Contents

Prezentare generală

A sosit era monedelor digitale.

Astăzi, infrastructura de plăți se confruntă cu numeroase provocări: 

  • Băncile centrale din țările G7 cheltuiesc peste 50 de miliarde de dolari pe an pentru compensare și decontare a valorilor mobiliare.
  • Plățile transfrontaliere continuă să se bazeze pe sisteme bancare corespondente care au fost construite acum un secol. Sunt lente, costisitoare și lipsesc transparența.
  • Utilizarea numerarului fizic scade semnificativ și apar noi mijloace de plată – precum Balanța și Yuanul digital chinezesc.
  • Și 1,7 miliarde de adulți în întreaga lume rămân subbancate.

Codefi Payments prezintă o soluție. Ajutăm băncile centrale, instituțiile financiare și corporațiile să îmbunătățească plățile angro, cu amănuntul și transfrontaliere cu o nouă infrastructură de plată, construită pe Ethereum. Soluția noastră de decontare a monedei digitale este produsul a șase ani de dezvoltare a tehnologiei și este informată de munca noastră cu șase piloți ai băncii centrale în moneda digitală (CBDC).

Reinventați moneda națională, tranzacțiile cu amănuntul, transferurile globale și remitențele transfrontaliere cu CBDC și monede stabile construite cu Codefi Payments.

Plăți Stack

Avantajele produsului
Monedă digitală cu ridicata

Construiți o infrastructură de plăți care acceptă activele digitale

Infrastructură partajată

Creați infrastructură pe care mai multe părți interesate pot dezvolta și implementa servicii. Elimină dependențele dintre sistemele IT vechi și încurajează inovația, deblocând noi servicii și modele de afaceri.

Bani programabili

Configurați logica de afaceri (de exemplu, Livrare vs Plată, Plată vs Plată) în cadrul activului de bani în sine pentru a reduce drastic nevoia de procesare și reconciliere.

Decontare instantanee

Activați decontarea în timp real fără riscuri de contrapartidă.

Interoperabilitatea sistemului

Conectați-vă cu straturile și soluțiile de plăți existente.

plăți codefi beneftis build

Monedă digitală cu amănuntul

Îmbrățișați banii digitali pentru o economie din ce în ce mai digitală

 

Acces inclus

Sporiți accesul financiar prin crearea unui mijloc universal de plată care poate fi utilizat de către persoanele subbancare 1,7 miliarde din întreaga lume.

Eficienta operationala

Promovați tranzacțiile de la egal la egal pentru a reduce costurile, fricțiunile și dependența de intermediari.

Bani programabili

Configurați ratele dobânzilor, pragurile de plată și deținere și alte logici de plată cu amănuntul în activul monetar în sine, pentru a reduce drastic cerințele de procesare și reconciliere.

Portabilitatea portofelului

Gata cu blocarea furnizorului. Schimbați furnizorii de portofele la fel de ușor pe cât schimbați operatorii de telecomunicații, păstrând același număr de telefon.

Îmbrățișați banii digitali pentru o economie din ce în ce mai digitalăMonedă digitală transfrontalieră

Faceți plățile transfrontaliere mai rapide, mai ieftine, mai transparente și mai inclusive

Până în 2027, se așteaptă ca plățile transfrontaliere să depășească 250 de miliarde de dolari, în creștere față de 150 de miliarde de dolari în 2017. Sistemul bancar vechi nu va reuși să sprijine aceste volume, astfel modernizarea infrastructurii de plăți a devenit o prioritate de top pentru G20.

Tranzacții simplificate

Trimiteți bani în întreaga lume la fel de ușor pe cât trimiteți un e-mail.

Integrare perfectă

Faceți plățile ușoare și sociale prin încorporarea stablecoinelor în aplicațiile digitale și construirea de rețele puternice.

 

 

Urmăriți seminarul nostru web CBDCFaceți plățile transfrontaliere mai rapide mai ieftine, mai transparente și mai inclusive

STUDII DE CAZ

Construiți cu Codefi Payments

Reserve Bank of Australia Parteneri cu Commonwealth Bank National Australia Bank ConsenSys ampComunicat de presă Reserve Bank of Australia este partener cu Commonwealth Bank, National Australia Bank, ConsenSys &…Noiembrie 2020ConsenSys selectat ca partener tehnologic de către Banca Thailandei pentru proiectul CBDCComunicat de presă ConsenSys selectat ca partener tehnologic de către Banca Thailandei pentru proiectul CBDC octombrie 2020ConsenSys selectat de Societe Generale Forge pentru a oferi tehnologie și expertiză pentru experimentele sale valutare digitale ale băncii centraleComunicat de presă ConsenSys selectat de Societe Generale – Forge pentru a oferi tehnologie și expertiză pentru experimentele sale valutare digitale ale băncii centrale octombrie 2020ConsenSys selectat de autoritatea monetară din Hong Kong pentru a conduce faza a doua a proiectului Inthanon LionRockComunicat de presă ConsenSys selectat de autoritatea monetară din Hong Kong pentru a conduce faza a doua a proiectului Inthanon-LionRock septembrie 2020

plăți codefi în curând

In curand

Cutia de nisip CBDC

Emiterea unui CBDC nu este o sarcină simplă. Băncile centrale necesită adesea o mai bună înțelegere a tehnologiei disponibile; trebuie să se asigure că resursele lor vor fi valorificate; și trebuie să proiecteze sisteme rezistente la viitor, care vor fi adoptate pe scară largă de către părțile interesate.

Codefi Payments va implementa și găzdui un CBDC Ecosystem-as-a-Service, o rețea autorizată sau un mediu de testare care oferă funcționalitățile unei platforme CBDC – inclusiv dovezi de cunoaștere zero pentru confidențialitate și pachete pentru scalabilitate (până la 10.000 TPS). Scopul nostru este să oferim următoarele oportunități băncilor centrale și furnizorilor de servicii de plată.

 

Examinați caracteristicile și fluxurile de proces ale unei platforme CBDC

Proiectați un CBDC și testați aplicațiile angro, cu amănuntul și transfrontaliere. Evaluați compromisurile tehnologice, cum ar fi confidențialitatea vs scalabilitatea. Examinați capacitățile de interoperabilitate.

 

Determinați modul în care tehnologia poate servi mai bine cerințelor instituționale

Permiteți colaborarea între părțile interesate din sectorul public și cel privat. Asigurați-vă că sunt îndeplinite în mod corespunzător cerințele tuturor părților interesate. Profitați de cunoștințele comunității.

 

Explorați rolurile diferitelor părți interesate în cadrul ecosistemului CBDC

Sandbox-ul va cuprinde un ecosistem de parteneri tehnologici. Companiile private pot integra produsele și serviciile existente și pot construi altele noi pentru a se potrivi modelelor lor de afaceri.

 

Profitați de conducerea gândită a ConsenSys în ceea ce privește viitorul banilor

ConsenSys este poziționat în mod unic între inovația publică blockchain și ecosistemul blockchain de întreprindere. Încercăm să punem capăt celor două lumi cu o infrastructură financiară îmbunătățită.

Dezvoltați capabilități interne pentru tehnologia de registre distribuite

Rulați noduri, testați stresul securitatea și fiabilitatea rețelei și aflați complexitățile tehnologiei.

ÎNREGISTRAȚI-VĂ PENTRU SANDBOXUL CBDC

Simplificați crearea unui sistem securizat de plăți care face legătura între piețele financiare tradiționale și emergente

CARACTERISTICILE PRODUSULUI

Simplificați crearea unui sistem securizat de plăți care face legătura între piețele financiare tradiționale și emergente.

Pentru băncile centrale

Gestionați administrarea platformei dvs. CBDC

Emiteți și răscumpărați CBDC-uri

Distribuiți CBDC către instituțiile reglementate (de exemplu, băncile comerciale, furnizorii de servicii de plată)

Monitorizați CBDC-urile emise pentru a vă asigura alinierea la rezerve

Monitorizați activitatea rețelei

Asigurați-vă continuu Conformitatea AML-CFT

Pentru băncile comerciale și furnizorii de servicii de plată

Achiziționați CBDC

Utilizați CBDC pentru tranzacții cu ridicata

Distribuiți CBDC către publicul larg

Utilizatori de retail la bord cu verificare identitate (KYC)

Operați portofele reglementate

Configurați logica de afaceri a CBDC

Pentru utilizatorii de retail

Creați un portofel CBDC

Achiziționați CBDC

Trimiteți și primiți CBDC

Efectuați plăți în monedă stabilă sau criptomonedă

Intrați în legătură

Cum functioneaza

Platformele CBDC vor oferi o nouă infrastructură de decontare care va îmbunătăți plățile globale end-to-end

Cum functioneaza

RESURSE ȘI INFORMAȚII

Aflați mai multe despre CBDC

Hartie alba

Băncile centrale și viitorul banilor digitali

O prezentare generală a istoriei și stării actuale a CBDC, precum și un exemplu de modul în care un CBDC ar putea fi proiectat și construit pe blockchain-ul Ethereum.

Descărcați raportulBăncile centrale și viitorul banilor digitali

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me