dezvoltatori 1ContentGuidesCommunityWebinarsGrantsCareersBuletine informative

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Adresa de email

Vă respectăm confidențialitatea

Portalul pentru dezvoltatori Ethereum & Instruire

Tot ce aveți nevoie pentru a începe să construiți pe blockchain-ul Ethereum.

 

Cum să deveniți dezvoltator Ethereum

Acest portal pentru dezvoltatori este un loc pentru a începe și a găsi instrumentele de care aveți nevoie pentru a dezvolta și construi aplicații pe blockchain-ul Ethereum. Mai jos veți găsi cele mai populare baze de cunoștințe, instrumente de infrastructură, biblioteci de programare și multe altele care vă vor învăța cum să construiți software pe Ethereum. Vă recomandăm să aruncați o privire prin portal și să citiți despre toate instrumentele și opțiunile pentru dezvoltatori înainte de a începe.

De asemenea, asigurați-vă că săriți în Server ConsenSys Discord. Este locul perfect pentru a pune întrebări, pentru a primi sfaturi profesionale și pentru a vă conecta direct cu echipele din spatele produselor populare Ethereum, cum ar fi Infura și MetaMask.. 

Subiecte pentru a începe să folosiți Ethereum

bg umple întuneric

Bazele de cunoaștere

Ecosistemul Ethereum este o comunitate open source masivă și talentată și a produs un panteon de resurse valoroase pentru dezvoltatori în ultimii ani. Cu o platformă precum Kauri, comunitatea folosește acum chiar și inovația Ethereum în sine pentru a verifica, îngriji și stoca conținut de înaltă calitate. De la formare personală la tutoriale tehnice până la forumuri de cercetare, bazele de cunoștințe de mai jos oferă o gamă largă de resurse pentru dezvoltatorii de toate nivelurile.

bg umple întuneric

Infrastructură

Infrastructura nodurilor și API-urile de acces instant facilită dezvoltatorilor Ethereum să își conecteze aplicațiile la blockchain. Un client Ethereum se referă la orice nod care este capabil să analizeze și să verifice blockchain-ul, contractele sale inteligente și tot ceea ce este între ele. Un client Ethereum oferă, de asemenea, interfețe pentru a crea tranzacții și blocuri miniere, care este cheia pentru orice tranzacție Ethereum.

bg umple întuneric

IDE și editori

IDE înseamnă Mediu de dezvoltare integrat. IDE-urile și editorii sunt ceea ce aveți nevoie pentru a scrie și testa software-ul. Acestea sunt suite software care consolidează instrumentele de bază necesare pentru a începe să scrieți pe Ethereum.

bg umple întuneric

Contracte inteligente

Dacă doriți să vă dezvoltați pe Ethereum, trebuie să știți cum să scrieți contracte inteligente. Soliditatea, principalul limbaj contractual inteligent al Ethereum, este mai ușor de învățat dacă dețineți deja o bună înțelegere a Javascriptului. Probabil că ați mai folosit biblioteci de programare și cele de mai jos nu diferă. O bibliotecă de contracte inteligente este piesa de cod reutilizabilă pentru un contract inteligent care este implementat o dată și partajat de multe ori. Dacă creați un instrument, produs sau aplicație pe Ethereum, veți dori, de asemenea, să vă asigurați că contractul dvs. inteligent este în stare de funcționare înainte de a fi implementat pe mainnet. Aceste instrumente vă vor ajuta să construiți, să testați și să expediați codul.

bg umple întuneric

Securitate

Ok, așa că ți-ai construit în sfârșit contractul Dapp sau smart. Dar de unde știi că a fost configurat corect și este ferit de hackeri? Instrumentele de securitate de mai jos vă vor ajuta să vă asigurați că codul dvs. este sigur și respectă toate cele mai bune practici de dezvoltare Ethereum.

bg umple întuneric

Testete

Testetele publice pe Ethereum oferă dezvoltatorilor o modalitate de a testa ceea ce construiesc fără a-și pune creațiile în rețeaua principală Ethereum. Puteți obține cât de mult ETH doriți pe testnet, deoarece testnet ETH nu are nicio valoare monetară. Similar cu rețelele de testare publice, rețelele de testare locale sunt un loc în care puteți testa software-ul fără a-l împinge public. Spre deosebire de rețelele de testare publice, software-ul local de testnet va rula numai pe computerul / nodul dvs., iar alți utilizatori nu îl vor putea vedea sau interacționa. Mai jos sunt cele mai utilizate testete pentru a începe testarea și link-uri pentru solicitarea testnet ETH.

bg umple întuneric

Interfețe

Dacă doriți să începeți să dezvoltați dapps, veți avea nevoie de abilități de dezvoltare front-end. Mai jos sunt cele mai populare interfețe front-end care vă vor ajuta să vă transformați dapp-ul dintr-o idee într-o aplicație live Ethereum mainnet. Dacă sunteți interesat să faceți backend / protocol de lucru pe Ethereum, ar trebui să aveți o experiență semnificativă cu Go, Rust, Java, .NET, Ruby sau Python.

bg umple întuneric

Depozitare

Ethereum vă permite să salvați variabile sau date în stocare permanentă. Platformele de stocare de mai jos sunt locul în care trăiesc toate datele contractului inteligent. IPFS este cel mai frecvent utilizat sistem de stocare pe Ethereum. Explorați platformele de mai jos pentru a afla mai multe despre modul în care funcționează stocarea pe Ethereum.

bg umple întuneric

Analize

Blockchain-urile stochează date în moduri în care majoritatea aplicațiilor găsesc dificil de accesat. Următoarele API-uri de nivel de interogare a datelor vă vor permite să obțineți datele de care aveți nevoie pentru proiect sau aplicație.

 • dev portal alethiodev portal alethio
  Alethio

  API-ul Alethio vă oferă un mod robust și fiabil de interogare a datelor Ethereum sintetizate, indexate, în timp real, printr-o interfață REST compatibilă cu JSON: API.

 • dev portal eth stats iodev portal eth stats io
  EthStats

  EthStats este alimentat de Alethio și oferă monitorizare instantanee a blockchain-ului Ethereum de la blocarea timpului până la limita de gaze.

 • dev portal etherscandev portal etherscan
  Etherscan

  Etherscan oferă API-uri Ethereum blockchain ca serviciu comunitar și fără garanție.

bg umple întuneric

Oportunități

Acum, că știți instrumentele de care aveți nevoie, este timpul să începeți. Modul în care lucrează dezvoltatorii se schimbă în special în industria blockchain-ului. Următoarele locuri oferă muncă de dezvoltator independent sau noi oportunități de a fi plătit contribuind la proiecte open source. Aflați cum puteți începe să contribuiți la proiecte și să fiți plătit pentru asta!

 • portalul dev consensys granturiportalul dev consensys granturi
  Granturi ConsenSys

  Granturile ConsenSys finanțează proiecte care răspund nevoilor unui ecosistem Ethereum care accelerează rapid.

 • tahyon portal devtahyon portal dev
  Tahion

  Tachyon este un accelerator pentru start-up-urile în fază incipientă și web 3.0.

 • trusa de locuri de muncă pentru portalul devtrusa de locuri de muncă pentru portalul dev
  Trusa de locuri de muncă pentru dezvoltatori Blockchain

  Unde să găsiți locuri de muncă blockchain, abilități necesare, cunoștințe din industrie și multe altele.

 • dev portal panvaladev portal panvala
  Panvala

  Panvala este o fundație descentralizată care ajută la finanțarea muncii de care depinde întreaga comunitate Ethereum.

 • recompense de portal devrecompense de portal dev
  Rețeaua Bounties

  Rețeaua Bounties vă permite să creați proiecte, să colaborați și să fiți plătit pentru că faceți o muncă excelentă în orice domeniu.

 • dev portal gitcoindev portal gitcoin
  Gitcoin

  Fiți plătit în cripto pentru locuri de muncă independente, construirea funcțiilor și rezolvarea recompenselor de erori. Lucrați cu proiecte open source de top și primiți plăți rapid.

bg umple întuneric

Infrastructura de nivel 2 & Scalabilitate

Dezvoltatorii Ethereum dezvoltă continuu modalități noi și interesante de a scala Ethereum. Există diverse soluții pe care dezvoltatorii le folosesc pentru a scala Ethereum, dapps și protocoale. Unele dintre acestea includ plăți, canale de stat, lanțuri laterale, calcule off-chain și multe altele!

Plăți & Canale de stat

 • dev portal connextdev portal connext
  Connext Network

  Connext este un strat de infrastructură care scalează blockchain-ul Ethereum utilizând canale de stat.

 • dev portal raidendev portal raiden
  µRaiden

  µRaiden (Micro Raiden) este un cadru de canal de plată pentru microplăți frecvente, rapide și gratuite bazate pe jetoane ERC20 între două părți. µRaiden este diferit de rețeaua Raiden care își propune să permită transferuri multihop printr-o rețea de canale de plată bidirecționale.

 • dev portal de lichiditatedev portal de lichiditate
  Lichiditate

  Schimburi atomice între BTC, DAI și ETH cu risc și taxe minime, menținând în același timp controlul asupra cheilor dvs. private.

Lanțurile laterale

 • înveliș de scalăacoperire de scală
  Rețeaua Skale

  Protocolul modular SKALE este unul dintre primele de acest gen, care permite dezvoltatorilor să furnizeze cu ușurință blockchains extrem de configurabile, care oferă avantajele descentralizării fără a compromite calculul, stocarea sau securitatea..

 • dev portal loom xdev portal loom x
  Rețea Loom

  Autodescris ca EOS construit deasupra Ethereum –– Loom Network construiește un SDK care permite dezvoltatorilor să își construiască rapid propriile blockchains fără a fi nevoie să înțeleagă infrastructura blockchain.

 • Rețea POARețea POA
  Rețea POA

  Rețeaua POA (Dovadă de autoritate) oferă produse și servicii blockchain pentru a ajuta la extinderea contractelor inteligente Ethereum, inclusiv POA Bridge, POA Core mainnet, POA Sokol testnet, xDAI și multe altele.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me