă aceste probleme de reglementare nu pot fi sau este puțin probabil să fie rezolvate, atunci părțile au capacitatea de a negocia și conveni asupra unui acord alternativ pentru a păstra drepturile investitorului, economice sau de altă natură. Credem că această abordare ar trebui să atenueze multe dintre problemele legii valorilor mobiliare cu care s-au confruntat proiectele și investitorii, inclusiv complicațiile cu care se confruntă proiectele de jetoane care încearcă să lanseze jetoane de utilitate pentru consumatori după ce au vândut jetoane direct sau indirect investitorilor puri și pasivi..

În mod similar, forma nota convertibilă include, de asemenea, dispoziții pentru a aborda potențialele probleme legate de legislația privind mărfurile. În cazul în care opțiunea de cumpărare de jetoane ar fi considerată o opțiune de mărfuri supusă reglementării de către Commodity Futures Trading Commission (CFTC), compania și investitorul ar putea beneficia de anumite scutiri. Aplicarea regulamentului CFTC și disponibilitatea oricărei astfel de scutiri ar trebui analizate de la caz la caz și vă încurajăm să discutați cu avocatul competent.

Cum pot comenta sau sugera modificări?

Vă mulțumim pentru feedback și sugestii. Am pus la dispoziție formularul convertibil notă pe Proiectul Brooklyn, unde vă puteți împărtăși gândurile prin intermediul adnotatorului nostru personalizat. În ceea ce privește instrumentul Automated Convertible Note, trimiteți orice feedback la [e-mail protejat]

Disclaimers importante

Vă rugăm să rețineți că Nota convertibilă automată nu este menită să înlocuiască avocatul competent. Niciunul dintre materialele furnizate prin prezenta nu este destinat să fie tratat ca consultanță juridică sau pentru a crea o relație avocat-client. Este posibil ca materialele de pe acest site să nu reflecte toate actualizările actuale ale legii sau îndrumările interpretative aplicabile, iar Nota convertibilă automată își renunță la orice obligație de actualizare continuă a formularelor sale în timp real. Vă îndemnăm să contactați un avocat de renume din jurisdicția dvs. pentru orice întrebări sau nelămuriri. Utilizarea generatorului de note convertibile este supusă Termenilor și condițiilor noastre.

Latham & Renunțare Watkins: Invitația de contact nu este o solicitare de muncă legală în conformitate cu legile oricărei jurisdicții în care Latham & Avocații Watkins nu sunt autorizați să practice.

Conform Codului de responsabilitate profesională din New York, porțiuni din această comunicare conțin publicitate de avocat. Rezultatele anterioare nu garantează un rezultat similar. Rezultatele depind de o varietate de factori unici pentru fiecare reprezentare. Vă rugăm să direcționați către Latham toate întrebările referitoare la conduita avocaților Latham și Watkins conform Regulilor disciplinare din New York & Watkins LLP, 885 Third Avenue, New York, NY 10022-4834, Telefon: +1.212.906.1200

500 STARTUPS DISCLAIMER: 500 STARTUPS FĂRĂ REPREZENTĂRI PRIVIND EXACTITATEA NOTEI AUTOMATIZATE CONVERTIBILE ȘI NU SE POATE ACCEPTA RESPONSABILITATE PENTRU ORICE ERORĂ, OMISIUNI SAU ORICE CONSECINȚE A UTILIZĂRII NOTEI AUTOMATIZATE CONVERTIBILE. NICI ÎN CIRCUMSTANȚE, NOTA CONVERTIBILĂ AUTOMATIZATĂ SAU ORICE CONȚINUT AFILIAT NU SUNT CONSTRUITE CA INVESTIȚII, JURIDICE, FISCALE SAU ALTE SFATURI PENTRU 500 DE ÎNTREPRINDERI SAU ORICE DIN AFILIATII SĂI. 500 DE STARTUPURI NU AVALIZAZĂ ȘI NU ESTE IMPLICATE ÎN NICI O OFERTĂ JOCURILĂ UTILIZÂND NOTĂ CONVERTIBILĂ AUTOMATIZATĂ ȘI NICI ÎN CIRCUMSTANȚE, NICI O ACELĂ OFERTĂ NU AR FI INTERPRETATĂ CA O OFERTĂ DE VÂNZARE SAU O SOLICITARE DE INTERES PENTRU A CUMPĂRĂ ORICE INVESTIȚIE SAU INVESTIGAȚII ORICE SECURITATE SAU INVESTIȚII ORICE SECURITATE SAU INVESTIȚII ORICE SECURITATE SAU INVESTIȚII 500 ENTITATE.

DESPRE CONTRIBUTORI

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me