blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogCodefi

Pentru Mainstreaming Blockchain, DeFi conduce calea

de Nicole Adarme 8 aprilie 2020 Postat pe 8 aprilie 2020

Rețele sociale generale 1200 215 628

S-a auzit adesea critica criptomonedelor și a tehnologiei blockchain care le stă la baza este o lipsă de cazuri practice de utilizare pentru aplicarea lor în lumea reală. Dincolo de niște cafenele de nișă, puțini comercianți cu amănuntul vor accepta monede digitale din cauza dificultății de a descărca în fiat, a timpului și a energiei necesare pentru a converti și a primi monede și a fricii evidente legate de volatilitatea prețurilor (nimeni nu vrea să afle că Bitcoin-urile pe care le cumpărau acea pizza acum un an valorează acum milioane). În ciuda multor discuții, bancherii și investitorii instituționali rămân în special conservatori în abordarea lor, citând lipsa de supraveghere reglementară și eșecul Bitcoin de a evolua ca unitate de cont, mijloc de schimb sau stoc de valoare, ca să nu mai vorbim de absența regulilor responsabilitatea și garanțiile băncii centrale.

În timp ce multe dintre aceste preocupări rămân valabile, apariția DeFi începe să producă o conductă de aplicații foarte reale. DeFi, sau finanțarea descentralizată, recreează instrumente financiare tradiționale, cum ar fi împrumuturi și conturi de dobândă într-o arhitectură care este liberă de terțe părți și sisteme centralizate. Ca industrie, DeFi crește rapid – într-un sens, prea rapid: fluxul constant de noi instrumente și platforme face ca dezvoltarea să fie răspândită prea subțire în mai multe tehnologii blockchain și criptomonede. Un raport recent al utilizatorului DeFi comandat de ConsenSys Codefi cu privire la utilizarea criptomonedelor și DeFi risipesc câteva mituri. În primul rând, se dovedește că oamenii nu sunt motivați exclusiv de speculații și de profitul potențial. Deținătorii de criptomonede (sau hodlr-urile așa cum sunt menționate) sunt mai des interesați de tehnologia de bază și de modul în care aceasta poate fi aplicată pentru mijloace practice. Hodlrs urmăresc discuțiile online și merg oriunde se întâmplă construirea. Odată ce au descoperit DeFi, hodlrs rămân precauți în timp ce experimentează pentru a învăța și a crește. Utilizatorii vor încerca un protocol cu ​​o sumă mică înainte de a investi ceva mai mare.

Luați ca exemplu o aplicație DeFi: Poziții de creanță garantate. Acestea sunt contracte inteligente care rulează pe blockchain-ul Ethereum. Nouăsprezece din fiecare 20 de CDP-uri sunt deschise doar în scopuri de testare. De unde stim? Deoarece valoarea lor este sub 0,0058 ETH, echivalentă cu puțin mai mult de un dolar (la momentul prezentului articol). 

În același timp, cripto-balenele (investitorii timpurii și oamenii care au construit jetoanele digitale utilizate) sunt dornici să folosească CDP-urile la scară largă. De aceea, restul de 5% din CDP-uri sunt garantate în medie în valoare de peste 1.000 ETH (4,5 milioane USD), conform sondajului ConsenSys Codefi. 

CDP-urile sunt solicitate ca alternativă la aparatul financiar mai tradițional lent, scump și ineficient, în care transferul de bani între conturi durează de obicei trei zile lucrătoare. DeFi oferă tranzacții instantanee, imuabile, la costuri foarte mici și fără terțe părți centralizate. 

Împreună cu geeks tehnologici și cripto-balene, DeFi este, de asemenea, testat de un public mai larg, care, în mod natural, este mai rezervat atunci când își plasează banii cu sisteme noi nereglementate. Încrederea este primul obstacol pentru utilizatorii de retail DeFi. La urma urmei, cuvântul pentru credit derivă din latinescul „credere” – a crede. Fără încredere sau credință într-un sistem și infrastructura sa de bază, nu există o bază pentru clienți.

Având în vedere că DeFi este încă perceput ca riscant – la fel ca și cripto-ul în general – crearea încrederii necesită o combinație de educație și experimentare. Publicitatea negativă din jurul hacks și pierderea codurilor face cu atât mai vital ca utilizatorii să-și ia timpul pentru a cerceta și testa sistemele înainte de a-și pune capitalul în monede.

De-a lungul inițierii lor treptate în DeFi, utilizatorii își testează în permanență rezervările, cercetând potențiale defecte în programarea de către oameni care pot duce la hacks (așa cum s-a întâmplat mai ales cu MakerDAO). Determinarea încrederii unui protocol depinde de mai mulți factori, nu în ultimul rând de natura colaborativă a internetului sau Web2.0. Utilizatorii își aduc propriile experiențe care sunt partajate, agregate și construite pe baza datelor și înregistrărilor altor persoane. Deși un contract inteligent ar putea fi „lipsit de încredere” – în măsura în care niciun om nu trebuie să aibă încredere – utilizatorii care nu sunt capabili să auditeze un contract vor solicita validarea comunității și a persoanelor cu care sunt angajați..

Aplicați acest lucru în lumea băncilor și a finanțelor mari. Fără îndoială, având în vedere starea sistemelor financiare occidentale care au fost construite de-a lungul deceniilor și care, totuși, lasă 2 ½ miliarde de oameni din lume nebancare, viziunea pentru un sistem financiar descentralizat alternativ atrage atenția. DeFi are potențialul de a permite oamenilor să împrumute și să împrumute, să cumpere și să vândă produse și valori mobiliare, utilizând o rețea și protocoale complet descentralizate, gratuite de la bănci centrale, brokeri sau terți. Astfel de instituții și infrastructură sunt înlocuite cu software irevocabil și implacabil și cu „cod ca lege”. Utilizatorii și contrapartidele lor interacționează în propriile condiții, acordând permisiunea celor cu care aleg să se angajeze. 

Rămân obstacole masive în construirea încrederii – nu doar în tehnologia însăși, ci și în oamenii care o programează. Cu toate acestea, continuăm să vedem barierele descompuse prin utilizarea eficientă a tehnologiei blockchain și a criptomonedelor. DeFi va avea un impact din ce în ce mai mare asupra rețelelor și sistemelor financiare stabilite care domină sistemele noastre monetare. Instrumentele pentru construirea viitorului finanțelor sunt la îndemâna noastră.

Aruncați o privire la cel mai recent raport de cercetare a utilizatorului DeFi pentru mai multe descoperiri. 

DeFiIndustry InsightNewsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me