blogul 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain Explained Evenimente și conferințe ApăsațiBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

AcasăBlogDezvoltare blockchain

People Behind the Machine: Faceți cunoștință cu criptograful Amira Bouguera

Amira spune povestea venirii la ConsenSys, pasiunea ei pentru criptografie și modul în care confidențialitatea se află în centrul Ethereum. De ConsenSys 11 noiembrie 2019 Postat pe 11 noiembrie 2019

1 u2oS1uOusLocTgc9jxEI Q

Amira Bouguera este criptograf și inginer de securitate la ConsenSys Paris. A absolvit o diplomă de inginer în criptografie și securitate cibernetică la ENSIMAG din Grenoble, Franța. De asemenea, Amira deține un masterat în matematică aplicată de la Universitatea de Științe și Tehnologie Houari Boumedienne. Ea se concentrează pe R&Subiecte D legate de confidențialitate, scalabilitate și alte probleme deschise legate de Ethereum 2.0.

Cum și când au apărut blockchain-ul și Ethereum pe radar?

Un prieten de-al meu a fost foarte pasionat de bitcoin și Ethereum și mi-a vorbit despre faimos Atac DAO și furculița tare din Ethereum. Atacul mi-a stârnit interesul și am început să caut mai multe despre ce s-a întâmplat și care vulnerabilitate de securitate a cauzat această eroare.

Păstrând blockchain-ul pe radar, am selectat un curs la începutul anului 2017 pentru a afla despre utilizarea criptografiei în arhitectura blockchain. Apoi, am făcut un stagiu la Tessi Labs pentru a afla mai multe despre hands-on-ul blockchain. Mai târziu, am participat la un hackathon organizat de echipa de impact social a ConsenSys. Echipa mea a creat Aplicația CoverUs , și am câștigat provocarea privind incluziunea financiară! Am aplicat la ConsenSys și m-am alăturat biroului din Paris în ianuarie 2018.

Ce ești încântat în domeniul criptografiei? 

Sunt deosebit de entuziasmat de modul în care vor evolua calculele post-cuantice și protocoalele cu cunoștințe zero în spațiul blockchain.

Tehnologia blockchain se bazează pe mai multe tehnici criptografice în mai multe moduri; de exemplu, semnarea tranzacțiilor folosind o semnătură digitală (algoritm ECDSA). Securitatea din spatele majorității protocoalelor criptografice se bazează pe dificultatea rezolvării unor probleme matematice (de exemplu, ECDSA pentru problema logaritmului discret).

Algoritmi cuantici precum Shor pot rezolva mai multe probleme matematice. Shor, de exemplu, poate rezolva logaritmi discreți în timp polinomial, care ar rupe algoritmii ECDSA.

În esență, obiectivul criptografiei post-cuantice este de a dezvolta sisteme criptografice care sunt sigure împotriva computerelor cuantice și convenționale, putând interoperă în același timp cu protocoalele și rețelele de comunicații existente..

La ce oportunități și provocări lucrați la ConsenSys?

Cercet soluții pentru rezolvarea problemelor comune Ethereum. Și anume scalabilitate și confidențialitate

Scalabilitate:

Scalabilitatea este probabil provocarea cea mai frecvent discutată în ceea ce privește Ethereum. Succesul viitor al Ethereum și al Web3 în ansamblu depinde de capacitatea sa de a crește pe măsură ce crește cererea. În prezent, rețeaua Ethereum poate procesa aproximativ 15 tranzacții pe secundă.

Nenumărate R&Echipele D testează în prezent soluții pentru a rezolva problema scalabilității. Soluțiile de nivel 1 includ Sharding și Casper și soluții de nivel 2, cum ar fi canale de plasmă și de plată sau canale de stat. Am mari speranțe că problema scalabilității va fi rezolvată în viitorul apropiat.

Confidențialitate:

Confidențialitatea este un subiect fierbinte pentru această industrie. Eu și echipa noastră cercetăm probleme de confidențialitate și ne bazăm pe tehnici avansate de calcul verificabile, fără cunoaștere, precum Antiglonțuri, ZKSnarks, ZKStarks, și semnează inele. Atât implementarea acestor metode criptografice, cât și optimizarea complexității lor de calcul reprezintă în prezent un blocaj pentru dezvoltatori. Lucrăm pentru a rezolva provocările de confidențialitate și scalabilitate, rămânând în același timp cât mai descentralizat posibil.

imagine1

Ce sfaturi și instrumente aveți pentru cercetătorii Web3?

Eth Research

Acesta este un loc privat pentru tocilarii eterici pentru a purta discuții civilizate centrate pe promovarea cercetării Ethereum. Fiecare problemă deschisă care încă nu a fost rezolvată este acolo. Simțiți-vă liber să contribuiți la orice proiect open source dacă doriți să ajutați la dezvoltarea Ethereum 2.0!

Canal de chat Gitter 

Acest canal de chat open-source este util pentru ca dezvoltatorii Github să învețe de la experți în domeniul digitalizat. Îmi petrec mult timp în Trufa și Sârguință Camere de chat Gitter. 

Zepkit

Zepkit este un kit de pornire care introduce devs în dapps. Acesta include un tutorial interactiv și integrează instrumente de dezvoltare web3 populare, cum ar fi Trufa, OpenZeppelin, Reacţiona, și Infura, care ajută la accelerarea configurării și dezvoltării.

Remix 

Remix este un IDE Solidity care este utilizat pentru a scrie, compila și depana codul Solidity al contractului dvs. inteligent. De asemenea, oferă instrumente excelente pentru efectuarea de analize statice și implementare în mediul online.

Web3js

O colecție foarte populară de biblioteci care conțin funcționalități specifice pentru ecosistemul Ethereum și permite interacțiunea cu un nod Ethereum local sau la distanță, utilizând o conexiune HTTP sau IPC (comunicare inter-proces).

MetaMask

MetaMask este o extensie de browser pentru accesarea Ethereum dapps în browser! Vă permite să preluați date din blockchain, să gestionați identitățile și să semnați în siguranță.

De ce proiecte sunteți entuziasmați în Mesh?

Sunt încântat de asta Hyperledger Besu. Hyperledger Besu este un client Ethereum open-source scris în Java. Include lant de balize, ceea ce ne permite să folosim eth2.0 cu PoW (Ethash), PoA (IBFT 2.0 și Clique.)

Aștept cu nerăbdare să adaug ZK-Starks în Ethereum pentru a rezolva problemele de scalabilitate. De asemenea, încântat să urmeze Casper, evoluțiile sale și a vedea unde va merge. Abia aștept să văd impactul unor proiecte de genul uPort și alte proiecte de identitate descentralizate asupra vieții oamenilor. 

Ce vrei să știe mai mulți oameni despre Ethereum și ecosistem?

Mi-aș dori ca oamenii să știe că acesta este un instrument pentru viitor. Ethereum va juca un rol substanțial în viitorul proiectelor de impact social și democratizarea accesului la educație. De exemplu, ConsenSys a lansat un program de mentorat Blockchain pentru formatorii Re: Coded din Irak și din regiunea MENA

Sunt, de asemenea, profund inspirat de oamenii din spatele acestei tehnologii și de cât de străluciți și curajoși sunt. Acești oameni scriu istoria Web3. Se trezesc în fiecare zi, cercetează, testează, repetă, expediază, depanează, pivotează și expediază din nou. Se codifică în ape neexplorate, cu foarte puține manuale și fără balustrade. Fac acest lucru pentru că sunt pasionați să facă din lume un loc mai bun. De asemenea, strigați către primii testeri dapp. 

imagine2

Care este cea mai mare lecție pe care ai învățat-o în rolul tău?

Răbdare. Este nevoie de multă previziune și răbdare pentru a lucra la soluții care vor fi puse în aplicare în câțiva ani de acum înainte. Uneori, aveți idei cu care doriți să rulați și să le implementați, dar vă lipsesc instrumentele adecvate pentru a vă realiza ideile. Deci continuă să construiești. 

Trebuie să ne dăm seama că Vitalik a dat naștere ideii Ethereum la mijlocul anului 2015. Lucrarea sa i-a inspirat pe nenumărați criptografi, dezvoltatori, testeri QA și manageri de proiect să-și părăsească slujbele, să răspundă la apel, să pătrundă în necunoscut, să adune și să construiască. In comparatie, prima pagină web simplă, de citire simplă, a fost creată în 1992. Nu exista CSS, nici animație, nici UX / UI, nici Javascript, nici instrumente precum Photoshop sau WordPress. Web2 a luat foarte mult timp pentru a obține funcționalitățile cu care suntem obișnuiți astăzi.

În esență, facem același lucru cu Web3. Soluțiile la care lucrăm vor dura timp până vor fi pregătite pentru producție. MetaMask are o aplicație complet funcțională care conectează utilizatorii la Web3, la doar patru ani după aceea Blocul 0. Deși s-ar putea să nu arate așa, lucrăm la o viteză vertiginoasă. În calitate de cercetător, m-am obișnuit cu cronologia, dar poate fi frustrant pentru dezvoltatori și oameni de afaceri. 

Unde te vezi în ecosistemul Ethereum peste câțiva ani?

Nu știu ce voi face câțiva ani pe drum sau cum va fi legat de Ethereum. Ceea ce știu este că creez valoare și las un impact acum cu ajutorul colegilor mei uimitori din ecosistemul Ethereum. Voi continua să fac asta atâta timp cât are sens și îmi aduce bucurie.

Intindeți mâna pe Amira LinkedIn, Stare de nervozitate, și Mediu

Doriți să învățați abilitățile pentru a deveni dezvoltator blockchain?

Descărcați setul de joburi pentru dezvoltatori Blockchain →

Newsletter Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru cele mai recente știri Ethereum, soluții pentru întreprinderi, resurse pentru dezvoltatori și multe altele. Adresa de e-mail Conținut exclusivCum să construiți un produs Blockchain de succesWebinar

Cum să construiți un produs Blockchain de succes

Cum se configurează și se execută un nod EthereumWebinar

Cum se configurează și se execută un nod Ethereum

Cum să vă construiți propriul API EthereumWebinar

Cum să vă construiți propriul API Ethereum

Cum să creați un simbol socialWebinar

Cum să creați un simbol social

Utilizarea instrumentelor de securitate în dezvoltarea contractelor inteligenteWebinar

Utilizarea instrumentelor de securitate în dezvoltarea contractelor inteligente

Viitorul activelor digitale și al DeFi-ului financiarWebinar

Viitorul finanțelor: active digitale și DeFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me